燒烤堂真係中環燒烤界嘅新寵兒😋,地點方便,裝修又有feel,啱晒同朋友聚會或者同另一半嚟chill一chill😍。一入到去已經聞到陣陣燒烤香味,令人食指大動🤤首先要大大力推介佢哋嘅免治和牛棒配松露一口飯🍚,自己撈埋啲蛋黃,真係香到不得了,入口即溶,松露味好突出,食完一啖想再食多幾啖😆。鹽燒A4宮崎和牛🥩都好正,肉質嫩滑,油脂分布平均,燒到啱啱好,咬落去啖啖肉汁,幸福感爆棚🥰。三黃雞腿肉🍗同節瓜豚肉波板糖🍢都好有驚喜,雞肉嫩滑,豚肉同節瓜夾埋一齊食,口感層次豐富,唔會膩👍。鹽燒雞皮🥓脆卜卜,鹹香味十足,啱晒啤酒控🍺。我自己都好鍾意佢個孜然茄子🍆,孜然香味好突出,食完停唔到口😋。鹽燒豚肉荔枝卷🍖同豚肉日本蘋果卷🍏都好特別,鹹香豚肉配埋水果嘅清甜,味道好夾,唔會太heavy,食多幾串都唔覺膩😄。其他推介仲有鹽燒雞中翼🍗、爽口雞背🐔、韓式牛肋肉🥩、牛舌芯👅、泰式豬頸肉🐷、鵪鶉蛋卷🥚、鹽燒白鱔🐟、鰻魚玉子燒🍳、明太子淮山🥔、明太子雞腿肉🍗、蒜蓉牛油焗金菇🍄、燒粟米🌽、孜然燒西蘭花苗🥦、蜜糖芋頭🍠、蜜糖燒菠蘿🍍、芝士年糕🧀。每樣都好有特色,食材新鮮,調味啱啱好,唔會搶咗食物原味,真心推介比大家👍。

首先要大大力推介佢哋嘅免治和牛棒配松露一口飯🍚,
油脂分布平均,燒到啱啱好,咬落去啖啖肉汁,幸福感爆棚🥰。
鹽燒雞皮🥓脆卜卜,鹹香味十足,啱晒啤酒控🍺。

其他推介仲有鹽燒雞中翼🍗、爽口雞背🐔、韓式牛肋肉🥩、
唔會搶咗食物原味,真心推介比大家👍。
  • 孜然燒蒜蓉茄子
  • 焦糖鰻魚芝士玉子燒
  • 豚肉節瓜波板糖
  • 鹽燒A4宮崎和牛
  • 鹽燒豚肉荔枝卷
2025-07-09 244 瀏覽
與朋友再次來到中環「燒烤堂」,人氣依舊鼎盛。這次細品近二十道串燒,驚喜發現菜單上的巧思更勝從前。 和牛棒配松露一口飯附月見~和牛棒外層烤至微焦,內裡肉質鬆軟,入口即化。搭配的松露一口飯香氣濃郁,米吸叫松露的芬芳。福岡味噌松阪豬~厚切豬頸肉烤得焦香邊緣微脆,入口後湧出肉脂的豐潤;韓燒泡菜五花腩~肥瘦相間的五花腩裹上發酵泡菜,酸辣平衡毫不膩口。豚肉節瓜波板糖~每次來必點,保持水準豚肉日本蘋果卷~薄切豚肉捲著脆甜的蘋果,爽口解膩。豚肉荔枝卷~鹹香豚肉裹著冰涼多汁又甜的荔枝鹽燒A4和牛~油花細膩,簡單鹽調味便帶出肉脂豐腴;明太子雞腿肉~鹹鮮肉嫩蒜蓉菜圃豆皮~香脆惹味牛油蒜蓉芝士雜菇~芝士拉絲、蒜味十足。燒粟米~表面刷上薄薄醬油,焦香中帶微鹹,咬下時粒粒爆汁燒翠玉瓜~瓜肉清甜,爽脆多汁不軟爛黑糖燒菠蘿~焦糖脆殼包裹著溫熱果肉,酸甜感瞬間解膩;糖不甩湯圓~外皮烤得微酥,咬開後芝麻內餡緩緩流淌爆打香水檸檬~酸香醒神荔枝Mojito(無酒精)~好適合不想買醉的人還吃以下食物 鹽燒秋葵、鹽燒鮮三黃雞腿肉、麻辣莞茜豚肉卷、牛油果豚肉卷、豬肋肉、韓式牛肋肉、鹽燒牛小排、鹽燒雞皮

豚肉節瓜波板糖~每次來必點,保持水準

豚肉日本蘋果卷~薄切豚肉捲著脆甜的蘋果,爽口解膩。

豚肉荔枝卷~鹹香豚肉裹著冰涼多汁又甜的荔枝
鹽燒A4和牛~油花細膩,簡單鹽調味便帶出肉脂豐腴;

明太子雞腿肉~鹹鮮肉嫩

蒜蓉菜圃豆皮~香脆惹味
牛油蒜蓉芝士雜菇~芝士拉絲、蒜味十足。

燒粟米~表面刷上薄薄醬油,焦香中帶微鹹,咬下時粒粒爆汁
燒翠玉瓜~瓜肉清甜,爽脆多汁不軟爛
黑糖燒菠蘿~焦糖脆殼包裹著溫熱果肉,酸甜感瞬間解膩;

糖不甩湯圓~外皮烤得微酥,咬開後芝麻內餡緩緩流淌

爆打香水檸檬~酸香醒神
荔枝Mojito(無酒精)~好適合不想買醉的人

還吃以下食物
2025-07-07
2 分鐘 (堂食)
1K
❣️呢間串燒真係長期都爆滿,所以想去記得book位❣️串燒價錢$16起,以中環地段真係唔錯,重點係基本上好多款串燒都好食!❣️飲品仲要大大杯,又有啤酒買一送一,完全好適合邊食邊傾計🐷豬肋肉 $24 - 係我favourite! 豬肉燒過後juicy香口,肥瘦均勻,以簡單鹽、黑椒調味已經好食✨浜燒北寄貝$58-超級推介! 北寄貝好厚身又鮮甜,口感好,以牛油調味✨芝士無花果 $58 -估唔到好精緻,新鮮無花果配上黑醋,好refreshing。仲有nuts同芝士,口感好好✨汁燒年糕卷$26-年糕煙韌,配上薄片豬肉、紫菜燒香幾滋味🐑燒羊架 $48-肉質軟嫩,外皮燒香有水準✨鰻魚炒飯$58 -堅多鰻魚! 炒得乾身入味,撈上啖啖鰻魚好香口🐔香辣鷄脚筋$18 -抵食之選,雖然都幾辣,但辣得過癮🐔免治雞肉棒$38 -雞肉棒有軟骨,點上月見好滋味已經好想再去食串燒~

❣️呢間串燒真係長期都爆滿,所以想去記得book位
❣️飲品仲要大大杯,又有啤酒買一送一,完全好適合邊食邊傾計

🐷豬肋肉 $24
豬肋肉24

✨浜燒北寄貝$58
浜燒北寄貝

-超級推介! 北寄貝好厚身又鮮甜,口感好,以牛油調味

✨芝士無花果 $58
芝士無花果

✨汁燒年糕卷$26

-年糕煙韌,配上薄片豬肉、紫菜燒香幾滋味

🐑燒羊架 $48
-肉質軟嫩,外皮燒香有水準

✨鰻魚炒飯$58
鰻魚炒飯

-堅多鰻魚! 炒得乾身入味,撈上啖啖鰻魚好香口

🐔香辣鷄脚筋$18

-抵食之選,雖然都幾辣,但辣得過癮

🐔免治雞肉棒$38

-雞肉棒有軟骨,點上月見好滋味

已經好想再去食串燒~
豬肋肉24
浜燒北寄貝
芝士無花果
鰻魚炒飯
2025-04-16 1163 瀏覽
依家去燒烤堂已經係可以背得出個Menu😂中環呢間靚裝修又方便 平日夜晚都爆場‼️ 有時早食完飯或者hh都會嚟飲返杯買一送一嘅啤酒🍻❣️桂花蜜糖本地蕃茄 $28唔好睇小佢 間唔中食返舊清下個口 可以食多幾串🤟🏻🍅❣️鹽燒原塊雞皮 $22❣️雞皮墨魚滑 $38雞皮係我must eat😋 脆到薯片咁🐤 配上椒鹽好惹味✨雞皮包上爽彈嘅墨魚滑 口感更加衝擊🚨❣️惹味蜜糖燒三黃雞全翼 $28似係新嘢貪新鮮叫吓😛 隻雞翼超級大隻勁多肉🫣 燒得幾靚 加咗蜜糖嘅食落有幸福感🍯❣️汁燒免治雞肉軟骨釀冬菇 $28❣️汁燒赤雞心 $22❣️鹽燒赤雞頸肉 $22❣️鹽燒鮮三黃雞腿肉 $28❣️惹味爽口雞腎 $22第一轉嗌咗啲雞先🔥🐓 欣賞佢仲有分埋雞嘅品種🍴 好似高級咗雖然我笨拙嘅嘴食唔出😂雞心第一次食不會腥💕 雞頸肉好爽彈🐤三黃雞腿肉就好滑 雞味好似真係濃啲😙雞肉軟骨釀冬菇 又係一次食到兩種口感 好juicy💦❣️鹽燒豚肉荔枝卷 $22❣️福岡味噌松板豬 $28❣️手切新鮮牛胸爽 $26❣️韓式燒惹味牛肋肉 $28豚肉荔枝卷超好食一定要嗌‼️🐖 荔枝勁新鮮爆汁💦 松阪豬配沙律醬好濃味重口😙 牛胸爽就比較特別係純粹食個油脂嘅香味🐄 尤其係啲
依家去燒烤堂已經係可以背得出個Menu😂

❣️手切新鮮牛胸爽 $26
❣️韓式燒惹味牛肋肉 $28
豚肉荔枝卷超好食一定要嗌‼️🐖 荔枝勁新鮮爆汁💦
松阪豬配沙律醬好濃味重口😙
牛胸爽就比較特別係純粹食個油脂嘅香味🐄 尤其係啲邊位燒得焦脆好香~

❣️孜然燒西蘭花苗 $22
尤其係個粟米甜到不得了 encore咗勁飽🍯
翠玉瓜都非常Juicy💦 西蘭花苗少見幾嫩😛

❣️日本芝士年糕 $28
❣️蜜糖燒菠蘿 $18
想俾個大credit佢地🥺 燒完之後脆皮芝士流心🧀 點埋煉奶係人間美味‼️
燒菠蘿就係鮮膩神器🤟🏻 一食即刻罪惡感減半🙂‍↔️

Sapporo長期買一送一🍻當然唔可以錯過🍻
快啲再約你嘅老best一齊去食啦💕
  • 雞皮墨魚滑
  • 汁燒免治雞肉軟骨棒
  • 鹽燒白鱔
  • 鹽燒豚肉荔枝卷
2025-04-15 1019 瀏覽
唔需要多介紹「燒烤堂」,相信好多朋友一定食過,而且食串燒我一定首選,佢哋有一啲招牌美食和獨特嘅味道,其他地方食唔到,例如「鹽燒原塊雞皮」、「焦糖青蘋果鵝肝多士」、「甜奶牛油包」,另外最新推出嘅「日式芝士蟹肉最中餅」都係驚喜之美味😊🐔雞類每次一定係必食燒原塊雞皮,香口惹味就好似食薯片咁,惹味蜜糖燒三黃雞全翼都好驚喜,大大隻全翼醬汁微微香辣越食越想食👍鹽燒鮮三黃雞腿肉|鹽燒原塊雞皮惹味蜜糖燒三黃雞全翼(微辣)汁燒免治雞肉軟骨棒(伴月見)🐮牛肉類食咗手切新鮮牛胸爽,坊間少有,牛胸爽爽口又彈牙充滿牛油香,而且一啲都唔覺肥膩超正🐷喜愛不同口味嘅豬肉部位,而且配合不同食材,例如荔枝、芫荽等,味道口感都非常豐富福岡味噌松阪豬|鹽燒豬肋肉鹽燒豚肉荔枝卷|麻辣豚肉芫荽卷🥘白鱔一向都係必食,意想不到牛油酒煮蜆味道好有驚喜,新鮮嘅蜆隻隻大大隻,配合牛油白酒湯汁,超級鮮味蒜香牛油酒煮蜆|鹽燒白鱔🍞這兩款招牌包包每次一定會食,鵝肝多士更是食過當中最美味的,而甜奶牛油包,普通食材鮮牛油加上煉奶再配合佢哋自家製嘅厚麵包多士,雖然邪惡但味道出色👍👍焦糖青蘋果鵝肝多士|甜奶牛油包牛油蒜蓉芝士焗雜菇✨這兩款是今次驚喜之作

鹽燒鮮三黃雞腿肉|鹽燒原塊雞皮
惹味蜜糖燒三黃雞全翼(微辣)
汁燒免治雞肉軟骨棒(伴月見)

福岡味噌松阪豬|鹽燒豬肋肉
鹽燒豚肉荔枝卷|麻辣豚肉芫荽卷

蒜香牛油酒煮蜆|鹽燒白鱔

焦糖青蘋果鵝肝多士|甜奶牛油包
牛油蒜蓉芝士焗雜菇

✨這兩款是今次驚喜之作,香脆嘅最中餅厚厚蟹肉和芝士,口感豐富得來味道清爽,芝士年糕竟然再配埋厚厚嘅流心芝士醬,味道濃上加濃,作為芝士控控表示很喜歡
日式芝士明太子蟹肉最中餅
日本芝士年糕

🍹多款清新清甜嘅特飲,配串燒一流
新鮮百香果梳打|冷泡白桃烏龍茶

• 鹽燒原塊雞皮
收工想啤一啤🍻?呢間串燒店絕對係非常好嘅選擇, 亦都係中環OL同加班狗嘅深夜食堂🤪!有大量港式同新穎嘅串燒可以隨意選擇!味道好食之餘,價錢仲要非常貼地又大眾化!首先要一個🍅桂花蜜蕃茄同🍞芝士無花果開一開胃先跟住叫咗大量唔同款式嘅串燒:🍢🍢🍢🌟荔枝卷、韭菜花卷、椒鹽鴨舌、多春魚、蜜糖燒菠蘿同鹽燒銀杏- 每款串燒都燒得唔乾身,又好好味!特色小食都有好多:🌟蟹肉最中餅、波板糖、芝士雜菇同咸蛋黃卷- 全部都好有特色,出面餐廳好少機會食到當然唔少得佢哋最出名嘅🌟重量級鵝肝多士、同鮮美蒜蓉廣島蠔每次嚟都一定要叫,系必食嘅推介!而且仲有Sapporo一送一,鍾意啤一啤嘅朋友真係唔好錯過🍻

首先要一個🍅桂花蜜蕃茄同🍞芝士無花果開一開胃先
跟住叫咗大量唔同款式嘅串燒:
🍢🍢🍢
🌟荔枝卷、韭菜花卷、椒鹽鴨舌、多春魚、蜜糖燒菠蘿同鹽燒銀杏
- 每款串燒都燒得唔乾身,又好好味!
特色小食都有好多:
🌟蟹肉最中餅、波板糖、芝士雜菇同咸蛋黃卷
- 全部都好有特色,出面餐廳好少機會食到
當然唔少得佢哋最出名嘅
🌟重量級鵝肝多士、同鮮美蒜蓉廣島蠔
每次嚟都一定要叫,系必食嘅推介!
2025-07-15
🍻中環高質串燒店買一送一生啤!放工Chill必去🔥已回訪無數次😆串燒迷必收藏!放工最正就係同朋友嚟歎串燒+$48 Sapporo生啤買一送一優惠,兩杯爽飲即刻釋放壓力~食物同環境每次回訪都冇失手,串燒啱啱好唔會太油,真心推介!🤩 必試串燒 & 小食🐔汁燒三黄雞氣管($28) 爽口彈牙,燒完仲保留到口感💕唔錯~ 🥩鹽燒和牛牛小排($48) 肉汁豐富,肥瘦適中! 😛🐮鹽燒A4宮崎和牛($58) 油脂分布靚到爆,入口即溶,肉味超濃郁😍 👅厚切鹽燒牛舌拖羅($48) 爽彈得黎有肉味,配啲檸檬更突出 ✨😛免治和牛棒($58) 本日最好食!底層芝士飯+燒汁+日本蛋+黑松露,爆驚喜✨ 飯底好香,成個組合好 rich,值得一試! 🐔🦑雞皮墨魚滑($38) 雞皮燒到脆卜卜,墨魚滑調味啱啱好,口感層次豐富,彈牙得來又脆脆地好得意 😎🍖浜燒日本活北寄貝($58) 日式燒汁再加埋新鮮北寄貝,配啲蔥食更惹味😋 🐚紅燒蔥油蒜蓉粉絲燒元貝($58) 海鮮 + 蒜蓉 + 粉絲 = 無敵組合,重點係夠新鮮,唔腥唔硬🥹🍡汁燒煙韌年糕($26) 外層燒得脆卜卜,配埋日式照燒汁甜甜地,口感同味道雙重享受! 🌟其他推薦🍣焦糖鰻

🤩 必試串燒 & 小食
🐔汁燒三黄雞氣管($28)
爽口彈牙,燒完仲保留到口感💕唔錯~

🥩鹽燒和牛牛小排($48)
肉汁豐富,肥瘦適中! 😛

🐮鹽燒A4宮崎和牛($58)
油脂分布靚到爆,入口即溶,肉味超濃郁😍

👅厚切鹽燒牛舌拖羅($48)
爽彈得黎有肉味,配啲檸檬更突出 ✨

😛免治和牛棒($58)

🐔🦑雞皮墨魚滑($38)

🍖浜燒日本活北寄貝($58)
日式燒汁再加埋新鮮北寄貝,配啲蔥食更惹味😋

🐚紅燒蔥油蒜蓉粉絲燒元貝($58)

🍡汁燒煙韌年糕($26)
外層燒得脆卜卜,配埋日式照燒汁甜甜地,口感同味道雙重享受!

🌟其他推薦
🍣焦糖鰻魚芝士玉子燒|🍗鹽燒雞軟骨|👅中切牛舌芯|🐓鹽燒雞皮|🐥蜜糖燒三黃雞全翼|🍆蒜蓉茄子|🦪蒜蓉日本廣島蠔
2025-07-18 0 瀏覽
今日同朋友慶祝生日,揀咗燒烤堂。原來佢喺中環間分店轉咗位一段時間😹,店舖位於商場入面,裝修好似日式居酒屋。落單好難得地係用紙Menu,而且仲有好多唔同款式嘅串燒同飲品可以選擇。牛舌方面,分為咗兩種唔同嘅牛舌,第一次聽牛舌拖羅呢個名,叫咗兩串試吓,又真係口感好好多。食串燒又點少得叫茄子,叫咗佢個燒茄子份量好大,不過調味方面對我哋嚟講就有少少辣,但係味道都幾惹味。豚肉方面,見到佢有好多特色串,蘋果豚肉卷、韭菜豚肉卷、芫荽豚肉卷等等都超有特色。飲品方面,佢哋而家啤酒原來做緊買一送一,不過我哋驚完醉晒,所以就冇叫到酒精飲品。不過佢哋嘅無酒精飲品選擇都好多。有無糖嘅白桃烏龍茶、亦都有青檸梳打等等呢啲好受歡迎嘅嘢飲。最想讚讚店員,個個服務態度都好好,因為同朋友慶祝生日,所以喺埋餐廳切餅,店員仲好好咁幫我哋影咗張即影即有送咗俾我朋友😹🤞🏻。

每次黎燒烤堂 都覺得佢地嘅野食好出色🍖今日臨時臨急book位 竟然仲有位><(男友話平時要早一個星期book架!)入到去都幾full house 下 我地今次坐bar 枱 都別有一番風味😋😋😋可以近距離見到師傅燒串燒 感覺好似去左日本咁呀😍😍😍😍首先order左蟹肉餅🦀🦀🍪😍依塊餅係 勁!好!食!一咬落去好creamy 啲蟹肉🦀響口入面爆發 食完覺得非常幸福😋😝😝😝之後係雞肉棒 牛舌拖羅 牛舌芯🐮👅雞肉棒不如不失 正正常常 好食嘅牛舌拖羅同牛舌芯👅係非!常!推!介!依兩樣野同檸檬汁🍋係非常夾 咬落非常爽口 但又唔會好chewy 🥳🥳(ps有啲餐廳燒得唔靚會好似食緊膠咁架😗)而且配合埋檸檬汁 依個配搭係清爽解膩 食得多都唔會濟😌😌😌🤩🤩之後係鵝肝多士🪿🪿依個基本上每次段都必嗌嘅!一件細細嘅多士中間有塊蘋果 🍎🍎上面就係鵝肝啦😍非常肥美 一咬落去啲油響口入面大爆發><依個時候塊蘋果就可以解膩啦!依個配搭都真係好完美!食完有少少意猶未盡嘅感覺~仲有好多好多未能一一盡錄~非常推介大家去試下!!!!記住早啲book位呀><😛😛😝😝😝
每次黎燒烤堂 都覺得佢地嘅野食好出色🍖

首先order左蟹肉餅🦀🦀🍪😍

依塊餅係 勁!好!食!

之後係雞肉棒 牛舌拖羅 牛舌芯🐮👅

雞肉棒不如不失 正正常常 好食嘅

之後係鵝肝多士🪿🪿

依個基本上每次段都必嗌嘅!

2025-07-13
  • 焦糖青蘋果鵝肝多士
💃🎉依到Cocktail微酸,都幾易入口🫶🏻🫶🏻,好岩女士飲;食串燒口渴飲凍嘢最好。我鍾意有荔枝果肉既cocktail。蒜蓉🧄燒元貝(兩隻)燒海鮮食「蒜蓉燒」真心一定好食🤤惹味、鹹香。元貝大大隻又新鮮,質感彈牙。新品:焦糖青蘋果鵝肝多士--必點,超大份,口感好滑,入口即溶。多士好脆身。櫻花蟹餅外皮都幾香脆,而且餡料有真蟹肉。其他串燒類包括:「肉肉」串燒同蔬菜🥒串燒都即叫即製,食左好多款,款款都好味🤤!基本上呢一間店內所有串燒係我最愛☺️💯

蒜蓉🧄燒元貝(兩隻)

新品:

其他串燒類包括:
基本上呢一間店內所有串燒係我最愛☺️💯
  • 豚肉節瓜波板糖
一開始就講吓佢哋嘅肉類先啦三黃雞腿肉食落去幾嫩滑😝😝會令人食完一嚿再一嚿鹽燒雞中翼亦都燒得好香😋😋而且真係好Juicy爽口雞腎食落去就比較煙韌❣️❣️鹽燒A4和牛同埋鹽燒牛小排食落去牛肉味好濃郁😍😍牛舌芯食落去都幾有咬口泰式豬頸肉食落去真係好惹味😘😘之後講吓今次特別試嘅嘢食免治和牛棒食落去幾入味🥳🥳雞皮墨魚滑亦都真係幾爽口彈牙蟹肉最中餅食落肚口感幾特別自從上次食咗汁燒赤雞心之後我覺得佢食落去嘅口感都幾特別😆😆所以今次都特登再叫而我朋友想試吓香辣雞腳根😂😂我覺得食落去都係幾惹味嘅不過對我嚟講真係有啲辣日式燒白鱔食落去真係超Juicy🤩🤩燒完之後嗰個皮真係好脆口
一開始就講吓佢哋嘅肉類先啦

燒完之後嗰個皮真係好脆口
  • 鰻魚炒飯
  • 鹽燒白鱔
2025-07-09 0 瀏覽
中環極旺人氣的居酒屋,晚市時份,座位都是坐得滿滿的,建議先訂位會比較有保證~汁燒三黃雞氣管~幾特別,質感爽脆,醬汁惹味~汁燒免治雞肉軟骨釀冬菇~免治雞肉內有大量的軟骨碎,底層有香軟的冬菇,口感層次豐富~鹽燒雞中翼~燒至外層有雞皮香,加上鹹香的鹽花~香辣燒雞冠~非常特別,帶點微辣,質感很爽脆~蒜蓉燒日本廣島蠔~蠔肉燒後仍大隻,蒜蓉很多很香~欖角粉絲蒜蓉燒蟶子~蟶子新鮮鮮甜,肉質彈牙~鹽燒白鱔~很新鮮脆美,魚脂豐富,燒後魚皮香脆而肉嫩~焦糖青蘋果鵝肝多士~超愛吃這個,大大片厚切的鵝肝,中間夾上青蘋果,以及香脆多士,加上黑醋,美味非常~蟹肉芝士最中餅~脆卜卜的最中餅內放了滿滿的蟹肉,中間還加了芝士,大滿足~和牛棒配松露一口飯~必吃推介,和牛棒香濃油香,松露飯也加了松露油及黑松露,味道超吸引~檸蜜牛油包~檸檬的酸香,加上甜甜的蜜糖,再夾上牛油片在多士上,邪惡而美味~

汁燒三黃雞氣管~幾特別,質感爽脆,醬汁惹味~

鹽燒雞中翼~燒至外層有雞皮香,加上鹹香的鹽花~

香辣燒雞冠~非常特別,帶點微辣,質感很爽脆~

蒜蓉燒日本廣島蠔~蠔肉燒後仍大隻,蒜蓉很多很香~

欖角粉絲蒜蓉燒蟶子~蟶子新鮮鮮甜,肉質彈牙~

鹽燒白鱔~很新鮮脆美,魚脂豐富,燒後魚皮香脆而肉嫩~

🐾燒烤堂(中環)見到推出了新menu,所以今次就收工近近地去左中環分店同朋友食飯~ ✨蜜糖燒菠蘿甜之餘帶輕烤後的微酸後韻,大粒多汁✨明太子飯團明太子份量慷慨鹹香味濃厚,烤飯團及紫菜微乾身,食落去鬆軟脆口✨孜然茄子不同的新香料混合香味十足,茄子肉質嫩滑✨鹽燒翠玉瓜有新鮮瓜甜味,外脆內嫩✨菜圃豆皮微烤過後仍保持嫩滑質感,豆味濃✨荔枝卷荔枝鮮甜多汁配上豬肉鹹香味出乎意料地夾✨豬肋肉唔會韌有咬勁,超彈牙爽口✨赤鯛一夜干魚肉超厚身!皮脆內嫩,魚清香味濃✨和牛棒免治和牛,月見蛋黃,飯等配料及醬汁撈勻鹹香十足簡直係人生美味,細細碗但係食完勁有滿足感✨鵝肝多士厚切鵝肝油脂味十足,咬落去細嫩口感伴隨着鵝肝香氣超級好食!配上多士及香脆蘋果片更能增加口感✨芝士無花果無花果果肉厚實有咬感,加上軟芝士鹹甜酸味夾雜,適合送酒✨蒜蓉燒生蠔蒜蓉惹味,大大隻蠔夠晒口感✨鹽燒雞中翼雞皮脆口,雞肉入味滑捋捋✨雞皮墨魚滑墨魚滑超大嚿魚味特別濃厚,香烤過後外皮脆內結實口感特別✨鹽燒雞軟骨雞軟骨夠大粒超彈牙,鹽燒煮法夠晒惹味✨鹽燒白鱔魚汁結實唔會腥,食到表面細微鹽粒增加口感✨鹽燒雞皮大大塊雞皮非常脆身,非常適合送酒✨雞肉釀冬菇冬
🐾燒烤堂(中環)
✨蜜糖燒菠蘿
甜之餘帶輕烤後的微酸後韻,大粒多汁
✨明太子飯團
✨孜然茄子
不同的新香料混合香味十足,茄子肉質嫩滑
✨鹽燒翠玉瓜
有新鮮瓜甜味,外脆內嫩
✨菜圃豆皮
微烤過後仍保持嫩滑質感,豆味濃
✨荔枝卷
荔枝鮮甜多汁配上豬肉鹹香味出乎意料地夾

✨豬肋肉
唔會韌有咬勁,超彈牙爽口
✨赤鯛一夜干
魚肉超厚身!皮脆內嫩,魚清香味濃
✨和牛棒
✨鵝肝多士
✨芝士無花果
無花果果肉厚實有咬感,加上軟芝士鹹甜酸味夾雜,適合送酒
✨蒜蓉燒生蠔
蒜蓉惹味,大大隻蠔夠晒口感
✨鹽燒雞中翼
雞皮脆口,雞肉入味滑捋捋

✨雞皮墨魚滑
墨魚滑超大嚿魚味特別濃厚,香烤過後外皮脆內結實口感特別
✨鹽燒雞軟骨
雞軟骨夠大粒超彈牙,鹽燒煮法夠晒惹味

✨鹽燒白鱔
魚汁結實唔會腥,食到表面細微鹽粒增加口感
✨鹽燒雞皮
大大塊雞皮非常脆身,非常適合送酒
✨雞肉釀冬菇
冬菇大大粒增加整體口感,入邊釀的雞肉餡料同醬汁口味好夾,整體令人滿足
✨荔枝Mojito(無酒精)
✨新鮮百香果桔仔梳打
兩杯都含有香濃果香味,口感層次豐富清涼入心
摩登居酒屋燈光昏暗柔和日式壁畫紅黑色配色與木系裝潢裝修格局與其他分店明顯大相逕庭有酒吧位亦有私隱度高嘅包廂座坐得舒服再來講嘢食每次都有嚐鮮慾今次見嘅新品係個免治和牛棒質哋對比月見免治雞肉串軟稔口感軟嫩有啲似日本和牛四人埋單二千幾係我食燒爎堂最癲喪嘅一次幾乎係整個menu都掃一遍再翻啅以下分兩大類做介紹一,例牌必點(好食到仲要再返啅)燒馬友、燒白鱔、燒牛舌拖羅、尖椒皮蛋燒豆皮、芥蘭頭、淮山、西蘭花苗、鹽燒翠玉瓜、A4宮崎和牛及燒菠蘿以上都係百吃不厭基本上全部分店都質素一致最愛係食咗個翠玉瓜打打底再到豆皮然後先開始肉類當中牛舌拖羅同白鱔係起碼三串起❤️‍🔥二,蜜糖芋頭、豚肉豆苗卷、豚肉節瓜波棒糖、燒牛小排、雞皮、雞軟骨、茄子、汁燒三黃雞氣管及一夜干呢類係口痕想食味道唔錯但相對會醬汁配味偏濃啲不過自然係愈邪惡愈好味

摩登居酒屋燈光昏暗柔和

口感軟嫩有啲似日本和牛

四人埋單二千幾係我食燒爎堂最癲喪嘅一次
幾乎係整個menu都掃一遍再翻啅
以下分兩大類做介紹

一,例牌必點(好食到仲要再返啅)
以上都係百吃不厭
基本上全部分店都質素一致
最愛係食咗個翠玉瓜打打底
再到豆皮然後先開始肉類
當中牛舌拖羅同白鱔係起碼三串起❤️‍🔥

呢類係口痕想食
味道唔錯但相對會醬汁配味偏濃啲
不過自然係愈邪惡愈好味

人氣串燒店燒烤堂之前聽過很多人推介,這次終於約朋友一起試試😆燒烤堂在銅鑼灣、中環、荃灣、尖沙咀、旺角都有分店,很方便。口味分別有【泰】、【日】、【港】、【川】、【新疆】、【台】 和自家產品 【堂】超多選 總有一款會合你口味!串燒水準平均又便宜,串燒低至$16串🤑大部分肉類只需$30-40內🥳以下幾款都是我大推的:🥩新鮮手切牛胸爽、厚切牛舌拖羅、鹽燒牛小排 串燒很少會吃到牛胸爽,滲出不少油脂,超級邪惡😈牛舌爽彈juicy,調味剛好👍🏻🍗鹽燒日本雞胸軟骨、汁燒免治雞肉軟骨棒雞肉類水準也不錯👏🏻雞軟骨必點,彈牙juicy,塗上燒汁味道好香😽免治雞肉軟骨棒幾乎為串燒店必備菜式,軟滑雞肉棒沾上蛋汁,是期待以內但好吃的味道😆🍖 雞皮墨魚滑 - 外面雞皮脆脆的跟彈牙的墨魚滑搭配起來油香很贊 😋🧡日式白鱔 香脆的魚皮,嫩滑鮮甜的魚肉,香氣爆發😍🍆孜然燒蒜蓉茄子🐮和牛棒 和牛香味濃 最正旁邊係蛋汁及日本米飯 撈埋一齊食勁香勁惹味

以下幾款都是我大推的:

🥩新鮮手切牛胸爽、厚切牛舌拖羅、鹽燒牛小排

🍗鹽燒日本雞胸軟骨、汁燒免治雞肉軟骨棒

🧡日式白鱔
香脆的魚皮,嫩滑鮮甜的魚肉,香氣爆發😍

🍆孜然燒蒜蓉茄子

🐮和牛棒