2024-10-31 2390 瀏覽
👫🏽~ 𝐵𝑒𝑒𝑟𝑃𝑖𝑔 𝑅𝑒𝑣𝑖𝑒𝑤 ~👫🏽【 沙田正宗韓國菜🤩 】#BeerPig · #啤酒豬 · #酒肉朋友💖想睇更多美食 & 日常分享?快啲Follow @Beerpig.Foodie 留意有咩推介啦🌟·—·—·—·—·—·—·—·—·—·—·#🍻🍖 質素:🥙小菜小菜都幾多款式,韓式泡菜、醃青瓜、蘿蔔,可以配搭主食增添風味~🥘雞蛋羹含有芝士、沙律醬、蟹子、粟米😋全部加埋一齊口感爆棚,雞蛋羹好脹卜卜,打卡都一流🍱烤牛排骨套餐烤牛排骨大大條,好厚身,最推薦既食法就係|生菜+泡菜+蒜+牛|🤩呢個配搭係絕配店員仲會幫手燒,咁就唔怕烤過龍影響味道👅🥘韓式煎餅煎餅大大份🤩又厚實好抵食🍙飯團飯團帶有麻油香,可以配搭烤牛排同泡菜一齊食~增添風味👌🏻推薦比米飯愛好者·—·—·—·—·—·—·—·—·—·—·🍻 #田浦食肉 🍖📍沙田石門安群街1號京瑞廣場2期地下19A號舖·—·—·—·—·—·—·—·—·—·—·#hkFoodie #hkfood #foodblog #相機食先#foodie #foodporn #hkfoodblogger #hkblogger #香港美食 #美食 #好吃 #食評

#BeerPig · #啤酒豬 · #酒肉朋友

#🍻🍖 質素:

🥙小菜

🥘雞蛋羹

🍱烤牛排骨套餐
店員仲會幫手燒,咁就唔怕烤過龍影響味道👅

🥘韓式煎餅
煎餅大大份🤩又厚實好抵食

🍙飯團

🍻 #田浦食肉 🍖
📍沙田石門安群街1號京瑞廣場2期地下19A號舖

#香港美食 #美食 #好吃 #食評 #香港食評
#沙田 #沙田美食 #韓國菜
8 分鐘 (堂食)
2025-01-16 0 瀏覽
最近咁凍突然間好掛住韓式燒肉🥹就同男朋友走咗去沙田食田浦食肉!食韓國嘢最鍾意就係佢哋一坐低就有多款韓式小菜😍-🥢烤牛排骨套餐 $580呢個係佢哋嘅招牌,成條牛排骨有成500g 🦴 仲有專人喺你面前燒埋俾你食😎 全程唔使自己動手,牛肉燒得啱啱好,油脂豐富肉味濃,而且一啲都唔會韌🥩 連埋燒過嘅泡菜一齊食都好正!🥢大醬湯 $88呢啲天氣最啱就係飲熱湯,佢呢度嘅大醬湯入面有金菇又有肉仲有大量嘅蔥同泡菜,飲落去超暖胃❣️🥢醬油蟹 $280呢個係我喺韓國食物入邊最鍾意嘅一樣! 醬油蟹超級多膏,想聽一吸就食到晒入邊嘅肉,咸味都啱啱好,勁滿足😚-
最近咁凍突然間好掛住韓式燒肉🥹
就同男朋友走咗去沙田食田浦食肉!
食韓國嘢最鍾意就係佢哋一坐低就有多款韓式小菜😍
🥢烤牛排骨套餐 $580

🥢大醬湯 $88

🥢醬油蟹 $280
  • 烤牛排骨
2025-01-14 0 瀏覽
今晚唔知去邊度開餐即時諗起呢一間有oppa幫手燒肉-田浦沙田店個地點真係好方便,直接石門站一出就到,又唔使等位,直入仲可以安排有卡位坐我實在太餓乜都想食又想食豬又想食牛,仲想食豬皮why not all就叫五花肉加牛套餐二至三人餐可以好放心呢度食唔太油煙,因為會有個油煙屏oppa先喺你面燒前菜又可以無限refill,你以為免費啲嘢好細碟佢又唔係喎.啲肉又好juicy員工好快手,即下單已經即刻可以上菜I will be back soon
今晚唔知去邊度開餐即時諗起呢一間有oppa幫手燒肉-田浦
就叫五花肉加牛套餐二至三人餐
員工好快手,即下單已經即刻可以上菜
I will be back soon

2025-01-05
  • 烤豬肉套餐(五花肉+豬頸肉)
2025-01-12 0 瀏覽
牆上嘅裝飾都幾有親切感,整體氛圍幾好,好有韓風。📍水冷麵麵條滑滑地,口感清爽,湯底有啲微酸,食落去真係好解膩。上面嘅蛋花仲添咗啲口感,咁食真係幾正。📍韓式煎餅煎餅外面金黃酥脆,裡面就係軟軟地,餡料好多,特別係嗰陣蔥香味,令人食到停唔到,配埋醬汁更加好味。📍生醃醬油蟹蟹肉鮮嫩,醬油味道剛好,少少鹹香,蟹腿肉質彈牙,真係一口接一口,唔會膩。📍烤牛排骨套餐牛排骨外面焦脆,裡面多汁,搭配嘅醬汁仲添咗啲香氣。感受到肉嘅鮮美,而且大大舊上枱仲好有油香味餐廳嘅服務亦相當周到,員工友善熱情,會隨時提供建議,鍾意韓式食物既我,呢間我會mark低,下次再幫襯過,點其他野黎再試下
牆上嘅裝飾都幾有親切感,整體氛圍幾好,好有韓風。

📍水冷麵

📍韓式煎餅

📍生醃醬油蟹

📍烤牛排骨套餐

2025-01-08
15 分鐘 (堂食)
2025-01-09 0 瀏覽
上次試過一次lunch,有試過佢地嘅年糕好好食,好地道。今次試下佢烤肉,豬肉為主,有人幫你燒埋,唔錯,而且好多配菜,都可以免費添加,夜晚沒有年糕單點。不過有醬油蟹可以試下,都好新鮮,純正韓國人開的餐廳👍🏻
2025-01-01 395 瀏覽
環境舒服,代為烤肉,服務不錯,餐前小食種類豐富,食品品質店內由韓國人主理,食品還原了韓國的味道代烤服務能讓顧客安心享用食品,不用擔心烤不好的問題值得推薦給大家嘗試
環境舒服,代為烤肉,服務不錯,餐前小食種類豐富,食品品質
店內由韓國人主理,食品還原了韓國的味道
代烤服務能讓顧客安心享用食品,不用擔心烤不好的問題
值得推薦給大家嘗試
2025-01-01
10 分鐘 (堂食)
2024-12-31 469 瀏覽
屋企附近有間正宗韓燒,住九龍的同事都會專登入黎食。2024年最後一日,就去試下!果然係好味!前菜、燒肉(牛和豬)都好正好香!有人幫我地燒,唔駛自己攪,正!一定借再黎,試下其他食品!

一定借再黎,試下其他食品!

2024-12-31
  • 烤牛排骨
  • 五花肉
2024-12-31 460 瀏覽
今晚去左石門食呢間田浦食肉。係韓國餐廳黎,睇餐牌係有超多款地道韓國野食,同埋都幾抵架,仲有啲我未食過架🤩烤肉係每次食韓國野都必嗌嘅,呢個烤牛排骨套餐份量十足,牛紋理靚,慢烤嘅牛排骨肉質鬆軟多汁,入口即化,超級滿足。大醬湯我平時好少嗌,但見呢個好抵所以就嗌埋🤭湯底香濃帶微辣,煮法真心正宗。內裏有頗多蔬菜同豆腐,撈飯食一流呀!雞蛋羹係我第一次食嘅野,好得意呀個賣相脹卜卜咁,入面係有芝士、蘿蔔絲、粟米粒、葱粒、蟹子等等,口感味道同樣豐富。呢度連啲韓式小菜款式都寧舍多過人👍

呢度連啲韓式小菜款式都寧舍多過人👍
2024-12-30 365 瀏覽
今日約朋友去開沙田睇聖誕燈飾香港有間韓國燒肉係由oppa幫你燒既 梗係要嚟試下啦 我哋揀咗個烤豬肉套餐 (五花肉+豬頸肉)食落去好新鮮 咬落去個口感好鮮嫩多汁好juicy呀 仲要係有個oppa幫你燒 燒到個外層焦香 唔使驚整污糟自己隻手 水冷麵之前喺夏天食過覺得好解暑 係冬天食其實發現都幾啱㗎 冬天食冰冰涼涼嘅嘢好正香港面條亦都好大呀超清新嘅感覺 同烤肉嗰個油嚟咁啱啱好中和咗食完覺得係啱啱好韓式煎餅韓式煎餅都好大份呀 外脆內軟 但香味仲好濃添 配埋放正中間嘅醬超好食 生醃醬油蟹蟹膏超多 醃得好入味又唔會好鹹 仲食到蟹既鮮味 抵讚👍🏻

我哋揀咗個烤豬肉套餐 (五花肉+豬頸肉)

水冷麵

韓式煎餅

生醃醬油蟹
蟹膏超多 醃得好入味又唔會好鹹 仲食到蟹既鮮味 抵讚👍🏻
很好吃😋豬五花 牛五花等油份很足夠,不會太膩,而且有專員幫忙燒,員工服務態度10分好,會建議給朋友吃這間,而且價錢合理已經第二次過來吃,真的值得一試再試,적극 권장👍🏼👍🏼👍🏼
已經第二次過來吃,真的值得一試再試,적극 권장👍🏼👍🏼👍🏼
  • 五花肉
  • 烤牛排骨套餐
  • 水冷麵
  • 烤豬肉套餐 (五花肉+豬頸肉)
2024-12-28 287 瀏覽
今日食咗一個韓式烤牛排骨套餐,配埋雞蛋羹、大醬湯同埋幾款小菜,真係一個好滿足嘅用餐體驗!★̆̈ 烤牛排骨套餐 $580牛排骨好厚切,烤完之後牛味好濃,外層微微焦香,肉質仲保持住嫩滑多汁。配埋韓國醬料同生菜一齊食,非常滋味!★̆̈ 雞蛋羹 $88雞蛋羹係用熱騰騰嘅石鍋煮出嚟,表面鋪滿粟米粒同蔥花,入口滑溜溜,帶住啲雞蛋自然嘅香味,仲有粟米嘅鮮甜,真係暖胃又暖心🤤★̆̈ 大醬湯 $88大醬湯嘅味道相當濃郁,帶有豆醬獨特嘅鹹香,再加上啲蔬菜同菇類嘅鮮甜,飲落去每一啖都好豐富,令人好有滿足感★̆̈ 小菜 𝔽𝕣𝕖𝕖餐前小菜種類多,每一款都用心製作,有泡菜、滷蛋同埋韓式魚糕。泡菜酸辣適中,滷蛋好入味,魚糕片加埋個醬食,甜甜哋辣辣哋,非常開胃☺️

★̆̈ 烤牛排骨套餐 $580

★̆̈ 雞蛋羹 $88

★̆̈ 大醬湯 $88

★̆̈ 小菜 𝔽𝕣𝕖𝕖
  • 雞蛋羹
  • 烤牛排骨套餐
  • 前菜
2024-12-26 271 瀏覽
食物質素同其他分店有出入 但大致上味道不錯但服務方面有待改善 openrice上冇寫有開瓶費 我地order咗啤酒 再另外飲自己帶黎嘅酒 去到最後侍應先唔清唔楚地告知 態度亦唔係特別好 話要收我地$200開瓶費 無奈要照俾
食物質素同其他分店有出入 但大致上味道不錯

2024-12-26 243 瀏覽
呢間連鎖韓式燒肉料理,如果平時晚市黎食燒肉都要人均$150-200起,今次中午經過,發現佢地有比較抵食既lunch set,如果係燒肉set 就大概$120起,再平d就有鍋飯、湯set,$88起。入到餐廳一坐低,同大部分韓國餐廳一樣,已經會為你送上前菜小碟,有薯仔沙律、泡菜、蘿蔔同❗️韓式炒年糕❗️如果一合人黎食,未叫正餐只食前菜都已經好開心,而且仲係可以refill架!$88泡菜豬肉鍋配飯個石鍋好夠熱,一上枱就「卜卜卜」咁,好適合依加咁凍天氣食。入面主要都係泡菜、蘿蔔同豬肉片做料。味道幾好,唔會得個辣字,不過食到味就嫌有d咸,唔可以當湯咁飲哂去,如果想清d可能叫牛骨湯會啱d。因為跟餐有前菜,所以基本上都食到好飽,我自己都食咗兩輪炒年糕😆呢間既lunch雖然比起隔離$38雙餸飯貴,但CP值都ok,可以間唔中黎食下獎勵下自己。

$88泡菜豬肉鍋配飯

2024-12-25 238 瀏覽
唔搵都唔知原來田浦開左喺石門. 我地3人嗌左SA套餐有烤牛小排+五花肉+豬皮, 再加個水冷麵,食完熱辣辣既韓燒食返個水冷麵中和下。 全程有專人幫手燒 同兩老食唔洗煩🤭🤭
2024-12-23 240 瀏覽
一出石門站就聞到香香的烤肉味,餐廳播住KPOP 氣氛好好。有專人幫手燒肉,服務好好,雞蛋碗非常IGable, 豬五花好香,好好味, 仲叫咗牛小排,牛五花,牛油炒飯!推薦👍🏻