老公阿哥係呢度常客...今次帶埋親戚一齊嚟食~ BOOK o左八位打邊爐...坐樓上...環境都幾舒服~ 冷氣夠~ 店員招呼周到~ 叫o左兩款湯底...冬瓜盅同椰汁雞~ 冬瓜盅真係好足料好正!!! 我飲o左三大碗先開始打邊爐~呢度d打邊爐配料好多都好正!!!d魚皮夠晒脆~ 響鈴又係新鮮炸起!!!炸芋頭又夠晒林~ 墨魚滑都非常彈牙~ 仲有好多蟹子~ 不過最正都係牛!!! 牛脊肉真係好好味!!!牛柳粒又係正~ 滾佢15分鐘都唔韌~ 同埋d牛肉好甜好好味!!! 唯一係個"星雲餃"...大家都覺得林o左d...麻麻地...反而個雲吞仲好食~ 飲品一jar都幾大jar~ 竹蔗茅根味道唔錯~ 唔會太甜~ 一分錢一分貨果然係無錯~ d牛肉真係好新鮮好好味!!!值得一試~
老公阿哥係呢度常客...
今次帶埋親戚一齊嚟食~
BOOK o左八位打邊爐...坐樓上...
環境都幾舒服~ 冷氣夠~ 店員招呼周到~

叫o左兩款湯底...冬瓜盅同椰汁雞~
冬瓜盅真係好足料好正!!!
我飲o左三大碗先開始打邊爐~
呢度d打邊爐配料好多都好正!!!
d魚皮夠晒脆~ 響鈴又係新鮮炸起!!!
炸芋頭又夠晒林~
墨魚滑都非常彈牙~ 仲有好多蟹子~
不過最正都係牛!!! 牛脊肉真係好好味!!!
牛柳粒又係正~ 滾佢15分鐘都唔韌~
同埋d牛肉好甜好好味!!!

唯一係個"星雲餃"...大家都覺得林o左d...
麻麻地...反而個雲吞仲好食~
飲品一jar都幾大jar~
竹蔗茅根味道唔錯~ 唔會太甜~

一分錢一分貨果然係無錯~
d牛肉真係好新鮮好好味!!!
值得一試~
2015-07-29
2015-08-04 2171 瀏覽
火鍋我想重要的除了湯底還有食材是否新鮮外..都不需要太多花巧的東西這次選了花雕醉雞湯個人想比較清吧湯底加上火鍋配料煮耐些味道開始出來喝一點也不錯其實今晚所有都可以吧但牛就可以再好一點未夠好而象拔蚌亦未夠新鮮蒜容粉絲聖子不夠入味竹蔗茅根水味道太淡..感覺似加了水一樣除以上這幾樣外其他都可以吧就是中途點了個西瓜汁到我們差不多吃完才到都遲了很多..我想大約20分鐘都有服務..地方都可以的
火鍋我想重要的除了湯底

招牌手切肥牛
2015-08-03
花雕醉雞湯
蘿蔔
老公阿哥係呢度常客...今次帶埋親戚一齊嚟食~ BOOK o左八位打邊爐...坐樓上...環境都幾舒服~ 冷氣夠~唔知係咪有熟客o既關係...店員好好招呼~ 叫o左兩款湯底...冬瓜盅同椰汁雞~ 冬瓜盅真係好足料好正!!! 我飲o左三大碗先開始打邊爐~呢度d打邊爐配料好多都好正!!!d魚皮夠晒脆~ 響鈴又係新鮮炸起!!!炸芋頭又夠晒林~ 墨魚滑都非常彈牙~ 仲有好多蟹子~ 不過最正都係牛!!! 牛脊肉真係好好味!!!牛柳粒又係正~ 滾佢15分鐘都唔韌~ 同埋d牛肉好甜好好味!!! 唯一係個"星雲餃"...大家都覺得林o左d...麻麻地...反而個雲吞仲好食~ 飲品一jar都幾大jar~ 竹蔗茅根味道唔錯~ 唔會太甜~ 平時打邊爐都係去任食多...不過有機會都要試o下d貴o野...8個人食o左2千蚊...雖然逐樣叫無任食打邊爐食到咁多款...但係質素真係差好遠...d牛堅好味!!!
老公阿哥係呢度常客...今次帶埋親戚一齊嚟食~
BOOK o左八位打邊爐...坐樓上...
環境都幾舒服~ 冷氣夠~
唔知係咪有熟客o既關係...店員好好招呼~

叫o左兩款湯底...冬瓜盅同椰汁雞~
冬瓜盅真係好足料好正!!!
我飲o左三大碗先開始打邊爐~
$2000
呢度d打邊爐配料好多都好正!!!
d魚皮夠晒脆~ 響鈴又係新鮮炸起!!!
炸芋頭又夠晒林~
墨魚滑都非常彈牙~ 仲有好多蟹子~
不過最正都係牛!!! 牛脊肉真係好好味!!!
牛柳粒又係正~ 滾佢15分鐘都唔韌~
同埋d牛肉好甜好好味!!!

唯一係個"星雲餃"...大家都覺得林o左d...
麻麻地...反而個雲吞仲好食~
飲品一jar都幾大jar~
竹蔗茅根味道唔錯~ 唔會太甜~

平時打邊爐都係去任食多...
不過有機會都要試o下d貴o野...
8個人食o左2千蚊...
雖然逐樣叫無任食打邊爐食到咁多款...
但係質素真係差好遠...d牛堅好味!!!
2015-06-07 2131 瀏覽
牛皇星是我的最愛,経朋友介紹吃過一次,便深深地愛上了!若太久不去光顧,便心痕難耐!今次與同好友人共赴!必食:1)象拔蚌刺身,正宗加拿大頂級貸式,切薄片,色澤透明,味道鮮甜,每一部份皆可囗,尤其蚌邊部分都非常林及美味!!2)章紅魚2食,先上章紅魚,切厚片,鮮明色澤,賣相誘人,肉質彈牙,魚味濃不腥,大家停不了搶食!後上椒鹽骨腩,見廚師小炒真功夫,脆將薄,呈金黃色,可嘗豐厚魚腩及美味的魚骨,汁液豐富,不過油,不過咸,炸得適中,不過火!大家都不顧儀態狂食!手指都舔埋!3)主打菜: 牛頸牛脊肉雙并,再加牛頸牛肩雙并,全部品質一流,保持絕佳水準,牛頸林,入囗即溶,牛肩牛脊有濃牛味,有咬口,在火鍋中灼兩下便可入口!大家又搶食一輪,欲罷不能!湯底是醉鷄鍋底,是加美鷄,份量頗多,在鍋中煑很久,肉質依舊柔嫩,可喜!飽餐後大家都很有滿足感,一致認為牛皇星超正!下次再來!
飽餐後大家都很有滿足感,一致認為牛皇星超正!下次再來!

牛肩牛脊雙并
🐘抜蚌剌身
加美鷄及火鍋
牛頸牛脊雙并
章紅魚刺身
加美鷄及火鍋
牛頸牛脊雙并
2014-11-06 3894 瀏覽
收工同兩個同事來宵夜我地沒有叫到甚麼名貴海鮮其實主要都係食手切肥牛肉通常我地三個人嚟一定叫兩碟其他菜,餃子或者丸類亦會叫雖然吾係特別出色不過出品真係幾企理牛肉睇顏色都知道好嫩灼幾吓,好像入口即溶感覺充滿了牛肉味其次我地最喜歡這裡珊瑚蚌灼熟後爽口且鮮味晩上不算多客,大概半間店有客我地三條友一路食一路吹水食足三小時老人聚會宵夜的好地方
收工同兩個同事來宵夜
我地沒有叫到甚麼名貴海鮮
其實主要都係食手切肥牛肉
通常我地三個人嚟一定叫兩碟
其他菜,餃子或者丸類亦會叫
雖然吾係特別出色
不過出品真係幾企理
牛肉睇顏色都知道好嫩
灼幾吓,好像入口即溶感覺
充滿了牛肉味
其次我地最喜歡這裡珊瑚蚌
灼熟後爽口且鮮味
晩上不算多客,大概半間店有客
我地三條友一路食一路吹水
食足三小時老人聚會宵夜的好地方
2014-09-26 3730 瀏覽
對不起牛皇星,次次去也沒俾面,很少幫襯他的牛肉,皆因他的生蠔海鮮更美味。先吃兩款french 一款irish 生蠔, 都十分新鮮肥美, french 的鮮甜和creamy,現在還令我回味無窮。這世界衹有咖喱魚蛋沒清湯魚蛋,所以食物味美火煱湯底就應該是清湯,甚或清水白灼,我們結局選了最清的冬瓜瑤柱湯底,奶白色的湯更有不少雜菌,恰如其份,沒蓋過食物的鮮美。象拔蚌也是這裡必吃的,師傅刀工到家,片片薄極可透光,生吃或輕汋都是鮮甜爽脆,吃不停,我們不消五分鐘就把一整盤幹掉。鱔我本祇愛燒,但這裡的鱔又是切得極薄,輕灼已可吃,撒些特別叫的黑胡椒,一口咬開,肥美的鱔充滿油香,胡椒令她提鮮,現在想起又想吃!牛皇星的豬腰也是次次必吃,大大片,血筋都挑淨,啤足水,浸着湯吃,爽脆滋味。炸芋件第一次吃,在窩裡泡一回,再盛一碗熱湯撒一末青葱和着吃,酥酥軟軟綿綿,竟是今夜最令人難忘的。牛俐也不錯,但有太多更美味的食物,失色了。墨魚滑皇帝菜是未及上鏡已被消失。

牛俐也不錯,但有太多更美味的食物,失色了。

墨魚滑皇帝菜是未及上鏡已被消失。

2014-09-17
2014-08-01 3641 瀏覽
一直都好中意打邊爐,聽朋友推介佐敦牛皇星,於是就同個女仔fd去試,個人中意一碟碟火鍋料多過任食火鍋,因為任食邊爐d貨色一定將貨就價,食材真係般,所以比貴d一碟碟散叫會好d。因為我地book左位,咁個侍應就帶左我地上一層,一坐低個侍應就問我地飲咩,但個啤酒妹就黎sell啤酒,唔岩飲,我地就叫左揸橙汁,佢d橙汁係自己揸,有果肉,唔係太甜!!火鍋湯底方面,我通常唔會叫d濃味叫左冬瓜瑤柱,諗住冬瓜可以清熱一下,瑤柱可以令個湯更鮮味。食物份量整體黎講都唔太大份,價錢比一般價位高,但食物質素都相乎。牛脊: 不嬲唔中意食肥牛,依個牛脊肉切得薄身,焯4,5秒就食得,唔會老都夠滑身!!有D貴但都食得過!黑栢葉: 咬落比平時漂過嘅牛栢葉靭,但比較重牛味,新鮮好多!美國桶蠔:咁岩一桶開出黎有6隻(張相食到一半先影,所),一人三隻,D蠔都好大隻,焯完都冇縮水太多,好鮮味同滑。 貴花蚌: 幾新鮮,同一般料差唔多。墨魚滑/蝦滑 - 幾爽口,彈牙,食新鮮打嘅墨魚滑/蝦滑點都好過d丸,起碼冇咁多粉同化學野,不過份量少左d,個人比較喜歡墨魚滑。打邊爐係一定要叫菜,菇等等配料,因為吸哂湯底精華,真係好正!!雜菌 :有秀珍
個人中意一碟碟火鍋料多過任食火鍋,

我地就叫左揸橙汁,佢d橙汁係自己揸,有果肉,唔係太甜!!

貴花蚌: 幾新鮮,同一般料差唔多。

雜菌 :有秀珍菇、金菇、雞脾菇、鮮冬菇,種類未夠有埋靈芝菇、磨菇會更豐富
娃娃菜 : 吸左湯,食落好鮮甜!!
白蘿蔔:夠甜,冇渣!!
竹笙:比出面竹笙厚身,煲耐左都冇爛,食落都仲爽口同吸哂湯!!推介!!!

另外,環境方面:衞生都ok,不過裝修有d舊,但成餐打邊爐後面枱個男人係度高談闊論,好大聲講野,好騷擾人!!
如果佢用d板間房,咁樣可以清靜d,人客有多d私人空間。

整體感覺良好,會再幫襯!!
  • 牛脊肉
2014-07-31 3224 瀏覽
有朋友生日,來到這裡晚上十點,得兩枱客人六個人坐張大圓枱,叫了都是大路食物湯底都叫兩個,啱啱好三個人一個佢地都是牛魔王,所以叫手切肥牛三大碟我手慢同講電話食咗大約三四片,好淋好有牛肉味另外金菇都叫三碟,同生菜好新鮮好青綠仲有生日果位人兄叫了份龍魚刺身肉質好爽實同鮮,不過生食我食少少仲有幾款大路食物普普通通不作介紹地方都叫坐得舒服,服務員工好敫勤有機會都會再光顧
有朋友生日,來到這裡
晚上十點,得兩枱客人
六個人坐張大圓枱,叫了都是大路食物
湯底都叫兩個,啱啱好三個人一個
佢地都是牛魔王,所以叫手切肥牛三大碟
我手慢同講電話食咗大約三四片,好淋好有牛肉味
另外金菇都叫三碟,同生菜好新鮮好青綠
仲有生日果位人兄叫了份龍魚刺身
肉質好爽實同鮮,不過生食我食少少
仲有幾款大路食物普普通通不作介紹
地方都叫坐得舒服,服務員工好敫勤
有機會都會再光顧
2014-05-02 3504 瀏覽
一向好怕一碟一碟既打邊爐, 因為好似好貴, 但朋友同我提左好多次, 話我咁鍾意寫食評一定要黎呢到試下, 講左太多次最後就一大班人黎左一齊黎試~~ 我地係預先打黎book左位所以唔需要等牛脊肉: 見到個價錢有少少唔知點, 不過朋友話係必叫, 我地叫左碟大既, 唔好講笑, 食左一舊你就不自覺就想食第二舊, 佢好鮮嫰, 好滑, 肉味濃真係比肥牛好食n倍! 我地由唔sure同覺得有d貴, 轉個頭就encore第二碟!! 正手打牛丸: 未煮既時間肉色好紅, 好鮮。 煮完之後, 口感冇錯係比普通牛丸唔同, 肉質比教sticky, 應該真係打左好多次先有呢個口感炸魚皮:新鮮滾熱辣!!! 佢係即叫炸, 加埋新炸出黎既蒜粒~真係好味到暈, 我地係唔捂得放入鍋, 認真當左佢係薯片咁食! 大家決定encore多碟先有人肯放入鍋魚鰾:講真, 食左好多次百幾蚊任食, 魚鰾都真係第一次咁食! 本身好鍾意魚鰾既我自然愛不惜手~ 不過講真, 除左爽口, 就好似冇咩味~嚮鈴: 應該係自家炸, 皮比出面買到既厚,多d豆既甜味聖子: 正!!!! 我愛海鮮, 又新鮮又大粒~不過d殼碎碎地~要扣分蝦滑: 小妹對滑都係一般~朋友
火煱食物

嚮鈴: 應該係自家炸, 皮比出面買到既厚,多d豆既甜味

蝦滑: 小妹對滑都係一般~朋友覺得好好, 我覺得一般

鵝腸: 我食過最好味既鵝腸係四川既成都, 又爽脆又好味, 呢到? 可以接受, 冇特別
象拔蚌刺身
都敗開家, 我地叫左兩個刺身象拔蚌刺身
佢既人肉, 雪得岩岩好夠凍, 好香好甜, 特別係佢d"膏" 真係甘甜好味! 真係要講一句oishi!!!!!!
鯨龍魚刺生
鯨龍魚刺身, 係waiter 推介既, 我地諗左好耐, 最就都order左, 肉用黎刺身, 骨用黎椒鹽~
鯨龍魚是龍躉的一種 (之後上番網睇), 我地其實食個時唔知佢咩樣~哈哈哈~ 入口清甜,淡口, 唔會好似salmon同tuna咁重味, "立"魚刺身又甜少少。

佢之後上個椒鹽骨, 加左少少辣椒~真係好食, 一人拎一d骨係到咬, 其實場面應該幾好笑。好野味!
生果
最後送上生果, 見佢d橙切成咁, 認真想讚有heart!

ps: 要同我一樣做好心理準備, 比平時百零蚊任食貴好多~
火煱食物

嚮鈴: 應該係自家炸, 皮比出面買到既厚,多d豆既甜味

蝦滑: 小妹對滑都係一般~朋友覺得好好, 我覺得一般

都敗開家, 我地叫左兩個刺身, 1) 象拔蚌刺身

生果
最後送上生果, 見佢d橙切成咁, 認真想讚有heart!

總結: 雖則我都覺得一碟碟叫係好貴, 不過佢既quality真係唔錯, 唔可以話樣樣都好出色, 不過有幾樣你一食就真係會encore。 值得大家一試! ps: 要同我一樣做好心理準備, 比平時百零蚊任食貴好多~
2013-11-05 3458 瀏覽
每逢十一月,我做美容既老闆娘都會請幾個熟客同美容師周年慶祝食餐飯. 今年揀左去食火鍋,我都好耐冇去既牛皇星. 雖然老字號,但我自己就覺得太貴所以冇去. 今次再黎即管又睇吓質素如何.老闆娘本來預訂左象拔蚌同蟶子皇,但蟶子皇竟然冇貨,有點離奇. 不過象拔蚌質素唔錯,係加拿大貨,二斤十二襾睇個份量十分足. 而且片片都好大片,又爽又極之鮮甜,真係一流!!!$268一碟. 貴唔貴見人見智啦!!牛肉叫左三碟,都係牛脊位. 有一碟有油脂香但少肉味. 另外兩碟肉味都唔錯,但就切得太薄冇咬口. 三碟都係軟滑,但我就喜歡粗獷型,肉味濃,有咬口. 不過收$268一碟我就覺得太貴.白鱔片半條,但切得太薄冇乜口感,反而啲骨位仲好食!! 白鱔片我鍾意食落甜又爽. 呢個真係一片風就冇左.美國桶蠔超大隻,隻隻都咁飽滿,而且仲好甜,好食!手打丸有五款. 由上至下係牛,豬,雞,墨,蝦. 我食過牛丸,有陳皮粒,做得唔錯. 墨丸都好有墨魚鮮味. 蝦丸好爽,豬肉丸味道都得,但有人話雞丸太咸.嚮鈴同魚皮都係即炸,十分香脆又熱辣辣. 魚皮好食到要encore添!!
半條白鱔片
美國桶蠔
美國桶蠔超大隻,隻隻都咁飽滿,而且仲好甜,好食!
五寶丸
魚皮拼嚮鈴
2013-11-02
美國桶蠔
五寶丸
魚皮拼嚮鈴
第一次忍唔住出食評, 唔係為左讚嘆美食, 而係為左表達不滿!!事緣有朋友的台灣女友來港數天, 咁耐無見當然出黎食餐飯聚聚舊不過聽到話食呢間, 已經上網睇下其他朋友的食評, 知道貴同埋服務麻麻但係人地男友堅持, 自己只係與會者就無謂多言, 叫做試下啦朋友 book 左21:30, 我心諗, 醒喎, 剛好有八八折, 當叫多支貴價竹蔗水都好丫點知其中一位早到的朋友被騙入座, 雖然乜嘢都無叫淨係坐係度等我地黎都已經話電腦開左單, 就算我地係九半後先入黎點嘢食都好, 開左單就係開左單(但茶水乜都無就叫開左單??同樓下有位師兄/姐話早左兩分鐘都唔比88折一樣, 好似特登比人裝彈弓咁)睇到呢間舖咁多公仔人, 搵阿姐查(呻啦, 唔敢嘈, 亦唔係佢個人問題)完一輪無結果下又當然係繼續耍官腔話單已開, 幫你唔到之類話送多碟菜喎, 咪啦, 真係多乜謝, 食埋台面 d 餸就走啦, 唔想被加料....每人埋單百九幾蚊又食唔飽重要一肚氣, 以後真係唔敢再黎呢 d 地方食嘢, 算我唔識世界......講番嘢食方面, 佢 d 牛真係唔錯, 但未至於食完會飛 (誇張左), 應該係話出面都搵到同類嘢, 我做乜要比人再昆多

但係人地男友堅持, 自己只係與會者就無謂多言, 叫做試下啦

講番嘢食方面, 佢 d 牛真係唔錯, 但未至於食完會飛 (誇張左), 應該係話出面都搵到同類嘢, 我做乜要比人再昆多次先???
餃呀, 丸呀都唔係主打, 人地黎親都叫海鮮但我一坐低就中伏, 無咁 ge 運氣去試佢地的出名嘢
無下次~~~

以上觀點純粹個人不滿感受, 各位熟客或者豪客不喜勿插, 謝謝
2012-10-29
  • 牛類火鍋料
2012-09-29 2362 瀏覽
no matter how busy in a friday evening, I decided to rush by taxi again to meet friend since accidentally late to clock-out!it's the first time I come here though friends had been visit few time for highly recommended mood!coconut base is the first time: we try the soup firstly cos we don't expect to drink afterwardsthe good combination to hotpot probably is bamboo water with carrot & 茅根 (? root) to balance the dietassorted dumpling, veg, mushroom eel, crispy beancurd never too much ~highlig
eel, crispy beancurd
never too much ~
highlight of tonight is the "beef " : shoulder ($180 !)
is recommended to cook more & become more tender !
lamb is soft & mind taste which is just right even people dislike lamb~
birthday friend's favour is taro : golden colour is already treated under slightly fried, creamy texture in thin cut really a graceful snacks to all of us & didn't feel too much at all : beef slice is so good~ strong favour & balance between meat & fat is high quality & quantity at the same time!
chinese favour : deep fried fish-skin is delight with deep fried garlic & non-oily perfect match
surprising friend when we handle the mini-mango angel with candles at last ~
nice performance of the fruit plate~ what a perfect evening by mid-autumn festival, happy holiday to all buddies & friends in openrice too, cheers!

題外話/補充資料: ~ no extra service charge about cut-cake (actually we cut by ourselves & they present dishes with chopstick, so it's quite interesting when crossover happen to the dessert-time )! ~ hurry to pay bill by the manager when he say sorry for the peak-hours (we stay from 6:30 to 8:30pm) ~ easily fullhouse within half-an-hour, need to make appointment for reservation !
2012-09-28
生日
  • beef products
  • taro
  • lamb
朋友生日, 天氣凍所以去打邊爐早一日book左位, 所以唔洗等位先給讚 的是食材真係靚料湯底叫左$128的星皇湯, 味道ok, 清清地 叫左碟蠔, $108 5-6隻, 超大隻, 好味, 新鮮, 但有少少沙其他材料都真係好食同埋環境唔錯, 位置已經方便, 店裡都乾淨有男女洗手間分開 <<好!!要差評的 1. 服務態度超差 次次叫人泥, 總係個個扮聽唔到 無人會行過泥, 一定要嗌幾次先有人睬你嗌野食d呀姐又勁hard sell, 係咁叫你嗌d貴野.. 2. 價錢貴 打邊爐基本上一定要嗌野飲罐裝汽水$10/罐自家製竹庶水$58/渣!!!!!!!!!!!!最大問題係唔知點解所有飲品都無明碼實價咁貼出泥俾人睇要特登問佢先知原來咁貴所以其實佢可以同唔同人講唔同價錢都得.... !!總括一點, 性價比低, 我會選擇第二間!!
朋友生日, 天氣凍所以去打邊爐
早一日book左位, 所以唔洗等位

先給讚
的是食材真係靚料
湯底叫左$128的星皇湯, 味道ok, 清清地

其他材料都真係好食

同埋環境唔錯, 位置已經方便, 店裡都乾淨
有男女洗手間分開 <<好!!

要差評的

1. 服務態度超差

次次叫人泥, 總係個個扮聽唔到

無人會行過泥, 一定要嗌幾次先有人睬你

嗌野食d呀姐又勁hard sell, 係咁叫你嗌d貴野..

2. 價錢貴

打邊爐基本上一定要嗌野飲
罐裝汽水$10/罐
自家製竹庶水$58/渣!!!!!!!!!!!!
最大問題係唔知點解所有飲品都無明碼實價咁貼出泥俾人睇
要特登問佢先知原來咁貴
所以其實佢可以同唔同人講唔同價錢都得.... !!

總括一點, 性價比低, 我會選擇第二間!!
2012-03-11
生日
  • 炸魚皮
  • 肥牛
2012-01-16 1280 瀏覽
有同事生日,少不免生日禮物.但我地都估唔到.壽星女請晒我地成GROUP人食飯!就呢度,我地訂左8:00.雖然好多人,但我地企左一陣就有位啦!坐低左,有D想飲番杯,叫左野飲先.我地嗌左竹蔗水同啤酒4分:飲得出係自家製既竹蔗水跟住先撈吓自己既豉油先再叫湯底,我地叫左兩款,一個係莞茜皮蛋湯.一個係咸菜胡椒豬肚湯4分:唔似滾水湯底.真正有用骨熬出味既湯.先嚟過象拔蚌刺身4分:3斤重,我地9人都話夠爽,正再嚟多ROUND既本地龍蝦刺身4分:本身偏好澳洲龍蝦既我,都覺今日呢隻都好大隻. 起出嚟既肉,每人都有十塊以上. 打邊爐點少得牛肉呢我地叫左牛脊同牛柳粒5分:簡直入口,一股好香既牛肉汁充滿口腔. 眾人忍唔住要ENCORE多兩碟炸魚皮5分:呢個又係大家一致覺得最好食,入口仲熱辣辣.腰潤拼4分:洗得好乾淨無異味.頭先既龍蝦二食,我地揀椒鹽頭爪唔唔..食到個個飽飽,ANYWAY,多謝壽星女!
有同事生日,少不免生日禮物.
但我地都估唔到.壽星女請晒我地成GROUP人食飯!
就呢度,
我地訂左8:00.雖然好多人,
但我地企左一陣就有位啦!
坐低左,
有D想飲番杯,叫左野飲先.
我地嗌左竹蔗水同啤酒
4分:飲得出係自家製既竹蔗水
跟住先撈吓自己既豉油先
比較少款式,只有3種
再叫湯底,我地叫左兩款,
一個係莞茜皮蛋湯.一個係咸菜胡椒豬肚湯
好多豬肚同黑椒粒
4分:唔似滾水湯底.真正有用骨熬出味既湯.
先嚟過象拔蚌刺身
4分:3斤重,我地9人都話夠爽,正

再嚟多ROUND既本地龍蝦刺身
好FRESH呀
4分:本身偏好澳洲龍蝦既我,都覺今日呢隻都好大隻.
起出嚟既肉,每人都有十塊以上.
打邊爐點少得牛肉呢
我地叫左牛脊同牛柳粒
5分:簡直入口,一股好香既牛肉汁充滿口腔.
眾人忍唔住要ENCORE多兩碟

炸魚皮
5分:呢個又係大家一致覺得最好食,入口仲熱辣辣.
腰潤拼
4分:洗得好乾淨無異味.
頭先既龍蝦二食,我地揀椒鹽頭爪
唔唔..食到個個飽飽,
ANYWAY,多謝壽星女!
題外話/補充資料: 服務又未至於樓下講咁差! 起碼加湯同加野食,D WAITER都有求必應!
2012-01-30
15 分鐘 (堂食)
比較少款式,只有3種
好FRESH呀
好多豬肚同黑椒粒
2012-01-05 942 瀏覽
XMAS前和朋友來個EVE邊邊我們揀了牛很有名的牛皇星之前也來過料新鮮,不錯可惜這次可能假期前打電話BOOK時已經規定了一係7點到一係9點到當然我揀了7點(XMAS 前大家都可以準時下班的)可惜朋友們7點半還未到令我非常焦急因為9點要交台朋友們最後7點9才到齊只有一個小時15分鐘打邊邊壓力非常大~真的汗顏我還問伙計需不需要現在走不打了,要不然一定來不及伙計只丟下一句"盡快LA"再汗顏在那麼緊張的情況下先叫了醉雞鍋樣子看起來是不錯可是打邊邊的時候沒有任何的特別雞塊也太細塊打邊邊的時候也夾不到肥牛-新鮮,好味,只是那麼多人是有原因的餃子併盤-OK食得過皇帝菜-也新鮮-OK什錦讓豆卜-一般而已花枝丸-OK-不過不失總括來講:服務很差,開那麼多店,成條街都係你,都可以咁趕客,很失望,不過牛還是好吃的,可是其他火鍋店的牛也不差,如果再限時我就不來了!!!!!
XMAS前和朋友來個EVE邊邊
meun
我們揀了牛很有名的牛皇星
之前也來過
料新鮮,不錯

可惜這次可能假期前
打電話BOOK時已經規定了一係7點到一係9點到
當然我揀了7點(XMAS 前大家都可以準時下班的)
可惜朋友們7點半還未到
令我非常焦急
因為9點要交台
朋友們最後7點9才到齊
只有一個小時15分鐘打邊邊
壓力非常大~真的汗顏

我還問伙計需不需要現在走
不打了,要不然一定來不及
伙計只丟下一句"盡快LA"
再汗顏

在那麼緊張的情況下
先叫了
樣子看起來是不錯
可是打邊邊的時候沒有任何的特別
雞塊也太細塊
打邊邊的時候也夾不到
湯底
肥牛-新鮮,好味,只是那麼多人是有原因的
肥牛
餃子併盤-OK食得過