前幾日喺九龍城食咗呢間牛石料理,首先,我就介紹咗串燒先,今次分別叫咗三個唔同嘅串燒。1️⃣燒日式雞肉棒雞肉非常滑,啖啖肉仲好多肉汁添!2️⃣日本雞軟骨雞軟骨煙煙韌韌,好有咬口!3️⃣豚肉蘆筍卷豚肉鬆軟,再加上蘆筍,感覺非常清新!然後,仲叫咗個主食*️⃣和牛炒飯,雖然賣相唔算好吸引,但勝在味道好一流,入口就聞到陣陣牛肉香味,另外仲有好多蔥花同芝麻,所以令到炒飯嘅味道更加好!之後仲叫埋壽司卷,咁多款選擇就揀咗*️⃣海膽吞拿魚腩蓉卷!海膽連埋吞拿魚腩一齊食,真係非常之邪惡啊!仲要好新鮮添。
1️⃣燒日式雞肉棒
雞肉非常滑,啖啖肉仲好多肉汁添!
2️⃣日本雞軟骨
雞軟骨煙煙韌韌,好有咬口!
3️⃣豚肉蘆筍卷
豚肉鬆軟,再加上蘆筍,感覺非常清新!
2023-08-28 31 瀏覽
我好少寫食評,但系今日都要特意上黎支持下牛石料理,我覺得好食既野當然要讓更多人知道啦!海膽吞拿魚腩蓉卷(評分:4.6/5♥♥♥♥♥) 海膽鮮美濃郁,搭配上吞拿魚腩蓉的口感非常豐富.海膽杯(評分:3.8/5♥♥♥♥♥) 鮮美細膩,搭配上杯子裡的海苔和米飯,口感豐富,讓人回味無窮。和牛炒飯(評分:3.6/5♥♥♥♥♥) 米飯粒粒分明,牛肉口感鮮嫩多汁,配上適量的調料和蔥花,味道非常香。魷魚海膽壽司,海螺壽司(評分:4.3/5♥♥♥♥♥)魷魚口感鮮嫩,海膽鮮美濃郁,兩者搭配在一起,口感非常豐富。海螺肉質鮮美,口感非常有咬口,海膽、魷魚和海螺都是富含蛋白質、維生素和礦物質既海鮮。見到餐牌還有好多美食,感覺都好好食,下次叫多D 朋友再來捧場。

閒日放假,約左男友等埋我收工車埋我去九龍城食晚餐😀行過見到門口有好多海鮮,所以一於就係度食啦,呢間叫牛石料理,第一眼睇門口真係有少少似酒樓🥳入到去既環境好有日本Feel,店員見到我地就帶我地入去,呢個時間剛剛開始多人了,好彩我地都可以坐到個靚位♨️———磯煮鮑魚———-呢度既海鮮都好豐富,大部份都係我地會食既,呢排都成日食海鮮,唔差在食埋一齊,呢個鮑魚好大隻,食落去好彈牙,日本品種既鮑魚又睇得又食得‼️———-海膽杯———-我諗呢款海膽杯係招牌菜,見到好多枱都有點呢個,除左有海膽之外仲有大量既三文魚籽,海膽好厚身,新鮮度十足,質地好企身,唔會太濕,三文魚籽一口咬好過癮,爆開晒成個口都係魚籽味,絕對有口感‼️————沖繩苦瓜豚肉炒蛋———-呢份炒蛋好香,上層有勁多料,原來咁樣食係好食,就連炒蛋都咁有蛋香,呢度全部既食材主要都係源自於日本,沖繩苦瓜都特別好食,認真唔差‼️———-日式燒雞翼———-呢款小食都唔可以錯過,雞賢之中燒得好香,絕對係燒到陣陣燒烤味之外仲留著雞肉既味道,日式燒既雞賢係好好食,最後會加檸檬汁,酸酸地好開胃‼️
———磯煮鮑魚———-
———-海膽杯———-
————沖繩苦瓜豚肉炒蛋———-
———-日式燒雞翼———-
2023-08-25 38 瀏覽
早幾日朋友生日,所以就同咗佢去食返餐好嘅,今次去到九龍城,搵到一間唔錯嘅日本餐廳,而且店員服務質素都好有禮貌,好有心機,成餐飯都好開心由於餐廳新開張,所以一嚟到店員就叫我哋去門口嗰度玩幸運大抽獎,小編就得到牛小排事件,之後再睇吓食乜嘢,店員推介我哋嘅龍蝦二食$338,刺身+龍蝦湯,龍蝦刺身到咗枱之後,仲見到龍蝦仲識得郁,好生猛!之後再攞去煲湯飲,小編都係第一次食龍蝦刺身,感覺好特別,好新鮮,另外叫咗個柚子醋去配搭,更加大出咗個鮮味,食完之後職員就會攞龍蝦頭去煲湯,個湯充滿淡淡的龍蝦味好鮮甜,小編嘅推介!另外推介嘅係我隻燒左口魚,再配柚子醋醬油,燒過嘅左口魚,充滿油脂香,而且份量都算多,so yummy ! 最後仲叫咗個鵝肝壽司share,鵝肝超大塊,兩個人食剛剛好,外脆內軟,正之後我哋就叫咗個兩人套餐,套餐包咗蟹籽沙律,刺身三款,燒肉(日本和牛西冷A4+頂級牛小排+牛舌心+日本黑豚西冷)日式炒雜菜,鰻魚炒飯,甜品,蟹籽沙律,青瓜好鮮甜,分量唔會太多,至於刺身好厚身+好新鮮,牛肉方面,小編就鍾意黃牛西冷A4, 好有口感,同埋牛舌心都幾厚身,而且牛肉下面擺咗唔少乾冰,嚟到嗰陣我哋都影咗唔少

之後我哋就叫咗個兩人套餐,套餐包咗蟹籽沙律,刺身三款,燒肉(日本和牛西冷A4+頂級牛小排+牛舌心+日本黑豚西冷)日式炒雜菜,鰻魚炒飯,甜品,蟹籽沙律,青瓜好鮮甜,分量唔會太多,至於刺身好厚身+好新鮮,牛肉方面,小編就鍾意黃牛西冷A4, 好有口感,同埋牛舌心都幾厚身,而且牛肉下面擺咗唔少乾冰,嚟到嗰陣我哋都影咗唔少相好靚,至於呢識咗咁多好嘢當然就要食返啲菜啦,日式炒雜菜,同平時喺出面食嘅居酒屋好唔同,好有鑊氣,同埋食到有少少酒香味,鰻魚炒飯,小編都極力推介,粒粒分明,而且都有好多鰻魚粒!最後就有泡芙作為甜品☺️ 相當美滿

整體來講,小編覺得依一次體驗都唔錯,好值得推介,而且食物質素都好高質,店員嘅服務都好窩心,如果有興趣嘅朋友真係要訂位,座位有限!
2023-08-24 30 瀏覽
🅰️燒肉盛A5和牛肉眼,A4和牛肉眼背峰,A4和牛西冷,頂級牛小排,牛舌心!一次過食到幾款和牛,真係大滿足,和牛雪花紋勁分明,燒完入口即溶,肉質柔嫩,不得之了!🅾️蟹粥金黃色既蟹粥好綿好化,煲得好好,蟹膏溶晒入粥入面,啖啖都係蟹既香味,仲食到蟹肉,啲粥唔會太杰唔會太稀,真係煲得岩岩好呀!💯海膽吞拿魚腩蓉卷壽司飯入邊有海膽,咁樣非常之均勻,每啖都有海膽嘅香味,吞拿魚腩亦都好滑身又夠多,加埋啲蔥絲,味道好突出!❗️磯煮鮑魚用汁煮嘅鮑魚好香,更加突出鮑魚本身嘅鮮味,鹹鹹地,唔會太濃味,鮑魚亦都好彈牙,口感好好!‼️鮑魚刺身鮑魚刺身就食到另一種嘅口感,鮑魚係爽口嘅,同時有種甘甜味,係刺身獨有嘅鮮味,口感味道都唔同啲!♨️日本雞軟骨雞軟骨燒到好香脆,鹹鹹地,好爽口,咬落索索聲,幾爽脆,口感好好!
🅰️燒肉盛
🅾️蟹粥
💯海膽吞拿魚腩蓉卷
❗️磯煮鮑魚
‼️鮑魚刺身
♨️日本雞軟骨
2023-08-23 22 瀏覽
平時比較少去九龍城搵食,今日朋友介紹我九龍城一間高質🇯🇵日式料理,於是3專程拜訪❤️😍🥰這間餐廳可算九龍城老字號👍,已經開業七年。為慶祝七週年最近有幸運輪活動,好幸運我轉幸運輪中咗一支日本清酒720ml🍶😁🥢點了一位💮樱套餐,已包括刺身,壽司及和牛😆😁😍先付: 蟹子沙律好新鮮。刺身5點 : 有三文魚,帶子,油甘魚及鯛魚等。🍣壽司3貫: 熟蝦、油甘魚、三文魚。燒肉:A5和牛肉眼,A4和牛西冷,A5和牛背峰,每款2件,和牛肉質十分上乘💯🍚和食1品 :和牛炒飯夠乾身,美味💪🔥燒物: 鹽燒黑豚肉好香口。🥣吸物: 鯛魚湯奶白色,十分濃郁。甜品 :迷你泡芙美味😍❤️另外點了🥢刺身盛,包括日本空運真名鰹半條,赤貝類 (1客) ,牡丹蝦(2隻) 三文魚,劍魚腩(各2切) ,刺身十分新鮮,一次試足幾款好滿足😘👍🐟銀鱈魚西京燒肉質十分嫩滑juicy,燒得好香。🔥🥰燒日本芝士年糕,妹妹最愛,一定要點,味道香濃。🐟再來燒銀鱈魚乾及燒多春魚,送酒一流。💗💗非常滿意的一頓晚餐😍😘

🥢點了一位💮樱套餐,已包括刺身壽司及和牛😆😁😍
先付: 蟹子沙律好新鮮。

刺身5點 : 有三文魚,帶子,油甘魚及鯛魚等。
🍣壽司3貫: 熟蝦、油甘魚、三文魚。

🍚和食1品 :和牛炒飯夠乾身,美味💪
🔥燒物: 鹽燒黑豚肉好香口。

🥣吸物: 鯛魚湯奶白色,十分濃郁。
甜品 :迷你泡芙美味😍❤️

🐟銀鱈魚西京燒肉質十分嫩滑juicy,燒得好香。🔥

🥰燒日本芝士年糕,妹妹最愛,一定要點,味道香濃。

🐟再來燒銀鱈魚乾及燒多春魚,送酒一流。

💗💗非常滿意的一頓晚餐😍😘
2023-08-22 13 瀏覽
✅我系動漫迷,日本迷,不過最近公司真系太忙了,都沒機會請假飛一轉日本。所以今次約左系九龍城日式餐廳食野,呢間店打高質日本菜🎉,店內十分闊落明亮。總體評分:☀☀☀☀☀食物評分:☀☀☀☀☀環境評分:☀☀☀☀☀食物方面,餐廳亦非常有心思,全部食材都好新鮮,而且擺盤都好整齊。✅海膽吞拿魚腩蓉卷$✅入面非常足料,海膽同埋吞拿魚好夾,口感鮮甜軟糯!我最中意就系✅日式燒雞翼✅,雞肉外皮煎到脆脆地,內裡多汁彈牙。豚肉蘆筍卷呢個配搭好特別,好食得黎仲好好睇,適合打卡既朋友!鮑魚刺身好鮮味,非常爽口。✅

總體評分:☀☀☀☀☀
食物評分:☀☀☀☀☀
環境評分:☀☀☀☀☀

2023-08-22 22 瀏覽
前日幾日發現屋企附近有間隱世既日式小食店,見到MENU好多野食選,全部都好似好好味,今日特登去買黎試下。呢間野位於九龍城福佬村道附近,位置都算就腳,好容易揾到。@@@日式燒雞翼==表皮烤得很酥脆,內部肉質很嫩,配上日式醬汁更是味道十足。@@@燒肉盛==肉質鮮嫩多汁,配上醬料更是美味。入面包括A5 和牛-肉眼 ,A4和牛-肉眼背峰,A4 和牛-西冷 ,頂級牛小排, 牛舌心。@@@蟹粥==招牌菜之一,湯頭鮮美,米飯粘稠,還有蟹肉的香氣,一口下去就讓人感受到濃濃的海鮮味道。@@@海膽杯==海膽鮮美細膩,配上杯子裡的海苔和米飯,口感很豐富。@@@豚肉蘆筍卷==豚肉和蘆筍的搭配非常清爽,值得一試。
@@@豚肉蘆筍卷==豚肉和蘆筍的搭配非常清爽,值得一試。
2023-08-22 10 瀏覽
好耐沒行山,今次挑戰九龍區果邊既山頭。之後落九龍城食日本菜。呢間餐廳最有特色既地方就系裝修充滿日式風味,岩曬中意打卡既朋友。我地都單點左D小食:📣📣珍寶帶子,牡丹蝦,活北寄貝,鯛魚📣📣📣📣生蠔📣📣📣📣海膽吞拿魚腩蓉卷📣📣>>>珍寶帶子夠大粒,好鮮美;牡丹蝦肉質creamy,活北寄貝大大塊好抵食;鯛魚都唔錯。>>>生蠔📣📣有手板甘大,真系用料真材實料,海水味濃,加少許檸檬汁系另一番風味。>>>海膽吞拿魚腩蓉卷📣📣海膽口感軟糯,吞拿魚腩有少許油花,增加惹味,唔錯!🟢呢度所有食物每日新鮮製作準備,絕對一絲不苟,真系良心餐廳啊。

我地都單點左D小食:
📣📣珍寶帶子,牡丹蝦,活北寄貝,鯛魚📣📣
📣📣生蠔📣📣
📣📣海膽吞拿魚腩蓉卷📣📣

2023-08-22 12 瀏覽
📍牛石料理 (九龍城)九龍城福佬村道51&53號地舖九龍城 唔一定只係食泰國菜嘅 😙😙我哋偏偏就係要食呢間日本菜 🤓🤓 有得玩 又有得食 ,每位顧客都可以玩幸運輪盤 轉 轉 轉 🎡🎡 ,轉到嘅獎品就係屬於你㗎啦 🤩🤩 新出嘅 澳洲龍蝦兩食 🦞 一食 刺身 🦞刺身完隻蝦頭仲識郁 真系勁新鮮呀。 蝦肉大大件 份量都幾多 啖啖肉又鮮甜 🥳🥳 朋友覺得好正 孕期唔敢食刺身‼️二食 龍蝦湯 🦞 以蝦頭及蝦身 炮製而成 ,蝦味超級香 蝦湯勁濃郁 🥰🥰 二人會席 前菜蟹籽沙律 🥗 開開胃先 🫣 🫣 刺身 三文魚,吞拿魚,帆立貝 全部厚切 大大件又新鮮 🫰🏻🫰🏻 各兩件 我食晒 😚😚 孕期唔敢食刺身‼️到我最愛嘅燒肉 🤓🤓 日本和牛西冷A4 ,頂級牛小排,牛舌心 ,日本黑豚西冷 🐄🐄牛肉油脂分布平均 牛味突出 🙌🏻🙌🏻牛舌心 爽口,彈牙有口感 ,A4和牛 入口即溶 冇得頂 😍😍 鰻魚炒飯 粒粒鰻魚鑊氣炒飯 ,飯炒得粒粒分明鑊氣十足 👍🏻👍🏻 非常好味 🤤沙𩺬魚天婦羅🍤即叫即炸 ,保證每一件都熱辣辣 脆卜卜 ,配少少蘿蔔溶+ 天婦羅醬汁 更好味 🫶🏻🫶🏻
📍牛石料理 (九龍城)
九龍城福佬村道51&53號地舖

九龍城 唔一定只係食泰國菜嘅 😙😙
我哋偏偏就係要食呢間日本菜 🤓🤓

新出嘅 澳洲龍蝦兩食 🦞
一食 刺身 🦞
朋友覺得好正 孕期唔敢食刺身‼️

二食 龍蝦湯 🦞
以蝦頭及蝦身 炮製而成 ,蝦味超級香 蝦湯勁濃郁 🥰🥰

二人會席
前菜
蟹籽沙律 🥗 開開胃先 🫣 🫣
刺身
三文魚,吞拿魚,帆立貝
全部厚切 大大件又新鮮 🫰🏻🫰🏻 各兩件 我食晒 😚😚
孕期唔敢食刺身‼️

到我最愛嘅燒肉 🤓🤓
牛肉油脂分布平均 牛味突出 🙌🏻🙌🏻

鰻魚炒飯

沙𩺬魚天婦羅🍤
2023-08-21 11 瀏覽
🔸鰻魚炒飯🔸▪️之前同同事傾計,有介紹我去一間好食既日本野,有壽司又有飯,所以就黎到食一下,平時好鐘意食鰻魚,☺️呢個鰻魚炒飯獲氣十足,仲要香噴噴,用料超多,有好多芝麻同碎蔥,撈得均勻後先食,炒飯炒到好香,味道做得剛好係合我心意▪️🔸海膽杯🔸▪️真係好鍾情於日本野,☺️一個月都會食幾次,平時係出面食開既海膽,價錢貴貴但比勁少,而呢度令我好驚喜又大方,海膽杯既份量,平時係出面食到貴又唔新鮮,所以每次叫親海膽都會好驚,但呢度食就放心得多,好新鮮,份量又多,真係好抵食▪️🔸海膽吞拿魚腩蓉卷🔸▪️呢種蓉卷都好好食,賣相擺得好靚,我就忍唔住手要打卡先,☺️本身以為佢係就咁一卷包住,點知佢既吞拿魚腩蓉係放到最上,令到成個卷物既份量都好大,而且味道好豐富,新鮮又有質▪️🔸燒肉盛🔸▪️來食得日本野又點可以唔食埋和牛呢,呢度主要既和牛,分成5個部份,一睇已經知肉質好靚,花紋中既肉同脂肪都分怖得好平均,分別有:A5 和牛肉眼、A4和牛肉眼背峰、A4 和牛西冷、頂級牛小排同埋牛舌心,肉質好滑,☺️好食過出面既放題質素▪️🔸魷魚海膽壽司,海螺壽司🔸▪️呢一盤壽司既賣相都好靚,☺️壽司份量好足料,上面既刺身都好厚,最重要都仍然好新鮮▪️
🔸鰻魚炒飯🔸
🔸海膽杯🔸
🔸海膽吞拿魚腩蓉卷🔸
🔸燒肉盛🔸
🔸魷魚海膽壽司,海螺壽司🔸
2023-08-21 23 瀏覽
一講到九龍城,總會第一時間諗到食泰國野或者打邊爐~不過我就俾呢間日本料理門口嘅新鮮游水龍蝦吸引住🦞仲要見到佢龍蝦二食做優惠都只係三百幾~超抵食😳🔸龍蝦二食🔸原隻龍蝦即叫即劏做刺身🦞白裡透紅嘅龍蝦肉肉質爽彈好新鮮,沾少少昆布醬油更加帶出個鮮味😋最黎餐廳仲會拎龍蝦頭殼去煮湯,吸收左龍蝦頭膏既精華,湯頭勁鮮甜😍🔸石垣貝🔸呢個時候最啱食八、九月當造嘅石垣貝,貝肉入口鮮甜味爆發😍估唔到咁好味~🔸加拿大海膽🔸玻璃盒裝住滿滿嘅海膽,一打開盒乾冰效果好仙氣~儀式感💯海膽好鮮甜,完全唔會有明礬味,配埋紫菜食又多層口感👍🔸活北寄貝🔸上枱仲見到個北寄貝嘅肌肉收縮緊,好新鮮😳具肉厚身口感極佳~🔸壽司盛🔸 九宮格壽司盤入面有日本空運魚、赤身、三文魚、帆立貝、吞拿魚腩同加州卷~每件壽司片魚生都好厚切,厚到包裹住舊壽司飯有突😆抵食到👍鍾意食三文魚嘅我,再加碼encore叫埋三文魚小卷~大滿足✌️🔸八爪魚酸汁造🔸酸酸地嘅開胃小食,八爪魚大大粒,青瓜同海帶配酸汁好夾🐙🔸柚子酢左口魚裙邊🔸熱食小食係肥美嘅左口魚裙邊,表面微微用火槍燒過,迫左d油香出黎✨柚子酢化解左左口魚裙邊嘅油膩感,好味到差d一個人都ko成碟😋🔸雞心串🔸是

🔸龍蝦二食🔸

🔸石垣貝🔸

🔸加拿大海膽🔸

🔸活北寄貝🔸
上枱仲見到個北寄貝嘅肌肉收縮緊,好新鮮😳具肉厚身口感極佳~

🔸壽司盛🔸

🔸八爪魚酸汁造🔸
酸酸地嘅開胃小食,八爪魚大大粒,青瓜同海帶配酸汁好夾🐙

🔸柚子酢左口魚裙邊🔸

🔸雞心串🔸
是日推介嘅串燒雞心串,唔會燒得太乾柴,都有一定嘅水準👍

🔸A4西冷扒🔸
呢度最驚喜嘅係每枱客人可以玩一次門口嘅「幸福大轉輪」,轉中每一格都有唔同嘅野食野飲送✨我好好運咁中到其中一款大獎~A4西冷扒一塊😍

餐廳好貼心咁切開左方便食,粉嫩和牛生熟度控制得恰到好處,邊嘆梅酒邊食和牛好享受🤤

🔸北川本家梅酒 宇治玉露🔸
夏天真係最啱飲梅酒,呢款加入左玉露抹茶,梅酒中帶有淡淡茶香,滿足晒我呢個既鍾意飲茶又愛飲酒嘅貪心鬼🤪

不論係生食熟食都好有水準,食材又新鮮,加上餐廳服務熱心,用餐氣氛好開心☺️食咁多野個價錢都唔算太貴,回訪率絕對係100%
2023-08-20 9 瀏覽
今天朋友帶我去九龍城牛石料理吃飯,餐廳開業7年,能在九龍城屹立不倒的餐廳保証高質。最近慶祝7周年還推出澳洲龍蝦兩食,$338就吃到龍蝦剌身+龍蝦湯,所以特意來試試~我們就叫了【牛石二人會席套餐】和【澳洲龍蝦兩食】。然後店員叫我們出去轉永不落空的幸運輪,轉了一支清酒,邊吃邊喝多寫意~【蟹籽沙律】頭盤先來個沙律開一開胃,清新青瓜絲和鮮味蟹柳上佈滿蟹籽。【刺身三款兩切】超厚切吞拿魚,魚肉紅潤魚鮮味十足;三文魚也很鮮味;鯛魚則很juicy。【龍蝦剌身+龍蝦湯】原隻澳洲鮮活龍蝦刺身,上枱時還是活的,龍蝦肉雪白超鮮甜爽滑,我們吃了一半刺身另一半燒熟,加上少許鹽和少許黑椒,香口惹味帶鮮甜,人間極品~吃完後店員把龍蝦頭拿走煮湯,鮮美無比。【燒肉】有四款各四件。牛舌心夠爽口;頂級牛小排肉味濃;日本和牛西冷A4油香豐富,各有特色;牛肉好吃飯,豚肉也不失禮,日本黑豚-西冷肉香十足。【日本炒雜菜】【鰻魚炒飯】炒出來很香口,份量十足,兩個人吃到很飽。最後就到甜品泡芙,我們另外點了兩客【燒菠蘿】。吃完肉吃些生果解膩,燒出來又溫熱又甜又多汁。

位於九龍城的日式料理燒肉餐廳。初時聽聞此餐廳時,還以為是主打燒肉,後來途經餐廳門前,望見櫥窗上滿滿的魚缸,大大小小新鮮活跳的海鮮,才驚覺原來也是主打刺身及活海鮮料理啊。門前放置了一個幸運大輪盤,所有入座的食客均能獲得轉輪盤的機會,而且並沒有老是常出現的"下次再試試",保証人人有獎,太佛心了吧!♥⋆_____ᴛᴏᴛᴀʟ ᴏʀᴅᴇʀ______⋆❀ 菊 $398° 前菜° 刺身三點° 燒肉:牛小排┆牛舌心┆雞腿肉 (各兩件) ° 和食一品° 炸物° 甜品.❀ 櫻 $698° 前菜° 刺身五點° 壽司三貫° ᴀ5和牛肉眼┆ᴀ5和牛背峰┆ᴀ4和牛西冷 (各兩件) ° 和食一品° 燒物° 吸物° 甜品.❀ 頂級牛小排 (8件)  $238  ___ ⋆ ⋆  ___ 兩款套餐差別在於燒肉的質素及刺身的份量,其他品項大致相同;相對下其實櫻餐ᴄᴘ值更高,尤其燒肉的肉質方面更為明顯。.❥ 刺身厚切肥美,味道鮮甜;尤其天使蝦比較少吃,蝦味濃香且帶有海水味,口感柔軟彈牙。.❥ 燒肉有驚喜,完全不是一般燒肉放題質素能比擬的;上桌燒肉拼盤均用乾冰襯托著,煙霧迷漫,出場已是夠不同凡響,吸睛度拉滿!▹ 櫻餐的和牛
位於九龍城的日式料理燒肉餐廳。
⋆_____ᴛᴏᴛᴀʟ ᴏʀᴅᴇʀ______⋆
❀ 菊 $398
° 前菜
° 刺身三點
° 燒肉:牛小排┆牛舌心┆雞腿肉 (各兩件)
° 和食一品
° 炸物
° 甜品
❀ 櫻 $698
° 前菜
° 刺身五點
° 壽司三貫
° ᴀ5和牛肉眼┆ᴀ5和牛背峰┆ᴀ4和牛西冷 (各兩件)
° 和食一品
° 燒物
° 吸物
° 甜品
❀ 頂級牛小排 (8件)  $238
  ___ ⋆ ⋆  ___
▹ 櫻餐的和牛ꜱᴇᴛ口感超級軟嫩,豐厚的油脂在口中化開,不需要多咬嚼,肉汁及香氣便會在口腔內噴發;
▹ 而菊餐的燒肉ꜱᴇᴛ雖然不是和牛級别,不及和牛般油脂豐富,但頂級牛小排的香氣十足,肉味濃郁,越嚼越香;而且牛舌也是軟嫩多汁,烤至表面微焦後,口感非常脆彈,配上餐廳自制的醬油醬汁,口感更細膩鮮甜。
❥ 兩款套餐的和食分別是鰻魚炒飯及和牛炒飯;不論鰻魚或和牛,炒飯均炒至粒粒分明,香氣十足,乾爽惹味。吃著暖笠笠的炒飯,幸福感油然而生!
❥ 另外想炫耀一下自己的好手氣,抽到一枝720ᴍʟ的黑牛純米酒,搭配喜歡的清酒杯款式,儀式感滿滿;清酒味道厚重沉穩,芳香清醇,甘口順喉。
𓏦
餐廳店員及師傅實在太熱情好客了,談著談著師傅也拿著他的干邑與我們乾杯,相談甚歡,氣氛融洽;綜合食物質素、店員服務態度及用餐舒適度,這間絕對值得回訪喔!♥
平時都比較少去九龍城食野,呢邊都幾多唔同既餐廳。呢間居酒屋有黎自唔同地方既海鮮,除咗日式料理仲有燒肉食。門口有個轉盤,上面有唔同既產品,係一定有獎品🤩我哋中咗6 杯生啤,但因為我哋唔飲酒,老細就轉左特飲俾我哋。仲送咗份燒雞泡魚乾二人會席 $868✨蟹籽沙律✨刺身三款兩切款式應該每日都唔同,今日係劍魚腩、三文魚、帆立貝,用個寶盒裝住,打開仲有煙霧,刺身好厚切,劍魚腩、三文魚腩肥美,帆立貝幾鮮甜✨日本和牛西冷A4✨頂級牛小排✨牛舌心✨日本黑豚一西冷肉類係上面四款每款各四件,和牛西冷A4係最好食,油脂最豐富,肉質好軟嫩。牛小排都唔錯,唔會太油膩。牛舌心爽彈而唔靭。日本黑豚西冷就比較瘦少少✨日式炒雜菜之後食雜菜冇咁膩✨鰻魚炒飯炒飯份量都幾多,食到切成粒既鰻魚🌟澳洲龍蝦兩食 $338兩食係龍蝦刺身加龍蝦湯,湯可以加錢轉成粥。但驚食唔晒就要咗湯。會先食龍蝦刺身,肉都幾爽唔會好腍。食完就會拎個頭去煮湯。幾有鮮味仲可以食埋龍蝦頭嘅肉🌟蔥吞拿魚腩碎 $29@🌟油甘魚 $20@🌟鵝肝 $58@另外仲有單點刺身同壽司,呢幾款都唔錯

二人會席 $868

✨日本黑豚一西冷

✨日式炒雜菜
之後食雜菜冇咁膩

✨鰻魚炒飯
炒飯份量都幾多,食到切成粒既鰻魚

🌟澳洲龍蝦兩食 $338

🌟蔥吞拿魚腩碎 $29@
🌟油甘魚 $20@
🌟鵝肝 $58@
另外仲有單點刺身壽司,呢幾款都唔錯