2004-03-18
星期六晚食完飯,四個人駕車入西貢食甜品,當然又係好多人啦﹗我地決定鋤強扶弱,幫襯無乜人0既甜源居。一睇個餐牌,好多野想食啊﹗又有好多首創甜品,真係乜都想試,所以我地諗住食兩轉,慢慢傾﹗第一轉梗係食D勁野,所以我揀左榴槤班戟,朋友分別揀左榴槤西米露、紫米布甸同合桃糊。雖然各樣都唔係特式甜品,但水準一流,香的香、濃的濃、清的清、甜的甜,正﹗<br />食完第一轉,大家正為第二轉食乜頭痛緊0既時候,隔離黎左枱食煙人士,令我地覺得好唔舒服,但當時又無其他位轉,所以唯有過隔離滿記繼續(雖然好唔願,但因為滿記有得吸煙區同非吸煙區)。總括黎講,呢度D甜品真係好有水準,再加上我同一晚食晒佢同滿記,一比之下,立見高低,或者佢地真係用心造甜品,如果滿記再係咁靠個名的話,一定做唔長囉。