2022-01-30 1172 瀏覽
types of veggies and meatballs are comparatively lesser to other branches. Such as the desserts no mochi, where as ice cream toppings lesser choice too. If you want to have a quick lunch between 2 is good but for a group of friends not recommended due to lower number of employees so service quality is quite not responsive
2022-01-30
2021-10-26 1426 瀏覽
牛涮鍋就食得多,呢條line係新設,不過牛肉質素差唔多,唔明分別喺邊,不過唔緊要啦,最緊要好食湯底分別叫左麻辣同埋昆布,最愛此店因為水準好穩定,無論係湯底定係食才,就算係唔同分店都絕對唔會有任何差異,性價比高

2021-10-09 1505 瀏覽
突如奇來的黑雨,同同事突擊來個lunch十下十下,好興奮😍原來都唔少人鍾情午餐打邊爐,好彩啱啱好有位唔使等✌🏼之後已經見好多人係門口排隊,應該佢個下午茶都係抵食之選!我地見平平地揀左個美國牛胸腹放題90分鐘任食$158+1,🐔🐂🐷全部都任食!湯底我地揀左沙爹同番茄,沙爹好濃,食到後面都可以唔使點sauce,反之番茄有點失望,隻色有點似西瓜汁已經不太吸引,後期再加番茄都蓋唔到陣怪味….呢個價錢,肉類意料之外竟然質素都唔太差,🐂🐷都唔會乾柴難食,🐔就…淺嚐一口可以了😂其他配料唔算十分多,基本菜瓜丸飲品都有既,仲有少量熟食同前菜,不過我都留返個胃食肉啦😂😂最後食埋雪糕,有牛乳同芝麻味,有cone係加分位😋😋我飽到夜晚果餐都唔使食😂
突如奇來的黑雨,同同事突擊來個lunch十下十下,好興奮😍
我地見平平地揀左個美國牛胸腹放題
90分鐘任食$158+1,🐔🐂🐷全部都任食!
最後食埋雪糕,有牛乳同芝麻味,有cone係加分位😋😋
我飽到夜晚果餐都唔使食😂
2021-10-02 864 瀏覽
中午去食牛涮鍋(星期五紅日 宜打邊爐🥳)揀咗 呃like香港遊放題 90mins早割價$278 多左d小食同埋火鍋配料講左牛先 食英國安格斯牛小排油花都靚 煮完唔鞋唔韌幾好 嚟咁多碟都差唔多樣 仲叫左一碟愛爾蘭牛胸腹 油花多d小食:滷水墨魚同雞腎正常街邊食到嘅味道👍🏾;雞翼尖頭2round好入味同好淋 之後幾round未煮得淋;咖哩豬皮同蘿蔔好淋好入味👍🏾;魚蛋正常味道啦;咖哩角好脆口脹卜卜入面有薯仔青豆;咕嚕肉係麵包糠炸過嘅雞肉再係上面淋小小醬 正常味 但勝在熱辣辣嚟到 ;甜酸齊有叫到我無食,男友食唔知咩味火鍋配料:芫茜牛肉滑 味道唔錯食左3-4粒 佢比較散 同時代表佢無落好多粉去打 幾重茜味🤤🥴蝦米墨魚滑 有蝦米味 幾爽口彈牙 都唔錯牛骨髓 比出面任食鋪大條好多 長好多 正常味道鵝腸 新鮮 好味爽口👍🏾👍🏾飲品:試左菊花普洱 無糖🥳凍嘅 有菊花味普洱味唔太濃 見其茶色未能嚐其茶香 不過不失 無糖已很好 甜品:雪糕有芝麻味同牛乳 芝麻味幾香味道都幾出 牛乳味都好 但自己就一直覺得甜左小小總結:限定香港遊 出乎意料質素唔錯 叫左個d野食都合乎意料又做得幾好 題外話:食到差唔多尾聲 見好
中午去食牛涮鍋(星期五紅日 宜打邊爐🥳)
揀咗 呃like香港遊放題 90mins早割價$278

滷水墨魚同雞腎正常街邊食到嘅味道👍🏾;
咖哩豬皮同蘿蔔好淋好入味👍🏾;
魚蛋正常味道啦;
咖哩角好脆口脹卜卜入面有薯仔青豆;
甜酸齊有叫到我無食,男友食唔知咩味

火鍋配料:
蝦米墨魚滑 有蝦米味 幾爽口彈牙 都唔錯
牛骨髓 比出面任食鋪大條好多 長好多 正常味道
鵝腸 新鮮 好味爽口👍🏾👍🏾

飲品:

甜品

總結:

題外話:食到差唔多尾聲 見好多枱都走左 但d枱都返唔切 眼見清枱員工一個 出菜一個 經理一個
我自己枱面食完差唔多十碟牛 仲有小食碗仔都7-8碗 d盤碗都無人收 員工忙於清理其他枱 但都做唔到咁多 仲見到飲品櫃個邊無曬杯 甜品個度又無曬匙🤭
見佢地真係辛苦 真係做死人 希望集團可以加多d人手去幫輕下佢地啦

環境:

食物:

服務:

2021-10-01
10 分鐘 (堂食)
事先訂了枱,不需要等位,而且因為朋友有會員可先食足兩個鐘,超好!先來每人一大碟魚生👍🏻火鍋湯底可以選擇雙拼,沙嗲湯濃味,豬骨顯得較清。美國安格斯牛小排任點任食,不會太肥,叫了幾碟質量都不錯。另外,日本雞腿肉都幾好味。另外有幾款海鮮可以任食,包括青口、蜆、魷魚,青口和蜆幾鮮味。自助bar 有蔬菜,菇類,丸類,選擇都好多,有雞髀菇、芝心丸等等。飲品選擇多,沙冰、汽水、果汁、另一邊亦有奶茶咖啡熱飲,見飲品杯都洗得乾淨。最好味係北海道牛奶軟雪糕,牛奶味超級濃,另外仲有限定伯爵茶,不過茶味就偏淡,都係牛奶味好味啲。見雪櫃還有各樣甜品,不過實在食得太飽,下次有機會再試啦。

先來每人一大碟魚生👍🏻

火鍋湯底可以選擇雙拼,沙嗲湯濃味,豬骨顯得較清。

見雪櫃還有各樣甜品,不過實在食得太飽,下次有機會再試啦。
2021-09-02 2063 瀏覽
💥高質和牛邊爐🫕兩隻牛魔王出動啦😝之前喺牛涮鍋成日食開cheap牛😂原來靚牛係咁正😋🤗🔸日本鹿兒島極上黑毛和牛肩及海鮮刺身放題 🔺牛肉好高質,雪花均勻,口感軟綿綿,有少少咬口,牛味都足夠,基本上每一碟嘅質素都keep到🤗抵贊👍🏻👍🏻有驚喜🥰🔺四川麻辣湯味道唔錯,辣得嚟又唔會太油👍🏻爽😛食和牛一定要配鰹魚清湯,再點麻醬,可以令塊和牛更美味😋🤗👍🏻🔺刺身我覺得一般,唔難食但冇特別好食🔺海鮮魷魚仔最好味,其他海鮮都算ok啦,因為我主要食牛😂🔺蔬菜,丸類自助區蔬菜唔算特別新鮮整齊,因為有d仲有少少黃黃地咁🙈魚皮好脆好味,其他丸類冇點食😂但款式都幾多下🔺8.0牛乳雪糕及皇室伯爵紅茶雪糕呢兩種雪糕🍦都好好味,必食😋🔺醬汁個鼓油偏甜,如果一般豉油會好d🙂💫落單分左手機落單同埋自助區,食物種類都幾多,上菜都好快👍🏻整體覺得呢個餐都幾抵食,靚牛真係唔同d😍最重要質素keep到😊食完會覺得好滿足🥰以上所有食物都可以重複叫🤗美中不足嘅係張枱太細啦🙈唔係好舒服🙃💥牛角會員真係好抵,記得join哦😉

🔸日本鹿兒島極上黑毛和牛肩及海鮮刺身放題

🔺刺身
我覺得一般,唔難食但冇特別好食

🔺海鮮
魷魚仔最好味,其他海鮮都算ok啦,因為我主要食牛😂

🔺蔬菜,丸類自助區

🔺8.0牛乳雪糕及皇室伯爵紅茶雪糕
呢兩種雪糕🍦都好好味,必食😋

🔺醬汁
個鼓油偏甜,如果一般豉油會好d🙂

💥牛角會員真係好抵,記得join哦😉
海鮮拼盤
刺身
海鮮拼盤
2021-07-21 1058 瀏覽
🍽牛涮鍋もっと🐻小編餐單1️⃣ 豐盛4人餐 (外賣) 💲738🔹好味度: 3.5/5💙🤍💙🤍💙🤍🙊小編✅疫情下想外賣返屋企打邊爐呢間真係唔錯嘅選擇✅牛肉份量都幾多,小編三個人食左兩日先食得曬❌小編當時買做緊優惠,全set只需大約💲400,但如果以原價💲738黎講性價比就唔太高💙🤍💙🤍💙🤍小編評分👅食物 🐻 3.5/5👀環境 🐻 -/5📸打卡指數 🐻 -/5總評分 🐻 3.5/5
🍽牛涮鍋もっと

🐻小編餐單
1️⃣ 豐盛4人餐 (外賣) 💲738
🔹好味度: 3.5/5

💙🤍💙🤍💙🤍

🙊小編
✅疫情下想外賣返屋企打邊爐呢間真係唔錯嘅選擇
✅牛肉份量都幾多,小編三個人食左兩日先食得曬

💙🤍💙🤍💙🤍

小編評分
👅食物 🐻 3.5/5
👀環境 🐻 -/5
📸打卡指數 🐻 -/5
總評分 🐻 3.5/5
2021-06-25 1311 瀏覽
食完牛角食牛涮鍋🤣希望今年都可以keep住個金會員😆第一次食樂富呢間牛涮鍋,感覺都好ok,雖然唔大,但係好乾淨,d嘢都擺得好好,大家夾嘅時候唔洗排隊,亦唔會有擠逼感,比牛角坐得舒服啲。入去之前就要揀好食乜嘢,同埋2款湯底。唔推薦櫻花蝦沙嗲,得個咸字,唔好味,反而昆布湯底幾好味,肉同菜都夾到。我哋揀咗60分鐘嘅定量分題,午市先有嘅,我要咗牛同豬,冇諗到豬好味過牛🤣牛太肥,又冇乜牛味,建議大家都係要揀啲貴少少嘅牛。湯底未上,大家已經出去攞定嘢飲嘢食,因為時間有限。菜有三種,油麥、小白菜同娃娃菜,唔算吸引,我就比較鍾意蕃茄、粟米、菇、蘿蔔,仲有炸芋頭,呢個好加分。丸方面選擇都好多,不過我驚太飽所以只係試咗少少。個玉子豆腐好特別,有芝士係入面。值得一試。免費區最值得試係雞軟骨滑,細細碗裝住,我食咗幾碗,食得出骨嘅口感同雞嘅嫩滑,好味。另外炸雞翼都好味,炸得啱啱好。最後梗係又係甜品,不過同牛角一樣,一碗碗嘅甜品好d hea,有進步空間,不過雪糕ok嘅,話就話係8.0牛乳雪糕,但係牛奶味反而唔係好重😅一餐飯折完人均80,抵到爛。
食完牛角食牛涮鍋🤣希望今年都可以keep住個金會員😆
2021-06-07 1204 瀏覽
也算是這裡常客,周六週日不二之選。價錢中規中矩。中午每人一百一十幾再加一,便可任食90分鐘。食物款式算多。有牛豬雞可供任食,另外還有普通火鍋配料。脆皮腸,各種丸類,菜都有。還有忌廉燙,咖喱飯等。最特別是還可以再平板上點到各種炸物,最推薦芋心丸。飲品甜品還可,基本汽水果汁外還有兩款沙冰,甜品今次麻麻地,沒有了泡芙。環境尚可,職員有禮貌。都幾著重衛生,拎野食要帶口罩,顧客離座後會噴消毒。下次回再來呢。

2021-06-06
15 分鐘 (堂食)
今日同朋友去咗樂富食牛涮鍋,夜晚去食都等咗陣先有位個侍應建議我哋加每人$20有台灣小食,點知大感失望,冇一樣台灣小食係好味,兩隻雞翼尖係可以痴住係隻碟度夾唔起好彩主要嘅火鍋食物正常,雞牛豬都好味,配料唔算話非常多選擇,但都算好味而飲品都好多選擇提供,有芒果汁,提子汁,梨汁等等服務方面,其實係我眼見有客人想斟豉油,但冇晒,叫咗侍應加返豉油,個侍應都叫咗配料部同事加,但完全冇回應,亦冇所行動,啲豉油由我開始食到賣單後都一直冇加過,依樣需要改善地方
今日同朋友去咗樂富食牛涮鍋,夜晚去食都等咗陣先有位

而飲品都好多選擇提供,有芒果汁,提子汁,梨汁等等
2021-05-19
30 分鐘 (堂食)
2021-03-13 2139 瀏覽
今日一早就就決定好去樂富行街,咁去樂富都不用唸,一定係去食牛涮鍋。好可惜雖然12:00 就去到,不過卡位都滿坐,安排唔到,無卡位,咁就食單碟,美洲牛胸腹套餐。$84元每位 加一後$184.8。雞軟骨滑,wasibi 腸 都很好吃,拉麵要吃兩大個。佢仲以用qr code 落單,有炸物單骨雞翼,即點即送。朱古力軟雪糕超好食,不易溶,食了幾杯。服務員,應該係經理先岩好貼心,見我除低外套,就攞左個衣套,幫我套住件斘套。還有專業執檯專員,很勤力,值得讚。

朱古力軟雪糕超好食,不易溶,食了幾杯。

沙律

朱古力軟雪糕

2021-03-13
2 分鐘 (堂食)
沙律
朱古力軟雪糕
2021-03-10 1271 瀏覽
午市放題!因為晚市無得打邊爐,所以就唯有中午食過過癮,麻辣湯底超正!叫左美州牛胸腹放題,開頭第一次佢拎上嚟嘅牛肉雞肉同豬肉質素都比較高~牛肉味重有牛味,質地都幾好,唔會鞋同韌。之後再點就覺得牛味冇第一盤咁重~佢另外有啲套餐係$70到,但係就只有一盤肉,唔係肉任點,補多少少錢有任食當然更加好啦!呢一間嘢飲方面最鍾意就係梳打水一半再加一半果汁,冇咁甜得來又清爽健康!蔬菜選擇都多,但係比較常見嘅丸類就好少,豬肉丸、海膽丸個啲都無,大概五款到~午市來講呢一個價錢同食物質素都唔錯,都冇乜嘢要求,如果可以有更加多其他小食選擇就更加好啦!

2020-12-10 2295 瀏覽
今日放假,阿囝又唔洗返學,中午就帶他去試牛涮鍋。以往都是去牛八,雖然大家都食差唔多既野。但牛涮鍋好似乾淨D,多D野岩食。價錢方面,牛八跟牛涮鍋其實差唔多。我食Lunch 單碟豬$69,阿仔食單碟牛$79+$15多半份牛,再加10%都係$179,抵食啦!但唔知星期六、日有無Lunch單碟呢??時間方面得60分鐘有D趕,因為佢係用大鍋來打邊爐。我地要鴛鴦鍋唔洗加錢,一開始D水要滾好耐,都用左15分鐘以上先滾起,仲要一邊滾左一邊未滾。下次可能要先吃甜品。同埋佢好似早左吹我交枱,所以更加趕。
,所以更加趕。
60 分鐘 (堂食)
2020-11-14 1391 瀏覽
一條友諗唔到食咩好加上生緊酮,求其入去牛涮鍋叫左個level 6日本鹿兒島A4黑毛和牛,連加一$536(無影收據),發現第一碟的和牛好有驚喜,明顯睇得出係日本靚牛,好嫩滑,其後的和牛遠遠比唔上第一碟,質素好差,口感好鞋,有點搵笨,最後只係食左6碟肥牛,鮑魚海鮮刺身屬正常水平,但我唔鐘意食凍野都無乜點叫。順帶一提香港人真係好討厭無家教,食野期間不斷有人行出行入望住我,以前無隔板食野又係隔離台成日望過黎唔知望乜春,好有被冒犯的感覺,以後不會再光顧無獨立空間的食店。

A4日本鹿兒島黑毛和牛
A4日本鹿兒島黑毛和牛
2020-11-09 1060 瀏覽
呢間既牛涮鍋我之前食過一次,今次專登再黎食係因為佢地出左限定版LINE FRIENDS 牛涮鍋😍好得意!好得意!限定版本既牛涮鍋係同佢普通個隻牛涮鍋放題係有差別,第一限定版本有和牛一碟、美國SPF牛一碟、同埋海鮮盒一份既,呢兩款牛既質素真係高好多🥩👍🏻,靜係睇個樣都知同普通版本既牛差好遠,第二Line FRIENDS 牛刷鍋係冇得追加牛同海鮮既,不過就可以追加豬同雞而家除左餐廳周圍都係LINE FRIENDS 既圖案之外,刷刷鍋既湯底都佈滿印有LINE FRIENDS 既米紙😍仲有好多LINE FRIENDS 既精品可以換