招聘中
$15,500-$21,500
$16,500-$25,000
$17,500-$20,000
月薪
更多筍工 (5)
之前有去過其他分店的牧羊少年餐廳,但我最喜歡的是這一間位於香港文化中心的牧羊少年與他的浮萍分店,餐廳環境昏暗,座位寬敞,而且有落地玻璃,從餐廳入面能夠看到維港景色,而且設有圖書區,可以借閱書本看,既有浪漫格調,又有藝術氣息。明太子康提芝士蟹肉墨西哥夾餅想不到在Cafe也可以食到墨西哥夾餅,而且仲要挺正宗,夾餅像薯片般香脆,而餡料有一絲絲蟹肉、鮮蝦肉、牛油果蓉,餡料多到快要溢出來,夾餅表面鋪滿芝士絲,味道香濃不油膩。避風塘炸單骨雞翼必點小食!炸得超香濃又邪惡的避風塘雞翼,炸蒜的味道真係香飄四溢,再加上炸雞翼既外皮非常酥脆,避風塘雞翼是絕配的拍檔。慢烤蕃茄大蝦辣椒伏特加扁意粉大蝦肉質爽嫩,蕃茄味濃帶有一點點伏特加的味道,扁意粉份量適中,加入辣椒,挺開胃的。兩個人吃兩款主菜不太飽的話,可再加點小吃。慢燒威士忌保濕三黃雞配燒新薯及西蘭花苗超大半隻的三黃雞以威士忌煮成酒汁醃製過,非常入味,而且即叫即燒,上桌時還熱辣辣,雞皮烤得好香脆,切開之後,雞肉肉質鮮嫩多汁。配菜有烤過的新薯同西蘭花苗,挺配的。烤蘋果批配雲尼拿雪糕這個烤蘋果批我給一百分💯是我心目中完美的蘋果批,蘋果切片鋪在牛油餅底上,烤過之後

明太子康提芝士蟹肉墨西哥夾餅

避風塘炸單骨雞翼

慢烤蕃茄大蝦辣椒伏特加扁意粉

慢燒威士忌保濕三黃雞配燒新薯及西蘭花苗

烤蘋果批配雲尼拿雪糕
這個烤蘋果批我給一百分💯是我心目中完美的蘋果批,蘋果切片鋪在牛油餅底上,烤過之後仍然能夠吃到蘋果香味,咬下去還有果肉汁,處理得很好,餅底亦都好香牛油味。蘋果批配雲呢拿雪糕是絕配,一冰一熱很滿足。
估唔到牧羊少年已經開到第九間分店,一直都覺得呢間Cafe好有文藝氣息,以前有去過銅鑼灣分店,可以一邊嘆咖啡一邊借書睇,環境好舒服。而家居然係全港最有藝術氣息嘅地方- 香港文化中心開分店,更添幾分文學修養。上網睇過餐廳嘅圖片已經覺得好吸引,來到現場之後更加覺得自己冇揀錯地方。餐廳環境好寬敞,落地玻璃望到維港景色,如果日頭過嚟,陽光打入餐廳應該會仲更加靚。同其他分店一樣,有一個閱讀區,可以俾人哋一邊睇書一邊食野。明太子康提芝士蟹肉墨西哥夾餅Taco 餅皮係炸粟米片而成,好似薯片咁,非常香脆,一份有四件Taco,一上枱已經見到餡料鋪滿芝士碎,餡料有蟹肉、鮮蝦、明太子、牛油果醬,超級豐富,一啖咬落去食到明太子嘅咸香、鮮蝦同蟹肉既鮮味同埋牛油果醬嘅甜味,每個配菜都覺得夾得天衣無縫,無得彈。避風塘炸單骨雞翼雞翼揉合香蒜、黑胡椒及辣椒等重口味香料製成,神級還原避風塘風味❤️食得辣嘅人可以揀呢個味,非常香口👍🏻慢烤蕃茄大蝦辣椒伏特加扁意粉起初見到伏特加以為會好重酒味,其實蕃茄味會比較重,大蝦有煎香過,口感彈牙,有鮮味,絕對唔係急凍蝦肉。扁意粉口感彈牙,每條意粉都掛滿蕃茄汁,加上辣辣地嘅味道,好開胃。慢燒

明太子康提芝士蟹肉墨西哥夾餅

避風塘炸單骨雞翼

慢烤蕃茄大蝦辣椒伏特加扁意粉

慢燒威士忌保濕三黃雞配燒新薯及西蘭花苗
又係一道揉合左酒既餸菜,半隻慢燒既三黃雞,外皮燒到好香脆,一切流晒啲雞油出嚟,慢煮過後嘅雞肉好嫩滑,勁多肉汁,仲食到少少威士忌酒味,好正。 伴碟既燒新薯都唔錯,皮好薄,薯味重👍🏻

烤蘋果批配雲尼拿雪糕
餅底有陣陣牛油味,口感香脆,蘋果切到一片片鋪係餅底上面,烤過之後仲保留到蘋果肉汁,咬落去仲好香,一啲都唔酸。雪糕係雲呢拿口味,入口順滑,一凍一熱有冰火二重奏嘅感覺。

2023-10-08 95 瀏覽
今晚約左兩個朋友出黎聚一聚,就揀左一間靜靜的,坐得舒服嘅餐廳。可能因為餐廳係文化中心隔離,應該係好多睇show人士晚餐之選,我地眼見過咗8pm,餐廳突然少左好多人。我地三個女仔,由於太肚餓,主力order 澱粉質為主,最後食唔曬。推薦西班牙海鮮飯,份量足,可且好多海鮮,值得一試。

2023-10-04 120 瀏覽
牧羊少年系列嘅餐廳,我都差唔多去過哂,反而尖沙咀呢一間仲未去過,今次去開文化中心睇野,嚟呢度食咗dinner先 ☺️一入去感覺cafe空間好大,藝術感好重, 原來佢哋每月也有不同嘅活動,jazz、講坐、工作坊等….黑啤慢煮美國牛肩肉配 暖墨西哥餅 $178因為見到黑啤呢個字,所以叫嚟試吓,牛肩肉煮到好稔,配埋個醬汁好特別,黑啤味唔係好濃,所以唔飲啤酒嘅都啱, 墨西哥餅細細塊,放d 肉撈埋汁好特別,好食👍海膽黑魚子醬蟹肉貓耳朵粉$188本人超鍾意食海膽,呢個貓耳朶好濃海膽味,加上黑魚子醬同蟹肉,食落口滿滿海鮮味,個醬好正呀,個貓耳朵煮到好彈牙。唔錯

黑啤慢煮美國牛肩肉配 暖墨西哥餅 $178

海膽黑魚子醬蟹肉貓耳朵粉$188
中秋長假,梗係要去夜繽紛!🥰今次嚟到尖沙咀文化中心下面,高級版牧羊少年 - Lemna,感受文化氛圍。呢度係一個集餐廳、酒吧同文化展覽於一身嘅好地方,裝修簡約,放置咗好多綠植🪴,空間感十足,就好似喺一個圖書館入面食嘢!🌿呢度嘅 menu 都幾多特別嘅菜式,我哋試咗幾款,每樣都幾好食!🍝海膽黑魚子醬蟹肉貓耳朵粉 $188貓耳朵粉彈牙又掛滿香濃嘅嘅蟹肉絲同醬汁,加上creamy嘅海膽同粒粒黑魚子醬,每啖都好軟滑,大滿足!🍗油封法國鴨脾 配 鴨油伴北非小米 佐 香橙奶油醬 $198鴨脾煎得香脆,油香大足,肉質嫩滑,有鴨香,配埋香橙奶油醬,味道平衡,微酸解膩,係一個完美嘅搭配。北非小米嘅獨特口感令呢道菜更有驚喜!🧀無花果合桃焗流心芝士撻 配 焦糖脆脆 $98芝士撻即叫即焗,軟心熱辣辣,仲有少少拉絲效果,上面嘅無花果同合桃脆得嚟有口感,配上焦糖脆脆甘甜煙軔,食落好有層次!🍫薄荷奶泡朱古力 $48薄荷奶泡朱古力拉花幾得意,清新嘅薄荷味同濃郁嘅朱古力交融得恰到好處,唔會太甜,飲落順滑濃厚!

🍝海膽黑魚子醬蟹肉貓耳朵粉 $188

🧀無花果合桃焗流心芝士撻 配 焦糖脆脆 $98
薄荷奶泡朱古力

🍫薄荷奶泡朱古力 $48

2023-09-29
薄荷奶泡朱古力
1K
牧羊少年與他的浮萍.藝術文化中思考生活讀書時期,經常在藝術中心與文化中心間穿梭看著舞台上的大哥哥大姐姐表演總是被他們的力量所感染長大後,工作忙已只能在假日去文青的地點感受文藝的氣息「牧羊少年與他的浮萍」是一間文青咖啡店氣質不一般,木系的雅致客人排隊入內,大家都安靜的進食手上有書本,也有藝術雜誌感覺很舒服,也很適合創作假日有時間我就點上一杯芒果梳打乳酸 HKD48在此看看書,吃吃DINNER,慢活一下芒果梳打乳酸味道很好有新鮮果香,而且有迷人的乳酸梳打為口感帶來刺激,可以激發我文字不一樣的靈感瑪格麗塔PIZZA  HKD158這道PIZZA很經典關鍵在於芝士與茄汁的融會貫通在麵粉香的加持下更有意大利的傳統氣息邊位好香脆,內涵清晰而好吃回歸意大利的簡單口味澳洲M4安格斯西冷及香烤蔬菜 牛燒汁   HKD328份量大大,安格斯肉扒厚厚的以7成熟的方式處理口感grill香,肉汁多多,質感嫩嫩汁水與肉味都相當豐盈露筍與西蘭花都烤得香脆鮮甜是非常出色的西冷扒這餐廳就在文化中心旁裝修設計很有藝術感木系家具與燈光結合出來既有建築美、文化感、藝術氛圍如配杯咖啡,可以消磨一個下午下次一定會回訪!牧羊少年與
牧羊少年與他的浮萍.藝術文化中思考生活

讀書時期,經常在藝術中心與文化中心間穿梭
看著舞台上的大哥哥大姐姐表演
總是被他們的力量所感染
長大後,工作忙
已只能在假日去文青的地點
感受文藝的氣息

「牧羊少年與他的浮萍」是一間文青咖啡店
氣質不一般,木系的雅致
客人排隊入內,大家都安靜的進食
手上有書本,也有藝術雜誌
感覺很舒服,也很適合創作

假日有時間
我就點上一杯芒果梳打乳酸 HKD48
在此看看書,吃吃DINNER,慢活一下

芒果梳打乳酸味道很好
有新鮮果香,而且有迷人的乳酸
梳打為口感帶來刺激,可以激發我文字不一樣的靈感

瑪格麗塔PIZZA  HKD158
這道PIZZA很經典
關鍵在於芝士與茄汁的融會貫通
在麵粉香的加持下
更有意大利的傳統氣息
邊位好香脆,內涵清晰而好吃
回歸意大利的簡單口味

澳洲M4安格斯西冷及香烤蔬菜 牛燒汁   HKD328
份量大大,安格斯肉扒厚厚的
以7成熟的方式處理
口感grill香,肉汁多多,質感嫩嫩
汁水與肉味都相當豐盈
露筍與西蘭花都烤得香脆鮮甜
是非常出色的西冷扒

這餐廳就在文化中心旁
裝修設計很有藝術感
木系家具與燈光結合出來
既有建築美、文化感、藝術氛圍
如配杯咖啡,可以消磨一個下午
下次一定會回訪!

牧羊少年與他的浮萍
尖沙咀梳士巴利道10號
香港文化中心地舖
電話號碼  21783668
2023-09-29 88 瀏覽
去文化中心睇完劇,隨意入咗附近嘅一間餐廳。餐廳名叫「牧羊少年與他的浮萍」,就係比佢呢一個文藝味重嘅名吸引咗入嚟😍!一入到去,已經比餐廳環境吸引,餐廳之間嘅座位好寬敞,空間感好大,唔會覺得好迫,而且餐廳以旅遊做主題,設計咗一個放滿旅遊書嘅飄書區,感覺更有文化氣息!明太子康提芝士蟹肉墨西哥夾餅 $148呢款墨西哥夾餅好足料,餡料包括蟹肉、鮮蝦,牛油果醬、芝士及明太子,超級豐富之餘,味道亦好夾,食落口感超有層次!仲有Taco非常香脆,推薦大家一定要試吓!避風塘炸單骨雞翼 $98雞翼炸得好香脆,而且唔會炸到肉質好乾硬,炸完雞肉依然嫩滑,而且以避風塘炸,令雞翼食落味道更惹味😋!海膽黑魚子醬蟹肉貓耳朵粉 $188第一次食貓耳朵粉,粉嘅質感好煙韌,好咬口。貓耳朵粉面頭有海膽加黑魚子醬,海膽食落好新鮮,再加埋蟹肉,好Creamy,食落淡淡黑魚子醬嘅香味,好好食,推薦大家可以一試!烤蘋果批配雲尼拿雪糕 $98最後以甜品作結,今次試咗烤蘋果批,蘋果批切到一片片,烤得好香脆金黃,食落酸酸甜甜好開胃,配埋雪糕食,口感豐富有層次😋!

明太子康提芝士蟹肉墨西哥夾餅 $148

避風塘炸單骨雞翼 $98

海膽黑魚子醬蟹肉貓耳朵粉 $188

烤蘋果批配雲尼拿雪糕 $98

2023-09-29 78 瀏覽
食過好幾間牧羊少年分店,而位於尖沙咀香港文化中心呢間Lemna of theAlchemist,就係第一次試😋!呢間餐廳空間感更大,而且環境好舒服,令人有放鬆嘅感覺。呢間分店係集餐廳、酒吧、文化展覽區於一身,好多元!純素松露醬薯條🍟 $78薯條炸得好金黃香脆,配埋純素松露醬,口感好夾,而且唔會食到好油膩嘅感覺。西班牙海鮮燴飯(2人用) $298海鮮飯分量好足料!個人覺得3人食都足夠😋海鮮款式都多,有大蝦、蜆、青口及魷魚,配上西班牙式醬料,好濃味,好新鮮,食落淡淡好滋味!澳洲M4安格斯西冷及香烤蔬菜佐牛燒汁 $328西冷扒好厚身,肉質鮮嫩,牛味亦好濃郁,配埋燒汁,令牛味更突出,食落淡淡鮮味。白桃烏龍茶(凍)$40日本玄米茶(凍) $40兩款茶茶味都好濃郁,有助解膩😋!整體而言,餐廳唔單止坐得舒服,而且餐廳內有擺滿旅遊書嘅飄書區,好岩做偽文青打卡!最重要嘅係餐廳食物都好好食,款式又多,好岩約朋友嚟一聚!

純素松露醬薯條🍟 $78

西班牙海鮮燴飯(2人用) $298

澳洲M4安格斯西冷及香烤蔬菜佐牛燒汁 $328

白桃烏龍茶(凍)$40
日本玄米茶(凍) $40
兩款茶茶味都好濃郁,有助解膩😋!

2023.09.21【9.21  藝術文青美食之旅 @ 尖沙咀 牧羊少年與他的浮萍】這天傍晚,P小姐在太空館參觀而我就在文化中心工作巧合地就在附近遇上相請不如偶遇大家一起用膳敘敘舊剛好 裝修漂亮的 牧羊少年與他的浮萍就在眼前今晚就在這裡吃個飯吧以前試過在太子 的 牧羊少年咖啡館吃飯印象有書架文青氣息極濃而座落這裡的餐廳在Menu都可以看到將在這餐廳所舉辦的不少文化活動凍洛神花玫瑰蜜柚茶冰冰涼涼酸酸甜甜十分舒服瑪格麗塔薄餅簡簡單單芝士香濃番茄甜香Pizza邊脆口口感味道都做得很好西班牙辣椒蒜油大蝦還真的有點少辣但有香蒜片加持大蝦下的汁濃郁而厚實大蝦是吃得出的鮮甜十分讚澳洲M4安格斯西冷肉夠厚連蔬菜一併燒烤大家都Grill香7成熟西冷裡面還漂亮的粉紅色寓藝術於美食是一個很好的選擇整體味道:♥♥♥♥♡環境:♥♥♥♥♡服務:♥♥♥♥♡衛生:♥♥♥♥♡抵食:♥♥♥♥♡Deliverule 溫度 ★★★態度 ★★★味道 ★★★♡ 牧羊少年與他的浮萍 ♡  ♡  尖沙咀梳士巴利道10號香港文化中心地舖 ♡
2023.09.21【9.21  藝術文青美食之旅 尖沙咀 牧羊少年與他的浮萍

這天傍晚,P小姐在太空館參觀
而我就在文化中心工作

2023-09-21
  • 西班牙辣椒蒜油大蝦
  • 瑪格麗塔薄餅
2023-09-26 55 瀏覽
這家店似乎都與藝術或者政府機構有關,每次來太空館或者藝術館,我們都會來這家吃飯。餐單不大,但基本每個菜都還可以。強烈安利兒童套餐,點餐系統裡沒有的,只要88蚊,就有一個包括沙拉和飲品的套餐。
2023-09-25 92 瀏覽
係文化中心既角落氣氛唔錯嘅一間餐廳🍴簡約設計 配上植物裝飾放工都忍唔住去輕鬆一下。係餐廳較入位置仲有落地玻璃窗🪟睇到流水經過想到餐廳名仿如浮萍 心景即時平靜下來☺️原來周未都會有一些不同既文化活動下次可以周未再訪🍀 酥脆魷魚圈配辣根時蘿蛋黃醬炸到金黃香脆既魷魚🦑圈配上惹味醬汁 真係食唔停口😋 🍀 烤加拿大豬鞍配烤新薯及火炙粟米伴芥末籽蘋果醬厚實但肉質鮮嫩既豬鞍配上芥末籽蘋果醬可口又唔會油膩🍀薄荷奶泡朱古力濃滑朱古力配上薄荷😋朱古力控 不容錯過😚

係文化中心既角落
氣氛唔錯嘅一間餐廳🍴
簡約設計 配上植物裝飾
放工都忍唔住去輕鬆一下。

係餐廳較入位置

濃滑朱古力配上薄荷😋
朱古力控 不容錯過😚
  • 覆盆子奶油霜配糖漬草莓及蛋白脆餅
2023-09-23 66 瀏覽
之前都上網睇過牧羊少年有好多人介紹好食,同埋有幾間分店,已經覺得吸引。今日同朋友行過尖沙咀海旁,喺文化中心樓下竟然見到都有一間喎,望入去環境好靚空間又大,真係好適合夜晚同朋友吹水慶祝食飯。海膽黑魚子醬蟹肉貓耳朵粉上枱已經覺得好吸引,表面已經有海膽加黑松露,海膽唔腥新鮮,貓耳朵粉煙靭兜住啲汁,同埋有份量唔少嘅蟹肉,啖啖蟹肉加埋海膽醬,creamy有口感,推介覆盆子奶油霜配糖漬草莓及蛋白脆餅 $98粉紅色嘅外型好靚,超級pink pink,真係好適合女仕打卡。外面味道酸酸地,入邊係大球既雲呢拿雪糕,夾埋一齊食中和左,冇咁邪惡表面有幾塊蛋白脆餅,入口即溶脆卜卜,朋友就生日仲叫佢寫埋Happy birthday Tim🤭朱古力咖啡表面鋪滿一層厚厚既cream, 朱古力同咖啡比例都岩岩好#尖沙咀美食 #尖沙咀 #美食日記 #食好西 #大滿足#香港美食指南 #香港美食 #香港美食 #香港 #hkfoodie #hkfood #bbq #hkfoodie #homekong#hkrestaurant #hkiger #hkfoodstagram #hkfoodlover #hkig #hkfoods

海膽黑魚子醬蟹肉貓耳朵粉
上枱已經覺得好吸引,表面已經有海膽加黑松露,海膽唔腥新鮮,

覆盆子奶油霜配糖漬草莓及蛋白脆餅 $98

朱古力咖啡
表面鋪滿一層厚厚既cream, 朱古力同咖啡比例都岩岩好

#尖沙咀美食 #尖沙咀 #美食日記 #食好西 #大滿足
#香港美食指南 #香港美食 #香港美食 #香港
#hkfoodie #hkfood #bbq #hkfoodie #homekong#hkrestaurant #hkiger #hkfoodstagram #hkfoodlover #hkig #hkfoodshare
#foodiesinternationalchat #globaleats
#indiandailybread
2023-09-22 75 瀏覽
終於星期五!!!係時候搵班姊妹去食餐好野啦🤩🍽️ $148 風乾豬腩肉奶油蛋黃扁意粉風乾豬腩肉有香脆口感,搭配奶油蛋黃既濃郁奶香❣️扁意粉煮得岩岩好,幾彈牙,醬汁掛身~奶油蛋黃醬汁令口感更滑順👍岩曬我呢個意粉控!!!🍽️ $178 莎樂美腸薄餅薄餅底烤得酥脆金黃,口感十分出色🤤配上莎樂美腸,肉質鮮嫩多汁,而且超級香😚😚😚芝士🧀️增添左咸香同埋口味既豐富度非常邪惡💕🍽️ $78 佩里戈鴨油薯條薯條炸得金黃酥脆,外層酥脆內裡軟熟,口感非常出色🍟而佩里戈鴨油既滋味獨特,帶有濃濃既鴨肉香氣同微辣既風味🤤令我忍唔住一條又一條咁食!!!♨️ 環境/服務鄰近尖沙咀海旁環境都幾浪漫但晚市基本上都要排隊

終於星期五!!!
係時候搵班姊妹去食餐好野啦🤩

🍽️ $148 風乾豬腩肉奶油蛋黃扁意粉
風乾豬腩肉有香脆口感,搭配奶油蛋黃既濃郁奶香❣️
扁意粉煮得岩岩好,幾彈牙,醬汁掛身~
奶油蛋黃醬汁令口感更滑順👍
岩曬我呢個意粉控!!!

🍽️ $178 莎樂美腸薄餅
薄餅底烤得酥脆金黃,口感十分出色🤤
配上莎樂美腸,肉質鮮嫩多汁,而且超級香😚😚😚
芝士🧀️增添左咸香同埋口味既豐富度
非常邪惡💕

🍽️ $78 佩里戈鴨油薯條
薯條炸得金黃酥脆,外層酥脆內裡軟熟,口感非常出色🍟
而佩里戈鴨油既滋味獨特,帶有濃濃既鴨肉香氣同微辣既風味🤤
令我忍唔住一條又一條咁食!!!

♨️ 環境/服務
鄰近尖沙咀海旁
環境都幾浪漫
但晚市基本上都要排隊
今日朋友揀咗嚟呢度食飯,唔係佢介紹都唔知道文化中心原來有間高級西餐廳。行緊去嘅時候 隔住玻璃望入去, 直情覺得呢度似圖書館。裡面裝修全部行日式簡約風,感覺好舒服,仲要非常闊落。安排坐喺窗邊位,其實向前望係會見到少少維景嘅海景。佢本身都幾多小食選擇,適合朋友食住小食飲下野傾下計。飲品有咖啡,茶,果汁+少少特飲。 我哋兩個人點咗兩個小食,一個海鮮拼盤 一個意粉。 本身朋友想叫埋甜品,不過最後都係食唔落。第一個小食-酥炸魷魚圈好脆身,配辣跟時蘿蛋黃醬嘅都好惹味第二個小食-慢煮豚五花腩迷你漢堡 個精髓絕對係喺中間嗰舊五花腩,非常腍滑, 入口即溶。漢堡雖然細細件不過豬肉好厚 ,份量剛剛好。另外叫咗個 意式烤海鮮拼盤 本身義式同烤海鮮嘅分別就係多咗啲調味料。味覺多左層次。份量都唔少 ,仲有兩隻好搶眼嘅大蝦。大蝦好多蝦膏亦都好鮮甜。然後再嗌咗個 烤蕃茄辣椒大蝦伏特加扁意粉本身就係見佢有伏特加所以叫,不過食落就冇乜酒味,但係欣賞佢唔係平時嗰啲番茄醬或者奶油醬嘅味道, 少少辣幾惹味,係我心水之選。下次會再來 試埋其他菜式!

裡面裝修全部行日式簡約風,感覺好舒服,仲要非常闊落。

安排坐喺窗邊位,其實向前望係會見到少少維景嘅海景。

佢本身都幾多小食選擇,適合朋友食住小食飲下野傾下計。

飲品有咖啡,茶,果汁+少少特飲。

第一個小食-酥炸魷魚圈好脆身,配辣跟時蘿蛋黃醬嘅都好惹味

第二個小食-慢煮豚五花腩迷你漢堡

另外叫咗個 意式烤海鮮拼盤

然後再嗌咗個 烤蕃茄辣椒大蝦伏特加扁意粉

下次會再來 試埋其他菜式!
2023-09-19 76 瀏覽
「牧羊少年與他的浮萍」餐廳位於尖沙咀文化中心,提供了一個非常有情調的用餐環境。🥹🥹🥹餐廳內部設計獨特,搭配落地大玻璃窗,讓用餐者可以欣賞到尖沙咀的海景和燈光表演。🥰🥰更特別的是,餐廳周圍還有一個小水池,水聲環繞,增添了愜意的氛圍。這裡的菜式絕對是一大亮點。其中一道推薦菜是馬來西亞參巴醬燒澳洲魔鬼魚翼,售價為$198。這道菜的魚翼經過精心烤製,🎣搭配上馬來西亞參巴醬,口感豐富,味道鮮美。另外還有一道烤加拿大豬鞍配烤新薯及火炙粟米🌽芥末籽蘋果醬,售價為$238。這道菜以烤豬鞍為主角,🐷搭配上香嫩的烤新薯和火炙粟米,再淋上芥末籽蘋果醬,口感豐富多樣,令人垂涎欲滴。此外,餐廳還提供了一款特別的飲品,☕️椰奶骯髒咖啡,售價為$48。這杯咖啡以椰奶為基底,搭配特別的調味,味道獨特,絕對是咖啡愛好者的一大驚喜。每一道菜的配料都經過精心烹調,肉質鮮嫩多汁。無論是用餐體驗還是味覺享受,這裡絕對值得一試。🥳