餐廳: 燒肉LIKE (北角匯二期)
資訊:

2024-06-12 1386 瀏覽
平時都好鐘意一大班朋友去食燒肉,但有時未必約到朋友一齊食,去享受一人燒肉就最啱啦~嚟自日本東京嘅一人燒肉專門店「燒肉 LIKE」一直都係咁抵食又高質,最近仲有「新搞作」,原來日式燒肉仲可以配喇沙醬🤯由即日起至 7 月 2 日喺全線分店都試到新出嘅「墨魚&牛五花&牛板腱配喇沙醬」套餐同「墨魚配喇沙醬」單品~即燒墨魚同牛五花、牛板腱,蘸上同海鮮+牛肉都咁絕配嘅惹味喇沙醬,感受超正嘅南洋風嘅日式燒肉「墨魚&牛五花&牛板腱配喇沙醬」套餐 : 墨魚片以秘製醬料醃製,灑上紫菜碎,燒兩至三分鐘,再配埋濃郁咖哩同椰奶煮成嘅喇沙醬,帶淡淡甜味同辛香,超開胃!多重香料令海鮮鮮味更突出,另外套餐仲有牛五花同牛板腱,牛五花軟嫩多汁,牛板腱就結實彈牙,同樣都蘸上惹味喇沙醬,充滿南洋風味~套餐跟配白飯、和風湯及泡菜或迷你沙律‼️壽喜燒牛小排牛五花 : 咁鍾意食牛嘅我,另外再叫多份壽喜燒牛小排牛五花,牛小排肉質軟腍,再加埋油香豐富嘅牛五花,食咗一個非常滿足嘅晚餐

2024-06-08
2024-11-07 0 瀏覽
壽喜燒牛小排&牛五花套餐 $148受歡迎既和牛LIKE套餐(牛板腱 牛舌 日本產和牛肩胛肉】基本上夜晚一定賣曬配料醬汁多選擇係抵讚泡菜唔錯 唔會太鹹唔會太辣 開胃既和風湯解膩又鮮甜但主角牛燒肉只能叫做不過不失牛小排>牛五花,味道上來講牛五花如果唔係有調味有d難入口咖哩飯⋯⋯🫣唔係甜唔係辣 而係穌差過銀咖哩,食左一半食唔到落去~難怪個個叫木魚絲飯😓😓😓~但勸都係唔好叫飯,淋過軟飯,毫無口感另加豬頸肉好韌

壽喜燒牛小排&牛五花套餐 $148

受歡迎既和牛LIKE套餐
(牛板腱 牛舌 日本產和牛肩胛肉】
基本上夜晚一定賣曬

配料醬汁多選擇係抵讚
泡菜唔錯 唔會太鹹唔會太辣 開胃既
和風湯解膩又鮮甜

但主角牛燒肉只能叫做不過不失
牛小排>牛五花,味道上來講
牛五花如果唔係有調味有d難入口

咖哩飯⋯⋯🫣
唔係甜唔係辣 而係穌
差過銀咖哩,食左一半食唔到落去~
難怪個個叫木魚絲飯😓😓😓~
但勸都係唔好叫飯,淋過軟飯,毫無口感

另加豬頸肉好韌
2024-08-11 821 瀏覽
"Yakiniku Like" is a hidden gem of a Japanese grill restaurant that delivers an exceptional dining experience, despite the initial challenges we faced. The 45 minute wait for a table and very tight seating were quickly forgotten as the friendly, attentive staff helped us to navigate the menu.The star of the show was undoubtedly the Japanese Wagyu beef, which melted in our mouths, complemented by the perfectly prepared pork, chicken thighs, and chicken gristle. The self-grill concept added an int

The star of the show was undoubtedly the Japanese Wagyu beef, which melted in our mouths, complemented by the perfectly prepared pork, chicken thighs, and chicken gristle. The self-grill concept added an interactive and engaging element to the meal, allowing us to perfectly time each bite.

While the bustling, crowded atmosphere on a Sunday evening was lively, the good value of the set menus more than made up for the minor inconveniences. We left "Yakiniku Like" feeling satisfied and eager to return, knowing that the delicious, high-quality grilled meats were worth the initial wait.
2024-07-04 1289 瀏覽
北角匯開了燒肉LIKE , 就近地鐵站,吃飽回家非常方便,今晚放工又跟朋友過來找吃,遠遠傳來陣陣燒肉香,放工時段去到,非常熱鬧💫.這裡主打日本燒肉,價廉物美,絕高性價比,即使好像我般是I人一個人來也沒問題😌裝修以木系顏色為主,簡潔明亮,空間感充足👍 而且這裡抽風不錯, 吃完也不會成身燒肉味👍今晚來個小約會,可以坐下來小聊一下,掃碼下單,絕對單簡方便,選好了稍等一下就送上燒肉💫.套餐由幾十元起,絕對超值,而且配搭自由💫套餐更可以加入其他配搭,泡菜 / 木魚絲紫菜飯+溫泉蛋 $15 等等💫.除了北角匯,燒肉LIKE 在香港有不少分店,第20 間分店最近更於新蒲崗Mikiki 商場開幕,非常方便💫.坐下來立即點餐💫.兩個套餐我們都配木魚絲紫菜飯+溫泉蛋 $15、和風湯、迷你沙律🥗 .▪️和牛 LIKE 套餐 HK$145 (150g)牛板腱‧牛舌‧日本產和牛肩胛肉👍牛魔皇當然要點這個「和牛 LIKE 套餐」可以同時吃到牛板腱、牛舌同特選日本產和牛肩胛肉💫牛板腱肉質鮮嫩結實,口感細緻多汁,並蘊含獨特牛肉香味💫牛舌爽口彈牙,非常多汁,一吃難忘來自日本產和牛肩胛肉,脂肪分佈比例完美,油花滿滿,入口
套餐由幾十元起,絕對超值,而且配搭自由💫
坐下來立即點餐💫
▪️和牛 LIKE 套餐 HK$145 (150g)
牛板腱‧牛舌‧日本產和牛肩胛肉👍
牛板腱肉質鮮嫩結實,口感細緻多汁,並蘊含獨特牛肉香味💫
牛舌爽口彈牙,非常多汁,一吃難忘
來自日本產和牛肩胛肉,脂肪分佈比例完美,油花滿滿,入口即融化,而且牛味濃郁💫
▪️牛五花豬五花腩套餐 $108(300g)
豬五花腩肉,帶脂肪層的肉,肥瘦相間,慢慢將豬腩肉的兩邊煎香至金黃色,非常惹味💫
牛五花口感很好,油花分佈均勻,燒至焦香,味道令人回味💫
用餐時候發現,現在燒肉LIKE仲有優惠大放送💢💢💢💢
💢7 月份一連串優惠及活動💢

💢7 月2 日至21 日💢
一連三星期, 全線20 間分店每星期會推出一款低至$45 的限定皇牌套餐超值優惠

💢7 月2 日至7 月7 日💢
以$45/$65 優惠價享用「牛五花套餐」(100g/200g) (原價:$52/$86)

💢7 月8 日至7 月14 日💢
以$45/$65 優惠價享用「豬五花腩套餐」(100g/200g) (原價: $55/$85)

💢7月15至7月21日💢 以$45/$65 優惠價享用「雞腿肉套餐」(100g/200g) (原價:$57/$89)
想試就要把握機會啦!🥰
2024-06-20 1008 瀏覽
作為牛肉愛好者,食燒肉係其中一樣令自己心情變好嘅嘢🥩🥹「燒肉LIKE」嚟咗香港咁耐,我都係第一次食。入到去諗都唔諗就嗌咗期間限定嘅「墨魚&牛五花&牛板腱配喇沙醬」套餐🥩因為唔駛煩😂一個餐就有墨魚🦑牛五花同牛板腱!🦑墨魚片以「燒肉 LIKE」秘製醬料醃製,再灑上紫菜碎。建議大家用以4 度火加熱 2 至 3 分鐘,就可以品嚐墨魚嘅極致鮮味😍另外再沾上用咖喱同埋椰奶煮成嘅喇沙醬,香甜辣味令墨魚鮮味更突出👍🥩牛五花、牛板腱牛五花鮮嫩而且多肉汁 ; 牛板腱有濃郁嘅牛味,將兩款牛都沾上惹味喇沙醬,日式燒肉配喇沙醬一樣掂!🥩牛舌、牛五花、橫隔膜肉套餐薄牛舌爽爽哋嘅感覺又同另外兩款牛唔同😉另外搭配咗店員推薦嘅炙燒芝士咖喱飯🍛將芝士撈混後,就算就咁食碗飯嘅味道都非常濃郁😍😍客人都可以按喜好自由追加主餐目內其他肉啊
作為牛肉愛好者,食燒肉係其中一樣令自己心情變好嘅嘢🥩🥹

「燒肉LIKE」嚟咗香港咁耐,我都係第一次食。

🥩牛五花、牛板腱

🥩牛舌、牛五花、橫隔膜肉套餐
薄牛舌爽爽哋嘅感覺又同另外兩款牛唔同😉

客人都可以按喜好自由追加主餐目內其他肉啊
2024-06-18 578 瀏覽
✨ 想食「燒肉LIKE」好耐,今日同朋友專登過嚟北角匯試呢間一人燒肉店,店內格局好日系而且開揚唔侷促,同朋友坐低叫咗兩個Set. ***** ***** ***** ***** 🥩墨魚&牛五花&牛板腱配喇沙醬套餐迷你沙律木魚絲紫菜蛋飯(溫泉蛋)和風湯津路烏龍茶🥩牛小排&牛板鍵套餐泡菜木魚絲紫菜蛋飯(溫泉蛋)和風湯伊藤園綠茶最近推出咗期間限定「墨魚&牛五花&牛板腱配喇沙醬」套餐,係南洋風Mix日式燒肉,燒墨魚+燒肉配喇沙醬組合好新鮮!配上木魚絲紫菜蛋飯係我至愛,脆鹹香嘅紫菜配晶凝通透嘅日本白米飯認真一流。其他牛品都唔錯,牛味十足、油而不膩、色澤均勻,食落細緻軟綿。總括來說,肉嘅份量好足,CP值好高,環境又舒服,食完已經即刻望望其他分店地址,諗定下次食邊間。

***** ***** ***** *****

🥩墨魚&牛五花&牛板腱配喇沙醬套餐
迷你沙律
木魚絲紫菜蛋飯(溫泉蛋)
和風湯
津路烏龍茶

🥩牛小排&牛板鍵套餐
泡菜
木魚絲紫菜蛋飯(溫泉蛋)
和風湯
伊藤園綠茶

2024-05-08 557 瀏覽
今日到訪咗主打美味、快捷又超值嘅一人燒肉店「燒肉LIKE」❤️ 入面裝橫新淨又企理,牆身掛有多幅超級誘人嘅燒肉海報作點綴🥰 真系極邪惡超級誘人🤩🌟 今次㨂咗餐廳新推出嘅 MOE 鬈毛豬五花腩套餐🤩 豬五花採用嚟自匈牙利嘅國寶級鬈毛豬🐷❤️ 超級落本🤩 食落肉質細膩,帶有獨特嘅肉香🤤 油花比一般豬肉多出一倍😈 食落成口即溶🤤 口感輕爽而不膩👍 每一啖都充滿油脂嘅甘香❣️ 超級正🤭 套餐仲包括有味道濃郁、肉質結實嘅牛板腱,同埋彈牙又爽口嘅牛舌🥰 三款肉肉夾埋美味可口嘅紫菜溫泉蛋飯🤤 真系食唔停口😘 🐧❣️ 以上套餐由宜家起供應至5月29日✅ 數量有限,售完即止❣️ 另外仲加點咗一份牛小排🤤 肉質好腍好嫩口🤤 食落每一啖都充滿牛嘅濃香👍 真系超級高質🥰

2024-04-14 397 瀏覽
星期日晚8點去到,大概等30分鐘,基本上成個場得佢坐到爆滿所以有興趣既可以用THE GULU拎位先…. 至於揀位,呢間舖比較細,9成9都係搭檯,而且檯面都係啱啱好擺到一份套餐,呢點要有心理準備…. 點餐係用QR CODE,即時俾埋先開餐,所以真…真係要睇清楚先落單,尤其套餐個飯都有成10款有多,不過個飯真心又濕又軟唔係特別鍾意食飯既,可以揀細啲份量,加咖哩加芝士都幫唔到本身啲肉既調味同厚薄啱啱好,完全配合快燒既主題,要加味既直接旁邊有幾款醬不過個網呢,燒到一半都開始痴底,可以搵侍應換個網,尤其要燒啲貴野之前….題外話限時60分鐘,其實都夠既成餐飯最失望係個侍應上錯肉本身自己有單點既,不過一時無留意到上既啱唔啱,食到一半既時候,隔離檯話無黎一份牛肉,跟住個侍應一下子就埋黎話我地食錯,搞到尷尷尬尬咁….最後當然去俾番,費時話係西客,點知仲問番我轉頭要咩份量,真係吹漲….如果態度好啲,成件事都好啲大家真係要留意下有冇上錯咁講啦…如果兩個人要食飽,無可能好似廣告講禁平,除非食雞食到飽一個人預番百五到二百…. 質素係可以既,服務就算啦….
星期日晚8點去到,大概等30分鐘,基本上成個場得佢坐到爆滿

唔係特別鍾意食飯既,可以揀細啲份量,加咖哩加芝士都幫唔到

成餐飯最失望係個侍應上錯肉
大家真係要留意下有冇上錯

一個人預番百五到二百…. 質素係可以既,服務就算啦….

原來一人燒肉都有好食選擇,物有所值嘅高質肉肉🥩!・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・🥩 牛小排+牛板腱套餐 200g HK$128・味道:牛小排同牛板腱都係油脂味足啲嘅牛,所以燒起嚟好重牛脂香,送飯一流!btw個湯幾多昆布,而且個湯真係有昆布味XD,唔係流㗎喎!・口感:軟熟不錯的,側邊都幾多唔同醬畀你點,但最愛都係鹽加黑椒,食返最原始嘅牛肉味~・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・🤰性價比:高~🤰9衝度:9衝~🤰結論:一人燒肉/女仔都幾啱食,唔夠食都可以單點夠flexible,分晒唔同g數,100g/200g有啲餐有300g添。肉類融雪做得唔錯,唔會好硬亦冇出好多血水,肉肉都係睇得出嘅靚料,不錯喔!・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・
原來一人燒肉都有好食選擇,物有所值嘅高質肉肉🥩!

🥩 牛小排+牛板腱套餐 200g HK$128

🤰性價比:高~
🤰9衝度:9衝~

2024-02-01
2024-03-21 410 瀏覽
平日午餐人不多,QR code下單,付款,店員就送餐來,套裝包湯和沙律/泡菜,按食量選擇牛/豬100/200/300g, 飯也可按大中小份量,調味汁選擇多,價格也相宜。
身為一個喜愛食燒肉嘅人 有時自己放工後都會一個人食可能有啲朋友一直都想咁做 但又怕尷尬燒肉LIKE 嘅一人燒肉定位啱哂喇一個獨自燒肉me time 完全唔會尷尬定價百零蚊就食到多款定食最近仲推出咗同樣定價都係百零蚊嘅近江牛套餐見到咁吸引 又係時候要去獎勵一下自己🥢近江牛套餐👉🏻$128*100g嘅日本近江牛+美國牛五花 近江牛嘅數量比美國牛多 近江和牛油脂分布平均 和牛味香濃完全係白飯小偷 👉🏻個人推薦點醬配搭係 近江牛點鹽味醬 美國牛點原味BBQ/蒜蓉醬油 🥢Like套餐(牛舌+牛五花+橫膈膜肉)👉🏻燒肉LIKE 嘅熱門套餐 有150g和250g兩款size選擇都幾好食 特別喜歡個橫膈膜肉 厚但唔韌燒肉LIKE 嘅定食set會跟一客泡菜或沙律、白飯、和風湯 白飯可以有大/中/小三種份量選擇 迎合到唔同人需要 又唔怕浪費個人點了中size 並極度推薦+$15升級到「木魚絲紫菜飯加溫泉蛋」呢個飯完全必食 好食到有點後悔無叫到大size除咁定食套餐 燒肉LIKE亦都有多款單點項目可以加購當季嘅近江牛menu 都有西冷/肉眼/牛柳等單點選擇 最平都只係$88 一個人都可以食得非常豐富
身為一個喜愛食燒肉嘅人

定價百零蚊就食到多款定食
最近仲推出咗同樣定價都係百零蚊嘅近江牛套餐
見到咁吸引 又係時候要去獎勵一下自己

🥢近江牛套餐

🥢Like套餐(牛舌+牛五花+橫膈膜肉)

除咁定食套餐 燒肉LIKE亦都有多款單點項目可以加購
2023-12-28 1577 瀏覽
呢排咁多假期,一定要對自己好啲,今日嚟到人氣極高嘅日本一人燒肉專門店*燒肉LIKE。店內已經差不多滿座,餐廳提供多款燒肉套餐 ,份量由50g-300g選擇。食物水準高,價格亦唔貴,下次會再幫襯近江牛套餐100g+泡菜 +木魚絲紫菜飯150g+溫泉蛋 $15+天日鹽窩夫蛋糕 $28+津路 烏龍茶 $12加配 近江牛牛柳50g $88今次揀咗全新近江牛套餐近江牛多個部位,包括肩肉、赤身、胸腹同美國牛五花肩肉混合咗肩胛肉同上肩胛肉,油脂分佈恰到好處。赤身口感爽口肉質幼嫩胸腹油花分佈均勻牛味香濃。而美國牛五花肉味濃郁口感軟嫩加配和牛牛柳屬於和牛最嫩部位口感超軟嫩建議燒到三至五成熟就可以品嚐最佳風味。溫泉蛋木魚絲紫菜飯味道配搭一流最後以天日鹽窩夫雪糕做甜品,放喺爐上烤10-15秒外暖內凍好味道整體來說,環境舒適,地方乾淨整齊,食物水準高,值得推薦@yakinikulikehk #燒肉LIKE香港 #yakinikulikehk #一人燒肉 #日式燒肉 #近江牛 #日本三大和牛 #近江牛套餐 #近江牛西冷 #和牛天花板

近江牛套餐100g
+泡菜
+木魚絲紫菜飯150g+溫泉蛋 $15
+天日鹽窩夫蛋糕 $28
+津路 烏龍茶 $12
加配 近江牛牛柳50g $88

今次揀咗全新近江牛套餐
近江牛多個部位,包括肩肉、赤身、胸腹同美國牛五花
胸腹油花分佈均勻牛味香濃。而美國牛五花肉味濃郁口感軟嫩

整體來說,環境舒適,地方乾淨整齊,食物水準高,值得推薦

2023-12-23
2023-12-09 585 瀏覽
北角滙這間燒肉Like 新開,所以諗住同朋友試試,星期五晚6時人流未開始多,佢地有數張8位枱,我們見有張長吉枱想坐,店員堅持唔準我地坐,硬要我地質入一張已坐有5人的枱,說要留坐比其他客人。我一生人最憎人安排我坐位,既然有位你就應該任我自己揀,通常咁嘅情況我都會走人,不過帶左朋友來唔想令佢失望。我見隔離枱有一對情侶仲慘,店員硬要質佢地坐在2位同4位中間,佢地臉有不悅但店員亦是堅持唔比佢地坐其他吉位。其實而家一人燒肉越開越多,你咁嘅服務態度我不會再來。終於張8人吉枱咪又係比後來2人坐,有時安排坐位唔駛咁死板,寧願得罪客人都堅持自己果套!

2023-11-15 883 瀏覽
燒肉熱潮睇燒肉Like分店就知,越開越多。即使有時想食一人燒肉,最平都唔使一百蚊。最近開咗北角匯分店,日系裝修加上用咗先進除煙技術嘅無煙烤爐,貫徹品牌特色。餐牌套餐選擇多,仲可以追加食材。和牛 LIKE 套餐套餐有齊牛板腱、牛舌同特選日本產和牛肩胛肉。牛肩胛肉尤其吸引,油花均勻,入口即化,充滿牛香。牛板腱油脂較少,爽嫩口感。牛舌大大片,一樣爽口。最後記得升級紫菜溫泉蛋飯先叫享受。北海道十勝豬豬五花腩五花腩同牛一樣咁出色,原來獲優質日本豚商標,大火迫出油脂,卻清爽不膩。入口肉嫩多汁,燒至微焦更好食。鯛魚燒紅豆夾心雪糕除咗有趣的外型,口感外脆內軟,紅豆加上雲呢拿雪糕夾心香甜好食。

餐牌套餐選擇多,仲可以追加食材。

和牛 LIKE 套餐

北海道十勝豬豬五花腩