2024-07-30 193 瀏覽
一見到新舖頭,就即刻入去試,我習慣都叫中價嘅餐,見M6和牛就叫啦放上嚟嗰一下我都睇唔出都見唔到黃牛嘅形象,但係就同出面普通燒肉舖嗰啲美國牛差唔多。咁燒熟咗之後就冇和牛嘅味道,即係好軟充滿肥膏嘅味道。食牛肉都食咗好多,但係佢連普通牛扒嘅都冇雖然新舖頭有優惠叫咗一碟一蚊嘅牛舌。當然相入邊嘅牛舌就好大碟,但係搬上嚟嘅時候就係一個好細嘅碗去。出奇地牛舌係最好食嘅,但係得幾塊咁因為個M六和牛連普通牛扒都比唔上咁就冇再叫。喺我埋單嘅時候條路雖然窄,我都行到去櫃檯嗰邊個店員死都要係我面前經過行入櫃檯,其實我後面仲有位咁我覺得個服務上都差啲今餐就會係我喺呢間間餐廳最後一餐

今餐就會係我喺呢間間餐廳最後一餐
2024-07-28
2024-07-29 241 瀏覽
旺角新開左間燒肉店,好似話係一人燒烤,好吸引呀!不過試業其間,未敢入去試,睇過其他人食評,好似都係好壞參半,唔知係咪真係好好食呢?不過⋯⋯今早8:00左右經過佢門口,食才已經放曬係門口,所以保証新鮮!
我平時都成日食日式燒肉,終於係我返工附近開左間日式一人燒肉,隨時都可以滿足我嘅「肉」望!!!超大食嘅我叫左 A13餐 200g, 大概有7安士,好夠我食! 有一大塊日本A4和牛同6塊牛板腱,一碗麵豉湯同沙律,同埋可以3款自選醬汁。好鍾意佢地自選3款醬料,本身我好鍾意醬汁同沾料,真係滿足曬我3個願望!!!和牛都好出色,肉質軟嫩,口感juicy,如果覺得膩嘅朋友我推薦佢地點自選醬汁入面嘅「柚子燒汁」,十分解膩!!!唯一有待改善嘅地方係我中午去嗰陣天氣太熱,餐廳嘅冷氣有少少不足,希望餐廳可以改善。綜合黎講我比9分,好食、抵食!

綜合黎講我比9分,好食、抵食!
A13  日本和牛西冷.牛板腱套餐  200g
2024-07-27
A13  日本和牛西冷.牛板腱套餐  200g
  • A13  日本A4和牛西冷.牛板腱套餐
2024-07-27 422 瀏覽
話說新開張去幫襯第一眼睇個爐,殘舊而去帶點生鏽搞不清燒肉爐係缺乏清潔定係真係殘舊🥲然後聽到隔離檯問follow 餐廳社交媒體網站 後就可以以$1換購一客牛舌,原來做緊新張優惠我一樣照follow咗餐廳社交媒體網站再問伙記去換購一客牛舌啦到最後食完埋單, 隔離檯同我一樣係無牛舌,係完全係無咗件事我再追問牛舌,職員只係敷衍我話有啊有啊,但事實係無入單,亦扮無咗件事其實入去食唔係為咗碟$1 牛舌, 食材新鮮但份量少,燒肉爐嘅潔淨程度令人擔心體驗過咁差嘅服務後…唔會再有下次了🥲
話說新開張去幫襯
第一眼睇個爐,殘舊而去帶點生鏽
搞不清燒肉爐係缺乏清潔定係真係殘舊🥲

到最後食完埋單, 隔離檯同我一樣係無牛舌,係完全係無咗件事
體驗過咁差嘅服務後…唔會再有下次了🥲
牛舌
  • $1  牛舌
2024-07-27 228 瀏覽
同朋友係旺角睇戲前搵嘢食 經過見到間一人燒肉 唔係太貴 入去試下  估唔到有驚喜 👌  我地都叫左個 138蚊既 A4和牛西冷.牛板腱套餐加嘢飲之後每人大概 150蚊呢個價錢 可以食到唔錯既燒肉 真心唔錯 😁燒牛肉 點三個燒汁 都幾香幾好食陪埋個御飯 真心覺得唔錯 👍 我點左正常分量無加大 都食到飽飽地店員見到我燒牛肉個陣 調個火太大 特意過黎解釋 同幫我較細啲個火  唯一係 可能新開張 上餐都等左十幾分鐘以後係旺角 多左一個食飯既點! 😁
同朋友係旺角睇戲前搵嘢食

以後係旺角 多左一個食飯既點! 😁

2024-07-26
  • A4和牛西冷.牛板腱套餐
2024-07-26 219 瀏覽
今日旺角睇戲前食個飯,餐廳環境都可以叫咗個A4和牛西冷set 200g 加咗個紫菜飯同泡菜加埋嘢飲好抵食 都爭啲食唔晒 如果唔係好大食100g應該都夠性價比高👍🏽 個紫菜飯都好好食一個人埋單大概$200左右
今日旺角睇戲前食個飯,餐廳環境都可以
叫咗個A4和牛西冷set 200g
加咗個紫菜飯同泡菜加埋嘢飲
好抵食 都爭啲食唔晒
如果唔係好大食100g應該都夠
性價比高👍🏽 個紫菜飯都好好食
一個人埋單大概$200左右
2024-07-26
2024-07-25 413 瀏覽
琴晚經過見到新開張試試佢 原來試業中主要價錢平就腳你入去試吓 叫咗一個A8三重奏set,主要因為見到佢同其他套餐差唔多,但係就多50 gram, 可能因為唔係牛 仲做緊嘅一蚊牛舌優惠 絕對可以接受嘅一餐, 食晒得嚟又飽 , 平時去其他一人燒肉店都會差啲差啲, 但呢一餐又真飽。 成餐飯埋單加埋嘢飲$89 , 咁都幾抵 。以後又多咗個飯堂喺旺角 。其實嘢食我覺得唔錯,呢個價錢都唔會有咩特別投訴 可能新鋪開張 出餐係有啲慢嘅 等咗10分鐘,希望餐廳可以改進。 有啲興趣試埋佢個壽喜燒 店員話原來晏晝先有咁就下次try try 佢
琴晚經過見到新開張試試佢 原來試業中

主要價錢平就腳你入去試吓

有啲興趣試埋佢個壽喜燒 店員話原來晏晝先有
咁就下次try try 佢

2024-07-22 753 瀏覽
見到新開事業期間立即去試新嘢,一入到去張枱已經油淋淋,員工忘記俾俾個QR code落單,而且發現個燒烤網係沒有更換,比返上一手個網我哋用,最緊要是個爐太接近個網根本燒燶晒,就算點燒都會燶晒 ,所以根本不用去!而且上餐好慢,加上服務員很多都是後生男女,應該沒有太多經驗?根本沒有用心去營運間公司因為事業期間已經這麼沒有誠意,根本就純粹開嚟搵傻豬入去食!只會覺得佢想跟另一一間日本燒肉公司,但係根本服務,同埋食品追唔上!
根本沒有用心去營運間公司
因為事業期間已經這麼沒有誠意,根本就純粹開嚟搵傻豬入去食!
星期三行街路過,見到一人烤肉新開業,門口還有張貼一元牛舌,霖住都幾抵入去試下,入去做低問職員1元牛舌要點操作,結果被告知要2人以上才能有1元牛舌,所以只能自己默默點了個98元的200g雞腿肉跟牛五花的套餐,另外揀左3個醬汁,其實當時吃無咩人,所以霖住應該會好快上餐,結果等左大概十分鐘有多,餐先上到黎,我睇份餐比我噶第一感覺就係唔夠重量,而且牛五花勁薄!!!因為當時坐左入邊噶位置,而爐噶開關起對面,自己不方便開爐,所以叫店員開,結果店員開到好大火就走開左,肉一放落去就即時燶邊,一陣臭油煙味,店員行過見到大火完全沒反應,就睇住你亂手亂腳,實在自己頂唔順了,起身行過對面關到最細火,但是都仲係好容易燶,而且3个酱汁都非常难吃……只可以講哩餐飯吃得勁狼狽⋯⋯而標題寫室內BBQ係因為真系勁大煙,就好似火災現場錦樣⋯⋯真系拿錢穩罪受⋯⋯如果唔係因為系統最低要一星,否則覺得半星都唔值⋯⋯

如果唔係因為系統最低要一星,否則覺得半星都唔值⋯⋯
2024-07-17
2024-07-19 669 瀏覽
新開張經過,見到一蚊牛舌,就入去諗住試吓入到去問職員係唔係有一蚊牛舌!個職員答我冇依回事,轉頭又同我講今日冇做呢個優惠,咁點解門口要有咁嘅宣傳?之後點野食,普通叫咗一份牛五花$48其實開頭賣相都OK ,但係一夾起片肉,就覺得超級超級薄,平時我都有去食一人燒肉,但係從來未試過咁薄,每一啖完全唔知食緊咩沙律,普通到冇得普通,完全唔夠沙律汁乾哽麵豉湯無味白飯,係完全食唔出日本米感覺牛舌唯一係可以算好食,可能厚切嘅原因吧職員服務態度超差,好似欠咗佢哋咁,問佢哋嘢唔知,就算有其他同事知,態度超輕佻,好似欠咗佢哋,叫佢哋幫我調教一下唔好咁大火,完全冇理會我,全程我食一啖,然後即刻夾起嚿肉,不停重複,完全冇一個享受食嘢嘅機會簡直貼錢攞爛受
新開張經過,見到一蚊牛舌,就入去諗住試吓
入到去問職員係唔係有一蚊牛舌!
之後點野食,普通叫咗一份牛五花$48
沙律,普通到冇得普通,完全唔夠沙律汁乾哽
麵豉湯無味
白飯,係完全食唔出日本米感覺
牛舌唯一係可以算好食,可能厚切嘅原因吧

簡直貼錢攞爛受
牛五花100g