6天前
呢日等埋朋友放工一齊去咗尖沙咀燒烤堂,可以一邊食串燒一邊傾下偈。店內氣氛唔錯,坐得舒服,最適合同friend邊吃邊喝chill下 ~入到店內,完全感受到像日式居酒屋風格,地方非常寬闊,店員服務非常貼心,而且態度友善親切,令人會再光臨!餐牌有不同日式串燒、小食及飲品等等,串燒價錢實惠,款式多樣化,仲有最掂嘅優惠係生啤買一送一。鹽燒和牛牛小排 $48牛小排脂肪分布平均,細膩口感,豐富油花,肉質細嫩爽滑,有啲咬口,帶日式風味。蒜蓉燒蠔 $44/兩隻蠔都幾大隻,入口嫩滑,唔會有怪腥味,好新鮮,配上蒜蓉調味,惹味。明太子燒飯糰 $38飯糰粒粒燒烤味濃厚,明太子少少鹹,配合紫菜包飯糰,香脆美味。孜然燒蒜蓉茄子 $36原條茄子燒得軟熟又香,口感軟綿,加上滿滿嘅蒜蓉,令原本淡淡嘅茄子提升層次感。中切鹽燒牛舌芯 $28燒牛舌芯好爽口,又係燒得好香,調味啱啱好。 福岡味噌松板豬 $28呢款松板豬係豬頸肉,口感鮮嫩爽脆,入口帶味噌微鹹味,點埋沙律醬更好吃。七味汁燒豬大腸 $24豬大腸燒烤至脆卜卜,面層鋪上七味汁,少少辣,
鹽燒和牛牛小排
蒜蓉燒蠔
明太子燒飯糰
孜然燒蒜蓉茄子
燒牛舌芯好爽口,又係燒得好香,調味啱啱好。
福岡味噌松板豬 $28
七味汁燒豬大腸 $24
豬大腸燒烤至脆卜卜,面層鋪上七味汁,少少辣,香口惹味。
喜歡雞肉軟骨串既我,依個仲有埋釀冬菇,幾特別,可以一試!軟骨脆脆,冬菇軟身,
汁燒免治雞肉軟骨釀冬菇
豚肉散發燒烤香氣,焦香脆口,肉質鮮嫩,豚肉包住新鮮嘅露筍,食落爽口。
牛油果豚肉卷 $28/串
豚肉燒烤後香脆逼出油脂,食落香口,包著牛油果,牛油果入口溶化,綿密細滑, 與豚肉嘅油脂混合一齊食,更添上油潤感。
湯圓烤至外層微微焦脆,黑芝麻餡同花生粒粒,食起嚟更有口感。
香草蒜蓉包 $18
麵包非常香脆,濃濃嘅蒜蓉味,外脆內軟,散發淡淡香草氣味。
入口清爽,酸酸甜甜,味道唔錯。食完咁多串燒飲杯爆打香水檸檬茶,即時覺得清熱解渴。
即打芒果乳酸 $28
質地有些似沙冰,冰凍解膩,芒果味濃郁,口感順滑。