招聘中
$12,000-$15,000
月薪 (面議)
$12,000-$15,000
月薪 (面議)
夜晚九點多,突然想吃點冷東西,想了很多選擇 到頭來還是想吃我最喜愛的日本嘢,但這個時間左走右走還是找不到因為全都關門了,唯有吃爭鮮吧選了四盒,我最喜愛的最好食的還是這個花之戀,但當然只吃這個實在太利了所以吃了一些腐皮幫助消化,還有小時候很喜歡吃但不捨得吃的鰻魚,雖然有點冷還好我對鰻魚的熱情令他吃下去還蠻暖的 ,很多人覺得爭鮮不太好但我還是覺得這個價錢有那麼多的選擇而且在深夜這一個時間還可以買到,老實說的確演很不錯希望他別再加價吧哈哈。

2023-05-05
宵夜
2023-03-28 126 瀏覽
放假肚餓 想食嘢又唔知食乜 突然間想食壽司 但又唔想去咁遠 樓下有間爭鮮 就試下每一款都好好味👍 鰻魚汁帆立貝$15👍 油甘魚刺身$45👍 腐皮壽司$22👍 三文魚刺身$70👍

每一款都好好味👍 鰻魚汁帆立貝$15👍
油甘魚刺身$45👍 腐皮壽司$22👍
三文魚刺身$70👍
2023-03-28
午餐
2022-09-28 212 瀏覽
芋見乳酪蛋糕($20)賣相:🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧蛋糕用半透明膠盒包裝,一盒有兩件三角形狀蛋糕,正常件裝蛋糕大小。蛋糕側面清晰可見厚厚一層芋泥,非常吸睛。味道方面,海綿蛋糕層軟熟又有彈性,蛋味一般,甜度偏淡。芋泥份量頗多,芋味十足,芋泥入口質感不俗,與海綿蛋糕配搭頗為特別。🐧❤️結語:價錢便宜、味道特別,芋泥愛好者不妨一試。
芋見乳酪蛋糕($20)

賣相:🐧🐧🐧
味道:🐧🐧🐧🐧

蛋糕側面清晰可見厚厚一層芋泥,非常吸睛。

味道方面,海綿蛋糕層軟熟又有彈性,蛋味一般,甜度偏淡。

🐧❤️結語:價錢便宜、味道特別,芋泥愛好者不妨一試。
2022-09-14
下午茶
2022-07-14 160 瀏覽
7月14號夜晚6:00pm 正常買賣流程 買兩盒壽司 講埋唔該問你攞兩對筷子 好晦氣劈係個袋出面 然後行咗入後場 買個外賣都要受你氣 呢啲員工唔該你公司再培訓 唔係公司多得你唔少 經理要了解 唔該睇下閉路電視
2022-07-14
外賣自取
數數手指,聖誕節仲有幾日就到喇🤩唔知大家諗到聖誕大餐食咩未呢?-🍣海鮮刺身小拼盤($88)三文魚➕帶子➕北寄貝➕刺身蝦一盤有齊4色人氣刺身,CP值好高呀👍🏻件件厚身鮮甜當中帶子真係我最愛😍肥美厚身,咬落好有口感喔!🍣華麗海鮮拼盤($158)有海螺、白蝦、青口及磯煮鮑魚新鮮鮮甜,賣相又igable呢📸當中磯煮鮑魚大大隻,好高水準❣咬落肉質鮮嫩彈牙而且索哂濃郁嘅醬汁,又不欠鮮甜呀💕🍣火灸特選壽司盛($138)呢款拼盤主打炙燒方式將各種人氣刺身加以炙燒❤️‍🔥包括有三文魚、帶子、鰻魚、八爪魚、刺身蝦等當中個人最愛刺身蝦🦐炙燒香氣結合埋芝士香,非常滋味喔😋P.S 聖誕期間消費滿$300就會免費得到精美壽司層架喇(價值$68)啱哂大家開party打卡一流呢💯數量有限,送完即止😉

數數手指,聖誕節仲有幾日就到喇🤩
唔知大家諗到聖誕大餐食咩未呢?

🍣海鮮刺身小拼盤($88)
三文魚➕帶子➕北寄貝➕刺身
一盤有齊4色人氣刺身,CP值好高呀👍🏻
件件厚身鮮甜
當中帶子真係我最愛😍
肥美厚身,咬落好有口感喔!

🍣華麗海鮮拼盤($158)
有海螺、白蝦、青口及磯煮鮑魚
新鮮鮮甜,賣相又igable呢📸
當中磯煮鮑魚大大隻,好高水準❣
咬落肉質鮮嫩彈牙
而且索哂濃郁嘅醬汁,又不欠鮮甜呀💕

🍣火灸特選壽司盛($138)
呢款拼盤主打炙燒方式
將各種人氣刺身加以炙燒❤️‍🔥
包括有三文魚、帶子、鰻魚、八爪魚、刺身蝦等
當中個人最愛刺身蝦🦐
炙燒香氣結合埋芝士香,非常滋味喔😋

P.S 聖誕期間消費滿$300
就會免費得到精美壽司層架喇(價值$68)
啱哂大家開party打卡一流呢💯
數量有限,送完即止😉
2021-09-28 175 瀏覽
打包回學校canteen,運動後的下午茶,補充能量,營養豐富,口味也不比堂食差,很抵食,還給了很多調味料搭配一起簡直了食材也新鮮喜歡這個口味比較豐富,不會覺得單調,絕對是外帶食物的好選擇
食材也新鮮喜歡這個口味比較豐富,不會覺得單調,
絕對是外帶食物的好選擇
2021-02-22 231 瀏覽
初五回公司、因過年休息了一星期!公司好多文件未處理!唯有漏夜繼續接下去!但到了晚飯時間....新冠疫情下,限聚令及晚市禁堂食令未取消!晚上只有買外賣在公司食!除了熟食、亦買些壽司!就在附近爭鮮買了兩盒壽司!雜錦壽司盛和一盒三文魚壽司盛!三文魚壽司盛有壽司10件壽司盛包括甜蝦壽司4件、火炙赤蝦壽司3件、赤蝦壽司3件花之戀3件、帶子壽司3件、赤貝壽司3件劍魚壽司3件及三文魚壽司3件!第一時間就食甜蝦壽司...甜蝦壽司好大隻、食落好新鮮爽口!我把摺疊了的甜蝦番開後!你哋望落去係咪好大隻好吸引呢?赤蝦壽司鮮甜彈牙、大大件好有咬口!火炙赤蝦壽司也不例外!而赤蝦經火輕輕燒過、更潻風味!花之戀就是幾片三文魚包住壽司飯配沙律醬加三文魚子!未吃視覺已經被吸引了、令人心花怒放!不過太大嚿一口吃不哂!帶子壽司肉身豐厚!入口感覺鮮爽中帶軟糯!赤貝壽司雖薄薄一片!但濶度足夠舖蓋整件壽司飯面!食落去爽身又鮮甜!劍魚壽司不夠油脂、且色擇都麻麻!唯一此壽司盛裏唔好食嘅壽司!!!三文魚壽司件件都油潤細嫩、口感豐富!大家看圖片也看到每件呈橙粉紅色、油脂紋分佈平均此外賣店位置在官塘廣場地下.又近地鐵路、交通十分方面.舖面不
初五回公司、因過年休息了一星期!
公司好多文件未處理!
唯有漏夜繼續接下去!
但到了晚飯時間....
新冠疫情下,限聚令及晚市禁堂食令未取消!
晚上只有買外賣在公司食!
除了熟食、亦買些壽司
就在附近爭鮮買了兩盒壽司
雜錦壽司盛和一盒三文魚壽司盛!

三文魚壽司盛有壽司10件
壽司盛包括

甜蝦壽司4件、火炙赤蝦壽司3件、赤蝦壽司3件
花之戀3件、帶子壽司3件、赤貝壽司3件
劍魚壽司3件及三文魚壽司3件!
第一時間就食甜蝦壽司...
甜蝦壽司好大隻、食落好新鮮爽口!

我把摺疊了的甜蝦番開後!
你哋望落去係咪好大隻好吸引呢?

赤蝦壽司鮮甜彈牙、大大件好有咬口!
火炙赤蝦壽司也不例外!
而赤蝦經火輕輕燒過、更潻風味!

花之戀就是幾片三文魚包住壽司飯配沙律醬加三文魚子!

未吃視覺已經被吸引了、令人心花怒放!
不過太大嚿一口吃不哂!
帶子壽司肉身豐厚!
入口感覺鮮爽中帶軟糯!

赤貝壽司雖薄薄一片!
但濶度足夠舖蓋整件壽司飯面!
食落去爽身又鮮甜!

劍魚壽司不夠油脂、且色擇都麻麻!
唯一此壽司盛裏唔好食嘅壽司!!!
三文魚壽司件件都油潤細嫩、口感豐富!

大家看圖片也看到每件呈橙粉紅色、油脂紋分佈平均
此外賣店位置在官塘廣場地下.
又近地鐵路、交通十分方面.
舖面不大、約二百多呎.
地方算乾淨企理.
店內得一個 L 形開放display 柜.
所有刺身壽司在display柜
一目了然.
角位擺放一個收銀柜枱.
收銀柜枱邊有個三層架!
擺放多款飲品可以供應.
display柜前有足夠空間.
給七至八個客人同一時間選購食物.
收銀員都好有禮貌.
食材雖然唔算上等貨式.
言而兩盒壽司$160有找....
以價錢與食物相比算物超所值了.

2021-01-11 140 瀏覽
今日好夜先收工,隨便食啲嘢醫肚食少少嘢醫肚,就揀咗爭鮮,夠方便。我揀嗰啲都係大路嘢,三文魚壽司,北寄貝壽司,玻璃蝦壽司,鰻魚壽司,芥辣八爪魚壽司。我最鍾意係芥辣八爪魚壽司, 味道適中我好啱我胃口,芥辣配八爪魚味道好清新八爪魚亦很爽口,外面個紫菜仲係脆的。👍!玻璃蝦係我第二個favourite, 玻璃蝦肉質地不錯,尚算爽口彈牙。其他壽司水準還可以。$3 一件算係咁。性價比不錯。而且呢個價錢好似已經維持左一段時間冇加價。呢間 take away 壽司有佢嘅生存空間,啱晒忙碌嘅香港人!

2020-10-22 146 瀏覽
平時係觀塘附近番工,成日食頹飯又想平啲,唯有食下壽司...平時成日都會經過呢間都會買啲手卷食10零蚊真係幾抵食...壽司黎講都幾多款揀😛 推薦大家 真係好抵食🤓🤓🤓
2019-12-22 243 瀏覽
聖誕節想同班 friends 有一個開心聖誕嘅 Christmas 🥳🎊除左可以食火雞慶祝之外🦃 🎉仲可以買爭鮮特別為聖誕而設嘅~🧡聖誕宴會壽司拼盤🧡一齊 share 🎄另外加左$15要多盒三交魚壽星,三交魚比起$3一仵嗰d ,色濁靚 d,而鰻魚冇骨嘅,蒲燒汁亦都好足夠,款式亦比較多,但其他壽司就比較一般🍣分量4個人 share啱啱好,我仲加多$58錢就可以獲得一套別注版桌遊 壽司達人!]♟🎲
聖誕節想同班 friends 有一個開心聖誕嘅 Christmas 🥳🎊除左可以食火雞慶祝之外🦃 🎉仲可以買爭鮮特別為聖誕而設嘅~🧡聖誕宴會壽司拼盤🧡一齊 share 🎄另外加左$15要多盒三交魚壽星,三交魚比起$3一仵嗰d ,色濁靚 d,而鰻魚冇骨嘅,蒲燒汁亦都好足夠,款式亦比較多,但其他壽司就比較一般🍣分量4個人 share啱啱好,我仲加多$58錢就可以獲得一套別注版桌遊 [決戰吧!壽司達人!]♟🎲
2019-08-18 208 瀏覽
夏天咁熱緊係鐘意食凍野,除左雪糕雪條凍飲壽司都係一個唔錯既選擇,但係其實壽司都容易有細菌,所以都儘量即買就即食...今日放工經過唔知食乜又熱就行左入去買左2盒返屋企食。一盒要自己食,一盒就預左屋企2個唔會 齋睇唔食,所以就買左盒三文魚壽司同一盒 加州卷。一熟一生咁就唔明喇。諗住咁熱天氣就算我即拎返屋企都熱晒,估唔到又ok喎,唔會變室溫,咁都唔怕可以俾2個小朋友食,爭鮮野食就係抵食2個字,好味一定大有人在,但醫肚都口痕佢都係一個唔鐘選擇;
今日放工經過唔知食乜又熱就行左入去買左2盒返屋企食。
三文魚壽司
2018-11-29 289 瀏覽
夜晚屋企冇煮飯,唯有自己搞掂,因為突然有鋪壽司癮,附近又有間爭鮮,咁就唔諗啦。一支公,為免太toxic,聰明既我當然係外賣返屋企食啦。 返到屋企開餐,一舊接一舊,越食竟然越想食,咁附款壽司,居然唔夠食都有,心諗唯有下次買多啲啦。

2018-04-16 451 瀏覽
聽到食日本野,感覺一定貴。但其實平平地都可以好豐富😋爭鮮應該好多人都聽過食過,當中梗係有好有唔好。而我今次係觀塘嘅經驗尚算可以😊觀塘係放工時候特別多人,觀塘呢間爭鮮都唔例外🤔排隊是必要的!好彩俾錢唔算等得耐,但揀野食個位置就要等等,因為地方細。$3件壽司仲想點🤣 當然以呢個價錢黎講,佢啲三文魚真係唔錯,玻璃蝦都係一個好選擇👍但軍艦外層紫菜就唔好期望係脆嘅,因為外賣始終有水氣🤓 但整體我都已經滿意了。仲要便當壽司盒改良咗,有豉油碟位😍貼心😍返到屋企換個隻碟,感覺即刻高檔咗😍
聽到食日本野,感覺一定貴。但其實平平地都可以好豐富😋

返到屋企換個隻碟,感覺即刻高檔咗😍

2018-04-11
20 分鐘 (外賣自取)
2018-03-16 362 瀏覽
平日大家去爭鮮外帶壽司一定是買刺身同壽司番屋企或公司食!!依家竟然有關東煮賣!!真係估佢吾到!!其實我已經行過好多次都無買!!今次终於忍吾住啦!!大開食界!!嘩!!仲有七款任君選擇!!均一口價$8, ~白蘿蔔(二件), ~大黑輪(一條), ~魚豆腐(一件), ~年糕福袋(二件), ~海鮮魚卵棒(一件), ~大魚蛋(二粒), ~鐵板花枝(一件), 我要左大黑輪, 其實係魚肉棒!!甜甜嘅魚肉, 有D彈口!!中間仲有紅蘿蔔粒!!感覺健康!!我仲要左鐵板花枝, 其實我本身吾係好喜歡食花枝, 但俾佢外形所吸引!!好彩都幾好味!!最後仲要埋年糕福袋, 可能係煮住太耐!!D年糕好淋, 不好食!!外面炸腐皮就ok!! 下次要試試其他款式先!!小貼示: 自助形式!! 選後付款!! 而且吾係間間分店都有得賣㗎!!
平日大家去爭鮮外帶壽司一定是買刺身壽司番屋企或公司食!!依家竟然有關東煮賣!!真係估佢吾到!!其實我已經行過好多次都無買!!今次终於忍吾住啦!!大開食界!!嘩!!仲有七款任君選擇!!均一口價$8, ~白蘿蔔(二件), ~大黑輪(一條), ~魚豆腐(一件), ~年糕福袋(二件), ~海鮮魚卵棒(一件), ~大魚蛋(二粒), ~鐵板花枝(一件), 我要左大黑輪, 其實係魚肉棒!!甜甜嘅魚肉, 有D彈口!!中間仲有紅蘿蔔粒!!感覺健康!!我仲要左鐵板花枝, 其實我本身吾係好喜歡食花枝, 但俾佢外形所吸引!!好彩都幾好味!!最後仲要埋年糕福袋, 可能係煮住太耐!!D年糕好淋, 不好食!!外面炸腐皮就ok!! 下次要試試其他款式先!!
2018-03-11 249 瀏覽
由於今日嘅午餐食得唔係好夠飽,所以我們喺觀塘開源道嘅「爭鮮外帶壽司」買壽司食!揀咗一陣,我們就買咗碗高級海鮮丼嚟食!高級海鮮丼有:甘香軟滑嘅三文魚、非常薄身但都幾鮮甜嘅帆立貝、爽脆嘅玻璃蝦、鮮甜嘅甜蝦、鮮甜爽脆嘅赤貝、爽口彈牙嘅北寄貝、軟綿嘅玉子同惹味嘅中華沙律,米飯嘅壽司醋份量唔係好夠,所以唔係好夠酸,至於賣相都幾色彩繽紛吸引!
揀咗一陣,我們就買咗碗高級海鮮丼嚟食!
高級海鮮丼有:甘香軟滑嘅三文魚、
非常薄身但都幾鮮甜嘅帆立貝、爽脆嘅玻璃蝦、
鮮甜嘅甜蝦、鮮甜爽脆嘅赤貝、
所以唔係好夠酸,
至於賣相都幾色彩繽紛吸引!
高級海鮮丼
高級海鮮丼