2024-08-26
買完Lisboy返學嘅嘢就即刻喺附近樓上樓下食嘢,呢間茶餐廳好多人買外賣同埋價錢都好平,又有卡位比Lisboy坐,所以我哋揀咗入嚟食😌🍽️ 全日特餐其實茶餐廳都有好多嘢Lisboy都食得㗎😋呢個特產夠晒平靚正,有鮮茄日本讚岐烏冬,仲有火腿奄列🍳可以比Lisboy食😋個特餐仲包一個厚多士,但我哋轉左奶醬多,夠晒滋味😍🍽️ 豉椒牛肉炒麵底Lisba最愛炒麵底,除咗銀芽肉絲炒麵之外,原來豉椒牛肉都可以加錢轉炒麵底,豉椒牛肉夠晒鑊氣配埋脆卜卜嘅炒麵底,真係夠晒好味道😋🍽️ 阿華田西多士呢間茶餐廳最出名嘅下午茶就呢個阿華田西多士😍已經好耐冇食過咁傳統嘅西多士入邊有粒粒花生醬之餘個面仲要係華田粉😋真係Perfect match💓🍽️ 吉列魚柳配牛油粟米由於茶餐時間,我哋仲好懷念咁叫做一個吉列魚柳配牛油粟米,清清地嘅原條粟米可以比Lisboy揸住食😋佢又真係食得好開心,舔舔脷😝魚柳炸得好脆正呀!🍽️ 吉列豬扒配洋蔥圈吉列豬扒係我兒時最愛食嘅下午茶項目之一,所以呢間茶餐廳做得好好可以俾我食到童年嘅回憶,除炸洋蔥圈係必點嘅,鮮甜嘅洋蔥炸到脆卜卜~Yummy😋🍽️ 炸蝦餅配牛油粟米喺度打躉超過兩個鐘,最後仲叫埋呢個廚
🍽️ 全日特餐
🍽️ 豉椒牛肉炒麵底
🍽️ 阿華田西多士
🍽️ 吉列魚柳配牛油粟米
🍽️ 吉列豬扒配洋蔥圈
🍽️ 炸蝦餅配牛油粟米
喺度打躉超過兩個鐘,最後仲叫埋呢個廚師推介炸蝦餅作總結,我同Lisba一人食咗一塊,真係炸到好鬆脆蝦餅😋仲有淡淡嘅鮮蝦肉😝唔錯!
🍹 夏威夷特飲 & 薄荷雜果賓治
嘢飲我哋都試咗幾杯唔同嘅新產品,夏威夷特飲有啲似Fruit Punchhh😍酸酸甜甜好開胃!而薄荷雜果賓治就夠晒Fresh🤪薄荷味燈籠飲完涼浸浸❄️