2024-02-01 235 瀏覽
星期日朝頭早十點幾都幾多人 早餐好多嘢揀我最鍾意食沙嗲牛肉麵 唔錯! 唔會太咸又唔係好大塊好厚個啲牛 凍奶茶好好飲 之前食過一次晏晝蔥油雞扒飯都好正 😊而且性價比高 呢個晏晝仲係做緊48-54真係少之又少 仲要坐得算舒服
星期日朝頭早十點幾都幾多人 早餐好多嘢揀
  • 蔥油雞扒飯
  • 沙嗲牛肉麵
2023-08-06 369 瀏覽
今日偶然入咗石硤尾呢間小店茶餐廳,佢既西多士外層酥皮內裡軟綿,好食!加埋杯凍奶茶,好滿足。咁啱個老闆喺度仲傾咗幾句,好好傾😂一位力求上進既年輕人💪🏻呢度啲員工都好友善。大概只有呢啲小店先散發著濃厚既人情味🫰🏻另外,我朋友叫左個蛋腸豬扒飯(唔記得影相),好足料,豬扒ok鮮嫩多汁,蛋同腸仔都正常發揮啦!整體都好食抵食。下次經過可以再試!

西多士
西多士
2023-07-23 248 瀏覽
尋日去食晚飯,食物質素不能接受,英國唐人街仲好食。睇下好多垃圾,杯水仲要有蟲。唯一係有位年輕服務員。我叫左碟蒸魚,見到啲煙都知肯定係非常熱,但係呢位非常有禮貌嘅年輕人,睇得出佢好唔容易都頂硬上,非常值得尊重。另外,見佢都不斷攞布抹枱,但係唔知點解冇乜嘢做嘅老細都要訓話佢,好似話佢抹枱唔啱,唔知而家啲老細點解要針對啲員工,咁好嘅員工根本就唔應該受咁樣嘅對待。
2023-07-18
2023-06-23 260 瀏覽
叫左咖哩雞扒飯,一上枱就覺得伏伏地,見到個汁透明嘅食落完全冇咖啡味,同鹽水埋芡冇分別!諗住撈下辣椒油送埋d飯,個味道都非常獨特,我就真係唔識欣賞咁嘅味道真係食唔落
叫左咖哩雞扒飯,一上枱就覺得伏伏地,見到個汁透明嘅
咁嘅味道真係食唔落
咖哩火腿雞扒飯
2023-06-01 257 瀏覽
蔥油雞扒煎蛋飯?係是日精選每日都有嘅餐,本以為係餐廳嘅拿手菜式。。。。。。蔥油雞扒飯最重要係個“蔥油”呀!求其hea 放幾粒蔥花,d蔥仲要冇烹調過!極其量只可以叫雞扒煎蛋飯,咁hea 嘅餐收$48蚊!?乾炒牛河,冇驚喜冇鑊氣,求其炒熟左就上碟嘅快餐感覺。凍飲細杯到得兩啖,最討厭呢種又厚又細嘅凍飲杯,夏天見到都唔想再幫襯總結:以食物嘅質素同份量,價錢係呢區嚟講算係貴,冇乜必要暫時唔會再去,除非見到其他食評見到有改善⋯⋯
蔥油雞扒飯最重要係個“蔥油”呀!
求其hea 放幾粒蔥花,d蔥仲要冇烹調過!
極其量只可以叫雞扒煎蛋飯,咁hea 嘅餐收$48蚊!?
乾炒牛河,冇驚喜冇鑊氣,求其炒熟左就上碟嘅快餐感覺。

2023-05-19 195 瀏覽
估唔到行過一間街坊茶餐廳 會有咁特別嘅西多士食 我一直都好鍾意食西多 炸雞髀呢啲超高熱量既食物 雖然明知係肥 但又好怕啲野一擺上枱已經油淋淋咁 呢兩樣嘢要做到食同睇落唔油 確實唔容易 首先佢呢個蘋果做西多士餡已經好有誠意 裏頭啲蘋果粒粒用肉桂煮過 唔會話太淋 變左蓉 保持到爽口 蘋果既果味同時都食到 唔會煮到太甜 比較傳統花生醬西多士 確實多左份清爽口感 支持小店新有創意!
黃金蘋果西多士
黃金蘋果西多士
2023-05-10 229 瀏覽
放工路經石硤尾見到啱啱開張無耐,目測都有好多人幫襯,就入去試吓新開張新裝修 環境好乾淨企理!店員好主動招呼,落order上菜都好快手。餐牌都幾多餸揀,家常菜款式,我揀咗梅菜蒸鯇魚,$88,熱辣辣,超大條魚尾,幾新鮮,又唔會蒸過火 送飯一流。仲跟埋例湯 熱飲 其實如果女仔2個人share食都夠哂飽…另外,老闆好social 又會落手落腳幫手落單執枱 睇落好有heart🔥 Overall 性價比都OK, 晚餐諗唔到食咩,可以嚟試下

新開張新裝修 環境好乾淨企理!

店員好主動招呼,落order上菜都好快手。

送飯一流。仲跟埋例湯 熱飲
其實如果女仔2個人share食都夠哂飽…

Overall 性價比都OK, 晚餐諗唔到食咩,可以嚟試下

蒸鯇魚
2023-05-09
10 分鐘 (堂食)
蒸鯇魚
2023-05-08 119 瀏覽
夜晚啱啱去完石硤尾按摩中心按摩,經過咗間新開嘅餐廳,有啲肚餓,順便買咗個芝士蕃茄焗豬扒飯返屋企食。嗌咗外賣幾分鐘到就已經有得拎,速度都算幾快☺️返到屋企打開個焗豬扒飯,有驚喜❤️❤️勁香嘅焗飯!!!特濃嘅茄醬配搭creamy 嘅白汁連芝士超級match!!!呢個配搭中和左蕃茄醬嘅酸味,芝士蕃茄味都好突出,加咗小小白汁味道仲提升左成個層次,主角豬扒都好好味,加埋焗豬必有嘅炒飯底,鍾意食焗飯嘅人一定要試😚
嗌咗外賣幾分鐘到就已經有得拎,速度都算幾快☺️

返到屋企打開個焗豬扒飯,有驚喜❤️❤️
勁香嘅焗飯!!!

外賣自取
見新開即刻入去試食!坐低之後感覺都幾舒服,好適合一家大細去食飯。環境都好乾淨。加上環境好光猛D員工都好快上前招呼,叫左個椒鹽魷魚同菜心炒牛肉,兩樣都好好食!好有鑊氣,又唔會特別鹹。仲有好多唔同嘅小炒可以揀,都好快上菜。感覺上老闆都好親力親為,都有問吓我哋啲餸好唔好食☺️而且價錢都幾合理,以後去石硤尾有個新嘅食飯。搵日試埋佢個早餐~真心推介,大家都可以試下。下次都會帶埋屋企人黎食♥️♥️♥️♥️🥳
見新開即刻入去試食!
坐低之後感覺都幾舒服,好適合一家大細去食飯。
環境都好乾淨。加上環境好光猛

感覺上老闆都好親力親為,都有問吓我哋啲餸好唔好食☺️
真心推介,大家都可以試下。

下次都會帶埋屋企人黎食♥️♥️♥️♥️🥳
椒鹽魷魚