高質抵食🍲火鍋🍣刺身放題🔥必食三文魚🍣刺身|多款甜品🍨|🌸牛の鍋日本料理 (荃灣)今次同豬女慶祝生日🎂知道佢鍾意打邊爐,又想食日本野,一於帶佢嚟哩間日式放題火鍋店,一次過滿足曬佢既願望🤪餐廳任飲任食兩個鐘🥳星期一至四晚市$268,星期五六日及公眾假期 $288,未計加一,價錢唔算貴,性價比仲好高🤩餐廳用手機掃QR Code落單,夠曬環保又方便🤩🌟另外特別要講一講嘅係店員服務態度好親切有禮貌🥰上菜及收碟速度好快!而且落單數量准確👍🏻絕對感受到店鋪的熱情😆🍲今次我地選擇B餐,已經有超過100種嘅食品選擇😍湯底方面,哩間出名花膠豆香魚湯,真係有花膠係湯底裏面,真材實料🤩食完豬女啲皮膚愈嚟愈靚🤭仲有淡淡豆香味。另外,我地叫咗蟲草花蟲茸湯🤗湯味濃郁,夠曬滋陰,男女食都唔啱曬👍🏻餐廳可以俾每位客人選擇一人一煲,咁就方便好多,口味都啱曬自己,真係好貼心🥰🐮牛有4款、🐥雞有1款、🐏羊有1款、🐷豚肉有1款🌟特別推介:牛肩胛肉眼、封門柳牛肉🐮🐮牛味較香濃,油花分佈好靚😍🐥🐥五香雞件嫩滑,腌料味夠曬香濃😋火鍋料仲有海鮮😍 大白蜆、墨魚滑、海蝦及日本廣島蠔必食👍🏻超新鮮!好鮮甜😋特別推介🔥刺身:泰式生蝦、三文
高質抵食🍲火鍋🍣刺身放題🔥
必食三文魚🍣刺身|多款甜品🍨|

🌸牛の鍋日本料理 (荃灣)

🐮牛有4款、🐥雞有1款、🐏羊有1款、🐷豚肉有1款
🌟特別推介:牛肩胛肉眼、封門柳牛肉
🐮🐮牛味較香濃,油花分佈好靚😍
🐥🐥五香雞件嫩滑,腌料味夠曬香濃😋

特別推介
🔥刺身:泰式生蝦、三文魚、帶子、鮑片、希靈魚、八爪魚、赤貝、甜蝦、北寄貝
✨樣樣都好新鮮好鮮甜😍鍾意食刺身嘅一定要叫曬😋😋😋

🔥大蝦天婦羅
✨麵衣金黃香脆,比例啱啱好😋
🔥大白蜆
🌟好鮮甜,夠晒彈牙😍
🔥花之戀壽司
✨三文魚非常鮮甜,入口即溶😋肥瘦相間😍

甜品🍮我哋當晚實在太飽,甜品方面只食了6款,甜品質素非常高質😍而且份量小巧,啱晒我哋一次試曬唔同口味🤭

🔥榴槤班戟
✨榴槤味極香濃😋鍾意食榴槤嘅一定要嗌‼️
🔥楊枝甘露
✨粒粒芒果酸酸甜甜,好開胃,食完咁多嘢解油膩一流
🔥藍莓芝士杯
✨木糠布甸原理,中間好香濃厚芝士,上層是藍莓醬,超好食😍😍😍
🔥宇治抹茶芭菲
呢個必點‼️🍵抹茶味偏濃,帶甘香!混合朱古力脆脆,加上紅豆同忌廉🤩一啖食晒🤪
🔥芒果布甸
真材實料,有粒粒芒果,酸甜度啱啱好😋又唔會太淋🤭

食物✨✨✨✨
環境✨✨✨✨
衛生✨✨✨✨✨
價錢✨✨✨✨✨

🏠 牛の鍋日本料理 (荃灣)
荃灣荃華街3號悅來坊2樓202號舖
  • 甜品
  • 日本廣島蠔
  • 海鮮
2023-02-22 92 瀏覽
荃灣呢間係熊貓酒店嘅放題真心平。揀咗中間個set,有刺身、澳洲牛肉、甜品任飲任食星期日至四7:30前走或者9:00後入座都係$248打邊爐有封門柳、牛肩胛、牛脷、羊、雞之外,仲有餃、丸、響鈴。海鮮仲有蠔、海蝦、魚片、墨魚滑等等刺身都有成8款,壽司仲有12款添。唔食生野都仲有大量炸物、熟食可以揀。口渴除咗有冷泡茶,汽水、紙包飲品之外、仲有4款啤酒任飲,有喜力添。仲未完,十幾款甜品等緊你,鍾意食榴連可以食榴連甜品。以上全部都係兩個鐘任叫任食。選擇困難嘅真係唔適合嚟🥸

任飲任食兩個鐘🥳🥳😋星期一至四晚市$268加一星期五六日及公眾假期 $288加一可以一次過打邊爐🔥又食日式壽司刺身🍣仲有天婦羅🍤各式甜品🍨🍮真係好豐富😍😍仲有榴槤班戟 榴槤芭菲🤤 啱晒榴槤控嚟食🤭🤭食到個肚飽到捧住走.今次我叫做B餐已經有超過100種嘅食品任君選擇😋😍湯底方面可以一人一個細煲自己揀一個湯底都得🤭完全唔使驚湯底唔啱食🤭皮蛋芫荽清湯同花膠豆香魚湯都唔錯真係有花膠㗎🤭🤭.特別推介🔥火炙三文魚壽司🔥鰻魚壽司🔥墨魚滑🔥澳洲牛肩胛肉眼🔥澳洲羊肩肉🔥榴槤班戟🔥法式焦糖燉蛋!🔥鯇魚腩自助吧出邊仲有各式各樣嘅丸類 菜類比客人任君選擇飲品方面,都有好多選擇仲有啤酒任飲個人覺得火炙三文魚壽司真係好好食三文魚肥美啖啖肉所以我都encore左唔少軍艦壽司方面,餡料十足但係紫菜就林左啲略嫌美中不足~.另外特別要講一講嘅係餐廳職員服務態度超級好👏🏻😇對答嘅時候,好有禮貌而且非常貼心地幫我地清走枱面的空碟子👏🏻

任飲任食兩個鐘🥳🥳😋

🔥墨魚滑
🔥澳洲牛肩胛肉眼
🔥澳洲羊肩肉
🔥榴槤班戟
🔥法式焦糖燉蛋!
🔥鯇魚腩

自助吧出邊仲有各式各樣嘅丸類 菜類比客人任君選擇
飲品方面,都有好多選擇

仲有啤酒任飲

個人覺得火炙三文魚壽司真係好好食

三文魚肥美啖啖肉
所以我都encore左唔少

軍艦壽司方面,餡料十足
但係紫菜就林左啲
略嫌美中不足~

另外特別要講一講嘅係餐廳職員服務態度超級好👏🏻😇
對答嘅時候,好有禮貌
而且非常貼心地幫我地清走枱面的空碟子👏🏻
  • 美國極上牛肉
  • 壽司
  • 刺身
  • 極上牛肉
  • 紐西蘭羊肩肉
2023-02-19 111 瀏覽
朋友生日想食火鍋放題,搵咗好耐見呢間幾多好評就食咗佢嗌咗B餐,星期六加$20=$268見特價時段平啲,就book5:30,店員都好好人提我哋可以喺OpenRice買券,$212加一(原價加一)刺身我淨係食咗帶子,係我食過咁多間放題喺入邊最新鮮、最香、最好食,同其他專食日式料理嘅放題質素有啲唔同牛肉就齋食封門柳可以啦,肥牛同埋肩胛都麻麻哋其餘壽司就各花入各眼啦我覺得成個放題重點係甜品,兩個鐘入邊我食咗一個鐘甜品😂差唔多所有都試晒,賣相幾好同出邊甜品舖有得比,不過啲口味唔係好濃,例如芒果綿綿冰,唔會覺得佢係芒果,榴槤亦都唔香濃,當佢普通雪糕或者甜品就可以啦(紙杯同膠杯全部都係即棄,我拎咗幾個返屋企回收🙈)整體來講,買咗券嘅話咁嘅價錢,可以食到咁多嘢,加上我勁鍾意食甜品,一定會再返嚟食
朋友生日想食火鍋放題,搵咗好耐見呢間幾多好評就食咗佢
嗌咗B餐,星期六加$20=$268
牛肉就齋食封門柳可以啦,肥牛同埋肩胛都麻麻哋
其餘壽司就各花入各眼啦

(紙杯同膠杯全部都係即棄,我拎咗幾個返屋企回收🙈)
2023-02-12 109 瀏覽
尼次放題好不爽落單之後,野食成日都無黎,好似軟雪糕、魚滑,哈密瓜,綿綿冰等,有啲野食點完一次無送到,再點都無反應,究竟落單有乜用?係廚房忙到睇唔到單定點?果陣已經無乜客,漏單兩次之後再點其他,其他野食又識黎加喎⋯⋯仲要有位短髮女仔放啲野食落枱好似隨手扔落枱甘,想點姐?
尼次放題好不爽
2023-02-10 115 瀏覽
Hotpot & ingredients 火鍋、配料 🥘專食牛肉嘅火鍋專門店顧名思義有幾款牛肉選擇,包括有美國風門柳牛肉🥩、澳洲牛肩胛肉眼🇦🇺,仲有豚肉🍖、澳洲羊肩肉🐑,湯底都有大概十款擇,適合唔同人口味啊🤤Sashimi, sushi & cooked food 刺身、壽司、熟食放題一定唔少得嘅絕對係刺身、壽司🍣、串燒🍢,刺身有八、九種選擇,而即叫即燒嘅川燒亦有多款,個人最鍾意燒迷你紫薯🍠、菠蘿🍍、雞軟骨,有口感又夠fresh,的確唔錯!Self-serve bar 自助食物、蔬菜吧🥗可以自己出去夾嘢食嘅自助食物吧有多款菇類🍄、蔬菜🥬,好似有油麥菜、生菜、萵筍、茼蒿、木耳、粟米🌽、蕃茄🍅、冬菇、蟲草花等,好健康而選擇又夠多元化👍🏻Desserts & beverages 甜品🍮、飲品🍹火鍋放題有多款飲品提供,由酒水🍶、以至紙包同罐裝果汁🧃、茶類☕️都有,而Homemade 嘅甜品好高質啊😍,有綠茶芭菲、軟雪糕窩夫🧇、台式仙草芋圓,賣相精緻又專業,仲適合用嚟影相打卡📸,而且好好食
Hotpot & ingredients 火鍋、配料 🥘

Sashimi, sushi & cooked food 刺身壽司、熟食
放題一定唔少得嘅絕對係刺身壽司🍣、串燒🍢,刺身有八、九種選擇,而即叫即燒嘅川燒亦有多款,個人最鍾意燒迷你紫薯🍠、菠蘿🍍、雞軟骨,有口感又夠fresh,的確唔錯!

Self-serve bar 自助食物、蔬菜吧🥗

Desserts & beverages 甜品🍮、飲品🍹
2023-01-31 133 瀏覽
呢間火鍋有刺身,壽司甜品放題非常吸引👍🏻今日一試,叫咗大量刺身,有三文魚,赤背,甜蝦,鮑魚片,帶子,希靈魚,,全部都幾新鮮之後火鍋料,叫咗羊肉,牛肉同雞肉,都算ok最後甜品有楊枝甘露,格仔餅同椰奶糕,幾好👍🏻
呢間火鍋刺身壽司甜品放題非常吸引👍🏻

之後火鍋料,叫咗羊肉,牛肉同雞肉,都算ok

最後甜品有楊枝甘露,格仔餅同椰奶糕,幾好👍🏻

以前想响荃灣打邊爐,第一時間就會諗起呢間牛之鍋,因為佢幾多嘢食,啲牛、豬質素幾好,甜品又多樣化,其他食物種類都多,CP值頗高,不過依啲都係幾年前嘅事。最近幾次幫襯,發覺質素下降咗好多,嘢食少款式少之餘,佢主打嘅牛質素亦都開始下降。上星期諗住俾多次機會佢,嚟多次試吓,點知亦都係最差嘅一次。先講食物種類,好明顯冇咗好多嘢,丸類得嗰一兩隻,連墨魚丸同其他火鍋類包心丸都冇;再講牛豬羊質素,以前係一大大碟,牛都係有晒脂肪紋,依家嚟嘅係普通肥牛咁,好失望!我哋張枱算好,因為冇乜點漏單,隔籬枱食最貴嗰個set,漏單漏到七彩,要嘈到去類似經理嘅店員先有得食。我想話,如果繼續咁嘅經營方法,遲早都流失好多客,而我亦都唔會再幫襯呢間店舖!唯一可惜嘅係荃灣區少咗一間好嘅火鍋店。

2022-12-29 228 瀏覽
見OpenRice 有優惠券,又見天氣凍凍地,所以去打邊爐。訂了早鳥優惠時段,去到已有其他一家大細入座。店舖可以提供每個人一爐,所以點了2個湯底,魚湯和豬肚,有材料在內,烚過食物都有湯既味道。因跟優惠券,我地揀了B餐,比A餐另外包刺身、炸物、壽司、串燒。它是少有之火鍋店,不需另外加餐都有海鮮可order,而且甜品任食,款式亦多。真係手忙腳亂,唔知食邊樣好。海鮮魚片,蛤,蠔👍🏻牛、羊、刺身及壽司🍣亦相當不錯,性價比高。不嫌飽肚的話,我就較欣賞炸物,即叫即炸,又熱又脆最期待是任食甜品,抺茶芭菲、榴槤、咖啡甜品都好美味有特色凍花茶飲,可以消消滯。1間店舖可食咁多種日本不同食店味道,正!店員勤快收碟和回應客人需要,服務滿意。

海鮮魚片,蛤,蠔👍🏻

牛、羊、刺身壽司🍣亦相當不錯,性價比高。

不嫌飽肚的話,我就較欣賞炸物,即叫即炸,又熱又脆

最期待是任食甜品,抺茶芭菲、榴槤、咖啡甜品都好美味

有特色凍花茶飲,可以消消滯。

1間店舖可食咁多種日本不同食店味道,正!

店員勤快收碟和回應客人需要,服務滿意。

2022-12-29
用餐優惠
優惠券
  • 甜品
  • 炸物
2022-12-24 361 瀏覽
牛之鍋從開店到今日我都同家人一路有幫襯開,同時亦見證住佢不停退步,今晚食完我同家人都覺得係唔係以後唔使再去呢?其實疫情期間呢兩三年,我哋都體諒同明白生意難做,但明明店名叫牛之鍋,偏偏牛肉質素每況愈下,今晚我食嘅牛肉完全係食到我懷疑人生!🤔 雖然海鮮類出現返魚片,可惜唔知係邊種魚,食落完全冇魚味(以前有鱸魚片,我好鍾意的),魷魚亦唔係鮮魷,係平時煮咖喱魷魚果種水魷,丸類亦少咗款式。甜品一樣退步咗,雪糕waffle一向食開都係新鮮即製,但今晚落完單唔夠五分鐘已經上枱,一食落口唔熱亦唔脆,好失望⋯😞希望老闆可以正視問題,真心希望有機會食返以前嘅美國極上牛,否則好難令我同家人再踏足貴店了⋯😮‍💨

2022-12-23
1 分鐘 (堂食)
2022-12-18 291 瀏覽
天氣咁凍,又係時候打邊爐,約咗朋友係荃灣,經過哩間火鍋放題任食2小時,食物種類好多選擇,即刻衝入去試試。😋鍋底可以選擇一人一鍋,火鍋、熟食及甜品種類超過200種,啱曬咩都想試嘅我。蟲草花松茸湯底有淡淡菇菌香味,椰香沙爹湯味道濃郁,啱曬喜歡濃味嘅朋友。前菜熟食選擇多🍱刺身🍣炸物🍤通通都有👍🏻肉類選擇以牛肉為主,質數比想象中好,牛肉鮮澤鮮明,肉味香濃,估唔到連海鮮都咁出色
,海蝦🦐大白蜆都好新鮮,大大隻日本廣島蠔🦪 鮮味突出。熟食方面有多款日式料理,芝麻雞翼,天婦羅,炸物及壽司🍣等,味道都唔錯。最後點少得甜品,款式多到我有點驚訝😲,有Tiramisu、楊枝甘露、芒果糯米飯、仙草芋圓、宇治抹茶芭菲等,還有少見的榴槤甜品,榴槤芭菲、榴槤甘露……😍😍

前菜熟食選擇多🍱刺身🍣炸物🍤通通都有👍🏻

,海蝦🦐大白蜆都好新鮮,大大隻日本廣島蠔🦪 鮮味突出。

2022-12-15 195 瀏覽
現在係寒冷天氣警告☃️就特別掛住烚吓烚吓🔥今次嚟到荃灣熊貓酒店嘅牛の鍋日本料理🇯🇵唔係獨沽一味打邊爐😂仲有好多日本熱食甜品大把選擇😍==============================🍲椰香沙嗲湯&三鮮豬骨湯🐷一人一鍋衛生啲又可以揀到兩個唔同湯底👍🏻
前菜熟食選擇多🍱刺身🍣炸物🍤通通都有👍🏻🐮牛當然係打邊爐嘅主角 打邊爐點少得佢 特別推介呢三款👉🏻美國肥牛肉🐮封門柳牛肉🐄澳洲牛肩胛肉眼🤩肥瘦均勻 質素高嘅牛基本上豉油都唔使點就咁食已經好正🉐另外一個重點嚟啦‼️估唔到呢度嘅海鮮比牛更加出色
😳海蝦🦐大白蜆🦪日本廣島蠔等等 新鮮到不得了😍鮮味突出👍🏻你以為就咁完❓咁你就錯喇❕佢個甜品同樣出色🥛牛奶燉蛋白🥭芒果布甸🍦雪糕泡芙🍮咖啡奶凍🍯法式焦糖燉蛋 只能說呢度嘅甜品可以媲美甜品舖😋
前菜熟食選擇多🍱刺身🍣炸物🍤通通都有👍🏻
另外一個重點嚟啦‼️估唔到呢度嘅海鮮比牛更加出色
😳海蝦🦐大白蜆🦪日本廣島蠔等等 新鮮到不得了😍鮮味突出👍🏻
你以為就咁完❓咁你就錯喇❕佢個甜品同樣出色
2022-12-11 191 瀏覽
任飲任食火鍋天氣開始寒冷,又開始我最喜愛的打邊爐,這間餐廳的座位非常闊落,可以坐卡位,和閨蜜𣈱談。提供超過200款兩小時任飲任食,只是打邊爐,還有日式料理,炸物,甜品等選擇。我們選了B餐。每人$248由於有不同的選擇,所以我們先食日本刺身,再食龍尾的火鍋,火鍋有百分的選擇,我朋友喜愛吃芫荽,所以他選了芫荽湯底,我就選了魚湯湯底。用QR code點食物後,食物很快送上,根本不用催職員。甜品也有很多選擇,可惜我哋掛住傾偈,忘記了點甜品。
任飲任食火鍋

由於有不同的選擇,所以我們先食日本刺身,再食龍尾的火鍋火鍋有百分的選擇,我朋友喜愛吃芫荽,所以他選了芫荽湯底,我就選了魚湯湯底。

2022-12-02 151 瀏覽
呢排天氣開始轉涼 因為本身鍾意打邊爐 所以今次同朋友決定打邊爐🤤🤤上網搵到荃灣有好幾間打邊爐既鋪頭 而呢間睇落比較多人讚 亦價錢唔貴 所以入咗嚟咁餐廳入邊有三個餐 我同朋友就揀咗B餐 入邊已經有200款日本料理 火鍋 同 甜品 已經夠食 湯底亦都有好多選擇 因為食唔到辣 我就揀咗花膠荳香魚湯🐟🐟坐低咗之後好快就用QR code落單 其實真係幾多野食選擇 咁我就嗌咗自己鍾意食嘅嘢 因為打邊爐一定要食牛🐮所以特別狂嗌封門柳 牛肩甲肉眼 都好好食😋😋😋而餐廳入邊有好多飲品選擇 有平時放題會飲到嘅飲品外 有果汁 亦都有自家嘅烏龍茶 羅漢果 等等 包你一定飲到岩自己口味嘅嘢🍶🍵🥤另外特別一提餐廳職員服務態度好好 餐廳嘅環境都好好 好大 好舒服 我同朋友 食完嘢之後就一度飲嘢一度傾偈 不知不覺就食到甜品都叫唔切 所以食唔到 下次有機會一定會試下Overall 其實呢間餐廳係一個有放題野食既打邊爐餐廳 而相對應每樣嘅質素都唔差🤪 所以如果同時想食放題 又想打邊爐 可以黎呢到 有好多好多選擇揀🤣一定夠飽‼️

咁餐廳入邊有三個餐 我同朋友就揀咗B餐 入邊已經有200款日本料理 火鍋甜品 已經夠食 湯底亦都有好多選擇 因為食唔到辣 我就揀咗花膠荳香魚湯🐟🐟

2022-11-23 253 瀏覽
近期悅來坊開咗好多不同嘅食肆, 其中一間火鍋放題店, 我哋奄尖這一家都食過幾次, 就係貪佢方便, 有得打邊爐🍲🥢又有得食日式🇯🇵放題, 啱哂唔同人嘅口味! 次次嚟無論星期一至日都係人氣👨‍👩‍👧👩‍👩‍👧👩‍👩‍👧‍👦勁旺, 而且餐廳用咗QR code落單, 超方便!👍🏻我地今次叫咗B餐$248, 包括200幾款日式料理 + 火鍋 + 甜品。多款食物全部都係任食, 除咗火鍋配料之外, 剌身,一品料理金, 串燒, 炸物, 壽司, 天婦羅同甜品都係任食呀! 真係食到你捧住個肚走😂😂火鍋湯底我哋揀咗鴛鴦鍋 , 壽喜燒湯及豬骨湯底。壽喜燒湯底味道夠濃郁, 有日本風味! 牛肉都有幾款選擇, 海鮮方面仲有廣島蠔同海蝦任點 淨係食海蝦都為到本㗎🤣🤣。佢啲海蝦蝦肉都幾彈牙。 除咗呢啲之外, 仲有蝦滑, 墨魚滑, 蜆, 青口等比大家揀。仲有火鍋配料自助吧, 有不同蔬菜, 豆腐, 香菇, 木耳, 南瓜片, 蕃茄, 丸類, 午餐肉, 粟米餃, 魚皮餃, 蟹柳, 豆腐, 烏冬等放滿凍櫃, 供應不同款食物! 日式料理就叫咗啲刺身, 炸物, 串燒, 同壽司。 刺身都幾新鮮, 其他小食都係即叫即整。 最後要介紹下

日式料理就叫咗啲刺身, 炸物, 串燒, 同壽司刺身都幾新鮮, 其他小食都係即叫即整。 最後要介紹下佢哋嘅甜品, 非常之推介比大家試下嘅宇治抹茶芭菲! 有抹茶雪糕同小丸子, 下面仲有啲忌廉紅豆同寒天! 🍨😋 另外仲有一杯係榴槤芭菲, 榴槤味唔算太重, 都好食。

總括嚟講, 呢間日式火鍋放題都算高質, 而且又近大窩口站, 交通方便, 係一間抵食嘅日式放題店! 👍🏻

舖名: 牛之鍋日本料理
地址: 荃灣荃華街3號悅來坊2樓202號舖

#牛之鍋#火鍋#火鍋放題#日式料理#牛肉#甜品#宇治抹茶芭菲#榴槤芭菲# 香港美食#荃灣#荃灣美食#日式放題#hkfoodie#hkfood#悅來坊#打卡