申子一向都出哂名高質,今日又掛住佢喇,所以過咗嚟食晚餐☺️我哋坐單邊卡位,都幾舒服~佢哋成日都會有啲新品推出,今次呢個menu樣樣都好吸引,有和牛又有蟹膏~我今次就揀咗呢個申子海膽和牛燒 ($378),本身睇相已經覺得好吸引,仲要有店員親自細心烹調添!首先會將和牛燒熱,之後就會將飯夾入去,每面都燒至五成熟就會加上海膽同魚子,真係超正呀!入口即溶,而且和牛同海膽都幾match,一啖食真係有少少意猶未盡😌另外我哋亦叫咗上次嚟食都有叫嘅拖羅蓉脆米餅 ($98),本身拖羅都好澎湃,配合米餅食口感非常豐富~另一樣次次都叫嘅仲有極上鹽燒牛舌芯 ($128),每次食都好有水準,牛味足,口感亦完全唔會韌,我最鍾意就係加埋柚子鹽,令牛舌味道更出!男朋友話一定要食吉列千層豚肉 (三重芝士) ($238) 喎!呢個啲芝士真係爆哂出嚟,而本身啲豚肉油脂都好豐富,超滿足呀~~而蓬松玉子 ($108)都好有驚喜,佢唔似一般玉子比較實心,而佢係有啲流心,有芝士香氣,蛋味亦好濃!最後都比佢個軟芝士黑豚卷 ($48),吸引咗,軟芝士同黑豚味道好平衡,完全唔覺得邊一個有搶戲,做得好好~整體嚟講呢一間居酒屋有創新料理,而且又

拖羅蓉脆米餅

極上鹽燒牛舌芯

吉列千層豚肉 (三重芝士)

蓬松玉子

軟芝士黑豚卷

整體嚟講呢一間居酒屋有創新料理,而且又有啲大路嘢食,可以食得非常滿足🤗🤗
2024-09-24
拖羅蓉脆米餅
極上鹽燒牛舌芯
吉列千層豚肉 (三重芝士)
蓬松玉子
軟芝士黑豚卷
2024-09-29 1922 瀏覽
喺旺角都食咗好多次 申子,每次都好滿意,但有啲菜式係分店限定,所以嗰晚就心思思去咗佢哋位於銅鑼灣嘅分店食晚飯🤪汁煮左口魚裙邊 $148左口魚邊經灸燒後啲魚油爆哂出嚟,入口係滿滿嘅魚油同油香,配埋佢哋嘅湯汁,食落係酸酸地,仲帶一份嚟自魚子嘅鹹鮮,作為前菜開一開個胃相當唔錯😝申子海膽和牛燒 $378呢款就係佢哋銅鑼灣限定嘅菜式,就咁睇呢塊A4和牛嘅Sɪᴢᴇ都幾大,油花紋路清晰可見,分佈平均,店員會將飯同海膽放係和牛上面,跟住將佢哋捲埋,每捲一次就會用火槍燒一次嗰面,咁樣可以令到塊和牛唔會Oᴠᴇʀᴄᴏᴏᴋ,食落口真係滿口油脂香,海膽帶甜,明礬味唔重,和牛肉質嫩滑,Jᴜɪᴄʏ得嚟帶點和牛獨有嘅油脂香,一流👍🏻極上鹽燒牛舌芯 $128必點Iᴛᴇᴍ💛 每次嚟申子都會叫嚟食,因為食完真係好滿足,厚切嘅牛舌芯燒到啱啱好,食落去非常爽口彈牙,鹽燒嘅調味亦恰到好處,仲有少少油香添🫶🏻日式雞鎚花蝦 $118呢個雞槌又係好有特色,用咗櫻花蝦嚟包裹住個雞鎚,櫻花蝦迅即變咗炸衣,口感更加脆卜卜,但額外多咗一份濃濃嘅櫻花蝦味🤪 雞鎚都Keep住肉質嫩滑,Nɪᴄᴇ嘅😌申子新卷 $248呢個申子卷夠哂Iɢᴀʙʟᴇ,卷物

汁煮左口魚裙邊 $148
汁煮左口魚裙邊

申子海膽和牛燒 $378

極上鹽燒牛舌芯 $128

日式雞鎚花蝦 $118
日式雞鎚花蝦

申子新卷 $248
呢個申子卷夠哂Iɢᴀʙʟᴇ,卷物嘅餡料係炸紫菜,面層就係一大堆拖羅蓉加埋海膽同三文魚子,食落去嘅層次感係好豐富,面層嘅拖羅蓉同海膽係綿綿口感,再嚟三文魚子嘅爆破加埋炸紫菜嘅脆卜卜,一啖食哂個卷真係不得了😍
申子新卷

申子呢間居酒屋,食物質素夠高,服務亦相當到位,用餐環境亦都好好Fᴇᴇʟ,而且佢係一間真香港人居酒屋,想食高質居酒屋,絕對首推💛
2024-09-15
汁煮左口魚裙邊
日式雞鎚花蝦
申子新卷
2024-09-18 1397 瀏覽
𝕋𝕙𝕚𝕤 𝕚𝕤 𝕨𝕙𝕒𝕥 𝕔𝕒𝕣𝕣𝕚𝕖𝕤 𝕥𝕙𝕖 𝕣𝕖𝕞𝕒𝕚𝕟𝕚𝕟𝕘 𝕙𝕒𝕝𝕗 𝕕𝕒𝕪🆙銅鑼灣嘅餐廳係永遠都食唔晒🤓,最近又搵到間午餐好去處🏁,定食買一送一,性價比好高🌐。遇到 menu 有壽喜燒一定唔會放過,牛肉走唔甩🐮,肉質靚,將日本蛋🥚混入,牛肉味更突出🫴🏽。湯底香濃,娃娃菜同香菇完全吸收精華🍄‍🟫。買一送一就係送一個丼飯🍚,五款中我地揀左角切魚生丼🐠,食日本料理點都要嗌魚生既🤓。魚生充滿鮮味,部份經過火炙處理💥,落少少醬油就已經好滿足🌼。定食配菜有蟹肉青瓜🥒,我直接放埋入丼飯中,加料更豐富👻。另一個配菜係慢煮牛舌青瓜,牛舌腍👌🏽。Lunch Set | $288🐂Sukiyaki🍣Sashimi Don🦀Crabmeat & Cucumber👅Slow-cooked Ox Tongue & Cucumber🥣Miso Soup除左飲茶之外,見到 drink menu 都幾吸引👀,就揀左好 refreshing 既 Highball✨同西尾抹茶熱鮮奶🍵,鮮奶奶泡濃密🍼,多番攪拌後抹茶味漸出,顏色都幾吸睛✳️。🍋Highball | $58🎍Nishio Matcha Milk |

Lunch Set | $288
🐂Sukiyaki
🍣Sashimi Don
🦀Crabmeat & Cucumber
🥣Miso Soup

🍋Highball | $58
🎍Nishio Matcha Milk | $52

午餐
呢間居酒屋有兩間分店,一間喺旺角一間喺銅鑼灣。我之前都去過旺角嗰間食過,環境氣氛都唔錯。所以今次就約朋友嚟銅鑼灣分店試吓!木系簡約嘅格調,而且座位比較寬敞,感覺都舒服!我哋叫咗最出名嘅⭐申子海膽和牛燒 $378- 店員喺我哋面前即整牛肉燒,火光紅紅,牛肉嘅香味四溢,非常吸引,最後再加上新鮮嘅海膽,真係滋味無窮!⭐蟹肉蟹子牛油果沙律 $148- 蟹子同蟹肉都好多,沙律同牛油果份量十足⭐極上蟹肉蟹膏燉飯 $288- 呢個蟹膏飯真係夠足料,一打開個蟹蓋厚厚一舊蟹糕就係喺飯面,而且味道鮮美!對於我哋兩個女仔嚟講,呢個份量真係啱啱好!而且居酒屋嘅氣氛都唔錯,我哋一路飲一路食,唔覺唔覺咁就悠閒咁食咗兩個鍾!正!
呢間居酒屋有兩間分店,一間喺旺角一間喺銅鑼灣。
木系簡約嘅格調,而且座位比較寬敞,感覺都舒服!
我哋叫咗最出名嘅
⭐申子海膽和牛燒 $378

⭐蟹肉蟹子牛油果沙律 $148
- 蟹子同蟹肉都好多,沙律同牛油果份量十足
⭐極上蟹肉蟹膏燉飯 $288

2024-11-14
🔺茶漬飯(和牛)$328嚟到呢到一定要試下佢其中一個招牌 - 和牛茶漬飯🫖啲和牛肉質細膩,入口即溶,搭配上清淡嘅茶湯,加埋葱粒同紫菜絲,口感仲豐富~🔺吉列千層芝士豚肉卷 $238鍾意食肉同埋芝士嘅愛好者絕對唔可以錯過! 呢道菜口外層酥脆,內層多汁,豚肉層層分明,搭配濃郁嘅芝士,口感豐富且層次分明。每一啖都感受到豚肉的鮮嫩和芝士的香濃🔺蓬鬆玉子 $108蓬鬆玉子外層睇落金黃蓬鬆,切開之後蛋汁同芝士同時流出,聞落有好濃郁嘅蛋香同芝士香,食落口感柔嫩滑順,推薦!
🔺茶漬飯(和牛)$328

🔺吉列千層芝士豚肉卷 $238

🔺蓬鬆玉子 $108

申子居酒屋一向人氣滿滿( •̀∀︎•́ )提供多款日式料理~刺身、壽司、鍋物等一應俱全✨推介和牛同廣島蠔菜式🥳木系環境簡約舒適🫶🏻๑ 鹿兒島A4和牛茶漬飯🐮鹿兒島A4和和牛的肉質細膩,脂肪分布完美🤤🤤熱騰騰的茶湯帶淡淡香氣,輕輕煮沸牛肉,底下的米飯充分吸收了湯汁的精華,加上面頭的魚子醬,一啖食很滿足( ˙༥˙ )๑ 和牛壽喜燒🐮和牛壽喜燒夠經典,壽喜燒醬汁濃郁。配上冬菇、娃娃菜、豆腐等材料⸜(๑⃙⃘'ᵕ'๑⃙⃘)⸝⋆︎*牛肉沾上日本生蛋~一大享受!個人食壽喜燒必加烏冬😆๑ 廣島蠔春卷🦪很有驚喜的一道小食!推介✨春卷是外皮酥脆,內餡是整隻鮮嫩肥美的廣島蠔,鮮味十足!愛蠔人士必食啊(๑•̀‧̫•́๑)๑ 巨大蝦球🦐名不虛傳🫶🏻真係超大個炸蝦球😆金黃的外表好香脆~內裡蝦肉新鮮彈牙🤩中間咬開仲有香噴噴薯蓉🤪搭配沙律醬好夾(๑و•̀ω•́)و
申子居酒屋一向人氣滿滿( •̀∀︎•́ )提供多款日式料理~刺身壽司、鍋物等一應俱全✨
推介和牛同廣島蠔菜式🥳
木系環境簡約舒適🫶🏻

๑ 鹿兒島A4和牛茶漬飯🐮

๑ 和牛壽喜燒🐮

๑ 廣島蠔春卷🦪

๑ 巨大蝦球🦐
2024-11-10 0 瀏覽
今日午餐🍱時間,係呢到食午餐,呢度地方都算大,而且環境舒適,曾經係旺角都食過呢間舖,佢哋食物材料上乘,而且有一定的品質,原來銅鑼灣都開咗一間………——————-壽喜燒定食(牛肉):足料牛肉,配料豐富、湯夠甜,材料上乘,配上小食、味噌湯及日本珍珠米⋯⋯珍珠米口感煙靭帶軟熟,牛肉嫩滑有肉汁😋——————-申子三式丼:日本珍珠米,配上拖羅蓉、海膽、三文魚籽,材料靚,新鮮又鮮甜刺身,配上小食、味噌湯😋——————-極上鹽燒牛舌芯:軟熟嫩口,香口好吃😋—————-材料上乘⋯⋯環境靚食物正😇😇其實開心🥳簡單就在我身邊食….拍…寫.. 已經成為我生活中的一部份鍾意食..鍾意拍.. 鍾意寫..留下美好回憶——————

壽喜燒定食(牛肉):
珍珠米口感煙靭帶軟熟,牛肉嫩滑有肉汁😋

申子三式丼:

極上鹽燒牛舌芯:
軟熟嫩口,香口好吃😋

—————-
材料上乘⋯⋯環境靚食物正😇😇
其實開心🥳簡單就在我身邊
食….拍…寫.. 已經成為我生活中的一部份
鍾意食..鍾意拍.. 鍾意寫..留下美好回憶
——————

2024-11-08 0 瀏覽
申子一向都係城中人氣居酒屋🌟 主打新鮮﹑精緻既日式料理,水準穩定,不時都想回訪.ᐟ 今次新𝚖𝚎𝚗𝚞以日本和牛入饌,高質有驚喜😍 值得一試呀.ᐟ 提提大家銅鑼灣分店座位唔多,想去既朋友記得提早𝚋𝚘𝚘𝚔位喔.ᐟ ❝ 鹿兒島𝐀𝟒和牛茶漬飯 $𝟑𝟐𝟖 ❞必試新品💫 為左呢啖和牛而黎.ᐟ 鹿兒島A4和牛肉質粉嫩🥩 油脂分布平均,將茶倒入碗中🫖 溫熱適中既溫度可以將和牛輕輕灼熟,突顥和牛既嫩香,真正入口即溶🤤 米飯已加入飯素,吸盡茶香,亦可按個人喜好加上海苔﹑香蔥﹑芥末調味,令人回味無窮.ᐟ ❝ 極上蟹膏蟹肉燉飯 $𝟐𝟖𝟖 ❞超豪華燉飯🤩 完整蟹蓋下係滿滿既蟹膏﹑蟹肉﹑蟹籽,用料上盛🦀 鮮味十足.ᐟ 以西式燉飯呈現日本風味,米飯質感濕潤,充滿濃郁蟹香,每啖都好滿足.ᐟ ❝ 日式雞鎚花蝦 $𝟏𝟏𝟖 ❞估唔到雞鎚都有驚喜😍 將櫻花蝦沾滿整個雞鎚,帶有酥脆口感而且鹹香十足,超有特色.ᐟ❝ 蓬松玉子 $𝟏𝟎𝟖 ❞好有驚喜👍🏻 唔似一般實心全熟既玉子燒,而係流心質感,仲加入芝士煎香,口感真係特別蓬鬆😆

❝ 鹿兒島𝐀𝟒和牛茶漬飯 $𝟑𝟐𝟖 ❞

❝ 極上蟹膏蟹肉燉飯 $𝟐𝟖𝟖 ❞

❝ 日式雞鎚花蝦 $𝟏𝟏𝟖 ❞

❝ 蓬松玉子 $𝟏𝟎𝟖 ❞

2024-11-06 0 瀏覽
今次試咗佢哋嘅招牌和牛,估唔到仲有現場炙烤,視覺畫面滿分~🤍申子海膽和牛燒 $378這道海膽和牛燒係必點!和牛現場燒到五分熟,油脂香氣加上微焦的香味,一入口好驚喜。燒好的和牛放在白飯上,現場加入生雞蛋,慢慢捲起,再逐面繼續炙烤,再加上海膽和魚子,一啖食落去,和牛和蛋黃的味道好濃厚😍🤍吉列三重芝士千層豚肉 $238好邪惡嘅吉列三重芝士豚肉,一夾落去,芝士好似瀑布咁湧出黎,仲要瘋狂拉絲,外皮炸得超酥脆,兩三個人食啱啱。🤍申子身卷$248申子身卷🍣燥飯上面放上吞拿魚蓉,魚蓉上面有海膽同三文魚子,入面捲住仲有脆脆,味道好融合
今次試咗佢哋嘅招牌和牛,估唔到仲有現場炙烤,視覺畫面滿分~

🤍申子海膽和牛燒 $378

• 申子海膽和牛燒
  • 申子新卷
  • 三重芝士吉列千層豚肉
2024-11-02 190 瀏覽
今日係銅鑼灣搵野食,男朋友帶左我黎申子居酒屋,話要試下日式料理😝,入面環境極舒服,好啱大一理朋友邊食邊傾偈💬🔥勁多燒物好吸引,幾乎乜都有😚 按自己喜好叫就最開心🥰我地食左燒油揚腐皮、柚子大蔥黑豚燒、大蔥雞肉燒、梅子雞翼,雞肉和豚肉都好juicy☺️ 正啊!⚡️巨大蝦球有驚喜啊!E個蝦球真係超巨大😗,外酥內嫩,啖啖蝦肉🍤,入邊有啲番薯蓉,連埋面頭上嘅櫻花蝦一齊食好香口,真係會想食完再食停不到😍⚡️鮮蟹肉粥 清淡嘅湯底連埋新鮮蟹肉一齊食,成個粥都好鮮甜🍲,口感亦都好軟綿,如果天氣凍啲食的話,食完一定好暖🫶🏻⚡️鹿兒島A4和牛茶漬飯清香的茶飯,配搭肉質柔嫩的A4和牛,口感超順滑🤤 成個飯吸哂肉汁和茶香,按喜好加埋紫菜wasabi味道更豐富🤪

🔥勁多燒物好吸引,幾乎乜都有😚 按自己喜好叫就最開心🥰

⚡️巨大蝦球

⚡️鮮蟹肉粥

⚡️鹿兒島A4和牛茶漬飯

《申子三式丼》次次黎都食既三式丼 大滿足有海膽、拖羅、三文魚籽 最鮮甜既配搭 .《親子丼》厚切三文魚好肥美 撈埋爆汁鮮甜三文魚籽每啖飯又有魚油香 又鮮美.《壽司定食》師傅以時令食材準備壽司6貫有海膽、鰹魚、真鯛、帶子、吞拿魚、和牛件件都好新鮮 好爽嫩壽司飯都握得剛剛好飽滿 但唔會實的的另外仲有兩片三文魚刺身.《壽喜燒定食》唔食刺生既朋友仔都有好多選擇壽喜燒牛肉鮮嫩多汁 味道濃郁 仲有可點埋蛋汁食 特別嫩滑仲有京蔥、冬菇、旺菜 寫到全口味.《鰻魚玉子丼》大大塊炭燒鰻魚 外皮焦香 肉質嫩滑仲有玉子 好鬆軟 又有蛋香.《名古屋風芝麻羽先》雞翼做到外脆內軟 爆汁咁juicy表面沾上芝麻 有芝麻香之餘 亦更香口

《申子三式丼》
次次黎都食既三式丼 大滿足
有海膽、拖羅、三文魚籽 最鮮甜既配搭

《親子丼》
厚切三文魚好肥美 撈埋爆汁鮮甜三文魚籽
每啖飯又有魚油香 又鮮美

壽司定食》
師傅以時令食材準備壽司6貫
有海膽、鰹魚、真鯛、帶子、吞拿魚、和牛
件件都好新鮮 好爽嫩
壽司飯都握得剛剛好飽滿 但唔會實的的
另外仲有兩片三文魚刺身

《壽喜燒定食》
唔食刺生既朋友仔都有好多選擇
壽喜燒牛肉鮮嫩多汁 味道濃郁
仲有可點埋蛋汁食 特別嫩滑
仲有京蔥、冬菇、旺菜 寫到全口味

《鰻魚玉子丼》
大大塊炭燒鰻魚 外皮焦香 肉質嫩滑
仲有玉子 好鬆軟 又有蛋香

《名古屋風芝麻羽先》
雞翼做到外脆內軟 爆汁咁juicy
表面沾上芝麻 有芝麻香之餘 亦更香口
2024-10-28 220 瀏覽
餐廳座位都很舒服闊落,座位的牆壁上還貼心有叉電位,最啱手機不離手的朋友們~壽司定食配雞白湯手打烏冬~廚師發辦來的,充滿驚喜,壽司有6款及兩片三文魚刺身,刺身新鮮肥美,當中的海膽壽司的海膽,更是鋪了好幾層,超值;再吃上雞白湯烏冬,保證夠飽,味道香濃;另跟定食的還有蟹肉蟹籽青瓜及牛舌粒,很豐富~網燒鰻魚定食~有兩片超級大的鰻魚,香嫩厚肉,魚骨超幼,吃起來差不多完全感覺不到有魚骨,可照吃,鰻魚頂上再鋪上了大量的玉子及紫菜,滿足感滿滿~極尚鹽燒牛舌心~性價比高,牛舌腍軟又肥美,勁正~

壽司定食配雞白湯手打烏冬~廚師發辦來的,充滿驚喜,壽司有6款及兩片三文魚刺身刺身新鮮肥美,當中的海膽壽司的海膽,更是鋪了好幾層,超值;再吃上雞白湯烏冬,保證夠飽,味道香濃;另跟定食的還有蟹肉蟹籽青瓜及牛舌粒,很豐富~

極尚鹽燒牛舌心~性價比高,牛舌腍軟又肥美,勁正~

做瑜伽前自己起銅鑼灣食lunch,幫襯呢間幾出名嘅日式居酒屋🏮之前午市有買一送一套餐,可惜當日去已經換咗新餐牌不過選擇一樣豐富,可以單點▶️ 刺身定食 (廚師發辦) 配雞白湯手打烏冬 ($238)勁豐富,包兩款前菜、麵豉湯蟹肉蟹籽沙律用真蟹肉🦀足料另一款係牛舌沙律雞白湯手打烏冬湯底奶白色,味道上較淡,冇拉麵嗰啲creamy,唔好太高期望😅然而特別過鰹魚湯底手打烏冬偏幼身,微煙韌,正常刺身多款式:帶子、吞拿魚、牡丹蝦、鯛魚、池魚等,一共11切最好食係牡丹蝦,滑捋捋slimy,蝦頭爽脆有蝦膏🦐巨型帶子都好食,鮮嫩鮮甜吞拿魚紅潤無筋不過其他就一般,有啲位少少韌🤏🏻整體成個set都好OK👍🏻▶️ 大蔥雞肉串燒 ($48)大蔥烤至香脆用上雞髀肉,肉質滑嫩juicy好鍾意佢上面嘅調味料,綠綠地色但又唔係Wasabi,有鹽鹹香味😋▶️ 舞茸菇 ($48)第一次見咁大件菇,成朵花咁超香菇味🍄‍🟫食落爆汁,帶有煙燻香之餘索盡照燒汁▶️ 西米抹茶凍鮮奶 ($20)好似Cafe飲品,凍鮮奶加入抹茶粉🍵抹茶味唔太濃郁,主要係牛乳香🥛似3.8%高脂奶,夠濃醇厚身-所有嘢調味豐富特別❤️‍🔥推介佢哋嘅串燒服務好好🥰侍應好笑
之前午市有買一送一套餐,可惜當日去已經換咗新餐牌
不過選擇一樣豐富,可以單點

勁豐富,包兩款前菜、麵豉湯
蟹肉蟹籽沙律用真蟹肉🦀足料
另一款係牛舌沙律

然而特別過鰹魚湯底
手打烏冬偏幼身,微煙韌,正常

刺身多款式:帶子、吞拿魚、牡丹蝦、鯛魚、池魚等,一共11切

最好食係牡丹蝦,滑捋捋slimy,蝦頭爽脆有蝦膏🦐
巨型帶子都好食,鮮嫩鮮甜
吞拿魚紅潤無筋
不過其他就一般,有啲位少少韌🤏🏻
整體成個set都好OK👍🏻
刺身定食 (廚師發辦) 配雞白湯手打烏冬

▶️ 大蔥雞肉串燒 ($48)
大蔥烤至香脆
用上雞髀肉,肉質滑嫩juicy
大蔥雞肉串燒

▶️ 舞茸菇 ($48)
第一次見咁大件菇,成朵花咁
超香菇味🍄‍🟫
食落爆汁,帶有煙燻香之餘索盡照燒汁
舞茸菇

▶️ 西米抹茶凍鮮奶 ($20)
好似Cafe飲品,凍鮮奶加入抹茶粉🍵
抹茶味唔太濃郁,主要係牛乳香🥛
似3.8%高脂奶,夠濃醇厚身
西米抹茶凍鮮奶

所有嘢調味豐富特別❤️‍🔥推介佢哋嘅串燒

服務好好🥰侍應好笑容勁親切
環境舒服,座位多,有得book私人房
我坐尾卡位枱,空間感max,望到銅鑼灣佳景
仲有叉電位,可以工作溫書

價錢貴啲啲,不過定期會有優惠
例如今期如果叫一個午市套餐,+$78可以有多個火炙雜錦魚生丼😙
同朋友或同事夾夾,最平$120/人已經食到兩個豐富正餐
一路食飯一路聽到後面啲打工仔吹水好開心😂(偷聽公司政治哈哈)
午餐
刺身定食 (廚師發辦) 配雞白湯手打烏冬
大蔥雞肉串燒
舞茸菇
2024-10-23 269 瀏覽
We had an absolutely incredible dining experience at shinko, a restaurant called 申子居酒屋, while celebrating a special occasion with my friend. The cuisine served was an absolute delight, with a perfect balance of flavors that left us completely satisfied and impressed by the exceptional quality.Speaking of the wagyu cuisine, it was undoubtedly the highlight of the meal. The first bite of the succulent beef was an explosion of rich, buttery flavors that danced on our taste buds. The perfectly seare

Speaking of the wagyu cuisine, it was undoubtedly the highlight of the meal. The first bite of the succulent beef was an explosion of rich, buttery flavors that danced on our taste buds. The perfectly seared exterior sealed in the juiciness, while the marbling throughout the meat added a luxurious depth of flavor to every mouthful. It was truly a culinary masterpiece that surpassed all expectations.
  • 申子海膽和牛燒
  • 申子和牛燒
2024-10-17 376 瀏覽
🇯🇵餐廳最近轉咗新嘅午餐定食餐牌選擇更加豐富 更加抵食🍱每個定食配有麵豉湯 前菜同埋小食好豐富🍱🥚日式滑蛋吉列厚切豚扒丼 好驚人 😦真係一個巨型版嘅厚切豬扒🐷每一塊有四五cm嘅厚度薄薄嘅皮炸得好香🐖下低仲有啲滑蛋添🐣生燒雞扒定食 呢個採用無激素 所以雞肉好嫩滑 雞皮就脆卜卜🐥🐥🐥仲有少少汁 甜甜地幾好味另外+錢可以配一個 輕量版嘅🔥火灸雞錦魚生丼一客 🍘🍙唔好睇小呢個輕量版🍘入邊已經有燒過嘅三文魚、油甘魚、左口魚等等🎣因為燒過,所以特別香口而且啲飯都有汁 所以好開胃😌😙💚西尾抹茶凍鮮奶 凍,冰冰嘅鮮奶有漸變色嘅抹茶💚之後揀埋一齊就成為一杯濃郁嘅嘢飲😙😙
🇯🇵餐廳最近轉咗新嘅午餐定食餐牌
下低仲有啲滑蛋添

仲有少少汁 甜甜地幾好味

另外+錢可以配一個 輕量版嘅🔥火灸雞錦魚生丼一客 🍘🍙
唔好睇小呢個輕量版🍘
入邊已經有燒過嘅三文魚、油甘魚、左口魚等等🎣
因為燒過,所以特別香口
而且啲飯都有汁 所以好開胃😌😙

💚西尾抹茶凍鮮奶 凍,冰冰嘅鮮奶有漸變色嘅抹茶💚
之後揀埋一齊就成為一杯濃郁嘅嘢飲😙😙
2029 瀏覽