餐廳: 牛涮鍋
資訊:

餐廳: 牛涮鍋
資訊:

話說今次去嘅地方,真係令人眼前一亮。首輪攻擊係牛肩肉,真係超級入味,鬆軟得黎油花均勻,每一啖都係幸福感滿滿😊。我地又試咗啲小食,芝士丸真係驚喜滿分,外層脆卜卜,入口即溶,芝士味夠濃郁,令人一試難忘。最正嘅就係自助區啦,什麼都有!豐富嘅選擇等住你發掘。特別推介個豆腐,嫩滑香濃,搭埋我魔術手混出嚟嘅醬汁,絕對係口感同味道雙重享受。而且,佢哋竟然有自助雪糕,選擇幾款配料自己搞掂,朱古力豆撒上去,每一啖都冇得輸!😋不過呢,如果要我揀最掂嘅,我一定話係嗰碗豚肉。嘩,煮到啱啱好嘅豚肉,入口即化,而且肉味非常鮮美。真係食到停唔到口啊!整體嚟講,呢度嘅食物質素同環境氣氛都非常好,又有創意嘅搭配同新鮮素材。無論係情侶約會定係朋友聚餐,呢度都係一個好選擇👍。最後,記得留啲位做雪糕啊!

最正嘅就係自助區啦,什麼都有!豐富嘅選擇等住你發掘。

工作日中午来一人食的自助涮锅,不用非要多人才准落座。他家可以选两个不同锅底,我选了辣锅和豚骨锅。在等锅上来的时候可以去自助区拿些想涮的菜和丸子,肉类则是通过手机点单的形式上菜。不得不说,他家的肉品质非常好,比内地同价位的甚至还要棒,颜色漂亮肉质软嫩。泡芙蜂蜜蛋糕麻薯这些小甜品质量也很不错,很润,甜但不齁。唯一的不足就是,辣锅不够辣,要是再辣一点就更过瘾了
工作日中午来一人食的自助涮锅,不用非要多人才准落座。
泡芙蜂蜜蛋糕麻薯这些小甜品质量也很不错,很润,甜但不齁。
唯一的不足就是,辣锅不够辣,要是再辣一点就更过瘾了
2024-03-12
走進這家食堂,第一眼就被那色澤誘人嘅和牛吸引。肉質軟滑,入口即化,幾乎係舌尖上嘅舞蹈啊!烤得一啲都唔柴,正宗嘅焦香味令人一試難忘。再配上一啲涼拌小菜,清新解膩,真係夠晒平衡。唔少得嗰啲係海鮮啦,哩啲新鮮貨色,肉質緊緻得嚟吸滿咗海洋嘅鮮味,輕輕一蒸,好似連嗰海鹹香氣都困喺口中咁,真係太過癮了!🍤最尾當然要留空位試下甜品,雪糕選擇幾多,每一款都翻雲覆雨咁滑溜。甜而唔膩,一啲都唔做作,滿足你甜品收尾嘅嘴癮!🍨整體嚟講,這家食堂每一道菜都做得點點滴滴,用心料理,令人每一啖都食得格外滿足。下次再來,我肯定重溫嗰靚和牛,再行一轉甜品戰場。食得開心,食得舒心,啱哂追求味覺享受嘅你!👍

2023-11-25 858 瀏覽
今日揀咗一個中價套餐 298 因為星期五六日就加多$10 308+1 湯底我就揀咗麻辣湯底同埋藥膳,藥膳整體感覺偏甜唔係中式藥膳味道,麻辣就唔算好辣味都可以接受。 另外佢有得單點麻辣油,可以加入自己嘅醬料裏面。所以麻辣湯底再加呢個麻辣油醬料,麻辣味都唔錯。 好耐冇食牛涮鍋 今次Menu都改咗, 牛肉都有三隻品種 牛胸腹 ,牛封門柳 以及美國prime。 出奇地仲有海鮮有白蜆,魷魚圈同埋海螺。 牛肉來講牛封門柳 以及美國prime 都唔錯,前者牛味比較重 後者比較滑同軟身。 牛胸腹略嫌比較肥,而且佢一邊係肥膏一邊係肉,所以肉嗰邊就會比較鞋口。出邊自助吧就蔬菜雜丸應有盡有。有少少澱粉質王子麵烏冬同埋拉麵。 同埋前菜嘅沙律吧。 嘢飲就普通汽水機果汁機,偏甜同埋高卡路里嘅飲品。 但係都有少少道地綠茶以及解茶。 最後梗係唔少得甜品啦,有牛乳3.6雪糕同埋益力多雪芭。 今日七點到都唔需要等位,不過近乎滿座。上菜亦都好快,大部份都係舒服嘅梳化凳或者卡位。 整體嚟講性價比都唔錯,而且轉左新Menu多咗好多食物款式。 👍🏻

今日七點到都唔需要等位,不過近乎滿座。
2023-11-24
  • 麻辣湯底
  • 麻辣油
2023-09-07 1024 瀏覽
好耐之前食過一次,個次朋友有優惠,感覺划算,今次再食就決定好難再幫襯嚕。叫咗個60分鐘定量放題,價錢貴咗,肉嘅份量冇變,但放題食物嘅表現就大不如前啦,丸類比之前少選擇不得止,有啲仲要有雪味,都唔知放左幾耐,個湯底就算係唔同名,都係一樣味。重點係衛生水平比隔離牛角差,啲杯有漬不得止,咖啡機唔知幾耐洗一次,觀感一般;而且啲前菜唔再用保鮮紙逐一包裝,而係一整盤咁俾你自己不,隻匙羹就放係啲螺肉上面…店員仲要企晒係通道位傾計,有客想行過都唔識讓…

店員仲要企晒係通道位傾計,有客想行過都唔識讓…
2022-12-21 2045 瀏覽
今期牛涮鍋promote岩手縣國產姬牛肩脊兩小時放題,包咗2人一份海鮮shake shake桶,成人每位$458,小童/長者$388,期間限定至12月底,撞啱星期一金咭會員有八折,阿媽又有長者優惠,計落條數都唔貴,一於試新嘢,自助bar供應多款蔬菜、麵食、醬料、飲品、甜品等。我最鐘意佢部咖啡機,牛奶咖啡☕️啱哂我口味,行咗一圈,呢間冇牛丸供應嘅,有些失望,其實食店係時候轉換下餃子款式,粟米餃🌽難消化,唔係個個啱食海鮮shake shake桶,兩款口味可供選擇 - Cajun & 烤肉醬,前者味道較特出,微辣,後者可以唔使試,海鮮款式好一般,有🦐,鮑魚、🐚、青口、迷你薯仔岩手縣國產姬牛肩脊 標榜雌性黑毛牛以玄米飼養而成,含有多量油酸,🐮肉油脂熔點低,沒有浮誇油花,但口感確實滑嫩,食多幾碟都唔會好滯澳洲和牛肩脊 口感沒法媲美岩手縣🐮,叫咗一碟就停手🖐,無謂浪費quota特選雞腿肉 肉質嫩滑,阿媽都要encore每位奉送一客焦糖布甸,飽哂☺️

岩手縣國產姬牛肩脊
,食多幾碟都唔會好滯

澳洲和牛肩脊
口感沒法媲美岩手縣🐮,叫咗一碟就停手🖐,無謂浪費quota

特選雞腿肉
肉質嫩滑,阿媽都要encore

每位奉送一客焦糖布甸,飽哂☺️

2022-12-19
2022-12-01 1251 瀏覽
之前去覺得出肉速度好快,所以決定再去。但今次出肉嘅速度太慢,十分鐘都出唔到。 牛頸脊,封門柳唔係好得。月見牛肉好嫩,好好食,order 左4次。但係佢嘅雪糕係好好食,牛奶味最好食。朱古力普通。千萬唔好兩溝,變得唔好食。飲品種類多,呢個要讚。其他菜,腸仔,餃子都幾好。有個芝士魚餅,幾好食。芝士都多。兩個人食左5百幾,滙豐有折,職員會主動提,幾好。要早啲去,有好多人排隊攞位。場內都有幾多位120分鐘任食。
飲品種類多,呢個要讚。
其他菜,腸仔,餃子都幾好。有個芝士魚餅,幾好食。芝士都多。
兩個人食左5百幾,滙豐有折,職員會主動提,幾好。
要早啲去,有好多人排隊攞位。場內都有幾多位
120分鐘任食。
2022-12-01
2022-11-28 809 瀏覽
好耐冇食過牛涮鍋,去屋企附近食下,點知啲啲野食質素愈嚟愈差,啲牛一啲都唔好食。可能食慣啲台式火鍋,哩家真係覺得啲牛好似吉野家個啲咁之後啲配料同1 2年前嘅冇分別,都係個啲... 魚皮唔脆應該唔會再有下次🙄
好耐冇食過牛涮鍋,去屋企附近食下,點知啲

之後啲配料同1 2年前嘅冇分別,都係個啲...
魚皮唔脆

應該唔會再有下次🙄
2022-08-12 1422 瀏覽
好多年前都有食牛涮鍋。冇諗過今日食嘅質素會差到呢個地步。連罐裝汽水,包裝飲品都唔再提供。只有一部汽水機,仲要係百事。汽水機出嚟嘅汽水好淡,啲冰有啲溶溶地嘅狀態。成件事就好似喺薩莉亞打邊爐咁。但係佢唔係薩莉亞嘅價錢囉雪糕就一向都係軟雪糕,但係就算今日嘅芒果味同埋牛奶味,我只係食到糖嘅味道。我食第二貴嘅餐,兩個人都要七百幾蚊埋單。剩係得牛肉係比較好食。出面夾嘅配料,菜唔係好新鮮,啲丸亦都唔好食。想搵粒正常啲嘅牛丸,貢丸都冇。今時今日呢個價錢,出面有大把選擇。我完全唔理解點解仍然會有人排隊食。食完真係嬲咗。

2022-07-24 1020 瀏覽
有見住台客10個人番轉頭兩次改時間,要45分鐘後先到齊人,個經理就hold 住兩大張枱唔比人入!中途有枱客(應該係佢哋識既),明明聽住經理問佢有冇book位,個客話冇,仲要未到齊人,咁就比人插左隊,再問個職員,佢話個個客有book喎!都忍,問佢仲有冇抬差唔多到時間走,又話冇,有排等喎,根本唔想做生意,趕客,請著呢D員工,真係慘!
2022-05-15 1085 瀏覽
星期六同朋友聚舊,一行四人本來想去牛角食燒肉,但因為要等12張3-4人枱而改去隔離嘅牛涮鍋,只係等1張枱就得。入座時間~下午兩點,餐廳唔係好多食客。喺餐廳經理非常高超嘅推銷手法下,我地升級再升級,最終揀咗個食120分鐘,每人$328+10%嘅澳洲和牛放題。經理好盡責,提咗我地兩三次有廿幾款食物(生/熟)同飲品係呢個餐獨有,不過我唔記得晒有咩,只係記得冷泡茶係其中之一,好過淨係飲有糖嘅飲品。冷泡茶:四季春(左後),桂花烏龍(右後)。前:朱古力咖啡(自助)。一揀完湯底,侍應已經拎咗六小碟冷盤同幾盤牛肉(應該只係普通牛肉)同些少雞肉出嚟畀我地食住先。我地亦都喺自助區攞咗啲菜同菇返嚟烚。普通肥牛片。六小盤:(上,左至右)麻辣土豆絲,雞絲,蒜泥白肉。(下,左至右)豬肚絲,紅油炒手,麻辣牛腩/肉。自助區(一)。自助區(二)。第二輪同第三輪我地主要都係叫和牛,滿足大家對牛嘅慾望。唔經唔覺已經食咗120分鐘,個爐會自動熄嘅,但可能係非繁忙時段喇,餐廳都畀我地食埋枱上嘅食物先走,感覺無咁冷冰冰。澳洲和牛片。我對牛無特別研究/講究,普通肥牛同和牛我都覺得好味,但就唔係好食倒有咩大分別。不過久唔久一次同朋友

普通肥牛片。
自助區(一)。
自助區(二)。

澳洲和牛片。

我對牛無特別研究/講究,普通肥牛同和牛我都覺得好味,但就唔係好食倒有咩大分別。不過久唔久一次同朋友食貴啲,值得嘅。
2022-05-08 720 瀏覽
呢間其實食過好多次,不過好似越來越少嘢食,今次叫左最平個隻牛肉,因為之前食過和牛個款,但感覺同普通牛肉都差唔多,所以當慳返幾廿蚊啦🤣日式火鍋🍲算係比較健康少少既火鍋,比起台式同麻辣火鍋,食物選擇少,所以唔洗揀咁多加工食物🤣由於減肥中,所以盡量食得清啲嗌左個昆布湯底同甜豉油湯底。其實食唔出邊個打邊個,不過最清淡嘅係得呢兩款。每樣食物都夾左少少,今次有紫心蕃薯🍠有少少苦味,唔太甜,味道一般。仲有個咖喱汁,無咖喱味,都係一般般。牛肉都ok啦,不過不失,整體對得住呢個價錢。

牛肉都ok啦,不過不失,整體對得住呢個價錢。
火鍋
冇錯🥲多得我地偉大嘅港共政府一籃子麻木不仁離地一男子獨裁垃圾政策🇭🇰,堅持唔肯打針嘅你我他甚至牠同它都受波及🇨🇳,喺2月24日之後如無意外我就應該冇得再堂食。換言之,我要同我最愛嘅邊爐放題🥘講掰拜🥲🥲😭With the cruel policy of the GREAT ridiculous,meaningless,tyrannical regime🇭🇰, YOU KNOW WHO🇨🇳, I will not be able to get into the shop and have my all-you-can-eat hotpot🥘😭😭喺呢一日來臨之前,我決定狠狠咁拆埋最後呢一餐先😢如果早期開始就follow我嘅朋友會知道其實我都真係幾鍾意有事無事一個人走去打邊爐🥘🥘😋,仲要放題。我最愛嘅地方係加肉唔洗加錢🥩🥩🥩🥩🥩,餸又多🥬🥦🥒🥟,食得又耐🕒,又唔洗同人爭🐖,又唔驚冇得食🐷,又豐富,仲有甜品同雪糕食添🍦🍧🍨🥧,視覺味覺都有好大嘅滿足感🤩。同埋自己又大食,咁食法一定唔會唔飽☺。今餐特登食靚啲,第二靚嘅澳洲和牛餐,油分夠,雪味唔重,多野揀,仲有海鮮送,最後同屋企人食左成廿零碟肉🤫。
今餐特登食靚啲,第二靚嘅澳洲和牛餐,油分夠,雪味唔重,多野揀,仲有海鮮送,最後同屋企人食左成廿零碟肉🤫。開開心心食埋呢餐,有緣再聚🥲
The food is great, the variety is great, the taste is great, everything is great, despite of the government. Hoptpot🥲wait, till we meet again.
2022-03-25 378 瀏覽
🤗抗體系列之唔打邊爐對唔住自己今日揀左位於黃埔嘅 MouMouClub 牛涮鍋事前上左佢地專頁睇,原來暫時只有三間分店重啟,營業時間亦都有調整,要去食嘅朋友仔就要留意返啦😃😃比我想像中多人,好多都係好似我咁一個人黎食,大家係咪都係無敵體人士🤣🤣🤣疫情之下,餐廳質素仍然保持得好好,火鍋料同以前一樣咁多選擇,菜都好新鮮鮮甜👍🏻👍🏻肉質都非常之好!餐廳同事有嚴格執行防疫措施,有檢查食客嘅打針紀錄,唔符合要求嘅就唔俾入😬😬
🤗抗體系列之唔打邊爐對唔住自己

今日揀左位於黃埔嘅 MouMouClub 牛涮鍋
事前上左佢地專頁睇,
原來暫時只有三間分店重啟,
營業時間亦都有調整,
要去食嘅朋友仔就要留意返啦😃😃

比我想像中多人,
好多都係好似我咁一個人黎食,
大家係咪都係無敵體人士🤣🤣🤣

疫情之下,
餐廳質素仍然保持得好好,
火鍋料同以前一樣咁多選擇,
菜都好新鮮鮮甜👍🏻👍🏻
肉質都非常之好!

餐廳同事有嚴格執行防疫措施,
有檢查食客嘅打針紀錄,
唔符合要求嘅就唔俾入😬😬
2022-03-23
2021-10-25 1081 瀏覽
買了120分鐘香港遊 只吃了45分鐘 食物不新鮮特別是牛肉 超級無敵騷😵😵😵明明打邊爐就係食牛肉點解可以咁難食🤮🤮食咗兩盤真係搞唔掂 已經叫職員收走同佢講返呢個套餐 送嘅啲蜆都是臭😩😩😩唯一好啲嘅就係蝦同埋帶子,叫做合格香港遊小食普通,真係街邊好食勁多 啲杯就好似洗極都唔乾淨咁 好多油漬而且冇提供紙包甚至罐裝飲品😧😧靠牆全部都係塵 甚至有蜘蛛網未試過打邊爐咁早走兩個人食唔飽都唔想再坐喺度🤢呢個價錢可能去其他邊爐舖會食到更多好嘢可能第二間分店會好啲?第一次食牛涮鍋,冇諗過係貼錢買難受😣平時都懶得打食評,但係今次體驗實在太差
買了120分鐘香港遊 只吃了45分鐘

食物不新鮮特別是牛肉 超級無敵騷😵😵😵
明明打邊爐就係食牛肉
點解可以咁難食🤮🤮
食咗兩盤真係搞唔掂
已經叫職員收走同佢講返

呢個套餐 送嘅啲蜆都是臭😩😩😩
唯一好啲嘅就係蝦同埋帶子,叫做合格

香港遊小食普通,真係街邊好食勁多

啲杯就好似洗極都唔乾淨咁 好多油漬
而且冇提供紙包甚至罐裝飲品😧😧

靠牆全部都係塵 甚至有蜘蛛網
未試過打邊爐咁早走
兩個人食唔飽都唔想再坐喺度🤢

呢個價錢可能去其他邊爐舖會食到更多好嘢
可能第二間分店會好啲?
第一次食牛涮鍋,冇諗過係貼錢買難受😣
平時都懶得打食評,但係今次體驗實在太差
2021-10-25