2024-09-01 48 瀏覽
為家人慶生,專誠call店主order 慶生甜品,位於紅橋附近的甜品店老闆娘樂意有心,整左個happy birthday甜品俾家人喔,就係心太軟窩夫連雪糕球,心太軟的外脆內軟朱古力很好味,下次有機會再黎!(插埋蠟燭慶祝架,俾左個驚喜my sweet! 好開心呀!)店內還有其他小食,有即叫即炒腸粉啦,撈麵啦,好似仲有燒賣魚蛋。我就叫左另一款冰雪奇緣的西米露糖水,味道都很好味!老闆話9月中會搬去景峰,一定會支持支持!祝生意興隆!
為家人慶生
心太軟窩夫連雪糕球
,心太軟的外脆內軟朱古力很好味,下次有機會再黎!
(插埋蠟燭慶祝架,俾左個驚喜my sweet! 好開心呀!

我就叫左另一款冰雪奇緣的西米露糖水,味道都很好味!

老闆話9月中會搬去景峰,一定會支持支持!祝生意興隆!
窩夫mix心太軟加雪糕球
窩夫mix心太軟加雪糕球
2024-05-19 224 瀏覽
間唔中都會同朋友幫襯,價錢唔貴,出品用心好食😋 絕對要比個好評佢👍🏻👍🏻👍🏻聚會飯後甜品🤤樣樣都好足料,個人鐘意椰凍涼粉,食落好清甜,配埋紫米芋泥🫣超級好食🫠🫠🫠雞尖都係必點🤣一盒其實都好多,又夠辣又夠林❣️其實之前都有幫襯過佢買蛋糕嫁,個陣買左抹茶生巧奶凍蛋糕又係好好食,唔會話好甜,好香濃既抹茶味。蛋糕又裝飾得好靚。絕對係用心既出品🥹黎開紅橋絕對要行入2步黎食糖水,支持下小店🥰

聚會飯後甜品🤤

雞尖都係必點🤣一盒其實都好多,又夠辣又夠林❣️

其實之前都有幫襯過佢買蛋糕嫁,個陣買左抹茶生巧奶凍蛋糕

黎開紅橋絕對要行入2步黎食糖水,支持下小店🥰

2023-12-06 361 瀏覽
同同朋友入開屯門搵野食,行開見倒有間糖水舖都幾多人食,睇menu好似唔錯決定要試,選擇都好齊,基本款椰皇凍、榴槤系列、河粉果啲都有,仲有即整既窩夫、心太軟好正!果然水準都幾好 有驚喜🤤芒果牛奶布甸椰皇凍入黎本身想食椰皇凍,水準好高,精選特級靚椰皇,加上清甜的椰汁和柔滑清爽的椰肉,牛奶布甸好滑,大滿足芒果椰子涼粉 涼粉成日食,椰子涼粉第一次食,白雪雪口感同平時既涼粉一樣,不過多了重椰子香清清地幾特別,配上香甜芒果🥭好好食,芒果控必點之選
果然水準都幾好 有驚喜🤤

芒果牛奶布甸椰皇凍

芒果椰子涼粉
2023-11-10 259 瀏覽
難得入黎屯門做野,走之前諗住係附近食啲嘢,見倒呢間甜品好似幾好食,menu 有榴連、椰皇等系列,連小食都有,選擇都好多今次一個人黎,有好多野想試,不過淨係叫倒一樣🥹揀左個鮮果原味窩夫配雪糕 $68窩夫係即叫即整,外皮幾香脆,內裏鬆軟帶有蛋香,配埋雪糕一齊食好好食,加上唔同種類既水果,食既時候酸酸甜甜有助解膩另外見佢地有個椰子涼粉好似好吸引,平時好少見呢款涼粉,用椰皇水製成,食既時候應該會更fresh🤓下次入開屯門再約埋朋友黎試

2023-11-10 184 瀏覽
好耐冇入屯門,見網上推介話呢間甜品既質素都好好👍🏻今次係夜晚時間黎都多人叫外賣果啲😆Menu選擇都好豐富,今次叫既兩款都係店員推介既,價錢都唔算貴,CP值幾高心太軟mix窩夫配雪糕$68 香濃朱古力未食已經香味四溢,切開之後軟滑流心流出來勁滿足,襯熱食會更滋味♥️窩夫外皮香脆內裏鬆軟,配上冰凍既雪糕有種冰火相融既感覺雪燕桃膠鮮奶$42 女生必點!桃膠含豐富膠原蛋白, 有養顏功用,食落爽彈有咬口,雪燕口感細滑帶彈性,連同牛奶更滋味,值得一試

心太軟mix窩夫配雪糕$68

雪燕桃膠鮮奶$42
2023-11-09 136 瀏覽
屯門出名多小店,今次為大家帶來一間甜品小店,位置係紅橋附近,行過嚟呢邊都有好多平野食!地方唔算好大,店員有同我推介一啲出名啲既甜品,選擇都好多,下次一於帶埋成班朋友黎食🤤今次叫左個麻糬鮮果仙草凍$48麻糬份量好多,口感煙靭,食既時候有飽肚感,好少見仙草同麻糬一齊食,不過又幾夾!仙草入口甘甜清爽,夏天/天氣熱食透心涼上面仲有好多新鮮既水果,酸酸甜甜有助解膩另外佢地仲有榴連/椰皇系列,見倒隔離枱食既狗仔粉同河粉都大大份好足料,下次會再黎

今次叫左個麻糬鮮果仙草凍$48
仙草入口甘甜清爽,夏天/天氣熱食透心涼
上面仲有好多新鮮既水果,酸酸甜甜有助解膩

2023-11-09 139 瀏覽
行行吓街諗住同朋友食吓甜品休息吓,朋友就帶路嚟咗呢間位於屯門虹橋附近嘅甜品店,選擇都幾豐富,仲有小食👍🏻今次叫咗幾款水準都唔錯 芋泥芋圓狗仔粉 $45開頭以為係鹹食黎,原來之所以叫狗仔粉係因為佢一條條咁好似狗仔粉🤣其實係蒟蒻嚟🤪口感好豐富,值得一讚個芋泥好綿滑,芋圓口感煙靭,黎到要試下原味巴斯克芝士蛋糕$40 入量都好多,平時都好鐘意食巴斯克,外皮帶點焦脆,芝士味濃郁,入口軟滑,芝士控要試下😆芒果河粉 $48河粉椰汁味濃郁,配上當造的芒果,冷藏後再吃非常消暑

芋泥芋圓狗仔粉 $45

原味巴斯克芝士蛋糕$40

芒果河粉 $48
河粉椰汁味濃郁,配上當造的芒果,冷藏後再吃非常消暑
2023-11-09 106 瀏覽
難得入一次屯門,朋友諗住搵間甜品舖傾偈傾耐啲,朋友話呢間味道都唔錯,環境唔算好大,店員服務幾好👍🏻可以慢慢食下野同吹水見佢哋餐牌選擇都好多,有榴槤有椰皇,連狗仔粉同疏乎厘pancake都有,嚟到想食甜食或者鹹食都可以,小食都有好多款,見倒隔離枱都有叫架今次就試左佢個焦糖布丁🍮睇表面都知好滑,布丁口感Q彈滑順,入口後帶濃濃奶香和蛋香,加上面頭帶點焦脆的焦糖,口感更加豐富,值得一試下次想試埋佢個椰凍冰粉,望落去都好吸引

,店員服務幾好👍🏻可以慢慢食下野同吹水

今次就試左佢個焦糖布丁🍮睇表面都知好滑,

下次想試埋佢個椰凍冰粉,望落去都好吸引
2023-11-09 71 瀏覽
同朋友係屯門食完飯諗住食埋糖水先走,係紅橋有間幾出名既糖水舖,幾多選擇,所以決定同朋友試下,味道有驚喜♥️涼粉食得多,用椰皇水製成既椰子涼粉大家又食過未呢?今次就叫左個芒果紫米椰子涼粉😀食落有咬口之餘味道清爽,甜度剛剛好食落透心涼,芒果香甜,紫米煮得剛剛好食落有咬口作為飯後甜品一流佢地仲啲小食選擇,今次叫左衰仔雞翼尖,留意番味道有少少辣,不過越食越香口,調味好夠,作為小食一流,可以叫埋野飲食更滋味下次會再同朋友嚟食其他🤭

作為飯後甜品一流

下次會再同朋友嚟食其他🤭
2023-08-06 193 瀏覽
屯門紅橋又多一間高質糖水鋪 好幸福啊☺️芋泥黑糖狗仔粉 $45包括椰汁西米 芋泥 黑糖狗仔粉甜度恰到好處 黑糖味都幾出芋泥都幾香甜綿滑😋西米同狗仔粉口感順滑入口👍🏻
屯門紅橋又多一間高質糖水鋪 好幸福啊☺️

芋泥黑糖狗仔粉 $45
包括椰汁西米 芋泥 黑糖狗仔粉
甜度恰到好處 黑糖味都幾出
芋泥都幾香甜綿滑😋
西米同狗仔粉口感順滑入口👍🏻

2023-05-31 291 瀏覽
夜晚食完飯想食甜品,見到附近有呢間糖水舖, 望望餐牌選擇都幾多,一於食呢度作為椰皇同榴連控既我點可以唔試D24榴槤椰皇凍,上面既榴連肉好香好多,椰皇凍都分左2層,一層係香滑奶凍,一層係用椰皇水整成既果凍,誠意十足,好正呀!另外朋友們就叫左楊枝甘露,呢個又係十分驚喜,個底係香濃既芒果汁,芒果肉同柚子肉都好多,食落去個口感好滑,芒果味濃郁,好耐冇食過咁好食嘅楊枝甘露我地仲叫左雪燕桃膠鮮奶,份量十足!入面好多雪燕同桃膠另外推介大家要試下佢地既芋泥,係真芋泥,又香好滑住屯門或經開屯門既朋友唔好錯過呀

我地仲叫左雪燕桃膠鮮奶,份量十足!入面好多雪燕同桃膠

另外推介大家要試下佢地既芋泥,係真芋泥,又香好滑

住屯門或經開屯門既朋友唔好錯過呀
2023-05-22 144 瀏覽
今年生日平平淡淡過,附近買完凍肉就食個tea , 見到食評唔錯,就試一試。雖然店面很細,但係都有三張枱,正常裝修呢個榴槤椰子奶凍 係我食過最足料嘅,榴槤味十足,加上椰子啫喱同埋椰子奶凍,口感非常豐富。值得一讚奶凍,唔會好甜同埋佢椰汁同牛奶味好夾向冇book枱嘅情況下,店主很幫我寫個Happy birthday仲有好靚嘅仲乾花伴碟真係好窩心,好鍾意佢個窩夫外脆內軟,心太軟都好流心,好有朱古力味🐻期望呢餅年輕既女店主再keep住水準 整多啲好嘢食
今年生日平平淡淡過,附近買完凍肉就食個tea
, 見到食評唔錯,就試一試。
雖然店面很細,但係都有三張枱,正常裝修

榴槤椰子奶凍

呢個榴槤椰子奶凍 係我食過最足料嘅

窩夫拼心太軟

期望呢餅年輕既女店主再keep住水準 整多啲好嘢食
榴槤椰子奶凍
窩夫拼心太軟
2023-05-20 138 瀏覽
港島人每次嚟屯門紅橋必到嘅甜品店每次到對面小店食完拉麵就想食番個飯後甜品,甜甜地就啱晒我,因為路程比較遠,所以都係放假先去,而為左食佢哋嘅甜品我要選擇放假盡量唔係星期一星期二,因為對面食拉麵小店逢星期一例休,而甜甜地就逢星期二例休。炎熱天氣最好就係食個清甜冰凍嘅甜品,個人推介食品👍芒果牛奶布甸椰王凍,楊枝甘露椰王凍,芒果盛宴,佢哋選用嘅芒果好鮮甜一啲都唔酸,配埋清爽嘅椰王味道相當夾。一間值得支持嘅甜品小店。
港島人每次嚟屯門紅橋必到嘅甜品
一間值得支持嘅甜品小店。
食飽飯後 同🐨係附近行下 見到屯門虹橋有間甜品店 就去試試佢😌😌原來店舖一直做開蛋糕 經營網上舖頭而家開實體店😎 有甜品 蛋糕 糖水 小食等等D24榴褳椰皇凍 $60小妹推介✨✨呢個椰皇凍共不三層面頭有滿滿嘅D24榴褳肉 一上枱已經聞到好香每一啖都有香滑嘅D24榴褳❤️中間個層係奶凍 充滿牛奶香味會最底個層係較香爽嘅啫喱三層一樣咁正😍仲滿足到三種唔同嘅口感同味道👅焦糖燉蛋 $38面頭係香脆嘅焦糖😍 下層係香滑嘅燉蛋✨每一啖都有香香嘅焦糖味仲有帶香脆嘅口感 甜度剛剛好❤️花生黑芝麻窩夫配雪糕 $60今次小妹👧🏻要左豆腐雪糕窩夫整到外脆內軟😋 內裏好鬆軟✨窩夫食落都香濃黑芝麻味🧇配埋豆腐雪糕 食落更正😎仲有兩粒芝麻湯圓
食飽飯後 同🐨係附近行下

配埋豆腐雪糕 食落更正😎
仲有兩粒芝麻湯圓
  • D24榴褳椰皇凍
2023-05-11 61 瀏覽
今日晚餐食得唔夠肥,於是走左去食甜品,成日經過呢間甜屋,入去試下啦!好,坐低睇下有咩好食先。心太軟Mix窩夫配雪糕,豆腐味雪糕,有晒三樣我最鍾意食嘅嘢。心太軟要趁熱食,切開,啲朱古力衝呀衝,湧岀黎,暖笠笠嘅朱古力醬,係幸福嘅味道。個朱古力蛋糕外殼挺身,食落柔軟,正呀喂!窩夫就配上蜜糖,唔會太甜。仲有一球雪糕和生果。D24 榴槤椰皇凍,咁啱阿媽打黎,知道我食甜甜又話要食,買左呢個比佢,一打開個殼,整舊榴槤望住你笑,第二層係奶凍,好有奶味又滑嘟嘟,最底係椰子啫喱,食甜品都可以好飽飽!

好,坐低睇下有咩好食先。

窩夫就配上蜜糖,唔會太甜。仲有一球雪糕和生果。