2024-11-26 6169 瀏覽
牛站火鍋最近幾出名,所以平日都好多人食。觀塘分店位於亞太中心6樓全層,面積很大。我地選擇2號餐:美國極黑和牛片晚市放題。火鍋湯底有很多種,我地選擇雙拼:椰子雞湯和胡椒豬肚湯。豬肚湯胡椒味好濃郁,椰子雞湯有香濃椰子味,真材實料好滋補。肉類方面,有美國極黑和牛SRF、美國安格斯牛板腱、美國肩胛肉,還有田雞、羊肉等等。牛肉薄切,色澤鮮紅,有牛味。羊都吾錯,田雞肉質好嫩滑。海鮮方面,有墨魚、海蝦、沙白、海參、花膠、魚片、帆立貝等等。海鮮質素都不錯,特別是海蝦,爽口彈牙。蔬菜類我最喜歡羽衣甘藍和荳苗。羽衣甘藍是很 漂亮的紫色,菜葉翠嫩;豆苗亦青嫩。丸類也有很多款,我選擇咗花之丸、牛筋丸、珍寶魚蛋和雲吞,我覺得雲吞比較好味。餐廳還有其他熟食小食,芝麻雞翼很香脆可口。雪糕有杯裝雪糕,還有軟雪糕機呢!飲品方面,除左有一般茶飲汽水,還有日本酒,而且有珍珠奶茶!還有當歸湯供客人飲用,味道濃郁,很滋補。

我地選擇2號餐:美國極黑和牛片晚市放題

2024-10-31 10581 瀏覽
天氣涼涼地好啱約朋友食火鍋,去佐旺角一間120分鐘晚市火鍋放題任飲任食,環境夠大,簡潔坐得好舒適!🥢熟食推廣有乳鴿,皮薄肉嫩富油香,麻辣小龍蝦,品嚐麻香辣的味道好過癮! 🫕揀佐椰子雞湯底 椰子雞湯底鮮甜,清清地不錯! 🥢肉類,海鮮 叫佐美國黑和牛,油花均衡入口即化 ,美國牛肩胛肉同安格斯牛板腱,牛味濃肉質鮮嫩! 牛舌有口感!黑毛豚肉片呈嫩粉紅色,最重要不肥,爽而不膩! 🥢海鮮有爽彈海蝦,脆肉鱟,大大粒沙白,帶子夠鮮甜!🥢自助區熟食及火鍋料,自助區好大,種類繁多,有多款丸類,彈牙爆汁,雲吞,午餐肉,芝士腸...蔬菜都好多款,連少見冰菜都有,紫椰菜、羽甘藍、芥蘭苗、皇帝菜、蘿 白,萵筍,甜粟米、新鮮淮山等...🥤飲品甜點選擇都超多,有冷泡花茶仲有樽仔奶茶、Q彈珍珠台式波霸奶茶,仲有啤酒,連甜品雪糕雪條都超多選擇! ✨店員上菜速度好快,收空碟都好快,爭取每分每秒食到不停口🤣

🫕揀佐椰子雞湯底
椰子雞湯底鮮甜,清清地不錯!

🥢肉類,海鮮

🥢海鮮有爽彈海蝦,脆肉鱟,大大粒沙白,帶子夠鮮甜!

✨店員上菜速度好快,收空碟都好快,爭取每分每秒食到不停口🤣

2024-10-28
10 分鐘 (堂食)
2024-08-22 21068 瀏覽
同朋友聚會,打邊爐最適合不過,今日來到旺角創興廣場2樓的牛站,個場非常大,全場爆滿,非常旺,打邊爐氣氛一流😆呢度嘅湯底選擇不少,最後我哋揀咗鴛鴦鍋,有麻辣湯底同埋椰子雞清湯,兩款湯底各有千秋,麻辣湯底辣得過癮,椰子清湯非常鮮甜👍🏻自助區好大,飲品,甜品,熟食,蔬菜,水果,打邊爐食品應有盡有,林林總總,選擇非常多!最開心一定係雪糕有Häagen-Dazs,仲有三種口味:士多啤梨,夏威夷果仁同埋脆餅💗嚟到呢度唔可以唔試燒乳鴿皇,外皮焦香,肉質非常惹味,打邊爐前墊底仲有芝麻雞翼都係唔少得,灑滿芝麻嘅雞翼香氣滿滿,香脆可口🤤打邊爐都叫咗唔少食:田雞腿肉肉質鮮甜,放喺麻辣湯底夠惹味✨美顏花膠同海蔘Q彈入口滑,沙白鮮味十足,帆立貝鮮甜👍🏻🌟 澳洲羊肉片澳洲羊肉片肉質嫩滑,一啲臊味都冇,輕輕一六,已經可以帶出羊肉的鮮美😋🌟 巴西牛脷托巴西牛脷托肉質緊實而多汁,爽脆好味👍🏻🌟 美國牛肩胛片美國牛肩胛片肉香濃郁,肉質柔軟而不油膩,很好地吸收了調味料的香氣🤤🌟 美國安格斯牛板腱安格斯牛板腱的肉質柔嫩,口感絕佳,油花均勻,完美的肉汁💗🌟 美國極黑和牛片美國極黑和牛片牛肉的油脂分佈極為均勻,入口即化,帶著濃郁

仲有芝麻雞翼都係唔少得,灑滿芝麻嘅雞翼香氣滿滿,香脆可口🤤

打邊爐都叫咗唔少食:田雞腿肉肉質鮮甜,放喺麻辣湯底夠惹味✨
美顏花膠同海蔘Q彈入口滑,沙白鮮味十足,帆立貝鮮甜👍🏻

🌟 澳洲羊肉片
🌟 巴西牛脷托
巴西牛脷托肉質緊實而多汁,爽脆好味👍🏻
🌟 美國牛肩胛片
🌟 美國安格斯牛板腱
安格斯牛板腱的肉質柔嫩,口感絕佳,油花均勻,完美的肉汁💗
🌟 美國極黑和牛片
美國極黑和牛片牛肉的油脂分佈極為均勻,入口即化,帶著濃郁的肉香和甜味🤩

非常滿足的一天🙆🏻‍♀️
  • 澳洲羊肉片
  • 美國極黑和牛片
2024-08-15 19720 瀏覽
去「牛站(駅)麻辣火鍋放題」食SRF 肩胛肉眼(2位)🤭.鴛鴦鍋🍲叫咗香濃芝士雞鍋同清甜椰子雞鍋🧀🐔芝士味略嫌唔夠濃🥺椰子味清甜🥥推介可以自己加椰青水😬.肉類🥩有SRF美國極黑和牛片🐂美國安格斯牛板腱、手切封門柳、美國牛肩胛片🐄巴西雞肉片🐓SRF美國極黑和牛片脂肪較少😉肉味重☺️肩胛片油花適中😍入口嫩滑😋.海鮮🌊有日本帆立貝🇯🇵鮮甜沙白🐚鮮甜海蝦🦐全部都新鮮、彈牙😆鮮甜🤤每次都點大量🤭.火鍋配料🥢有台北燕餃、手包蝦肉雲吞🥟牛白柏葉🐮蝦仁棒棒.小食及炸物🍤醬爆糍粑同榴槤炸彈即叫即炸🔥一咬流心紅糖同榴槤😛另有麻辣鴨舌🦆.自助吧🍽️有炸物🐟🐷糖水🥣小菜🥕🧄🌶️水果🍉🍍丸類🦀蔬菜區🥔🍅🎃麵食🍜麻辣小龍蝦🦞台式肉燥飯🍚.甜品🍮有雪糕杯🍨雪條、軟雪糕🍦甜筒、糖果🍬 豆腐花、乳酪🍓🫐布甸、卷蛋、泡芙🥧蛋糕🍰大福、牛乳奶凍🥛台式手工芋圓🇹🇼以及各類甜品杯🧁.飲品🥤有白酒🥂提子燒酌🍇🍸清酒🍶梅酒🥃果汁🍎🥭茶類飲品🍵荳奶、涼茶🫖汽水、珍珠奶茶🧋咖啡☕️啤酒等🍻
去「牛站(駅)麻辣火鍋放題」食SRF 肩胛肉眼(2位)🤭
火鍋配料🥢有台北燕餃、手包蝦肉雲吞🥟牛白柏葉🐮蝦仁棒棒
  • 麻辣小龍蝦
  • 鴛鴦鍋
2024-07-26 18859 瀏覽
FD話要食火鍋放題,會揀嘅一定要揀牛站。旺角哩間勁full,唔想排隊,一定要提早book好位啦。藥膳牛骨湯,打邊爐前要先飲碗湯。落咗大量藥材同牛骨煲制,飲落湯底回甘伴有濃郁藥膳香。珍珠奶茶,雖然牛站清酒等飲品任飲,不過佢嘅珍珠奶茶係我最愛,奶味濃郁絲滑,珍珠Q彈。麻辣小龍蝦,前菜極其豐富,其中小龍蝦必食。小龍蝦麻辣惹味,蝦肉鮮甜。SRF美國極黑牛,第一波叫咗數款肉類同海鮮。SRF美國極黑牛肥瘦相間,雪花分明。微燙10秒已經可以食,入口軟嫩,好重奶香味。花雕醉雞翼,預先用花雕酒研製過,入口花雕濃郁,肉質緊實。燒乳鴿皇,乳鴿火候不錯,皮脆肉仲好juice,好味。臺灣水蓮,出面櫃檯提供大量火鍋配料,臺灣水蓮比較少見,食落脆口鮮甜。哈根達斯,食得再飽都要食埋D甜品。臺灣芋圓同伯爵茶布丁必選,芋圓Q彈,布丁入口即化。哈根達斯奶味香濃,食多幾杯已經回本。

花雕醉雞翼,預先用花雕酒研製過,入口花雕濃郁,肉質緊實

燒乳鴿皇,乳鴿火候不錯,皮脆肉仲好juice,好味

2024-07-25
  • SRF美國極黑牛
  • 花雕醉雞翼
  • 燒乳鴿皇
  • 臺灣水蓮
最近跟朋友們再到📍牛站✨打邊爐,這裡的打邊爐真是每次都讓人吃得開懷,非常滿足😍價錢仲好親民,✌🏻$298吃到火鍋放題💫食物質素一點都不馬虎,才令我們時常來幫襯🥰✨這次我們選擇了$298的SRF美國極黑和牛片套餐,包羅萬有豬、牛、羊、海鮮都食到。也可品嚐美國安格斯牛板腱和牛肩胛片,海鮮和各式台灣小食,牛肉的肉質柔嫩,油花分佈均勻,口感絕佳。海鮮有蝦、鯇魚、魷魚等。我們的鍋底選擇了鴛鴦鍋,💕牛駅秘製麻辣鍋,小辣也很有辣度,另外選擇了💕人蔘雞鍋,有2枝人蔘熬製,真係好有人蔘味✨呢2個湯底都好推薦💫✨✨✨必試絕對不會讓人失望,回味無窮。除了主菜,這裡的小食選擇也有很多選擇,燒乳鴿的皮薄脆香,肉質鮮嫩多汁,實在令人驚艷。還有台式鹽酥雞、香腸、台式甜品等。自助區食物更是多達20種以上,丸類、蔬菜、炸魚皮、響鈴、小食應有盡有。🧃飲品也極多選擇,不得不讚有梅酒、清酒🍶、紅酒、啤酒🍻也有暖櫃熱飲🍵,讚👍🏻 自家制奶茶超好味,必試✨✨Haagen-Dazs的雪糕絕對是必試之選,也有很多款式。總結來說,牛站的打邊爐不僅在食物選擇上讓人驚喜,環境也十分舒適,每次來這裡,都是一次味覺的盛宴,期待下次再來!

我們的鍋底選擇了鴛鴦鍋,💕牛駅秘製麻辣鍋,

也有暖櫃熱飲🍵,讚👍🏻
自家制奶茶超好味,必試✨✨

Haagen-Dazs的雪糕絕對是必試之選,也有很多款式。

6天前 0 瀏覽
已經第二次食牛駅了~性價比實在太高~$308美國極黑和牛片套餐都已經有勁多野任食!湯底方面都好多選擇,鴛鴦湯底都只係加$48,抵!⭐️湯底推介:招牌秒製麻辣鍋🌶️+清甜椰子雞鍋🥥麻辣湯好正宗台式風味!色香味俱全!好足料嘅湯底~椰子雞湯就夠鮮甜~椰子味香濃,淨係湯都要先飲兩碗!美國極黑和牛片+美國安格斯牛板腱+美國肩胛肉+西班牙豬五花片+美國梅肉片 鐘意食牛嘅朋友叫呢個set已經好物超所值!海鮮有海蝦,帶子同大大隻嘅花甲都係任食!食材新鮮!難怪成日都要排隊等位啦!自助吧提供嘅前菜,配菜,小食,飲品同雪糕都勁多款式!真係包羅萬有!包你食得飽又滿足啊!

⭐️湯底推介:招牌秒製麻辣鍋🌶️+清甜椰子雞鍋🥥

麻辣湯好正宗台式風味!色香味俱全!好足料嘅湯底~

椰子雞湯就夠鮮甜~椰子味香濃,淨係湯都要先飲兩碗!

鐘意食牛嘅朋友叫呢個set已經好物超所值!

朋友聚會,順便提早做冬,揀咗呢間午市火鍋放題,四小時任飲任食(12:00-16:00),可以慢慢食,又夠哂時間吹水。揀咗最貴嘅套餐「#4 特上牛小排」,$318,另收加一。(雖然係平日,但因為係特別日子,所以收費有調整)湯底揀咗蕃茄豬骨湯,清清哋但又夠味,不錯。牛類主攻牛小排,海鮮主攻鮑魚、蠔。・特上牛小排,一碟三片,前後叫咗十零碟,夠軟嫩又有肉味,大部分都OK,但有三碟偏多肥膏・澳洲M5和牛,一碟三片,只要咗兩碟,雖然賣相不錯,但肉質唔太滑,好有𡁻頭,而且肉味唔多・美國極黑和牛SRF,一碟兩片,只要咗一碟,太瘦,少嚡少韌・巴黎牛脷托,好壞參半,有啲爽口彈牙,有啲好韌・鮑魚,我估每人都食咗至少半打,彈牙,唔韌,少許鮮甜・蠔,我估每人都食咗至少半打,好大隻,唔縮水,鮮味・海參仔,迷你版,一口一隻,爽口,過吓口癮・蝦,正常,隻隻都彈牙,肉身唔梅,但應該係養蝦・八爪魚仔,切件,有身有鬚,爽口,過吓口癮・田雞,腿位無俾身位,大隻,但無咩味熟食有乳鴿,但室溫唔夠熱,皮亦唔脆。今次無鴨舌(上年食過),可惜。酒類有清酒、啤酒(Asahi 係日本版)。整體用餐體驗,好似無上次咁出色,雖然唔差,但感覺有

湯底揀咗蕃茄豬骨湯,清清哋但又夠味,不錯。

牛類主攻牛小排,海鮮主攻鮑魚、蠔。
・美國極黑和牛SRF,一碟兩片,只要咗一碟,太瘦,少嚡少韌
・巴黎牛脷托,好壞參半,有啲爽口彈牙,有啲好韌
・鮑魚,我估每人都食咗至少半打,彈牙,唔韌,少許鮮甜
・蠔,我估每人都食咗至少半打,好大隻,唔縮水,鮮味
・海參仔,迷你版,一口一隻,爽口,過吓口癮
・蝦,正常,隻隻都彈牙,肉身唔梅,但應該係養蝦
・八爪魚仔,切件,有身有鬚,爽口,過吓口癮
・田雞,腿位無俾身位,大隻,但無咩味

酒類有清酒、啤酒(Asahi 係日本版)。

整體用餐體驗,好似無上次咁出色,雖然唔差,但感覺有些少退步了。
蕃茄豬骨湯
特上牛小排
澳洲M5和牛
美國極黑和牛SRF
海鮮:鮑魚、蠔、海參仔、蝦
火鍋配料
乳鴿
特上牛小排
2024-12-26 0 瀏覽
冬天來臨,氣溫下降,最想去的地方就是牛站打邊爐。這裡的冬季限定羊腩煲鍋底令人心動,尤其搭配 SRF 美國極黑毛和牛、美國安格斯牛版腱及肩胛肉,任食的選擇讓我這個牛肉愛好者完全滿足!海鮮方面,牛站提供的蝦、蜆和帆立貝都非常新鮮,還有大隻的田鷄腿,肉質鮮甜,每一口都讓人陶醉。自助區的青桔仔絕對不容錯過,榨汁後搭配醬料,可以輕鬆分解油膩感,讓我可以毫無負擔地多吃幾碟牛肉。當然,吃了這麼多肉,蔬菜也是必不可少的。這裡的菜品選擇豐富,飲品種類繁多,甚至還有日本果汁酒,讓整個用餐體驗更添風味。除了打邊爐之外,我最愛的還有燒乳鴿,外脆內嫩,味道無法抗拒。最後來碗紅豆沙,真的是令我感到非常滿足的一餐。總結來說,牛站打邊爐不僅食材新鮮,選擇多樣,還有絕佳的用餐環境,絕對是寒冷冬天裡的最佳去處!

2024-12-12
15 分鐘 (堂食)
2024-12-23 0 瀏覽
間中都會去吓牛站食火鍋放題,食物選擇多,每次去都係人氣十足!.小食方面推介台灣腸、乳鴿、芝麻雞翼等等,自助區都有唔少選擇✨✨✨,湯底揀咗椰子雞湯,味道清甜夠晒足料👍🏻牛肉必點SRF美國極黑和牛片,肉質軟稔,再沾上溫泉蛋汁更鮮嫩🥰海蝦同蜆都係唔可以錯過嘅海鮮,蜆肉非常新鮮🫶🏻.甜品一定唔少得Häagen-Dazs雪糕!甜品櫃都有多款甜品可以揀👍🏻👍🏻👍🏻.📍 牛站(駅)麻辣火鍋放題 (旺角)旺角彌敦道601號創興廣場2樓

📍 牛站(駅)麻辣火鍋放題 (旺角)
旺角彌敦道601號創興廣場2樓
之前朋友推薦呢間火鍋店,今次終於有機會試啦😍 平日夜晚都滿座,就知幾受歡迎! 120分鐘任飲仼食😋揀咗第2貴$298 set,都已經超扺食!火鍋湯底選擇多,我地揀咗鴛鴦鍋,一邊麻辣,一邊係豬筒骨湯底!揀咗BB辣都好夠辣😝 好惹味!✅肉類、海鮮牛類選擇幾多,例如有美國極黑和牛片、封門柳、牛板腱等,牛味濃、肉質鮮嫩! 以為任飲任食會比細細塊你?錯🙅‍♀️呢度係夠哂大塊😆大胃王岩食!另外有帆立貝、海蝦等海鮮,都好好食有驚喜!✅自助配料自助區超大,大量丸類、蔬菜任君選擇😋例如:海膽丸、蛋餃、准山、芥蘭、皇帝菜、冰菜等,最鍾意食佢個芋頭丸,口感夠哂粉😋😋✅飲品同一般火鍋店一樣,有好多唔同味道嘅樽裝茶,最驚喜係有珍奶😆仲要係好好飲!最後當然唔少得生果甜品,食埋哈根大師非常滿足,十級飽🤰🏻捧住幸福滿滿嘅胃離開😆
✅肉類、海鮮
✅自助配料
✅飲品

2024-12-22 0 瀏覽
今晚難得約到3個朋友出來,決定去好多人話好食的牛站打邊爐!揀左2號餐:美國極黑和牛片放題,價錢相宜,食2個鐘。湯底有2x種,真係好多。我覺得要揀麻辣先正,突出肉的味道!而且呢度可以鴛鴦鍋,甘就揀個豬骨湯+麻辣。不過麻辣湯BB辣都好辣~~套餐肉類可以揀美國極黑和牛SRF、美國安格斯牛板腱、美國肩胛肉,羊肉。牛肉薄切打邊爐好爽有牛味。同埋超大塊。牛舌爽脆都推薦。幾欣賞海鮮有多款,海蝦、沙白、海參、花膠、魚片、帆立貝,海蝦同帆立貝好得。朋友推薦乳鴿、話脆皮香口,都真係幾好食。自助區有熟食及醬料,好多丸類蔬菜、水果。飲品櫃包蘿萬有!推薦珍珠奶茶,茶底好滑同珍珠好軟糯。雪糕有Haagen Dazs,而且有三隻味。柚子味好食。第一次食呢間,係幾高質,難怪7點未夠,已訂位既都已經排長龍入!仲有好多人walk-in等位。
朋友推薦乳鴿、話脆皮香口,都真係幾好食。
自助區有熟食及醬料,好多丸類蔬菜、水果。
飲品櫃包蘿萬有!推薦珍珠奶茶,茶底好滑同珍珠好軟糯。
雪糕有Haagen Dazs,而且有三隻味。柚子味好食。
牛站麻辣火鍋放題——凍天氣必食之選提起火鍋,旺角總是充滿了選擇,今天就來談談「牛站麻辣火鍋放題」,這間位於旺角創興廣場2樓的火鍋店,絕對可以算是人氣食府,特別是對於鍾情麻辣和肉類愛好者來說,這裡無疑是一個理想選擇。首先,無論是湯底還是食材,選擇都相當豐富。以羊腩鍋作為招牌湯底,無論是天氣冷冷,還是想嚐點有味道的湯底,羊腩鍋的選擇都絕對值得一試。今次我地就選左呢款羊腩鍋湯底,湯味濃郁,羊肉的鮮味與香氣十足,不單止能暖身,還能提升整個火鍋的味覺體驗。這個湯底最適合現在這個季節,天氣逐漸涼爽,湯底暖心又暖胃,讓人感覺倍添溫暖。至於牛站的肉類選擇,那簡直可以讓人眼花繚亂。首先要介紹的就是澳洲羊肉片,羊肉本身質地嫩滑,完全沒有臊味。只要輕輕涮一下,羊肉的鮮美就能釋放出來,肉質鮮嫩又不膻,簡直是羊肉愛好者的天堂。另一個重點是巴西牛脷托,這塊牛肉的質地非常緊實,而且多汁,嚼勁十足。每一片切得精細的牛肉,咬下去後,會爆發出肉汁的鮮美,真的很過癮。美國牛肩胛片和安格斯牛板腱也是火鍋界的明星食材。美國牛肩胛片的肉香濃郁,質感柔軟但不油膩,吸收了湯底和調味料的精華,吃一口,肉的香氣立刻在嘴裡擴散開來。而安格
牛站麻辣火鍋放題——凍天氣必食之選

提起火鍋,旺角總是充滿了選擇,
今天就來談談「牛站麻辣火鍋放題」,
這間位於旺角創興廣場2樓的火鍋店,絕對可以算是人氣食府,

首先,無論是湯底還是食材,選擇都相當豐富。
以羊腩鍋作為招牌湯底,無論是天氣冷冷,
還是想嚐點有味道的湯底,羊腩鍋的選擇都絕對值得一試。

今次我地就選左呢款羊腩鍋湯底,湯味濃郁,
羊肉的鮮味與香氣十足,不單止能暖身,
還能提升整個火鍋的味覺體驗。
這個湯底最適合現在這個季節,天氣逐漸涼爽,
湯底暖心又暖胃,讓人感覺倍添溫暖。

至於牛站的肉類選擇,那簡直可以讓人眼花繚亂。
首先要介紹的就是澳洲羊肉片,
羊肉本身質地嫩滑,完全沒有臊味。只要輕輕涮一下,

另一個重點是巴西牛脷托,
這塊牛肉的質地非常緊實,而且多汁,嚼勁十足。
每一片切得精細的牛肉,咬下去後,
會爆發出肉汁的鮮美,真的很過癮。

美國牛肩胛片和安格斯牛板腱也是火鍋界的明星食材。
美國牛肩胛片的肉香濃郁,質感柔軟但不油膩,
吸收了湯底和調味料的精華,
吃一口,肉的香氣立刻在嘴裡擴散開來。
而安格斯牛板腱的口感非常柔嫩,
肉質細膩,脂肪分佈均勻,讓人每一口都能品嚐到肉汁的豐盈。

如果你是牛肉迷,當然不能錯過美國極黑和牛片。
這款和牛的油脂分佈極為均勻,微燙後就能直接入口,
瞬間感覺到肉的細膩和入口即化的口感。

除了這些肉類,牛站的海鮮選擇也相當不錯。
帆立貝鮮甜,海味十足,
花膠和海蔘也非常有特色,
Q彈的口感讓人欲罷不能。
花膠滑而不膩,海蔘沙白鮮美,
每一口都帶著海鮮的鮮甜味,讓火鍋的滋味更上一層樓。

除了經典的火鍋食材,這裡的熟食也是不容忽視的亮點。
乳鴿非常值得一試,肉質鮮嫩,皮薄肉厚,
富有油香,吃上一口令人陶醉。
而麻辣小龍蝦也非常有特色,
蝦肉鮮甜,麻辣的味道讓人回味無窮。
這些熟食小菜絕對為火鍋提供了更多變化,讓整餐飯更加多元化。

飲品方面,雖然店內提供了豐富的飲品選擇,
包括清酒、啤酒等任飲任食,我最中意佢的楊枝金露
絲滑的芒果汁口感與彈牙的西米完美結合,非常好飲

最後,甜品也是不得不提的部分。
千萬不要錯過哈根達斯冰淇淋以及臺灣芋圓和伯爵茶布丁。
哈根達斯的奶香濃郁,每一口都讓人回味無窮。

牛站出品的湯底、肉類、海鮮、熟食和甜品的選擇都讓人覺得非常滿足
好適合一大班朋友到來聚聚

餐廳: 牛站(駅)麻辣火鍋放題
地址: 旺角彌敦道601號創興廣場2樓
2024-12-18 533 瀏覽
近期天氣涼爽,約朋友火鍋最好,今日來到旺角創興廣場搵食,一入商場電梯直上二樓全層,正是牛站台式火鍋,地方非常大坐位闊落坐得舒適,有期間限定枝竹羊腩鍋即刻點選,朋友就想要香濃蕃茄豬骨鍋,鴛鴦湯加$48-,一人揀一個最好。今次食SRF美國極黑和牛片2號餐,牛肉方面可任食美國極黑和牛片,安格斯牛板腱,封門柳,朋友話牛板腱比較嫩滑最好食,我就鍾意極黑和牛片,牛味香濃有咬口,另外有爽脆墨魚同花膠都幾好食,又有海蝦同帆立貝都好新鮮,熟食方面我最鍾意芝麻雞翼外脆內嫩,燒乳鴿皇媲美酒樓出品。值得一提自助區食物真豐富,多款飲品,熟食小食,甜品雪糕,火鍋配料及蔬菜,全部都好新鮮,重點推介台式肉丸質素好好,比起一般火鍋店味道好得多,經過120分鐘戰鬥食得好飽,贏得一場勝仗。
🌸不容錯失的火鍋放題🌸牛站(駅)🍲呢幾日急降到十零度,緊係去打邊爐食啲暖笠笠既野,所以我相約友人到訪了旺角一間主打放題火鍋的「牛站」享受呢餐晚餐❗餐廳員工招呼周到,裝修富特式及新穎而且餐廳座位舒適,好快就排隊入座,上餐及收碟非常迅速!⭐️120分鐘SRF美國極黑和牛套餐 $298🍲枝竹羊腩鍋:店員一拎上枱就即刻香氣四溢,而當中既羊腩肉質入口嫩滑,鍋底味道濃郁,非常值得一試。🥩肉食:肉食方面有包括極黑和牛片SRF、安格斯牛板腱和封門柳等選擇,肉汁鮮嫩!🦐海鮮:海鮮選擇包括帆立貝、海蔘、海蝦連田雞都有,每款都新鮮美味,令人食指大動。🥟其他配料及小食:仲有唔好錯過其他配料和小食例如台北鴨血、燒乳鴿皇、雲吞、麻辣雞軟骨及中華沙律等,連炸魚皮及午餐肉都有,每款都各有特色,令整餐錦上添花!🥤飲品及雪糕:在飲品方面提供自家冷泡茶,罐裝涼茶加多寶及啤酒都有,連椰青水及梅酒都係任飲。另外仲有無限量Haagen-Dazs等雪糕及雪條俾你任拎品嚐!
🌸不容錯失的火鍋放題🌸牛站(駅)🍲

⭐️120分鐘SRF美國極黑和牛套餐 $298

🍲枝竹羊腩鍋:

🥩肉食:

🦐海鮮:

🥟其他配料及小食:

🥤飲品及雪糕:
2024-11-28
5 分鐘 (堂食)