2019-10-07 11324 瀏覽
暑假時買了一盒珍妮曲奇餅, 10年前中環有分店,那時候遊客沒有很多,但通常半天就會售罄。今時今日,我相信餅店已經增加產量,但是要買的話還是要排隊。一如既往, 10多年來加價的升幅不算很大,大約加了$20 ,這盒經典的四種口味曲奇餅,第一次吃真的很驚艷,偶爾再吃一吃的話還好。曲奇餅罐每一期都有新的圖案,四種口味我最喜歡吃咖啡擠花,和牛油唧花,提子味也很好吃,曲奇的香味十分突出,牛油味太香了,而且它的味道獨一無二,到現在我也未吃過比他更好吃的牛油曲奇餅。

2019-08-24 6593 瀏覽
珍妮牛油餅乾是用紐西蘭高純度既牛油,雖然油脂好重,但係吃食落好酥脆,係入口即融既。而呢間店既餅乾拎起,稍微用力一捏,就會即刻粉碎!感覺好治癒!原來珍妮牛油餅乾係遊客黎香港必買既手信!今次買左四味奶油曲奇四隻味既餅乾都真係好香、味道好濃郁,一打開蓋就已經忍唔住要即刻拎一塊擺入口~牛油花好鬆脆,好香牛油味,但係係用最多牛油做既,所以熱量最高。而脆牛油食落口既奶香比較勁,比牛油花硬身。燕麥提子食落似咖啡味,要食到最後先食到燕麥香味同提子乾碎。咖啡花係有濃濃既摩卡味,口感鬆軟。

今次買左四味奶油曲奇

2019-05-17 5221 瀏覽
排隊指示完全唔清楚。。成日比人打尖。。d職員重要話你。。有wechart pay個牌但比錢時先話要收手續費。總之比錢都重要受氣 以前響赤柱時個老細勁nice。。已變質
2019-02-13 5085 瀏覽
作為香港最有特色的餅店,香港珍妮小熊餅乾一直以來都在去香港必敗伴手禮榜單上。在珍妮曲奇聰明小熊餅店附近有很多曲奇餅乾店,所以認清認准正品店很重要。【四味奶油曲奇】 一盒里有牛油花、咖啡花、脆牛油和提子燕麥四種口味。濃郁的牛油奶香,咬上一口滿嘴留香。相對而言四種口味里更偏好牛油花和咖啡花,牛油花香味更濃,質地更細膩;咖啡花香甜可口的同時又有咖啡獨特的甘醇。配上一杯美式咖啡☕️,妙不可言的感覺。

2019-02-01
15 分鐘 (外賣自取)
$80 (早餐)
今天打電話到尖沙咀店查詢,農曆新年後的開店時間,阿姐答案是…你打電話來,有人聽咪有開!冇人聽有留言咪無開!我已說明幫台灣朋友買,過年後送禮用,所以想確認一下,有需要就早一點購買!佢回我唔係初八就初九!再唔係就初十,都係嗰句,有人聴就有開,你明唔明呀!我跟她說,阿姐您的回應很有問題!我要投訴!之後阿姐直 接 cut 我線😡要不是台灣朋友拜託,我是不會購買此家香港製造,態度如此惡劣的店家,到尖沙咀店購買,已經要睇店員面色!態度差到冇人有!堪稱曲奇店奇葩!
今天打電話到尖沙咀店查詢,
農曆新年後的開店時間,
阿姐答案是…你打電話來,有人聽咪有開!
冇人聽有留言咪無開!
我已說明幫台灣朋友買,
過年後送禮用,
所以想確認一下,
有需要就早一點購買!
佢回我唔係初八就初九!
再唔係就初十,
都係嗰句,
有人聴就有開,
你明唔明呀!
我跟她說,阿姐您的回應很有問題!
我要投訴!
之後阿姐直 接 cut 我線😡

要不是台灣朋友拜託,
我是不會購買此家香港製造,
態度如此惡劣的店家,
到尖沙咀店購買,
已經要睇店員面色!
態度差到冇人有!
堪稱曲奇店奇葩!

外賣送餐
2018-11-24 4179 瀏覽
上次去尖沙咀 食完日本野傍邊就係jenny bakery個商場明顯地 我同個同事 原來都有睇開某youtuber而呢期就係講 jenny cookiesvs 其他人名 cookies而我就記得呢個商場 就有jenny bakery所以我地就 觀光客上身去到個地址 落左閘睇真原來係 搬左上去可能人地就off排l所以排 5 mins就到唔洗打蛇餅 但有d款想買 都無晒我就買左2 罐 細四味一罐自己 一罐俾奶奶今次個罐係 消防員小熊個罐蓋 會有品牌故事而且有牛油 脆牛油 咖啡 同 燕麥提子個人就最like牛油 同咖啡配方一樣 都係用"金桶牛油"呢個真係好鬆脆 好香牛油味仲要係入口即溶而咖啡 係好香 唔會有苦味抵佢地賣呢個價 同長做長有我係喜愛到 會試試 自己整 但都係整到個口感 但無咁香
上次去尖沙咀 食完日本野

今次個罐係 消防員小熊

個罐蓋 會有品牌故事

而且有牛油 脆牛油 咖啡 同 燕麥提子

個人就最like牛油 同咖啡
配方一樣 都係用"金桶牛油"
呢個真係好鬆脆 好香牛油味
仲要係入口即溶

而咖啡 係好香 唔會有苦味
抵佢地賣呢個價 同長做長有

我係喜愛到 會試試 自己整
但都係整到個口感 但無咁香

2018-11-17 5515 瀏覽
很久沒有光顧Jenny Bakery(在此簡稱JB), 原因很簡單, 因為JB的曲奇實在太太太邪惡了。邪惡歸邪惡, 心思思最後只買了一罐四味奶油曲奇 640g (大) $140。從JB網站得知, 以防假冒, 罐的設計每月均不同, 11月是消防造型。邪惡指標: 以牛油花為例, 每食100g就吸收了564.2kcal及36.51g總脂肪。真的不能食了先算, 要算好才食, 以免超標。大罐640g有68件曲奇, 牛油花20件, 咖啡花20件, 脆牛油14件, 提子燕麥14件。四味之中最喜歡牛油花, 牛油味道香濃, 鬆化程度差不多入口即溶, 一件接一件, 會很出事。慎防買了非JB的出品, 最好事前上其網站, 查閱分店最新地址

2018-11-09
四味奶油曲奇 640g (大)
  • 四味奶油曲奇640g(大)
2018-07-17 4701 瀏覽
jenny曲奇餅無論係中台,甚至外國的遊客都識得買黎食,因為實在太有代表性了,試過咁多國家嘅曲奇餅,香港呢一款曲奇餅簡直係香港嘅手信。有時經過呢間鋪如果冇人排隊嘅話我都會買返一兩罐,今次試一試八味果仁曲奇餅。Jenny嘅曲奇餅盒每一期都會唔同嘅,而且都以熊仔為主角,每一個曲奇餅盒圖案都好精緻,所以我都見有啲朋友特登儲佢啲曲奇餅罐。曲奇餅一共有兩層,一打開已經有好香既牛油味。有八隻口味,例如開心果、合桃、果仁、朱古力、榛子等等。果仁都平均包裹喺每一塊曲奇裡面,絕對冇偷工減料,而且食落去好香,食幾塊已經有啲飽飽地。不過我始終最鍾意食4mix唧花曲奇餅多啲。

曲奇餅一共有兩層,一打開已經有好香既牛油味。

有八隻口味,例如開心果、合桃、果仁、朱古力、榛子等等。

不過我始終最鍾意食4mix唧花曲奇餅多啲。
2018-03-19 4405 瀏覽
Jenny’s Bakery🍪 雖然太多遊客搶購,所以感覺上有點不討好,但真的是很美味的曲奇!🤤🤤🤤。非常鬆化,牛油味香濃,四款味道都很不錯。排廿名如下:1. 燕麥提子:其實藍罐曲奇中也有一款很接近,我也最快吃光此款。2. 奶油花、咖啡花:特別鬆化的一款✨✨✨3. 奶油脆:好吃,但有點平平無奇哈哈!😂。記得以前有一位同事常常請我們吃Jenny’s bakery 的曲奇餅,她說因為女兒很喜歡,丈夫去排隊時總託他多買幾盒,惠及同事✨ 不知她是否安好?。#全家都喜歡

非常鬆化,牛油味香濃,四款味道都很不錯。排廿名如下:
2. 奶油花、咖啡花:特別鬆化的一款✨✨✨
3. 奶油脆:好吃,但有點平平無奇哈哈!😂

#全家都喜歡
2017-12-18 4887 瀏覽
大聲呼喝客人,完全冇禮貌可言,貼錢買難受,特別對香港人態度超惡劣,以後唔會幫襯。再好味的曲奇餅香港多的是,冇必要消費之餘被人這般無禮對待。香港出產的曲奇餅,都要這樣對待香港人,不吃也罷
2017-12-13 3634 瀏覽
The WORST bakery in this world with extremely rude staff and overpriced cookies.You can’t image a worse service in any corner of this planet if you have been to this bakery. They hand you their cookies like feeding pigs. They randomly select customers and refuse to sell.What a joke.
What a joke.
2017-12-13
50 分鐘 (外賣自取)
$200 (其他)
2017-08-19 6046 瀏覽
Jenny bakery好出名,知道Jenny Bakery係以人手製造曲奇馳名。但我都未食過,所以今日就買來試一試。其實Jenny Bakery都幾多款式揀,有牛油花,咖啡花,燕麥提子,脆牛油等等,真係吾知揀邊款好。最後揀了牛油花,因我十分喜歡牛油味。未食先講一講曲奇罐的包裝,曲奇罐包裝精美,有一隻大bear bear熊,很可愛的罐子。這個罐相信食完曲奇之後還可以用,用來裝東西。打開罐子,有二十三件的牛油花曲奇。見到一件件的曲奇的牛油香撲鼻,真係見到都流口水,馬上試一下,曲奇入口鬆化,牛油味濃,甜度適中,很好味,忍不住一件又一件地吃

牛油花曲奇
外賣自取
$70 (其他)
牛油花曲奇
2017-07-09 4144 瀏覽
朋友買多左盒珍妮曲奇小熊餅, 巧合地俾左我, 個盒好靚, 一盒共有四味奶油曲奇餅,包括牛油花, 咖啡花, 脆牛油,提子燕麦,每種口味大約有9塊,曲奇口感鬆化,有非常重的奶油味,其中個人認為最特出的是咖啡花味,咖啡香氣深深吸引我,整體來說,做手信睇得又食得,是非常不錯的選擇。
2017-06-23
2017-03-30 4787 瀏覽
我本身不係Jenny 粉絲,都好耐無買佢地cookie.對上一次係買比母親食。排左一個半鍾所以我有三年無再買過。近日有friend 想食,我幫佢買再自已賈盒細,現在漲價70元,仲要得番一層。可能所以原材料都升la.又係排,好彩三個字完成。薄薄的一盒,我數過入面28件左右。本人最愛燕麥提子曲奇,脆脆的有小小提子味。最多人買一定係唧花曲奇,係好鬆軟,但略欠咖啡味。如果一到新年時節真的一罐難求,排幾小時都得過吉為咩呀,如果想一試平日好買來嘗嘗。

又係排,好彩三個字完成。
薄薄的一盒,我數過入面28件左右。
本人最愛燕麥提子曲奇,脆脆的有小小提子味。
最多人買一定係唧花曲奇,係好鬆軟,但略欠咖啡味。
2017-02-26 4008 瀏覽
每次行街見有許多人排隊買曲奇,今天比較清閒,決定排長龍買一盒試試。排隊的人真的好多,大多以強國人為主。而店員也以普通話控制排隊的人龍,成曰叫人排貼D,都幾煩。排左廿多分鍾,見其他人買幾十盒,而前面的那一位買左三十盒,這曲奇真的那麼好吃嚒,而我們則買左盒小的四味$85試試。一打開礶,牛油香撲鼻,一試原味:果然牛油味十足,有牛油香又唔羶,入口十分鬆化,一咬便碎了!若果喜歡脆口的曲奇,這家的可不是你那杯茶了。這曲奇甜度適中,唔會太甜,配黑咖啡一流;咖啡味是牛油味的變奏版,富牛油之餘又有D咖啡香,唔錯;脆版牛油味口感比較一般,介乎脆口與鬆化之間,不太討好。提子燕麥曲奇也不錯,但燕麥味唔強,可能我喜歡提子吧!總結:中等價位,口感不錯,一盒有四款味道,值得一試!p.s. 店員可以禮貎一點嗎?
2017-02-25
20 分鐘 (堂食)