呢間新開的燒肉店環境舒適,讓你可以在輕鬆的氛圍中享受美味的燒肉。每個座位都配備了獨立的燒烤爐,令你可以隨心所欲地掌控火候,體驗自己動手燒烤的樂趣🤩店內的裝潢現代而簡約,營造出一種放鬆的用餐環境,無論是工作後的放鬆時光,還是獨自享受美食的時刻,都是非常適合😍牛舌、牛五花、牛板腱套餐這款套餐包含了牛舌、牛五花和牛板腱,三種不同部位的牛肉各具特色。牛舌肉質滑嫩,燒烤後散發出濃郁的香氣,口感獨特;牛五花則肥瘦相間,燒烤後外焦內嫩,油脂融化後的香味令人垂涎;而牛板腱則肉質緊實,適合喜歡嚼勁的食客。這三種牛肉的搭配,讓你在一餐中體驗到不同的風味與口感,無論是選擇小份還是大份,都能滿足你的味蕾😋😋M9和牛肉眼、牛肩肉套餐M9和牛肉眼是這間燒肉店的招牌之一,肉質極為細膩,油花分布均勻,燒烤後的肉片色澤誘人,入口即化😋😋呢種高級和牛的獨特風味,讓每一口都充滿了濃郁的肉香,令人陶醉。無論是搭配簡單的鹽或是特製的醬汁,都能讓這道菜的美味更上一層樓🤤🤤牛肩肉肉質結實,富有嚼勁,燒烤後的香氣四溢,讓人忍不住想要一口接一口。這款套餐同樣提供大小尺寸的選擇,無論是小份的輕食還是大份的滿足,都能讓你享受到獨特風味🤩🤩

牛舌、牛五花、牛板腱套餐

M9和牛肉眼、牛肩肉套餐

另外仲可以加錢轉蘭王蛋系列,我今次都試左個手拆蟹粉蟹黃蘭王蛋拌飯,超惹味🤤必點推介👍

📍牛魔一人燒肉 (旺角)
旺角豉油街50號富達大廈地下5號舖

2024-09-26
下午茶
3天前 0 瀏覽
牛魔主打一人一個燒肉餐, 喜愛燒肉的朋友仔請進!套餐有分100g -300g 既份量,唔夠仲可加追! 我點左A9 同A10 200g 套餐套餐有麵豉湯、沙律及白飯,白飯可加錢轉蘭王鵝肝炒飯,米飯粒粒分明,搭配香蔥與醬油,口感豐富。M9和牛肉眼的油花分佈均勻,肉質極其柔嫩,入口即化。燒烤時,肉的香氣隨著火焰的升起四散而開,而牛肩肉肉質相對較為結實。西班牙黑毛豬頸肉 燒至外皮香脆,肉質爽口彈牙,搭配黑松露燒肉汁, 好正🙌巨𡶶梳打同乳酸梳打每一口梳打的氣泡感和微微的酸甜,能有效中和肉類的油膩感。在繁忙的工作後,偶爾來一頓一人燒肉,無疑是一種享受!

我點左A9 同A10 200g 套餐

巨𡶶梳打同乳酸梳打
每一口梳打的氣泡感和微微的酸甜,能有效中和肉類的油膩感。

在繁忙的工作後,偶爾來一頓一人燒肉,無疑是一種享受!

4天前 0 瀏覽
如果香港都可以好似日本咁樣,對人食飯咁friendly就好啦!有時自己一個人夜收工,想食好少少慰勞自己,但係又唔想去啲高級餐廳度,始終覺得好奇怪㗎嘛,但係好多時又會好想食燒肉喎,好彩之前朋友介紹旺角呢間餐廳,佢勁多一人卡位,套餐亦都有好多選擇,所以夜晚自己一個嚟都唔會覺得太奇怪。呢間餐廳選擇都唔少,有豬有牛有雞亦都有海鮮,我自己個人就最鍾意食呢度嘅燒八爪魚,口感脆脆,一口一啖,食得相當方便,而且我覺得呢度嘅火候教得剛剛好,燒牛肉嘅時候真係好快就可以燒出好正嘅牛肉,但係最好食都係燒豬肉,因為出邊會好快就燒到脆脆一層,少少焦甜嘅味道,絕對冇騷味。

5天前 0 瀏覽
作為一個典型嘅香港人,真係好多時候都會無啦啦想食燒肉,不過有時真係未必約到朋友,自己一個人都會想食,呢個時候一定會諗起韓國呢間牛魔一人燒肉,最好就係呢度啲套餐全部都好抵食,同埋全部都係cater比自己一個人嚟食嘅,感覺唔會覺得好尷尬。除咗我最鍾意點嘅牛肉之外,其實我覺得值得讚嘅就係呢度嘅雞肉,基本上全部都好嫩滑,絕對唔會鞋,加埋呢度啲調味好好食,唔會過鹹。同埋值得一讚嘅,就係呢度啲牛肉竟然都會俾埋生雞蛋,所以點完嚟食特別滑!

2024-11-18 0 瀏覽
今日放工約咗朋友喺旺角附近食晚飯,咁啱我哋都想食燒肉,但係又唔想食咁多,食任食🤣。所以最後就嚟咗一人燒肉,呢間牛魔一人燒肉位於豉油街,非常易搵。餐廳有十幾個套餐,豬牛雞任君選擇,而且設有好多一人位,一人過嚟食都唔會尷尬㗎。A11. M9和牛肉眼&西班牙黑毛豬朋友食咗A11套餐,有和牛肉眼同埋黑毛豬頸肉。和牛肉眼好大片,而且見到油花好靚,食落入口即溶,充滿油香。豬頸肉厚切,我哋燒到表面焦焦地,非常滋味,一咬落去油脂咁十足,豬頸肉質地爽口彈牙。另外,套餐仲包咗沙律、味噌湯、烏冬/飯同埋飲品。沙律菜好新鮮,配上胡麻醬,非常開胃。味噌湯熱辣辣,有海帶同豆腐等配料。另外,我覺得好特別嘅係食一人燒肉可以配烏冬,好少店舖可以咁做。烏冬好滑身,好彈牙,湯底就係豬骨湯。飲品方面,朋友仔就揀咗玻璃樽芬達~A10.M9和牛肉眼&牛肩肉套餐咁呢我就食咗A10套餐,同A11套餐唔同嘅係我係和牛肉眼配牛肩肉,啱啱個套餐係配豬頸肉。咁都一樣有齊沙律、味噌湯、烏冬/ 飯等食物。牛肩肉牛肉味濃郁,而且都幾厚切,食落口感豐富。另外值得一提嘅係餐廳有非常多醬汁可以選擇,每個套餐跟三款,今次我揀咗黑椒鹽醬,蘋果燒汁,檸檬鹽。

A11. M9和牛肉眼&西班牙黑毛豬

A10.M9和牛肉眼&牛肩肉套餐
咁呢我就食咗A10套餐,同A11套餐唔同嘅係我係和牛肉眼配牛肩肉,啱啱個套餐係配豬頸肉。咁都一樣有齊沙律、味噌湯、烏冬/ 飯等食物。牛肩肉牛肉味濃郁,而且都幾厚切,食落口感豐富。另外值得一提嘅係餐廳有非常多醬汁可以選擇,每個套餐跟三款,今次我揀咗黑椒鹽醬,蘋果燒汁,檸檬鹽。飲品方面,我叫咗巨峰特飲,都幾fresh,仲有啲椰果。
2024-11-18 0 瀏覽
一人燒肉愈開愈多一個人ME TIME 時又多個選擇😬今次呢間旺角地段,地點夠晒方便上餐速度又快,貪心d 食完行個快街仲得🤗我叫左A11 M9和牛肉眼+西班牙黑毛豬頸肉套餐100g,套餐包左沙律🥗,白飯和味噌湯M9 薄薄一片,滿佈油花~ 黑毛豬頸肉反而肉香濃~100g啱晒想淺嚐嘅我,想滿足d就叫200g 啦,再啱夠自己自由追加到夠😆 追加嘅款式好多就日本A4和牛都有🫶🏻醬汁方面可選3種,點左黑松露燒汁,檸檬🍋鹽,私心推介柚子胡椒汁~ 柚子清香解膩~🌿環境:坐得舒服,晚餐時段人頗多需要等位😋整體口味:正常發揮
一人燒肉愈開愈多
一個人ME TIME 時又多個選擇😬
今次呢間旺角地段,地點夠晒方便
上餐速度又快,貪心d 食完行個快街仲得🤗

M9 薄薄一片,滿佈油花~ 黑毛豬頸肉反而肉香濃~

🌿環境:坐得舒服,晚餐時段人頗多需要等位
😋整體口味:正常發揮
2024-11-14 0 瀏覽
嚟到旺角有好多嘢食嘅選擇,今晚同朋友想食燒肉,但係又唔想一次過食任食好飽,跟住就去咗食一人燒肉,份量可以少啲唔會太飽,又可以平啲食高質啲! 我同朋友一人嗌咗一個餐,我嗰個係牛魔王三重盛宴,有牛舌&牛五花&牛板腱~我個人最鍾意牛板腱,因為軟同多汁啲,好味😋朋友叫咗日本A4和牛西冷&牛板腱套餐,真係貴有貴既道理😂好食好多~! 燒出黎係焦脆香口,配埋個紫菜拌飯正呀,有食緊牛角嘅感覺!推介大家食吓呢個餐!日本原隻甲羅燒都好好味🤤 燒肉唔少得要埋生菜🥬有既話食肉時可以解下膩♥️Overall呢間店幾好,有機會再嚟食~!

我個人最鍾意牛板腱,因為軟同多汁啲,好味😋

Overall呢間店幾好,有機會再嚟食~!
2024-11-13 0 瀏覽
最近開咗好多間一人燒肉,可以唔使約朋友就可以食到燒肉,而且價錢好平,所以最近都成日食。朋友介紹呢間牛魔又平又抵食,咁就一於嚟試吓啦。一嚟到見到呢度環境幾好,除咗位置好坐之外,抽風系統都做得好好。今日同朋友嚟到,就打算一人嗌一個餐啦。我就揀咗呢個有牛舌都有牛五花嘅餐。一上台估唔到牛肉油咁多,另外我仲揀咗烏冬。個烏冬雖然唔係好大,但係一上枱已經聞到佢嘅豬骨湯味好香,而且食落烏冬好好食,比出面食烏冬嘅專門店更加好食。而朋友就揀咗和牛餐,和牛一上枱睇落已經好靚,牛肉非常大塊。我試咗佢一塊 ,牛既牛味好重,估唔到咁平價錢都可以食到咁好嘅牛肉。另外朋友仲加錢揀咗紫菜蛋飯,食物真係好好食,半熟蛋加上燒肉汁配白飯,真係好開胃。每一個餐都會有沙律同埋麵豉湯,食落完全唔馬虎。咁平嘅價錢可以食到咁高質嘅牛肉,以後都會再嚟啊。而且呢啲一人燒肉好適合自己一個嚟食,兩餸飯嘅價錢就食到咁好食嘅燒肉,下次點都會再嚟食呀。

2024-11-05 134 瀏覽
行開旺角見呢間#牛魔一人燒肉 ,套餐很多款可選擇,燒肉定食均包有沙律前菜、味噌湯同飯,醬料3款比你選擇,環境舒適沒有什麼油煙味,一人燒都唔怕寂寞啦。跟老友點了2份餐一併分享,牛魔三重盛宴,是牛舌、牛五花及牛板腱,配了烏冬,另加錢叫多隻溫泉蛋。牛舌唔會韌,入口有咀嚼感。牛五花油脂味濃,入口香滑。牛板腱色澤均勻,燒一陣就有得食,牛香味撲鼻且肉質香嫩。M9和牛肉眼併西班牙黑毛豬頸肉,配紫菜蘭王蛋王飯,和牛肉眼很大片,口感嫩滑,有入口即溶的感覺。豬頸肉則肉質爽脆,兼有油脂香味。紫菜蘭王蛋真拌勻一併食,真係無得輸。飲品分別叫咗啤酒同凍檸茶,配燒肉就是正啊。

跟老友點了2份餐一併分享,
牛板腱色澤均勻,燒一陣就有得食,牛香味撲鼻且肉質香嫩。

M9和牛肉眼併西班牙黑毛豬頸肉,配紫菜蘭王蛋王飯,
紫菜蘭王蛋真拌勻一併食,真係無得輸。

飲品分別叫咗啤酒同凍檸茶,配燒肉就是正啊。
2024-11-05
2024-11-02 93 瀏覽
星期日夜晚7:00左右,門店唔算話多人,等咗一陣就已經有位。餐牌都好簡單清楚,方便有選擇困難症嘅人。 5分鐘上到菜,夠曬快。 可能真係太多人食,姐姐洗唔切啲夾😂。 所以我哋等咗一陣,先至有夾可以夾生肉去燒 😂

2024-10-20 288 瀏覽
最近逛旺角,無意間發現了一家叫牛魔的一人燒肉店,沒吃過,抱著試新東西的心態進去。兩個人點了100克的牛胸腹套餐,還有一個300克的白肉三重奏,三重奏里有豬腩肉、豬頸肉和雞肉。分量很足,一個人吃的話絕對夠飽。吃下來最驚喜的是雞肉,居然是整塊上,不像其他燒肉店會切得很碎,這點真的加分,吃起來滿足感也多很多。豬頸肉也非常不錯,肉質鮮嫩,味道豐富,層次感十足。至於牛胸腹,肉質不差,但脂肪稍微多了一些,吃到後面會有點膩,適合喜歡肥美口感的人。飲品方面,點了一杯柑橘蘇打,味道清新爽口,不過有點奇怪的是,這杯冷飲居然是用熱飲杯上的,如果換成冷飲杯感覺會更好。不過總體來說,味道還算不錯,還有種很清新的感覺。整體而言,牛魔的肉質不錯,特別是雞肉的表現讓人滿意。如果你喜歡燒肉,又想嘗試新的一人燒肉體驗,牛魔是值得一試的選擇。

2024-10-04
2024-10-14 295 瀏覽
一個人食燒肉可以去邊度食好,今次就係旺角既牛魔一人燒肉,包你滿足食燒肉的慾望,仲可以食飽飽。主打一人燒肉,自己一個燒爐,燒肉套餐有十幾個,選擇左A10 M9 和牛肉眼,牛肩肉套餐$100g $118。首先醬汁都好特別,好多看似係秘制醬汁,比如蘋果🍎燒汁,生薑🫚燒汁,檸檬🍋鹽🧂就好特別。另外套餐可以追加肉,小食,飯類。我們就點了招牌的手撕純蟹粉蟹黃蘭王拌飯$78 和牛魔蘭王鵝肝炒飯$58 ,味道👅超棒的,邪惡👿又好吃😋
另外套餐可以追加肉,小食,飯類。
2024-09-24
5 分鐘 (堂食)
2024-10-12 233 瀏覽
一個人時候都可以食得好爽😋🍖日本A4和牛西冷+牛板腱套餐西冷肉質鮮嫩👅脂肪分布均勻👍🏻入口即化🔥牛板腱較為結實✨纖維感較強😋 味道濃郁🐮肉香四溢🙌🏻🍖牛舌+牛五花+牛板腱套餐三種部位👍🏻 牛舌肉質嫩滑😋肉質有彈性🌀牛五花肉質肥瘦相間🌟脂肪分布均勻~味道濃郁❗️牛板腱脂肪含量適中🐮帶有豐富牛肉香味💨套餐自選~香噴噴白飯🍚或彈牙烏冬🍲配🥗爽口沙拉🥣味噌湯每款套餐🉑選三款醬料🥄黑椒鹽醬·蘋果·燒汁·韓國辣醬·柚子胡椒醬·柚子燒汁·生姜燒汁·焙煎芝麻醬·檸檬鹽醬料
一個人時候都可以食得好爽😋

三種部位👍🏻 牛舌肉質嫩滑😋肉質有彈性🌀

套餐自選~香噴噴白飯🍚或彈牙烏冬🍲
配🥗爽口沙拉🥣味噌湯

每款套餐🉑選三款醬料🥄
同朋友喺新寶戲院睇完戲🎬見到附近嘅《牛魔一人燒肉》套餐好抵好吸引咁🤩就走入去試吓😚燒肉套餐包含:沙律🥗味增湯🥣醬料🧂主食🥩🌟M9和牛肉眼.牛肩肉套餐🌟200g/$188和牛肉眼油脂分布均勻😍又大塊😚仲腍腍哋咁😋唔怕咬唔郁😁而牛肩肉係牛下肩胛嘅位置🐂燒烤後口感十足❤️✨牛魔蘭王鹅肝炒飯 ✨+$58蛋炒飯鑊氣十足👍🏻蛋味香濃😋配搭油脂豐富、入口即化嘅香煎鵝肝🪿好味得嚟又好邪惡👿🌟M9和牛肉眼.西班牙黑毛豬頸肉套餐🌟200g/$188黑毛豬頸肉嘅肉質嫩滑👍🏻油脂部分易化😍口感煙韌😋層次十足💯✨迷你烏冬✨煙韌彈牙👍🏻個湯仲好清甜添😋好食到停唔到口🤤乳酸特飲、巨峰特飲酸酸甜甜咁😋好啱夏天飲☀️亦可以減低食肉嘅油膩感❤️醬料選擇都幾多:黑松露燒汁、蘋果燒汁、韓國辣汁、柚子胡椒汁、檸檬鹽 、柚子燒汁…黑松露燒汁、蘋果燒汁、檸檬鹽 、柚子燒汁都好特別同好夾啲肉👍🏻 我覺得蘋果燒汁仲令到肉味更清新❤️更有層次😍🐂牛魔一人燒肉 (旺角) 📍旺角豉油街50號富達大廈地下5號舖

燒肉套餐包含:沙律🥗味增湯🥣醬料🧂主食🥩

✨迷你烏冬✨

煙韌彈牙👍🏻個湯仲好清甜添😋好食到停唔到口🤤

乳酸特飲、巨峰特飲

酸酸甜甜咁😋好啱夏天飲☀️亦可以減低食肉嘅油膩感❤️

🐂牛魔一人燒肉 (旺角)

📍旺角豉油街50號富達大廈地下5號舖
唔係好肚餓 打算食少少野 所以無簡去食放題燒肉一去到見到幾full 但又唔洗等 新開就入去試下講真坐位真係有啲逼 不過唔緊要,最緊要係食物質素。叫左個和牛牛阪腱150g +$50幾蚊轉鵝肝炒飯真係呆左牛勁薄個爐同個網勁近職員叫我唔好擺中間燒會好大火但佢塊塊牛都勁大塊(但薄)根本無可能唔會擺到係中間我仲要拎鉸剪 剪細左全部燒到燶晒 唔知食緊咩成口油⋯ 個鵝肝炒飯⋯勁油,鵝肝好薄(似鴨肝)唔值賣單接近300食左成肚油🤢🤢
唔係好肚餓 打算食少少野 所以無簡去食放題燒肉
一去到見到幾full 但又唔洗等 新開就入去試下
講真坐位真係有啲逼 不過唔緊要,最緊要係食物質素。

叫左個和牛牛阪腱150g
+$50幾蚊轉鵝肝炒飯

真係呆左
牛勁薄
個爐同個網勁近
職員叫我唔好擺中間燒會好大火
但佢塊塊牛都勁大塊(但薄)
根本無可能唔會擺到係中間
我仲要拎鉸剪 剪細左
全部燒到燶晒
唔知食緊咩
成口油⋯

個鵝肝炒飯⋯
勁油,鵝肝好薄(似鴨肝)
唔值

賣單接近300