2023-02-10 970 瀏覽
食過啲魚蛋燒賣係ok嘅,叫做合格ok 。 當然酒樓好好多喇!碗仔翅好難食 😢碗仔翅乜嘢料大家睇相就知 見到都唔開胃。 完全同傳統嗰啲味道不一樣 口感都不一樣!生菜魚肉仲誇張 唔係由細到大食開嗰種 倒咗出嚟發現 生菜冇切條,一片一片咁, 個魚肉都唔好食 湯超咸到要洗腎, 搞到我要加水 ! 加左都飲唔到落口!個湯底完全拖垮碗嘢嘅味道 ,冇諗過生菜魚肉咁基本嘅嘢會咁,估唔到我香港出世到而家幾十年人第一次食到一碗咁嘅嘅生菜魚肉, 冇下次! 仲要成$30碗
碗仔翅好難食 😢

生菜魚肉

仲要成$30碗
2022-11-23 703 瀏覽
元朗燒賣皇后妙舒地址: 紅磡德民街2-34E號黃埔新邨地下4J號舖#yauyau_紅磡呢間小食店由元朗開到嚟市區,佢嘅冬菇豬肉燒賣相當之出名,今次我就嚟到紅磡試吓佢啦。🍡🍡魚蛋燒賣孖寶 $26佢嘅燒賣比魚肉燒賣口感可能冇咁彈牙,但係佢冬菇同埋豬肉嘅香味絕對比嗰啲魚膠粉開出嚟嘅贏九條街。佢中間醃製嘅調味冇令到豬肉嘅酸味走出嚟,反而係保留到佢嘅鮮甜同埋冬菇嘅香味,而且佢嘅切肉做得相當之好保留到佢哋嘅咬口,唔會太過碎。另外佢嘅沙嗲汁好有驚喜,沙嗲味偏甜而且有好多花生碎粒,香味濃郁,唔係嗰啲溝過水嘅沙嗲醬。大家行過唔夠飽可以嚟試下佢。味道: 4/5番兜: 4/5#紅磡美食 #美食 #好吃 #instafood #foodstagram #foodphotography #yummy #foodiehk #hkfoodie #foodie #igfood #hongkong #hkfood #紅磡小食 #小食 #燒賣皇后 #元朗燒賣皇后妙舒
元朗燒賣皇后妙舒
地址: 紅磡德民街2-34E號黃埔新邨地下4J號舖

#yauyau_紅磡

🍡🍡魚蛋燒賣孖寶 $26

大家行過唔夠飽可以嚟試下佢。

味道: 4/5
番兜: 4/5

2022-10-29 511 瀏覽
招牌香菇豬肉燒賣 👅8/10 $15@5粒老老實實 燒賣皇后嘅燒賣價錢比其他食燒賣嘅舖頭位啲因為除番開嘅話都要$3一粒不過足料係真嘅 因為香菇豬肉燒賣裡面每一粒都好多冬菇而且唔會蒸到鬼咁乾落埋佢嘅豉油就真係唔錯!.除左招牌香菇豬肉燒賣 其實仲有炸香菇豬肉燒賣但小編呢日係經過呢間燒賣皇后 之前一直都冇試過所以先去買幾粒試下~下次會試埋佢個炸香菇豬肉燒賣!!.味道👅:8/10賣相👀:7/10扺食💰:6/10
招牌香菇豬肉燒賣 👅8/10 $15@5粒
老老實實 燒賣皇后嘅燒賣價錢比其他食燒賣嘅舖頭位啲
因為除番開嘅話都要$3一粒
不過足料係真嘅 因為香菇豬肉燒賣裡面每一粒都好多冬菇
而且唔會蒸到鬼咁乾
落埋佢嘅豉油就真係唔錯!
除左招牌香菇豬肉燒賣 其實仲有炸香菇豬肉燒賣
但小編呢日係經過呢間燒賣皇后
之前一直都冇試過所以先去買幾粒試下~
下次會試埋佢個炸香菇豬肉燒賣!!
味道👅:8/10
賣相👀:7/10
扺食💰:6/10
2022-10-19 350 瀏覽
叫左兩樣野: 招牌香菇豬肉燒賣 同埋 炸香菇豬肉燒賣!每盒叫咗八粒,價錢: $22/8粒,除翻開每粒$2.75,雖然價錢比出面食嘅燒賣貴,但係以食物嘅質素來講,都係值嘅。味道方面,招牌燒賣好香,每粒都好多菇菇,又唔會太乾,配埋豉油同埋辣油,真係好食。而炸燒賣,感覺到佢係即叫即炸,因為真係好熱辣辣,食上口又脆卜卜,有得揀椒鹽味定係沙嗲味,我哋就揀咗椒鹽味啦。椒鹽味配上脆卜卜嘅炸燒賣,好惹味好香口!重點係佢炸到一啲都唔乾,外脆內軟💕💕
叫左兩樣野: 招牌香菇豬肉燒賣 同埋 炸香菇豬肉燒賣!
2022-10-06 286 瀏覽
同朋友行行下街突然肚餓要醫一醫肚 經過燒賣皇后叫咗個炸雞軟骨🤤🤤🤤 炸雞軟骨 $20一份 個人覺得價錢都合理 啲雞軟骨大大粒 亦都唔會得兩三粒 雞軟骨上面有啲椒鹽 都幾香口 同埋應該係新鮮即炸 唔會淋哂又油淋淋 可以話係合格之上~

同朋友行行下街突然肚餓要醫一醫肚
經過燒賣皇后叫咗個炸雞軟骨🤤🤤🤤

炸雞軟骨 $20一份
個人覺得價錢都合理
啲雞軟骨大大粒 亦都唔會得兩三粒

雞軟骨上面有啲椒鹽 都幾香口
同埋應該係新鮮即炸 唔會淋哂又油淋淋
可以話係合格之上~
2022-09-25 140 瀏覽
食嚟食去燒賣皇后都係食魚蛋燒賣同埋呢個雞翼撈麵試過有食到好咸今次正常可能夜晚肚餓買嚟食就覺得唔錯廿幾蚊有四隻雞翼有啲撈麵宵夜嚟講有啲嘢落肚都係幾香幾好食嘅下次可能試下佢個雞髀囉貴幾蚊可能好食啲

食嚟食去

廿幾蚊有四隻雞翼有啲撈麵

宵夜嚟講有啲嘢落肚都係幾香幾好食嘅

下次可能試下佢個雞髀囉貴幾蚊可能好食啲

2022-08-16 203 瀏覽
呢間燒賣皇后係路德圍都開咗幾年,每晚都見到好多人排隊就知應該幾好食,今日特登過嚟試下佢哋嘅招牌燒賣係咪真係咁好食招牌香菇豬肉燒賣真係不愧係佢哋招牌因為真係好好食幾乎粒粒燒賣有大大粒嘅冬菇,食落冬菇味好出,而且坊間好少賣豬肉燒賣,多數都係魚肉燒賣,比較鍾意豬肉燒賣有埋啲豬肉嘅質感同香~聽人講佢哋辣椒豉油好惹味,驚唔食得辣所以嗌小辣但係冇咩辣味可能下次要嗌得辣啲睇下係咪真係咁頂癮除咗燒賣仲嗌咗佢哋嘅蒸腸粉,落咗好多甜醬,芝麻、麻醬同埋豉油,食到最後都好夠醬,而且夠滑,唔會太厚,最緊要係夠熱辣辣啱啱蒸出嚟所以極推介 ‼️
2022-06-19 297 瀏覽
燒賣皇后個名就聽得多今次試下真身先😉招牌香菇豬肉燒賣正,東菇小爽豬肉味濃👍🏻沙爹牛肉球沙爹醬未太辣味香為主😉牛肉球吳係點心鋪咁介乎彈牙同肉感之間都係有水準入面就無香蔥之類我個喜歡咁結: 及格之上如果多D分店係市民之福也👍🏻#招牌香菇豬肉燒賣#沙爹牛肉球#元朗燒賣皇后
燒賣皇后個名就聽得多
今次試下真身先😉

招牌香菇豬肉燒賣
正,東菇小爽豬肉味濃👍🏻

沙爹牛肉球

#沙爹牛肉球
#元朗燒賣皇后
  • 香菇燒賣
2022-06-03 198 瀏覽
最愛燒賣,我嘅個人ig入面淨係follow咗燒賣關注組🤣❤️ 懶人晏起身,又未諗到食乜做正餐,所以就食啲燒賣醫下個肚😋💛 招牌香菇豬肉燒賣 ($30/10粒)燒賣熱辣辣,唔係得粉,啲菇都幾大粒🍄 個菇食完仲會齒頰留香😍 粒粒燒賣都係中等size大少少,如果食得辣嘅話,加啲辣油仲好食😋❛元朗燒賣皇后妙舒❜📍元朗阜財街14號宏豐大廈地下11B及11C號舖📍紅磡德民街2-34E號黃埔新邨地下4J號舖📍九龍灣牛頭角道77號淘大花園三期地下276A號舖
招牌香菇豬肉燒賣

💛 招牌香菇豬肉燒賣 ($30/10粒)
燒賣熱辣辣,唔係得粉,啲菇都幾大粒🍄

❛元朗燒賣皇后妙舒❜
📍元朗阜財街14號宏豐大廈地下11B及11C號舖
📍紅磡德民街2-34E號黃埔新邨地下4J號舖
📍九龍灣牛頭角道77號淘大花園三期地下276A號舖
2022-05-30 129 瀏覽
聽左朋友介紹左好耐既元朗燒賣皇后既豬肉燒賣,去過荃灣間分店食過,每次都系行行下街肚餓食幾粒燒賣頂下肚都唔錯。招牌香菇豬肉燒賣 ($20@8粒) 大大粒又熱辣辣既燒賣,入面都好真材實料,冬菇粒好香,幾有咬口,見到都流晒口水。 唔會太淋,本身調味亦唔太鹹,一定要配豉油同辣油,覺得尼間既秘制辣油比出面嘅香加埋一齊食更有風味。 價錢上唔算太貴,仍可接受。雖然好多人排隊,但係員工做野好快手,落完單,唔洗等好耐就拎得。

香菇豬肉燒賣

招牌香菇豬肉燒賣 ($20@8粒)

2022-05-05
1 分鐘 (外賣自取)
香菇豬肉燒賣
2022-04-12 204 瀏覽
快閃lunch買左燒賣皇后外賣皇后腸粉餐$30餐有腸粉4條、3粒魚蛋 兩粒燒賣、一粒牛肉球鍾意食多醬,所以所有醬都要,腸粉都幾滑,魚蛋同牛肉球都普通,燒賣冇驚喜囉魚湯生菜鯪魚肉 $26哩個鯪魚肉真係唔好食,魚肉好鞋好實,魚湯都好淡口……試過算,唔會再食……
快閃lunch買左燒賣皇后外賣

皇后腸粉餐$30
餐有腸粉4條、3粒魚蛋 兩粒燒賣、一粒牛肉球

魚湯生菜鯪魚肉 $26
哩個鯪魚肉真係唔好食,魚肉好鞋好實,魚湯都好淡口……

試過算,唔會再食……
2022-04-11
5 分鐘 (外賣自取)
2022-04-11 133 瀏覽
平時經過嘅時候成日都見到呢間餐廳有好多人排隊,今次口痕所以就試吓呢一度嘅燒賣啦!叫咗一個魚蛋燒賣孖寶,入面有六粒招牌嘅香菇豬肉燒賣同埋八粒八魚蛋!加埋都只係$26 ,都算幾抵食嘅!呢一度嘅魚蛋爽滑彈牙,重點推介嘅當然係呢一度嘅燒賣啦,呢一度嘅香菇燒賣嘅香菇味道同埋半肥瘦嘅豬肉一齊食真係非常之吸引,加埋呢一度嘅秘製香辣醬汁,令到成個燒賣都係好滋味

2022-03-20 172 瀏覽
仲記得燒賣皇后新開張時,門口都經常有好多人排長龍買👨‍👩‍👧‍👦👨‍👩‍👦‍👦👨‍👩‍👧‍👧今次去到見到唔洗排隊😳就即刻入去買咗d小食黎試下☺️本身好喜歡食香港地道小食,一直好想試下佢地嘅招牌燒賣❤️皇后腸粉餐 ($30) - 呢個餐好抵食,一次過可以試到唔同種類小食💁🏻‍♀️🫔腸粉 (4條):口感順滑Q彈,加埋d醬食味道無得輸(豉油+麻醬+甜醬+辣醬+芝麻)😻🍡魚蛋 (3粒):係細粒無炸自家製嘅白魚蛋黎,感覺健康,尚算彈牙而且味道唔錯😋🐷燒賣 (2粒):佢地呢款係香菇豬肉燒賣,大大粒,香菇味香濃出眾有驚喜😍豬肉味道感覺新鮮,咬落有口感,兩粒原來唔係好夠喉😸💖🐮牛肉球 (1粒):質感比預期較結實,味道岩岩好😊沙嗲豬皮蘿蔔 ($12) - 豬皮彈牙,軟硬適中😀蘿蔔可以再入味d,另外沙嗲醬好惹味🤩每啖都會食到沙嗲嘅花生粒,如果沙嗲醬份量再多d會更好👍🏻瑞士汁雞脾 ($25) - 雞脾好大隻,但肉質依然嫩滑🥰唔會鹵到d肉乾鞋,食得好滋味😋瑞士汁味道岩岩好而且夠入味,比起好多其他小店呢個雞脾係好值得讚👏🏻整體黎講呢個下午茶係滿意嘅😺尤其係試到佢地個香菇豬肉燒賣同瑞士汁雞脾❣️聽說佢地嘅炸燒賣都好多人推

🐮牛肉球 (1粒):質感比預期較結實,味道岩岩好😊

皇后腸粉餐

沙嗲豬皮蘿蔔

瑞士汁雞脾

整體黎講呢個下午茶係滿意嘅😺尤其係試到佢地個香菇豬肉燒賣同瑞士汁雞脾❣️聽說佢地嘅炸燒賣都好多人推介,下次經過必會再試😃
2022-03-06
3 分鐘 (外賣自取)
皇后腸粉餐
沙嗲豬皮蘿蔔
瑞士汁雞脾
2022-03-04 137 瀏覽
真係好鍾意食炸燒賣!以前細個成日去食,到後來佢執咗笠,一直都搵唔到代替品。直至我遇到燒賣皇后,佢哋嘅炸燒賣真係一絕。佢哋係用香菇豬肉燒賣,大大粒。而且可以揀配沙嗲醬或者椒鹽,兩款都唔會令人失望。
外賣自取
紅磡 用心足料製作🥰一粒燒賣 顛倒眾生✅地點:黃埔B出口,步行3分鐘呢一間舖頭✅堅持用心製作比較好嘅街頭小食🥰喺1988年成立😆已經超過30年嘅歷史😄用心製作😎食過返尋味🤩會係用專業嘅態度做好每一份嘅小食😝總共喺香港有四間分店😋亦都設置網上商店🥳亦都包括新年食😘蘿蔔糕🥳椰汁年糕😝燒賣等等😗當中我覺得最好食係佢哋嘅香菇豬肉燒賣😚粒粒都有新鮮嘅豬肉🤩口感一流🧐味道十足🙂地點:紅磡德民街2-34E號黃埔新邨地下4J號舖名稱:燒賣皇后@queenofsiumai 好去評分🎖(5個👍🏻為最好)- 環境:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻- 服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻- 價錢:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻- 推介:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻———————————————————————————🏆試食/合作:WhatsApp or DM 查詢👍🏻 合作:hkgoodwest2021@gmail.com/WhatsApp 98693397 - OpenRice level 等級3 👍🏻- Google review Level 等級4 🤝- 大眾點評 level 等級4 ⭕️- Hongkong Blog 人氣超過7000✅- 小紅書觀看次數超過
紅磡 用心足料製作🥰
一粒燒賣 顛倒眾生✅

地點:黃埔B出口,步行3分鐘

總共喺香港有四間分店😋

地點:紅磡德民街2-34E號黃埔新邨地下4J號舖
名稱:燒賣皇后
@queenofsiumai

好去評分🎖(5個👍🏻為最好)
- 環境:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

- 小紅書觀看次數超過4000🔥
- 大眾點評觀看超過2000💪🏻
- 快手觀看次數超過5000🏅

———————————————————————————

#香港美食 #hkfoodie #香港餐廳 #香港 #香港好去處 #美食 #美食日記 #hkrestaurant #hkfood #hkfoodblogger #hkfoodblogger #hkfoodstagram #hkfoodpic #hkfoodblog #hkfoodlover #hkfoodieblogger #餐廳推介 #中餐 #西餐 #自助餐 #香港人 #hkrestaurants #美食推薦 #美食摄影#黃埔美食 #黃埔美食紅磡 用心足料製作🥰

一粒燒賣 顛倒眾生✅