招聘中
月薪 (面議)
$15,000-$18,000
月薪 (面議)
2023-09-23 273 瀏覽
放工返到馬鞍山已經九點😭好多餐廳都已經預備收檔,都唔知食咩好。經過爭先門口見到仲有好多刺身飯同一盤盤壽司賣,我揀咗好耐最後揀咗三文魚帶子刺身飯,俾錢嗰時仲要有八折好抵。三文魚刺身數量都好多,好過就咁買一盤三文魚刺身食,而且仲係好新鮮,肉質唔差,但係飯就比較硬,都要淋好多豉油先會林少少。我覺得呢個刺身飯CP值都好高。

我覺得呢個刺身飯CP值都好高。

2023-09-19
外賣自取
2023-03-24 328 瀏覽
三點先去所以好多位雖然唔限時但係都食得好快!因為我哋唔係太肚餓而且選擇太少唔係太吸引到!呢度大致上都分為$00一碟, $12一碟,或者$16一碟!我哋一開始唔知仲亂拎咗幾碟🤣🤣之後諗諗吓冇理由海膽都係$00一疊,先留意到原來係$16一碟!質素不過不失,正常平嘢最後就買咗一盒外賣走但係真係唔抵!味道唔算太新鮮,份量唔多好似元氣仲性價比高啲添!堂食來講甜蝦質素不過不失!三文魚都係香口的其他都冇特別深刻覺得好味嘅嘢🤣🤣🤣只係求其入間唔使排隊,又可以坐下嘅舖頭
三點先去所以好多位

最後就買咗一盒外賣走但係真係唔抵!味道唔算太新鮮,份量唔多
好似元氣仲性價比高啲添!
堂食來講甜蝦質素不過不失!三文魚都係香口的
下午茶
2022-05-30 571 瀏覽
同小朋友一起去食日本野,最能令他們開心的,就是去食迴轉壽司啦。食物送到面前,只拿自己喜歡的,看見仔女滿足的表情,自己也開心起來。以經濟實惠為主,再加上近近地,我們都會選擇來《爭鮮》開心一下。要去的話,我一放工,就會去排定隊,準備我們的爭鮮賽。所謂的爭鮮賽,就是要鬥快在輸送帶上把自己想要的食品取下來。另一個爭鮮賽,也許,就是鬥食得多,大家比一比檯上的"碟山" 多高。先拿了一碟鰻魚壽司。雖然不算是厚肉的鰻魚,但肉質阿嫩,醬味也濃郁,魚肉大過壽司飯,大人小朋友看見都很開心。八爪魚仔是我最喜歡的小食之一。不過,我覺得這個八爪魚仔我醬落得太多了,味道太濃。花之卷,就是模仿某店名物的一種特色壽司。在《爭鮮》我不介意去吃他們的刺身類食品,因為我個人覺得,他們的海產絕對是新鮮衛生。單是吃上這一客花之卷,已經能吃得出三文魚鮮甜香滑的一面。甜蝦刺身壽司,是兩隻甜蝦加一小片三文魚而成的壽司。甜蝦香滑香甜,不點醬油也美味。太太最喜歡這一個卷蛋壽司。因為卷蛋的份量絕對是超多,又是一個配料大舊過壽司飯的出品。因為吃了甜蝦刺身壽司,大家都覺得甜蝦刺身超好食。所以我們再下一城,拿一整碟甜蝦來吃。果真,味道是鮮甜香滑,
因為吃了甜蝦刺身壽司,大家都覺得甜蝦刺身超好食。所以我們再下一城,拿一整碟甜蝦來吃。果真,味道是鮮甜香滑,令人吃不停口。
這兒的刺身雖不是頂級,也不是高級,但也吃得出有一定的水準,而且新鮮,這一個應該是劍魚腩壽司吧,我覺得好味道。
這一次來,有好多希靈魚在轉來轉去。喜歡這酸酸地脆脆口感覺的我,一見到就拿下來。魚子爽脆,魚肉香口,很不錯。
燒鯖魚也是一個很香口的東東,吃時只要小心小骨便可。
因為魚生新鮮,我不介意阿仔來一個魚生飯。加滿了醬油,再一口香滑三文魚配飯,有醬油同魚油的香味,感覺就是美滿。

平平地,食物質素OK,小朋友又食得開心,就是我們常來的原因。
今日有幸我的最愛嚟到馬鞍山,去咗呢度食壽司,因為唔係好熟路,我淨係見到呢間壽司店,所以就排隊食啦。呢間比較奇怪,完全行古老政策,唔會派籌叫號,直接叫你喺門口排隊,排到好長,大概要排一個鐘先可以入到去,真係誇張過壽司x ⋯好無奈⋯入到去食嘢,九成九壽司都係粉紅色碟,種類算多,不過黑色碟比較少選擇今次最驚喜係佢嘅海膽壽司,計兩隻碟,其實都係$16姐,今次嘅海膽超級鮮甜,冇諗過可以喺度食到咁新鮮嘅海膽!之前食嘅都係好苦好難食,今次好高質素,好震驚!

2021-06-12 414 瀏覽
又係窮人恩物之一嘅爭鮮壽司店8蚊一碟有兩件 ,真係大件夾抵食,係香港壽司界中嘅平價之選, 不過唔好expect佢嘅質素非常高級, 算係可以入口嘅質素, 畢竟佢嘅價錢真係非常之平喺香港嚟講
2021-04-25 453 瀏覽
臨近四月尾,好多Deadline一次過湧過嚟😭,決定逃離一下🏃🏻‍♀️,食完午餐再做過。見好耐冇食過壽司🍣,諗住可以去爭鮮快快地食過lunch。點知去到發現好多人😱。差唔多同也米媽👩🏻等咗一個鐘先可以入去🥲。試咗佢哋初春限定花見物語🌸三款壽司!-🍴春之三色刺身盛🌸($16) - 係一碟入面,有曬甜蝦、北寄貝同帶子刺身。咁嘅價錢可以食到三款刺身,而且唔會話唔新鮮,反而有啲鮮甜🤣。甜蝦有驚喜🤩,而帶子正常水平,北寄貝一般。-🍴松葉蟹三味🦀 ($16) - 有一隻蟹鉗,加一件充滿蟹肉嘅壽司。蟹鉗肉同壽司上面嘅蟹肉碎都食到蟹肉嘅鮮甜,好新鮮嘅味道😍,超滿足!原來壽司上面仲會有啲蟹膏,加強左蟹肉碎同壽司之間嘅關係💛。可能怕蟹肉會腥,喺壽司下面會有一塊紫蘇葉。-🍴鮮乳酪烤三文魚腩🐟($8) - 上面嘅醬有淡淡嘅乳酪味,而三文魚腩表層有烤過,所以一入口就食到三文魚魚油香味😆。不過由於魚油味好濃,加上芥末豉油嘅味道,當一齊食嘅時候,係食唔到乳酪味🤭。
2020-06-28 640 瀏覽
性價比極高,八蚊一碟 ,唔係要求非常高質素嘅絕對可以去爭鮮醫肚, 而家酸薑就會服務員一碟碟派畀你,咁樣就會比較衛生, 壽司質素一如既往唔會太差又唔會話非常好啦,平平地都食得過嘅。
2020-04-25 578 瀏覽
小朋友很喜歡來吃迴轉壽司啊!眼看一碟一碟不同的壽司在眼前來來回回的流轉, 自取喜歡的,食得特別開懷, 不知幾開心呢!全部$8一碟, 價錢實惠, 這更成了吃壽司不二之選的地方了. 這裡的選擇較多, 如一小黑碗的燒雞肉咖喱飯和三文魚燒汁飯, 份量如兩個壽司般, 小朋友很喜歡吃啊!來得多了, 爭鮮推介的新品當然要試啦! 明太子炙帶子:明太子跟蟹膏混合成醬, 配以雪白軟腍的帶子, 以火炙帶出香燒味, 味道清淡而醬鮮, 很匹配呢!芝士炙三文魚: 微炙三文魚表面, 魚油輕泛, 配上一小角的芝士, 一口吃着三文魚的鮮, 混着芝士的奶綿, 很愜意啊!蟹膏炙赤蝦: 這蟹膏味比較濃, 帶出了蝦的鮮味, 真的是絕配呀!加上藍莓芝士蛋糕作甜品, 軟綿綿的, 更似在吃雪糕呀!用餐時間只有40分鐘, 真的要睇住時間去食.而家訂送外賣(滿$100)还有85折, 重抵食!
這裡的選擇較多, 如一小黑碗的燒雞肉咖喱飯
和三文魚燒汁飯

蟹膏炙赤蝦
: 這蟹膏味比較濃, 帶出了蝦的鮮味, 真的是絕配呀!

加上藍莓芝士蛋糕作甜品, 軟綿綿的, 更似在吃雪糕呀

用餐時間只有40分鐘, 真的要睇住時間去食

而家訂送外賣(滿$100)还有85折, 重抵食!
三文魚燒汁飯
咖哩燒雞飯
藍莓芝子蛋糕
酸薑
2020-04-24
10 分鐘 (堂食)
三文魚燒汁飯
咖哩燒雞飯
藍莓芝子蛋糕
酸薑
  • 藍莓芝士蛋糕
2020-03-05 465 瀏覽
男朋友住馬鞍山,所以成日都黎呢度食野。自己屋企樓下都有,不過同馬鞍山分店比,呢度更勝一籌。首先因為呢間係新店,所有野都好新淨。呢度壽司既款色比起出面多,黑色碟同雙層碟成日都有尤其係呢隻大鰻魚,唔係好多地方有,暫時係見馬鞍山分店有咋。同埋隻燒三文魚,好多地方都無左。仲有爭鮮既朱古力蛋糕真係好好食(但馬鞍山分店有時個蛋糕會偏溶)但係喺度食野最開心既係,員工都好好,好nice,有一個男經理(估計係台灣人)好親切又好周到,未講之前佢都知道我地個位大風,佢主動話去較細個風比我地,然後見到佢對其他老人家都好好。呢間平時都唔會話好多人,所以如果想食平價壽司可以黎呢間食呀。
男朋友住馬鞍山,所以成日都黎呢度食野。
自己屋企樓下都有,不過同馬鞍山分店比,呢度更勝一籌。

大鰻魚
2020-03-05
大鰻魚
小孩今日好想食壽司🍣,結果去咗爭鮮迴轉壽司店,本來諗住差不多下午茶時間應該不用等,1:30去到門口已經見到長長人龍。呀⋯⋯門口排隊眼見店員非常不足,很多空位但沒有人收拾清潔🧽。終於到我兩母子入座,店員語氣甚差,呼叫小孩唔好隔位坐,我立即表示請你態度好啲!進食期間觀察到大部份店員都是不太有禮。服務質素極需要改善!巨型鰻魚壽司:鰻魚厚身大件,計雙碟價錢$16,多些鰻魚汁更好。北寄貝壽司:味道鮮甜、算是大件。小孩至愛😍碗蒸蛋:新品推介,$8好抵食,熱辣辣雞蛋好滑,有一片日本魚蛋、元貝、菇菌等配料。

北寄貝壽司:味道鮮甜、算是大件。小孩至愛😍

2019-09-14 447 瀏覽
今日去爭鮮食迴轉壽司都幾抵食,因為每碟只8蚊, 其實之前都試過。知道佢地每兩個月左右就有新promotion, 大概會有三至五款新壽司推出不過係限時,若幾個月後再黎就一定其他新款。 佢哋堂食嘅壽司款式絕對比外賣款式多,而且如果有特別想食嘅,可以另外叫店員同廚房講整畀你,例如我哋今次就想食焦糖鮑片壽司,5-10分鐘後店員就攞俾我哋。 同埋佢哋甜品都好食,有芒果布甸,朱古力慕絲蛋糕,泡芙,同藍莓芝士蛋糕。好味!8蚊碟一個正常大人100蚊內會食得飽,但記得有啲比較矜貴嘅壽司例如厚切鰻魚,海膽就會計商店雙碟,即係16蚊啦。 同埋有限時40分鐘,大家若想約朋友敘舊吹水食飯,依度就未必啱啦!
2019-09-14
30 分鐘 (堂食)
  • 焦糖鮑片壽司
  • 朱古力慕絲蛋糕
2019-09-01 221 瀏覽
馬鞍山原本之前成日給人感覺係沙漠,因為這裡沒有店舖食肆,但而家這個講法不可能了。這個商場進註了很多餐廳食肆,今次到爭鮮迴轉壽司店都在此落腳。平時吃得多是鐵路站外賣壽司店的,而迴轉都是第一次吃,原來是限吃四十分鐘真的好趕喎。為有快速吃啦!北海道炙燒帶子塔,帶子新鮮只是微微火炙過,外面煎香內裡鮮嫰。日本香蒜牛油鮑魚,在壽司店都可以吃鮑魚幾特別。味道清甜吃下時有牛油香,鮑魚爽甜新鮮。沙律蟹棒壽司,蟹棒加沙律醬是絕配。熟蝦壽司,雖然薄薄的但都爽脆鮮甜。炸蝦壽司,炸粉少少厚但蝦身都爽夠彈牙。腐皮壽司,一般平時吃一樣啦!熟帶子壽司,醬汁比加豉油出色。芒果布甸,內裡有椰果肉很好味。

日本香蒜牛油鮑魚,在壽司店都可以吃鮑魚幾特別。

味道清甜吃下時有牛油香,鮑魚爽甜新鮮。

沙律蟹棒壽司,蟹棒加沙律醬是絕配。

熟蝦壽司,雖然薄薄的但都爽脆鮮甜。

炸蝦壽司,炸粉少少厚但蝦身都爽夠彈牙。

腐皮壽司,一般平時吃一樣啦!

熟帶子壽司,醬汁比加豉油出色。

芒果布甸,內裡有椰果肉很好味。

2019-08-09 186 瀏覽
壽司師傅用同一對膠手套處理壽司和蓋著壽司的膠蓋, 用手套完成壽司後他們隨即將膠蓋蓋上壽司.每一個顧客都需要用手去接觸壽司的碟的膠蓋, 但他們公司沒有清潔膠蓋即將壽司膠蓋蓋在壽司上。 本人曾向公司投訴但沒有改善, 曾多次在鋪外目睹壽司師傅用統一對手套做兩樣的工作, 食用該舖的壽司後沒有發病真是幸運, 衛生情況令人嘔心, 當你食用壽司時其實是食用所有顧客手上的細菌!
2019-07-17 272 瀏覽
爭鮮迴轉壽司($8/2件)美食沙漠之稱既馬鞍山爭鮮迴轉壽司做緊限時優惠,食到9碟就免一碟價錢。平時8蚊2件壽司都已經夠平價,今次個優惠仲唔比我食返10幾碟先走。一坐到埋位,職員會比張纸,最後埋單既時候就計返食左幾多碟同收返加一服務費。晚市既迴轉軸不停出不同種類既壽司,拎左幾件熟蛋、栗米、蟹柳壽司,就食到停不到口。但爭鮮既生壽司,我就中左伏啦,食左個三文魚壽司,個味有d奇怪,似壞左既三文魚,好彩食左一啖同左職員講左後,佢都話唔計個碟錢。但總括而言,月尾想食壽司放題都可以考慮爭鮮,唔洗60蚊就食得飽,但強烈建議食熟食壽司就好啦。
爭鮮迴轉壽司($8/2件)

2019-02-25 329 瀏覽
近幾年食壽司一係放題又或者外賣帶回家,真係好耐冇食過旋轉壽司。 今日路經好奇望入去,見到都有好多客,問下原來只是8元一碟。 既然咁耐冇試,反正又冇最低消費,好食就繼續食唔好就快走人。 不過就算好食也不一定可以慢慢食,冇最低消費但有時間限制。剛有新款推出免費茶冇茶味 褔岡明太子玉子燒, 都幾大件都有幾香蛋味。見到旁邊有人柯打炸蝦壽司,跟著即做送上。 我見可以即做,我又跟著柯打,送上來一食隻炸蝦係凍又唔脆,好失望。海膽一碟一件,味好腥,不過海膽份量也多

不過就算好食也不一定可以慢慢食,冇最低消費但有時間限制。

剛有新款推出

免費茶冇茶味

褔岡明太子玉子燒, 都幾大件都有幾香蛋味。

海膽一碟一件,味好腥,不過海膽份量也多