2024-12-04 181 瀏覽
今日路過旺角做完野,又想慢慢嘆個dinner,咁岩想食下焼肉可以慢慢火燒熱辣辣咁食,就去左「牛魔一人燒肉」試下佢既極尚定番系列😍😍😍各款set都有多種肉類同各個不同部位,由澳洲和牛、黑毛豚肉、雞肉到海鮮不等,一定唔會悶👍🏻我最鍾意比較多油脂既A4和牛霜降,燒到半生熟,配上檸檬鹽夠晒清新✨仲有肉味較重既和牛牛臀上蓋肉,呢個加埋焙煎胡麻汁就可以再提升肉味😋而每個餐都會跟埋沙律、白飯同味噌湯,所以食到好飽飽大滿足〜

而每個餐都會跟埋沙律、白飯同味噌湯,所以食到好飽飽大滿足〜

2024-12-04 134 瀏覽
A9牛魔三重盛宴有三款唔同部位的肉:牛舌 、牛五花、牛板鍵,一人份量,性價比唔錯,當中牛五花都幾出色,油脂分布平均,肉紋都幾靚,有一個小小的爐,可以慢慢燒嚟食~~A11 M9 牛肉眼 、西班牙黑毛豬套餐有一大塊M9牛肉眼,咬落肉質幾軟嫩,西班牙黑毛豬頸肉,燒到香脆金黃色,幾有咬感!另外可以升級至全新蘭王蛋系列:牛魔蘭王月見紫菜拌飯、手拆純蟹粉蟹黃蘭王拌大光麵/烏冬、牛魔蘭王鵝肝炒飯,勁吸引,一睇到係蘭王蛋已經好吸引,蛋滑味濃,今次叫左紫菜、鵝肝炒飯,有蘭王加持,特別好味,另外鵝肝都唔錯,兩面都金黃色,好香口!
A9牛魔三重盛宴
有三款唔同部位的肉:牛舌 、牛五花、牛板鍵,
一人份量,性價比唔錯,
當中牛五花都幾出色,

A11 M9 牛肉眼 、西班牙黑毛豬套餐

有一大塊M9牛肉眼,咬落肉質幾軟嫩,
西班牙黑毛豬頸肉,燒到香脆金黃色,幾有咬感!

一睇到係蘭王蛋已經好吸引,蛋滑味濃,今次叫左紫菜、鵝肝炒飯
2024-11-27
2024-12-02 146 瀏覽
天氣凍,想食燒肉.依間一人燒肉抵食,肉質又靚,多選擇.1️⃣牛魔三重盛宴有牛舌,牛五花,牛板腱.有齊哂想食嘅部位. 牛板腱好靚,好嫩.薄切牛舌,幾彈牙.加配左蘭王鵝肝炒飯.橙色蛋黃好吸引.撈飯食一流.定食仲有埋湯,沙律.沙律新鮮爽口,夠多醬汁. 燒肉醬汁都有好多款選擇.我就揀左蘋果燒汁,柚子燒汁同胡麻汁.清新一點,冇咁漏.💰HKD$2012️⃣M9和牛肉眼,牛肩肉肉眼確實出色,重肉味又夠嫩,但較薄. 牛肩肉較厚身,有咬口.加配左蟹粉蟹黃蘭王拌飯.超多蟹黃,好Juicy,💰HKD$191乳酪特飲,菠蘿特飲,夠哂清新
天氣凍,想食燒肉.依間一人燒肉抵食,肉質又靚,多選擇.
1️⃣牛魔三重盛宴
💰HKD$201

2️⃣M9和牛肉眼,牛肩肉
💰HKD$191

乳酪特飲,菠蘿特飲,夠哂清新
旺角開咗間一人燒肉店,環境舒適,地方乾淨企理,每張枱一個燒爐,最多可以兩人分享。午餐都有好多選擇,又抵食。呢度除咗牛肉之外,仲有西班牙黑毛豬。午市一人燒肉套餐:西班牙黑毛豬五花.豬頸肉.雞腿肉套餐一個人份量好豐富,每份套餐都配有沙律、麵豉湯同埋白飯,仲可以自選三款醬料,配肉一齊食,唔會咁乾身。平時成日都食牛,今次試試黑毛豬先,好似都幾多人嗌嚟食。豬頸肉同五花腩都好大片、厚切,肥瘦相間,放上燒爐上面燒,油脂滿滿,唔會咁易燒燶。五花腩油脂豐腴,食落口有種入口即溶的感覺,好邪惡呀。豬頸肉嘅肉質帶點爽脆,幾有口感,點燒汁都幾鮮味。
午市一人燒肉套餐:西班牙黑毛豬五花.豬頸肉.雞腿肉套餐
2024-12-01 109 瀏覽
好友約我去食燒肉,我地去左位於旺角鼓油街50號富達大廈地下5號舖的《牛魔一人燒肉》,環境舒適,坐得舒服。我點左個 A10 和牛自慢系列:M9和牛肉眼&牛肩肉套餐(200g) $188,有味噌湯,沙律,醬料(蘋果燒汁、柚子燒汁、生薑燒汁),配牛魔蘭王鵝肝炒飯 $58,追加封門柳(100g) $88,牛小排(100g) $88,餐飲係熱生薑蜂蜜茶$15(跟餐);好友點左個 A9 牛魔三重盛宴:牛舌&牛五花&牛板腱套餐(250g) $168,有味噌湯,沙律,醬料(蘋果燒汁、柚子燒汁、生薑燒汁),餐飲係熱柚子蜂蜜茶$15(跟餐)。整體黎講係高質素的新鮮牛肉,燒起來牛味香濃,三款醬料都好味,好欣賞個牛魔蘭王鵝肝炒飯,樣靚飯香。

• 牛魔蘭王鵝肝炒飯
  • 牛舌&牛五花&牛板腱套餐
  • M9和牛肉眼&牛肩肉套餐
2024-11-29 108 瀏覽
今日去旺角一間一人燒肉店叫牛魔一人燒肉,餐廳多款不同套餐,包括豬🐷牛🐮雞🐔各類選擇,而且設有一人座位,一人來食燒肉也绝無問題😄揀左A3雙重五花大賞 100g $68牛五花🐮西班牙黑毛豬五花套餐🐷這個套餐的風味豐富,既有牛肉的濃郁,也有豬肉的細膩,以及油脂帶來的甘甜,而且性價比高,配埋沙律菜🥗和麵豉湯🥣可加錢轉紫菜蛋飯🍚 米飯滑順,搭配蛋香和紫菜的鮮味,濃郁的蛋香與清新的紫菜互相搭配,好惹味

揀左A3雙重五花大賞 100g $68
牛五花🐮西班牙黑毛豬五花套餐🐷

可加錢轉紫菜蛋飯🍚

2024-11-27 100 瀏覽
平時想食燒肉,又覺得好貴,冇得成日食。而家有一人燒肉經濟又實惠。先想表揚一下,呢間分店嘅服務員態度好好!我地一人一個餐 都要左大份量,唔係唔夠食😅A9 牛魔三重盛宴 200g三款牛包括牛舌.牛五花.牛板腱,牛舌超爽口,個五花牛真係超香,要好小心,因為第$1朋友轉得太快啦,所以勁快碎同黐底,之後輪到我燒,當然冇浪費牛肉啦🤤A10 m9和牛肉眼牛肩肉眼套餐 200g有三大片和牛,仲有好多件厚厚既牛肩。嗰幾塊和牛,可以喺呢個咁大嘅套餐食到,真係可以過下口癮!每一個套餐都包麵豉湯,沙律菜,仲有可以揀飯或者烏冬。而且有好多款唔同嘅醬汁俾你選擇,每個人可以揀三款。我自己就最鍾意檸檬鹽。我食燒肉就一定要配白飯嘅,而且加咗個玉子加埋好多紫菜添。成個餐肉嘅份量好多,我其實想叫多個飯但俾朋友阻止😆

先想表揚一下,呢間分店嘅服務員態度好好!

我地一人一個餐 都要左大份量,唔係唔夠食😅

A9 牛魔三重盛宴 200g

A10 m9和牛肉眼牛肩肉眼套餐 200g

2024-11-19
2024-11-27 92 瀏覽
放左工自己一個去旺角行街,諗左好耐食咩好😅最後決定食一人燒肉😍餐廳裝修環境好光亮,餐枱好寬闊,可以擺好多嘢食,抽風系統做得好好👍🏻,冇燒肉味,偷偷食韓燒都唔會畀人知道,哈哈 😆我揀左一人燒肉套餐,依度套餐有吾同重量選擇😝好岩女仔一個人黎食🤗我揀左黑椒鹽醬西班牙黑毛豬五花套餐😎,員工都好好,會教我點樣燒先係最好食,我慢慢燒慢慢食,好好享受食物🥰 黑毛豬好軟熟,肥瘦適中,份量都好多,仲有麵豉湯和飯,夠曬飽飽

2024-11-26 67 瀏覽
今日係旺角送咗阿仔上堂之後無所事事周圍行行行吓見有啲肚餓所以選擇咗去食嘢見到有間叫牛魔嘅一人燒肉好似幾吸引,所以去咗試佢嘅一人燒肉有套餐而套餐入邊包咗飯/烏冬,沙律同埋湯我就揀咗日本A4和牛西冷套餐食一上檯,感覺塊肉都幾靚我就忍唔住即刻燒喇食咗之後,覺得佢嘅肉質幾好好有肉味,而且好鮮嫩真係唔使有好技術都可以燒到好食既牛食我覺得以呢個價錢黎講都算係性價比高喺呢到食一個食又得如果同朋友屋企人嚟食想試吓唔同款嘅嘢食又得
今日係旺角送咗阿仔上堂之後
無所事事周圍行
行行吓見有啲肚餓
所以選擇咗去食嘢
見到有間叫牛魔嘅一人燒肉
好似幾吸引,所以去咗試
佢嘅一人燒肉有套餐
而套餐入邊包咗飯/烏冬,沙律同埋湯

我就揀咗日本A4和牛西冷套餐食
一上檯,感覺塊肉都幾靚
我就忍唔住即刻燒喇
食咗之後,覺得佢嘅肉質幾好
好有肉味,而且好鮮嫩
真係唔使有好技術都可以燒到好食既牛食

我覺得以呢個價錢黎講
都算係性價比高
喺呢到食一個食又得
如果同朋友屋企人嚟食
想試吓唔同款嘅嘢食又得
2024-11-26 40 瀏覽
燒肉|牛魔一人燒肉|旺角——————————————————🫶🏻日本A4和牛西冷. 牛小排套餐 日本A4和牛西冷牛小排套餐真係一個唔錯嘅選擇!呢個套餐包括咗A4級別嘅和牛西冷同埋牛小排,質素非常高。和牛西冷肉質嫩滑,油花分佈均勻,入口即溶,真係令人一試難忘。而牛小排亦都唔遑多讓,肉質鮮嫩多汁,煎至外脆內嫩,口感豐富。 呢個套餐會配埋一啲精緻嘅配菜,例如新鮮嘅沙律、香濃嘅湯品同埋一碗香噴噴嘅白飯。滿滿CP值——————————————————📍旺角豉油街50號富達大廈地下5號舖—————————-—————————-Overall 💗💗💗💗
燒肉|牛魔一人燒肉|旺角
——————————————————
🫶🏻日本A4和牛西冷. 牛小排套餐

——————————————————

📍旺角豉油街50號富達大廈地下5號舖

—————————-—————————-
Overall 💗💗💗💗
最近我去咗旺角嘅牛魔一人燒肉,真係一個好特別嘅體驗!😋首先,我試咗A4和牛西冷配牛板腱燒肉套餐。呢個套餐真係物超所值,和牛西冷同牛板腱都係高質素嘅肉品,燒到啱啱好嘅熟度,肉質嫩滑多汁,入口即溶。配埋沙律同味增湯,真係一個完美嘅組合。沙律清新爽口,味增湯濃郁香滑,仲有各種醬料可以配搭,令燒肉嘅味道更加豐富。🥩🥗之後,我升級咗牛魔蘭王蛋鵝肝炒飯。個飯真係好有驚喜,炒飯粒粒分明,蛋香濃郁,加上鵝肝嘅滑嫩口感,真係一絕!每一口都充滿咗鵝肝嘅香氣,配埋炒飯嘅鹹香,真係令人回味無窮。🍚整體嚟講,牛魔一人燒肉真係一個值得推薦嘅地方,無論係食物質素定係服務態度都非常好。下次如果你喺旺角唔知食咩好,不妨試下呢間餐廳,保證你唔會失望!👍
最近我去咗旺角嘅牛魔一人燒肉,真係一個好特別嘅體驗!😋

2024-11-20
10 分鐘 (堂食)
2024-11-25 77 瀏覽
路過見到一人燒肉未食過,一心諗住試吓。點知肉質一般,又唔係好抵食,其實都算。最恐怖嘅事係,叫咗一支無糖可樂,咁佢哋好似好環保用金屬飲管,點知一吸,成口都係泥咁🤮,吐都吐唔切。個侍應叫極都唔應。又唔俾杯水我潄口。好彩我買咗支水,用呢啲飲管一定要洗乾淨啦!佢見到我咗望右望支可樂,佢先醒目話同我換過一支,真係無下次🙄!至於食物質素一般,肉質不是最上等。但燒肉汁尚可,不過衞生狀況真係要好好改善一下,啲餐牌油黏黏,好彩無肚痛啊。
路過見到一人燒肉未食過,一心諗住試吓。
點知肉質一般,又唔係好抵食,其實都算。

至於食物質素一般,肉質不是最上等。

2024-11-24
2024-11-25 27 瀏覽
以前食韓燒就成日覺得一班人先食得多種類而家新興一人燒肉一個套餐可以食幾款自己鍾意嘅肉類實在不錯今次我叫咗個牛摩三重盛宴套餐有味噌湯、沙律另外加咗個溫泉蛋撈飯套餐有牛舌、牛五花同埋牛板鍵個部位肉質勁鮮肉味勁濃唔會太韌咬唔開勁鮮味燒到油香出晒嚟再加埋溫泉蛋撈飯真係想食多一碗我覺得佢嘅排氣系統都唔錯唔會太過油煙裝修亦都簡潔光猛枱枱凳凳地下又唔會黐立立總括嚟講佢價錢公道地方亦乾淨衛生肉質亦唔會令你覺得廉價物超所值自己一個唔個食乜嘅時候真係可以再戰
以前食韓燒就成日覺得一班人先食得多種類
而家新興一人燒肉
一個套餐可以食幾款自己鍾意嘅肉類
實在不錯

今次我叫咗個牛摩三重盛宴套餐
有味噌湯、沙律
另外加咗個溫泉蛋撈飯
套餐有牛舌、牛五花同埋牛板鍵個部位
肉質勁鮮

物超所值

自己一個唔個食乜嘅時候
真係可以再戰

2024-11-25 19 瀏覽
喺旺角做完嘢之後一個人要諗吓食乜好突然之間又想食燒肉所以選擇去牛魔食一人燒肉套餐我選擇咗食牛魔三重盛宴食因為一次過可以可以試三款嘅肉包牛舌、牛板腱同牛五花三款肉都不錯肉質幾好我個人最鍾意食牛舌本身我都係牛舌愛好者佢既牛舌咬落去Q彈爽口肉香Juicy口感不錯佢另外兩款牛都幾好食所有套餐,包括咗飯或者烏冬、牛骨湯同沙律所以確保好飽肚🤣依個價錢食呢一個嘅質素既燒肉又可以一個人食幾款野食都真係幾好又方便
喺旺角做完嘢之後
一個人要諗吓食乜好
突然之間又想食燒肉
所以選擇去牛魔食一人燒肉套餐

我選擇咗食牛魔三重盛宴食
因為一次過可以可以試三款嘅肉
包牛舌、牛板腱同牛五花
三款肉都不錯
肉質幾好
我個人最鍾意食牛舌
本身我都係牛舌愛好者
佢既牛舌咬落去Q彈爽口
肉香Juicy
口感不錯
佢另外兩款牛都幾好食

所有套餐,包括咗飯或者烏冬、牛骨湯同沙律
所以確保好飽肚🤣

依個價錢食呢一個嘅質素既燒肉
又可以一個人食幾款野食
都真係幾好又方便

2024-11-24 47 瀏覽
今日得自己一個喺旺角,想搵一間坐得舒服但價錢又唔會好貴嘅餐廳。最近周圍開咗好多一人燒肉嘅餐廳,質素都好參差,左揀右揀之下,最後揀咗呢一間一日前燒肉,一人一個爐,位置都幾大。佢都有好多唔同既嘅套餐選擇,價錢都相當高CP值,而且佢仲有好多款唔同既醬汁可以選擇,有一款柚子味醬汁相當開胃,配牛肉食好夾!!而肉方面,都相當有牛味。對於想食個快lunch/dinner既朋友黎講,呢間一人前絕對係一個唔錯既選擇。