2019-02-22 116 瀏覽
食完晚飯,同朋友繼續直落糖水,原來九龍灣淘大附近好多野食! —沖繩藍海鹽雪花冰,HKD$49,裡面有布丁,玉米片,海鹽雪花冰的味道很像我在大陸KFC吃得海鹽雪糕一樣,顏色也是一樣的,不會很奇怪,有一點點鹹味,和牛奶的味道,配合布丁和其他配料也很融合。 —芝麻糊,HKD$20,有淡淡的芝麻香味,暖暖的,很適合女生吃。地址:九龍灣牛頭角道77號淘大商場地下G281號舖營業時間:每天12:00-01:00

地址:九龍灣牛頭角道77號淘大商場地下G281號舖

營業時間:每天12:00-01:00

2019-02-18
2019-02-04 125 瀏覽
食完飯唔少得梗係要食埋甜品啦,咁朋友話想試啲甜入心就入去睇吓佢好唔好食啦。裝修得幾靚嘅有啲浪漫嘅感覺,入到黎好有少女心haha不過嗰日可能太多人而且侍應唔夠所以叫落單都叫左一段時間。anyway 我哋兩個人叫咗焦糖布甸椰王子同埋薑汁紅棗桃膠蛋茶。個焦糖椰皇好滋潤而且嗰個布甸唔會好甜,滑溜溜幾好食而且啲椰汁好香,椰王入邊仲有唔少嘅椰子肉可以食,感覺好滿足好豐富。至於嗰個薑汁蛋茶亦都值得一讚個薑汁味好重,啱晒一啲鍾意薑嘅朋友。至於紅棗同埋桃膠份量都好夠,食完嗰人係會暖粒粒好舒服😌冬天食就最好不過。下次會想再試下其他款式見到佢啲窩夫都好似好吸引咁。

個焦糖椰皇好滋潤而且嗰個布甸唔會好甜,滑溜溜幾好食
至於嗰個薑汁蛋茶亦都值得一讚
下次會想再試下其他款式見到佢啲窩夫都好似好吸引咁。
2019-01-17 153 瀏覽
焦糖布丁椰皇子($39)呢個甜品好適合冬天食👍🏻滋潤得黎又有新意仲有三重口感🤤布丁+椰皇啫喱+椰汁🍨🍨🍨龍顏青根露($36)食得出真材實料👍🏻啖啖龍眼既口感😋😋
焦糖布丁椰皇子($39)
呢個甜品好適合冬天食👍🏻
滋潤得黎又有新意
仲有三重口感🤤布丁+椰皇啫喱+椰汁
🍨🍨🍨
龍顏青根露($36)
食得出真材實料👍🏻
啖啖龍眼既口感😋😋
2019-01-15 133 瀏覽
店舖佈置花盡心思,外面裝修成清新小木屋。入面環境優美,用咗黃光嘅燈,令到氣氛好warm,裝潢有田園feel,比人感覺好似置身花園一樣,感覺好舒服,好relax。仲有張花園鞦韆櫈,完全滿足到少女心,打卡一流📷嚟緊就要介紹下呢度嘅王牌👑 出浴椰皇子🍮🥥 (凍/暖)每次嚟都係食暖,好好味😋👍🏻 頂層:焦糖布甸中層:自家製椰汁底層:自家製椰皇啫喱布甸好香好滑身,椰汁椰香味濃郁、甜度適中,椰皇啫喱入面有椰肉,感覺好清新亦有咬口!一個字
店舖佈置花盡心思,外面裝修成清新小木屋。

仲有張花園鞦韆櫈,完全滿足到少女心,打卡一流📷

嚟緊就要介紹下呢度嘅王牌👑
出浴椰皇子🍮🥥 (凍/暖)
每次嚟都係食暖,好好味😋👍🏻

頂層:焦糖布甸
中層:自家製椰汁
底層:自家製椰皇啫喱

出浴椰皇子
2019-01-15
外賣送餐
  • 出浴椰皇子
2019-01-04 168 瀏覽
第一次有朋友介紹入黎食,坐得幾逼,但燈光環境好溫馨。坐得耐都冇催,諗野食都揀左好耐😂,好彩店員都好好服務冇催我地又有解答問題。不過佢menu寫得都好詳細,睇睇下都有啲選擇困難症。最後都係揀番啲classic野!食左走椰皇既焦糖布丁椰皇子,布甸貌似自制,口感幾滑,成個甜品有幾樣野都幾豐富!心太軟不過不失,正常味道。雪糕加曲奇碎都幾surprise,成個甜品又多左啲口感唔錯!價錢不貴又好食。整體都可以再encore,係人多逼左少少,下次避開人潮先得😂
第一次有朋友介紹入黎食,坐得幾逼,但燈光環境好溫馨。

2019-01-03 130 瀏覽
《大食仔無老點》特色甜品今日要介紹一間個人幾欣賞既甜品,眾所週知,九龍灣甜品舖都集中左係淘大商場,老牌金滿堂、新小小既小方糖、仲有好搶眼既hey yo,但今日要介紹既係係戲院隔離既「甜入心」。一入到去,因為人多,被安排坐係特色櫈。有幾特色?就係有張應該係花園既搖搖櫈搬左入舖,女仔打卡岩曬!大食仔今日真係大食喇,揀左4個甜品,有熱有凍,滿足!戀上椰皇子 - 堪稱係呢度既招牌用椰青殻🥥裝住椰青水燉蛋白,燉蛋面放湯圓芋圓。燉蛋白好滑,好重椰子味,食到停唔到呀!焦糖香蕉比利時窩夫 - 有心思抵食一定要介紹下條焦糖香蕉🍌,拆肉開邊燒埋糖,有口感,效果好亦都有誠意!個比利時窩夫,香濃朱古力味,雖然唔係最熱,但暖暖地咬落仍然相當脆!加埋雪糕🍦一齊隊入口,邪惡!紅絲絨布丁燒 - 聖誕甜品呢個布丁燒賣相唔錯,有聖誕老人亦都有開心果碎,仲有好搶眼既金箔漿。食落口感濕濕地,個人一般,不過味道小小酸,冇咁膩,加返分。值得一提個布丁,好滑!生薑椰皇子燉奶 - 滋潤又係椰子🥥今次係裝生薑糖水,睇見都滋潤!大隻仔專業推介椰皇子同窩夫,有興趣就去試下啦!
《大食仔無老點》特色甜品
大食仔今日真係大食喇,揀左4個甜品,有熱有凍,滿足!
戀上椰皇子 - 堪稱係呢度既招牌
焦糖香蕉比利時窩夫 - 有心思抵食
紅絲絨布丁燒 - 聖誕甜品
生薑椰皇子燉奶 - 滋潤
又係椰子🥥今次係裝生薑糖水,睇見都滋潤!
大隻仔專業推介椰皇子同窩夫,有興趣就去試下啦!
戀上椰皇子
戀上椰皇子
焦糖香蕉比利時窩夫
紅絲絨聖誕布甸燒
2018-12-31 82 瀏覽
又到甜品時間啦~😋呢個粒粒多士配雪糕真係好飽肚好彩H先生有第二個專食甜品既胃先handle到🤣.叫左個焦糖香蕉配粒粒吐司伴朱古力雪糕多士好脆口 可惜既係爭咁D蜜糖🤔如果有埋 味道可再加分一定要撈埋雪糕一齊食口感無得頂😏.朱古力雪糕幾濃下 唔錯唔錯香蕉出面有一層好脆既焦糖咬落去好有Feel😎.介紹返H先生仲另外加錢加左球黑松露雪糕同樣都美味 好香黑松露味 🤤🤤口感都好滑好Full份量都唔細架🤓😝$38實在係超値價💪

又到甜品時間啦~😋
$38實在係超値價💪
焦糖香蕉配粒粒吐司伴朱古力雪糕
焦糖香蕉配粒粒吐司伴朱古力雪糕
2018-12-26 104 瀏覽
又口痕黎甜入心食甜品,靠門口的裝修幾靚,門口有張鞦韆椅,岩晒打卡☺️ 甜品都好有水準嫁!🍮出浴椰王子 $33每次黎都必食!用左焦糖同椰子布丁,個布丁好香蛋味、超滑身,震下震下😂 椰香味好濃,要椰子殻款的$39,但呢款食到底都有椰子肉同椰青啫喱,小清新的感覺☺️個人覺得都好夠!椰汁又唔會太甜,同布丁、椰肉、啫喱配埋好夾,好有咬口👍🏻🔹樹記腐竹薏米小丸子 $26Menu註明了每日都會於樹記新鮮購入食材,我鍾情小丸子,細細粒,幾煙韌,腐竹就有d少,得3片左右,但都好薄滑身,薏米份量就幾足,水晶珠幾爽口,咬開有微微爆開的口感,有驚喜👍🏻

出浴椰王子

🍮出浴椰王子 $33
椰香味好濃,要椰子殻款的$39,
椰汁又唔會太甜,同布丁、椰肉、啫喱配埋好夾,好有咬口👍🏻

樹記腐竹薏米糖水

🔹樹記腐竹薏米小丸子 $26
Menu註明了每日都會於樹記新鮮購入食材,
我鍾情小丸子,細細粒,幾煙韌,
腐竹就有d少,得3片左右,但都好薄滑身,
2018-12-23
出浴椰王子
  • 焦糖布甸椰皇子
2018-12-08 175 瀏覽
我同我朋友去排隊入場,有兩個侍應,之後佢地望著我地,知我地等位但又唔汁台,之後汁完台又唔比我地入去,但望左我地幾次,望完我地都可以好似冇反應咁,然後我同我個朋友叫佢地,問佢地野,佢地聽到都唔應,有生意都唔做?乜依家咁對客人?😹我地真係o左嘴,未汁台都唔緊要,我地等,但汁完兩個都唔出聲,問入得去未又唔應,我同個fd就咁企左係門口成幾分鐘。最嬲係,其他人都會比飛,然後到我地飛都冇?排我地後一個佢地又應?
2018-12-08
10 分鐘 (堂食)
宵夜
最近秋意濃🍂 夜晚開始涼同乾燥。🍔就揾黎兩款適合秋天嘅甜品!等大家邊享受食甜品,邊感受下秋天嘅氣息!依間甜品店有唔同分店,今次就黎到九龍灣。店舖嘅佈置都幾花心思,外面除左裝修成小木屋一樣,裏面仲有張搖搖凳,打卡一流🤤-第一個推介就係比利時窩夫系列入面嘅嘅焦糖香蕉窩夫💕 成個顏色嘅tone根本就係秋天嘅啡色❤️🤤窩夫食落去嘅味道比一般嘅窩夫濃得多,而且做到外脆內軟嘅感覺!裏面唔會鬆散或太mushy,有適當嘅水份同texture 👍🏽香蕉上面有層薄薄嘅焦糖,好香😋-焦糖布甸椰皇子係必食之選🌟,係餐廳嘅鎮店之寶!足足係三層嘅享受!第一層嘅焦糖布甸🍮口感細滑,幾香蛋味。第二層嘅椰汁好香,而第三層係🍔最愛,椰皇果凍!佢係類似大菜糕嘅質地,好清甜,椰皇入面嘅肉仲可以食埋,成件事好滿足❤️ 而且椰皇仲有滋潤嘅功效,好適合女士們👭或大家係秋天食!-除左以上介紹嘅兩款甜品外,仲有好多款式,🍔覺得最近推出嘅網紋瓜系列都好吸引😍😍蜜瓜仲係韓瓜個邊黎添!
焦糖香蕉窩夫

焦糖布甸椰皇子

2018-09-20
焦糖香蕉窩夫
焦糖布甸椰皇子
2018-11-22 150 瀏覽
夜晚通常就會口痕想食糖水淘大其實都有幾間選擇:金滿堂、許留山、小方糖同埋甜入心個人認為其實每一間都有佢特式既甜品而我黎甜入心就鍾情於佢既出浴椰皇子($33)另外如果想有椰子殼既話就要貴少少 $39但我覺得叫呢款都夠晒佢已經會再幫手不左D椰子肉放係底呢個可以揀要凍/暖 都各有各好椰汁佢唔會調得太甜 個布丁係好香蛋味 好滑身布丁同椰汁配合埋一齊係好夾而且個底仲會有椰青味既啫喱係好香同好FRESH既呢個絕對係甜入心必點ITEM!!!另外再叫左呢個新出既期間限定韓國網紋瓜配粒粒吐司店員話呢個甜品既蜜瓜味雪糕係佢地自家製的確係幾濃味 不過都幾甜下呢個甜品另外仲提供中芒果醬同埋煉奶比我地落落去我就覺得芒果醬其實唔太夾 好埋好杰身好濃煉奶同吐司撈埋雪糕食就一流!有D失望既係佢既蜜瓜係好硬身 而且係冇咩味 唔太甜可能蜜瓜其實比較生 係未熟透同埋太硬身 好難切 本身就連埋皮上比我地既如果可以起埋塊皮就更理想啦!
個人認為其實每一間都有佢特式既甜品
而我黎甜入心就鍾情於佢既出浴椰皇子($33)
另外如果想有椰子殼既話就要貴少少 $39
個布丁係好香蛋味 好滑身
布丁同椰汁配合埋一齊係好夾
而且個底仲會有椰青味既啫喱
係好香同好FRESH既
呢個絕對係甜入心必點ITEM!!!

另外再叫左呢個新出既期間限定韓國網紋瓜配粒粒吐司
店員話呢個甜品既蜜瓜味雪糕係佢地自家製
的確係幾濃味 不過都幾甜下
呢個甜品另外仲提供中芒果醬同埋煉奶比我地落落去
我就覺得芒果醬其實唔太夾 好埋好杰身好濃
煉奶同吐司撈埋雪糕食就一流!
有D失望既係佢既蜜瓜係好硬身 而且係冇咩味 唔太甜
可能蜜瓜其實比較生 係未熟透
同埋太硬身 好難切 本身就連埋皮上比我地既
如果可以起埋塊皮就更理想啦!
2018-11-19
2018-11-16 142 瀏覽
一向較少食甜品嘅我竟然被↪️甜入心↩️嘅焦糖布丁椰皇子同比利時窩夫深深吸引了首先講焦糖布丁椰皇子,上邊的焦糖布丁口感軟滑又不太甜,下面的椰皇裡面是用椰皇水製作而成的啫喱, 十分清甜,兩種口感配搭剛剛好,作為鎮店之寶,簡直名副其實而一向好怕食窩夫嘅我,因為好多時都中咗伏, 試過食到有鹼水味,一係太過淋,但係呢度嘅窩夫簡直另外就別一番的感覺,因為竟然可以做到外脆內軟再配合埋加拿大楓糖漿,簡直絕配👏🏻👏🏻窩夫仲可以跟套餐,配上一杯清爽嘅特飲,中和一下甜膩👍🏻果然有心思。
一向較少食甜品嘅我
竟然被↪️甜入心↩️嘅焦糖布丁椰皇子同比利時窩夫深深吸引了

首先講焦糖布丁椰皇子,上邊的焦糖布丁口感軟滑
2018-11-05 240 瀏覽
一向很喜歡“甜入心”的甜品, 他們用的材料非常天然,沒有用糖精的,所以入口非常舒服,很好味。一直都是喜歡吃他們的綠豆沙同芝麻糊,今晚心情想食一啲不同的甜品,便入去慢慢挑選。他們的推介除了綠豆沙以外,還有這個椰皇布甸系列,我便選了這個焦糖布甸椰皇子,本身他們是有冷或暖的(没有熱的,因為弄熱了裏面的啫喱便會溶),我便點了暖的。首先來的是一個椰王而裏面有啫喱再加上一個布甸在上面,這個啫喱是用椰子水去做的,入口非常天然清新,很好味,入口很舒服,吃了一口就像上瘾的接一口,停不了,一點都沒有用糖精的感覺(很多甜品舖用糖精做甜品,吃後喉嚨黏黏稠稠),我超讚,再吃一口布甸,口感很balance,然後再吃椰王肉(當然不是每個椰子肉都很軟滑,間中都有比較老少少的椰子,只要用力挖椰肉,便可以吃出來), 然後三部分一起吃,味道是非常不錯的,這一個甜品超推剛巧他們有季節限量版日本網紋蜜瓜窩夫,老公變點了這個Honey Melon Waffle,對於我來說,雖然我不是特別愛好的甜品,但窩夫外面很脆口(對甜入心這個是不容置疑的),密瓜確實不是一般的蜜瓜,但這個甜品的整體賣相也不錯。我是崇上材料天然的粉絲,甜入心是

我是崇上材料天然的粉絲,甜入心是我超級推介的,必定會不停encore

2018-11-02
  • 焦糖布甸椰皇子
2018-10-28 164 瀏覽
九龍灣除左金滿堂,另一間我都幾喜歡既甜品鋪就係甜入心💕佢近門口有張吊椅,好岩情侶一齊坐係上面食甜品,甜甜蜜蜜咁😍😎今次叫左個芝士布丁配香蕉朱古力雪糕同埋雞蛋布丁😋,芝士布丁我好鍾意食,所以去到咩地方都會叫🤣,好香好滑🍮🍮,加埋燒左糖既香蕉同雪糕,正呀!😍另外,仲叫左個雞蛋布丁,唔會好甜,好滑溜溜😎,1份4個,一個人自私食曬都唔會好膩呀~😚😚😛 總結,甜入心比金滿堂雖然唔係話有咁多中式糖水,但甜品唔錯,好值得一去再去呀!
九龍灣除左金滿堂,另一間我都幾喜歡既甜品鋪就係甜入心💕

2018-10-27
2018-10-28 149 瀏覽
放下午來Tea 一 tea。兩個人來食甜品,餐廳位置頗黎九龍灣地鐵站頗遠,係淘大露天廣場位置。 餐廳面積小,餐廳內近門口有個打卡位,可以坐係張搖搖凳度影相。 不過得一張,所以人地坐左都唔意思叫人走開🤷🏽‍♀️下午3點黎,學生好多,餐牌特別,d名都係比較特別。我地第一次黎,先試下呢度必食甜品,椰子布丁;可以揀冷or暖,但如果有熱就更加好,因為見到佢都係係門口雪櫃攞出黎叮一叮再俾我地食。個布丁比較甜,但裡面椰子啫喱唔甜,味道中和返,啱啱好。我地有兩個椰子,但我呢個入面d椰子肉太硬,刮唔到出黎,我試左另一個,椰子肉可以刮出黎撈埋一齊食,可口好多!有口感之餘仲會多左更多椰子香味!希望可以改善!價錢方面都比較貴,日日食就唔好啦,間唔中一次兩次還可以,少食多滋味!會再黎試!
放下午來Tea 一 tea。

希望可以改善!

招牌甜品