餐廳: 番尋味
資訊:

2024-08-26 147 瀏覽
買完Lisboy返學嘅嘢就即刻喺附近樓上樓下食嘢,呢間茶餐廳好多人買外賣同埋價錢都好平,又有卡位比Lisboy坐,所以我哋揀咗入嚟食😌🍽️ 全日特餐其實茶餐廳都有好多嘢Lisboy都食得㗎😋呢個特產夠晒平靚正,有鮮茄日本讚岐烏冬,仲有火腿奄列🍳可以比Lisboy食😋個特餐仲包一個厚多士,但我哋轉左奶醬多,夠晒滋味😍🍽️ 豉椒牛肉炒麵底Lisba最愛炒麵底,除咗銀芽肉絲炒麵之外,原來豉椒牛肉都可以加錢轉炒麵底,豉椒牛肉夠晒鑊氣配埋脆卜卜嘅炒麵底,真係夠晒好味道😋🍽️ 阿華田西多士呢間茶餐廳最出名嘅下午茶就呢個阿華田西多士😍已經好耐冇食過咁傳統嘅西多士入邊有粒粒花生醬之餘個面仲要係華田粉😋真係Perfect match💓🍽️ 吉列魚柳配牛油粟米由於茶餐時間,我哋仲好懷念咁叫做一個吉列魚柳配牛油粟米,清清地嘅原條粟米可以比Lisboy揸住食😋佢又真係食得好開心,舔舔脷😝魚柳炸得好脆正呀!🍽️ 吉列豬扒配洋蔥圈吉列豬扒係我兒時最愛食嘅下午茶項目之一,所以呢間茶餐廳做得好好可以俾我食到童年嘅回憶,除炸洋蔥圈係必點嘅,鮮甜嘅洋蔥炸到脆卜卜~Yummy😋🍽️ 炸蝦餅配牛油粟米喺度打躉超過兩個鐘,最後仲叫埋呢個廚

🍽️ 全日特餐

🍽️ 豉椒牛肉炒麵底

🍽️ 阿華田西多士

🍽️ 吉列魚柳配牛油粟米

🍽️ 吉列豬扒配洋蔥圈

🍽️ 炸蝦餅配牛油粟米
喺度打躉超過兩個鐘,最後仲叫埋呢個廚師推介炸蝦餅作總結,我同Lisba一人食咗一塊,真係炸到好鬆脆蝦餅😋仲有淡淡嘅鮮蝦肉😝唔錯!

🍹 夏威夷特飲 & 薄荷雜果賓治
嘢飲我哋都試咗幾杯唔同嘅新產品,夏威夷特飲有啲似Fruit Punchhh😍酸酸甜甜好開胃!而薄荷雜果賓治就夠晒Fresh🤪薄荷味燈籠飲完涼浸浸❄️
2024-08-22 85 瀏覽
聽人講觀塘食早餐好平,今日帶埋屋企人一齊過去食~~~~~~~~~~~屋企人食之前表示:點解唔食街邊茶餐廳?食完之後表示:好抵食,而且同出面茶餐廳比,呢度質素幾好,下次嚟開觀塘,再嚟食過~~~~~~~~~~~⭐️魚肉燒賣燒賣彈牙,豉油唔會太鹹,仲額外俾個壺你自己加⭐️醒神早餐(吉列豬扒配蘋果粟米沙律)沙律全部真材實料,唔係用罐頭,大大粒👍🏻豬扒炸粉唔會太厚,好彈牙嫩口⭐️鮮牛油菠蘿包用咗凍嘅anchor牛油,好香,菠蘿包就熱熱地⭐️早晨全餐有薯角、炒蛋、茄汁豆、司華力腸等等,超豐富,顏色好鮮艷,薯角即叫即炸,熱辣辣⭐️芝士牛肉漢堡包🍔漢堡扒有肉汁,而且有一定厚度,好Juicy⭐️蕃茄濃湯讚岐烏冬原本佢係配通粉,但加$3可以配讚岐烏冬,好抵,就算浸咗一陣烏冬都非常彈牙👍🏻值得一提嘅係佢用上罐裝汽水,額外比冰,保證汽水有汽👍🏻以早餐黎講,性價比好高,好抵食,而且質素唔錯,確實令人食過「番尋味」番尋味📍開源道開聯工業中心A座2樓28室
聽人講觀塘食早餐好平,今日帶埋屋企人一齊過去食

~~~~~~~~~~~
屋企人食之前表示:點解唔食街邊茶餐廳?
~~~~~~~~~~~

⭐️魚肉燒賣
燒賣彈牙,豉油唔會太鹹,仲額外俾個壺你自己加

⭐️醒神早餐(吉列豬扒配蘋果粟米沙律)

⭐️鮮牛油菠蘿包
用咗凍嘅anchor牛油,好香,菠蘿包就熱熱地

⭐️早晨全餐

⭐️芝士牛肉漢堡包🍔
漢堡扒有肉汁,而且有一定厚度,好Juicy

⭐️蕃茄濃湯讚岐烏冬

番尋味
📍開源道開聯工業中心A座2樓28室
2024-08-19 185 瀏覽
中午叫外賣通常都係幫襯「番尋味」,因為快靚正,價錢親民兼送埋足料靚湯,如果唔係太餓,等兩點後先至落單,價錢更優惠,午餐一律$42🤗今日和同事第一次試堂食,原來餐廳位置都有點隱蔽,但係呢個價錢同質量都值得去搵搵。我點了肉鬆三色蒸水蛋飯$42,免費升級了原價$22的特飲涼粉紅豆冰,仲有例湯係茶樹菇蟲草花合掌瓜煲唐排,好味又好足料。蒸水蛋送飯就最啱喇,水蛋上面仲有少少椰菜,皮蛋、鹹蛋加埋肉鬆,肯定夠飽,涼粉紅豆冰同樣同係咁足料👍同事點了招牌咖哩雞$46,個咖哩汁頗有水準,辣辣地送飯都係一流,同樣是奉送例湯和免費升級了原價$22的韓式柚子梳打,真係好抵食😋
中午叫外賣通常都係幫襯「番尋味」,

肉鬆三色蒸水蛋飯

免費升級了原價$22的特飲涼粉紅豆冰,

仲有例湯係茶樹菇蟲草花合掌瓜煲唐排,
例湯:茶樹菇蟲草花合掌瓜煲唐排

好味又好足料。
例湯:茶樹菇蟲草花合掌瓜煲唐排

蒸水蛋送飯就最啱喇,水蛋上面仲有少少椰菜,
肉鬆三色蒸水蛋飯

皮蛋、鹹蛋加埋肉鬆,肯定夠飽,涼粉紅豆冰同樣同係咁足料👍
涼粉紅豆冰

同事點了招牌咖哩雞$46,
招牌咖哩雞

個咖哩汁頗有水準,
招牌咖哩雞

2024-08-15
5 分鐘 (堂食)
  • 肉鬆三色蒸水蛋飯
🍽️ 觀塘番尋味🍚 台式肉燥煎蛋鰻魚大碗飯滿滿的肉燥與香煎蛋完美結合,加上鰻魚的鮮美,每一口都是滿滿的幸福感。🥣 眉豆花生煲雞腳眉豆與雞腳的鮮嫩完美融合,每一口都是滿滿的膠原蛋白。湯汁濃郁,入口即化,是滋補養顏的佳品。🍮 阿華田西多士甜而不膩的阿華田西多士,外酥內軟🥩 煙肉腸仔煙薰風味的煙肉腸仔,咬一口就流出滿滿的肉汁,外皮微焦,內里鮮嫩多汁。🧊 紅豆冰清涼解渴的紅豆冰,完美結合,是夏日消暑的必備甜品。
🍽️ 觀塘番尋味

🍚 台式肉燥煎蛋鰻魚大碗飯

🥣 眉豆花生煲雞腳

🍮 阿華田西多士
甜而不膩的阿華田西多士,外酥內軟

🥩 煙肉腸仔

🧊 紅豆冰
清涼解渴的紅豆冰,完美結合,是夏日消暑的必備甜品
2024-08-16 45 瀏覽
呢間工廈茶記位置唔太明顯係工廈既2樓轉角堂食位置唔多但野食就幾好食抵食夾大份 $50蚊有齊飯餸野飲老壇酸菜魚配飯雖然無出面正宗酸菜魚甘多料只有魚肉 酸菜 雲耳 同萵筍但食落個味就唔錯酸味同辣味都岩岩好用嚟送飯一流蟲草花雲耳蒸雞蟲草花味好香蒸雞肉質幾滑仲送埋油菜一碟感覺好健康養身涼粉紅豆冰紅豆好大粒 涼粉都有一半杯奶香好夠 唔會得甜味呢間茶記細細間裝修唔係好令但中午套餐都算抵食係kt 打工仔既性價比之選👍👍👍
呢間工廈茶記位置唔太明顯

裝修唔係好令
但中午套餐都算抵食
係kt 打工仔既性價比之選👍👍👍
2024-08-12 73 瀏覽
呢間” 番尋味” 位於觀塘工廈入面, 💰價錢好親民, 平時黎開呢面行街都必食😆今次我2點黎到, 岩岩好可以食到茶餐😋餐廳有各式中式粉麵炒飯、三文治、多士、自選粉麵餐等, 夠晒多元化🥰✨全日常餐 - 沙嗲牛肉湯通粉配腸仔炒蛋及牛油方包 $34 (配熱飲)沙嗲牛肉夠晒入味軟腍, 湯底仲有花生粒, 夠晒真材實料, 同時增加口感! 成個餐都已經好豐富,價錢仲好平!呢個價錢仲已經包埋飲品,凍飲都只係加多$3😳✨多士餐 – 奶醬多 $26 (配熱飲)好中意佢花生醬係用粗粒花生醬, 而且醬嘅份量仲唔少, 夠晒滋味😋✨下午茶餐 - 炸椒鹽魚肉燒賣配粟米 $34 (配熱飲)粟米同燒賣都係即叫即整,味道唔錯! 跟餐加$6 仲可以飲到特飲 – 涼粉紅豆冰, 涼粉同紅豆味道又幾夾,仲帶奶香味,我個小朋友都好中意飲👍🏻最後我地成班人仲叫多咗幾個餐share, 反正都係廿幾三十蚊就有一個餐,抵! ✨下午茶餐 -司華力腸配炸薯角 $34 (配熱飲)✨下午茶餐 -珍寶炸雞脾配炸薯條 $38 (配熱飲)✨下午茶餐 -西多士 $34 (配熱飲)

✨多士餐 – 奶醬多 $26 (配熱飲)

✨下午茶餐 - 炸椒鹽魚肉燒賣配粟米 $34 (配熱飲)

✨下午茶餐 -司華力腸配炸薯角 $34 (配熱飲)
✨下午茶餐 -珍寶炸雞脾配炸薯條 $38 (配熱飲)
✨下午茶餐 -西多士 $34 (配熱飲)
今日來到觀塘工業區搵食!去左番尋味🍴主打新鮮即製港式美食!一行兩人叫左四款食物~ 埋單二百零蚊🍴炸燒賣即叫即炸!入口夠香口爽脆🍴紅豆西多士~加入紅豆夾心近添口感🍴麻婆豆腐飯微辣~豆腐滑溜!送飯一流🍴炒公仔麵炒得乾身又夠味!配料足又大碟整體黎講:食物質素唔錯而且價錢合理,店員服務親切,食物款式選擇多~番尋味 📍觀塘開源道55號開聯工業中心A座2樓28號舖#香港美食 #香港生活#香港#探店 #香港探店 #週末探店 #香港旅遊 #觀塘美食

今日來到觀塘工業區搵食!

去左番尋味🍴主打新鮮即製港式美食!
一行兩人叫左四款食物~ 埋單二百零蚊

🍴炸燒賣即叫即炸!入口夠香口爽脆

🍴紅豆西多士~加入紅豆夾心近添口感
🍴麻婆豆腐飯微辣~豆腐滑溜!送飯一流

🍴炒公仔麵炒得乾身又夠味!配料足又大碟

整體黎講:食物質素唔錯而且價錢合理,
店員服務親切,食物款式選擇多~

番尋味
📍觀塘開源道55號開聯工業中心A座2樓28號舖

2024-08-11 150 瀏覽
好耐之前聽人講觀塘駱駝漆有好多outlet同好多嘢買,今日終於聞名不如見面,當你shopping🧳🧳🧳到畀人劏咗一頸血又攰又餓又口渴嘅時候,不防搵D平價美食去醫醫肚。一search原來對面座工業中心就蘊藏住符合曬我所有要求嘅隱世港式味道嘅餐廳。📌清湯鮮蠔仔上海雲吞小鍋米線🍜三粒大大粒嘅上海雲吞,餡料一啲都唔孤寒,一大嚿豬肉上面有隻大蝦,而且皮薄。仲有十幾隻鮮蠔仔,鮮味十足。米線軟硬適中,配上飲完唔會口渴嘅清湯,飽肚感十足😋📌西多士酥炸洋蔥圈🧇🧅西多士中間有花生醬,連埋好少地方有嘅炸洋蔥圈,值得一試🤩📌吉列魚柳牛油粟米條🐟🌽吉列魚柳嘅魚嫩滑而且juicy,仲有一大條好有細細個食kfc感覺嘅牛油粟米條,充滿住童年回憶🥳📌夏威夷特飲🍊🍋原來係橙汁配上檸檬,新奇好飲👀📌龍鳳檸樂🍋🍋原來係兩種檸檬配汽水,完全畀佢個好有氣勢嘅名吸引咗😜📌涼粉紅豆冰紅豆軟綿但仍有口感,涼粉啱曬消暑解渴,夏天之聖物🥰補充完體力可以繼續再血拼呀😍😍😍📍番尋味觀塘開源道55號開聯工業中心A座2樓28號舖#番尋味#觀塘#開聯工業中心#隱世港式味道#平價#龍鳳檸樂#血拼

📌清湯鮮蠔仔上海雲吞小鍋米線🍜

📌西多士酥炸洋蔥圈🧇🧅
西多士中間有花生醬,連埋好少地方有嘅炸洋蔥圈,值得一試🤩

📌吉列魚柳牛油粟米條🐟🌽

📌夏威夷特飲🍊🍋
原來係橙汁配上檸檬,新奇好飲👀

📌龍鳳檸樂🍋🍋
原來係兩種檸檬配汽水,完全畀佢個好有氣勢嘅名吸引咗😜

📌涼粉紅豆冰
紅豆軟綿但仍有口感,涼粉啱曬消暑解渴,夏天之聖物🥰

補充完體力可以繼續再血拼呀😍😍😍

#平價
#龍鳳檸樂
#血拼
2024-08-05 137 瀏覽
中午來到觀塘這間番尋味餐廳吃lunch,好多客人,有好多選擇,包括全日常餐,精選午餐廳特色茶餐和精選西式等,店員手腳快捷利落,上菜也快!干炒鰻魚汁肥牛河肥牛薄片鮮嫩,香氣濃郁誘人,醬油等香料突出出了牛肉的鮮美,又不會掩蓋了原有的味道。柔滑的河粉吸附了鰻魚汁,搭配脆爽的豆芽青菜,口感豐富多樣。調料的運用也恰到好處,整道菜色澤誘人,香氣撲鼻!干炒海鮮公仔麵 麵條Q彈有勁,配上爆炒鮮嫩的海鮮,有魷魚蝦肉蔥薑蒜,鹹香味濃郁!8时珍寶熱狗皇 大大條腸仔滑嫩香噴噴,搭配酸甜滋味的番茄芝及脆脆的生菜,再金上幾圈沙律醬,多種口感交織在一起,咬下去滿滿的幸福感油然而生!芝士牛肉漢堡包 內夾住大塊鮮嫩多汁的牛肉餅和一整片芝士,搭配香脆爽口的生菜,一啖咬下來柔順芝士融化在口中,真是好味!紅豆西多士 外層酥脆金黃,內餡甜而不膩的紅豆餡料,搭配西多士上邊的芝士,融化在舌尖香甜可口!紅豆冰 & 什果冰 有好多紅豆和什果,清涼甘甜,消暑解渴的同時帶來愜意的享受!

干炒鰻魚汁肥牛河

干炒海鮮公仔麵

8时珍寶熱狗皇

芝士牛肉漢堡包

紅豆西多士

紅豆冰 & 什果冰
有好多紅豆和什果,清涼甘甜,消暑解渴的同時帶來愜意的享受!
2024-08-04 42 瀏覽
今日去觀塘 俾我發現呢間隱世平民餐廳而家係香港 隨時食個好小小嘅包都二三十蚊但我今日食咗四個下午茶連三杯特飲 竟然埋單唔洗200蚊 我最鍾意食粟米墨魚餅🦑 炸得啱啱好 又唔會太咸 蕃茄湯牛腩湯飯其實係是日午餐😂蕃茄湯都好香 份量都好多 一般女生可能都會食唔哂 不過牛腩可以林多小小就更加好啦 同埋碗例湯好足料 絕對唔係啲味精湯餐廳仲有啲懷舊特色 牆身都佈滿香港景色 不得不讚員工都好細心 見到👶🏻👶🏻係到都主動拎開啲容易打爛嘅樽仔 ☺️☺️☺️
今日去觀塘 俾我發現呢間隱世平民餐廳
而家係香港 隨時食個好小小嘅包都二三十蚊
但我今日食咗四個下午茶連三杯特飲 竟然埋單唔洗200蚊

餐廳仲有啲懷舊特色 牆身都佈滿香港景色
不得不讚員工都好細心 見到👶🏻👶🏻係到
都主動拎開啲容易打爛嘅樽仔 ☺️☺️☺️
2024-08-03 33 瀏覽
喺觀塘返咗咁多年工,都唔知有呢間餐廳,因為有個朋友食咗話唔錯,所以我都嚟試吓啦。呢間餐廳雖然唔係好大,坐低一睇佢個餐牌就見到有好多樣選擇,香港人嘅茶餐廳真係唔簡單。我哋大家口味都唔同,各自叫咗唔同類型嘅食物。我就叫咗雲吞雞湯飯,我一睇個餐牌就發覺有啲樣食物,平時茶餐廳都唔會見到有嘅選擇。所以我諗都唔諗就叫咗呢個。今日我突然想試啲平時少見嘅嘢,我仲叫咗個雜果兩份冰添。我朋友就叫咗個西炒飯,見佢50幾蚊有飯有嘢飲,睇落好似好抵咁,所以我朋友就揀咗呢個。我另外個friend就叫咗佢哋嘅沙嗲牛麵常餐,因為我呢個朋友零舍鍾意食常餐,見佢個餐牌個賣相唔錯,所以佢就嗌咗呢個啦。等咗唔係好耐,我哋嘅食物隨即送上,呢啲就係茶餐廳嘅速度我個雲吞雞一嚟到,就見到個份量都即係唔少,好多料都浮晒上嚟,我一睇就覺得我未必食得晒。個雲吞雞味道都唔錯,有三大粒雲吞,比平時食開雲吞麵的size較大,味道食都唔錯,清楚見到有蝦喺入邊。雞嘅份量真係唔少,有成六大嚿雞肉,真係抵食夾大件。個常餐嘅沙嗲牛麵保持到香港茶餐廳嘅水準,個炒蛋亦都味道唔錯,係一個令人滿足嘅常餐。最後就係個西炒飯,見到都係裝滿晒成個碟嘅,個炒飯10分夠火

我哋大家口味都唔同,各自叫咗唔同類型嘅食物。

等咗唔係好耐,我哋嘅食物隨即送上,呢啲就係茶餐廳嘅速度

最後就係個西炒飯,見到都係裝滿晒成個碟嘅,個炒飯10分夠火候,用料亦都好足,可見呢間餐廳落料方面一啲都唔孤寒,食完呢碟西炒飯基本上唔使食下午茶都可以頂到夜晚。

之後我見到個餐牌上面有個阿華田脆脆西多士,我就忍唔住叫咗你讀大家share。西多士好香,一啲都冇煎燶度,配合埋嗰啲阿華田脆脆,口感比普通西多士多咗一個層次。呢個西多士真係會推介比其他朋友。

總括嚟講,呢間係工廈嘅茶餐廳,做到抵食夾大件的要求,環境亦都OK,特別最愛係佢嘅阿華田脆脆西多士,呢個遲吓有機會我會再上嚟吃。
2024-07-29 27 瀏覽
🔸乾炒雞扒公仔麵 $54🔸上湯菜膽雲吞雞配白飯 $51🔸鮮牛肉蛋三文治 $21🔸咸柑桔蜜 +$6🔸紅豆冰 +$6-觀塘返工想食快餐,都會嚟番尋味呢度,貪佢平靚正,味道又唔錯👍🏻男朋友食乾炒雞扒公仔麵,炒得夠乾身,調味夠味唔口渴,除咗雞扒都有芽菜等增加口感。再叫多份鮮牛肉蛋治,啲蛋厚到瀉出嚟,好味喎!我叫咗是日快餐:上湯菜膽雲吞雞,份量夠晒多,雞件好新鮮大件,雲吞都大大粒,上湯都好鮮甜,配晒成碗飯好夠飽。再加埋杯超有港式風味嘅紅豆冰,超多紅豆,正~
🔸乾炒雞扒公仔麵 $54
🔸上湯菜膽雲吞雞配白飯 $51
🔸鮮牛肉蛋三文治 $21
🔸咸柑桔蜜 +$6
🔸紅豆冰 +$6

再叫多份鮮牛肉蛋治,啲蛋厚到瀉出嚟,好味喎!

再加埋杯超有港式風味嘅紅豆冰,超多紅豆,正~
今次比我發現左呢間充滿懷舊風情嘅餐廳佢就係位於觀塘工業大廈的茶餐廳「番尋味」舖位夠大 梳化凳坐得舒服☺️重點係唔限用餐時間!! 芝士牛肉漢堡包$31 (下午茶)真係好好味! 牛肉餡肥瘦有致加埋熱熔芝士 軟滑鬆身嘅麵包夾埋一齊真係又香又滑 仲好飽肚 性價比好高!再來呢個炸雞髀$28外皮脆脆嘅 肉質又嫩滑多汁😜😜鹹香味十足 小食正正切合下午茶嘅需求真係好開胃好岩夏天食迷你下午茶 - 什錦瓜粒飯$42大量蝦仁🍤 冬菇及瓜粒等 食材非常豐富湯底好鮮甜 吸收晒海鮮嘅精華湯飯口感濕潤 配料有咬口!好岩夏天食用👏🏻公司三文治$38 用料實在麵包香口 口感層次豐富除新鮮疏菜同埋蛋外 仲有厚切火腿午餐肉真係好驚喜~咬下去滿滿的幸福感 餐飲:凍奶茶好解渴又清涼爽口😜特飲: 什果涼粉冰 正正就係夏日最需要嘅飲品!呢間茶餐廳真係值得一試無論係飲品定系食物 都好有水準❤️‍🔥
今次比我發現左呢間充滿懷舊風情嘅餐廳
佢就係位於觀塘工業大廈的茶餐廳「番尋味」
舖位夠大 梳化凳坐得舒服☺️
重點係唔限用餐時間!!

芝士牛肉漢堡包$31 (下午茶)
真係好好味! 牛肉餡肥瘦有致
加埋熱熔芝士 軟滑鬆身嘅麵包夾埋一齊
真係又香又滑 仲好飽肚 性價比好高!

再來呢個炸雞髀$28
外皮脆脆嘅 肉質又嫩滑多汁😜😜
鹹香味十足 小食正正切合下午茶嘅需求
真係好開胃好岩夏天食

迷你下午茶 - 什錦瓜粒飯$42
大量蝦仁🍤 冬菇及瓜粒等 食材非常豐富
湯底好鮮甜 吸收晒海鮮嘅精華
湯飯口感濕潤 配料有咬口!
好岩夏天食用👏🏻

公司三文治$38 用料實在
麵包香口 口感層次豐富
除新鮮疏菜同埋蛋外 仲有厚切火腿午餐肉
真係好驚喜~咬下去滿滿的幸福感

餐飲:凍奶茶好解渴又清涼爽口😜
特飲: 什果涼粉冰 正正就係夏日最需要嘅飲品!

呢間茶餐廳真係值得一試
無論係飲品定系食物 都好有水準❤️‍🔥
2024-07-20 54 瀏覽
我媽話搬咗去港島之後,去食嘢都零捨貴,好懷念以前仲住喺觀塘區食到平靚正嘅餐廳,尤其茶餐廳,今次比媽媽揾到一間係觀塘工業區一間開咗好耐嘅茶餐廳,超多食物選擇,質素高之餘仲好抵食😋自選麵餐 $34 有19款餸可揀2款我哋就揀咗炸雞中翼腸仔配出前一丁全日常餐 (下午茶時段)$37沙嗲牛肉出前一丁配餐肉煎蛋同牛油方包香濃沙嗲味鹹度適中食到好輕微嘅辣味,呢個係我媽暫時食過仲有記憶點嘅沙嗲牛麵自選下午茶 $34香炸粟米墨魚餅(3件) 配薯條雖然話係炸過,但係食落唔重油膩感彈牙墨魚餅加埋粟米粒清甜幾好味迷你下午茶$42XO醬豬扒撈公仔麵豬扒煎得啱啱好,熟得嚟肉質唔柴身有肉汁特色茶餐 $38珍寶炸雞脾配蘋果粟米沙律 大過手掌嘅雞脾炸得外酥內嫩,超欣賞呢度嘅沙律份量夠晒多西多士(花生醬/紅豆/華田脆脆)我就揀咗平時食開嘅花生醬餡,加埋金黃嘅糖漿,Yummy

自選麵餐 $34
有19款餸可揀2款
我哋就揀咗炸雞中翼腸仔配出前一丁

全日常餐 (下午茶時段)$37
沙嗲牛肉出前一丁配餐肉煎蛋同牛油方包

自選下午茶 $34
香炸粟米墨魚餅(3件) 配薯條
雖然話係炸過,但係食落唔重油膩感
彈牙墨魚餅加埋粟米粒清甜幾好味

迷你下午茶$42
XO醬豬扒撈公仔麵
豬扒煎得啱啱好,熟得嚟肉質唔柴身有肉汁

特色茶餐 $38
珍寶炸雞脾配蘋果粟米沙律
大過手掌嘅雞脾炸得外酥內嫩,超欣賞呢度嘅沙律份量夠晒多

西多士(花生醬/紅豆/華田脆脆)
我就揀咗平時食開嘅花生醬餡,加埋金黃嘅糖漿,Yummy
炸雞中翼腸仔配出前一丁
XO醬撈豬扒公仔麵
珍寶炸雞脾配蘋果粟米沙律
西多士(花生醬)
沙嗲牛肉出前一丁
炸雞中翼腸仔配出前一丁
XO醬撈豬扒公仔麵
珍寶炸雞脾配蘋果粟米沙律
西多士(花生醬)
沙嗲牛肉出前一丁
  • 西多士
2024-07-19 28 瀏覽
打工仔食堂 經濟茶記之選觀塘工廈隱世美食特別多😋,有時都想番尋味,品嚐返懷舊港式的味道,茶記的人情味😌西式炒飯 $46份量相當充足,飯粒呈橙紅色,粒粒炒得非常均勻,而且配料豐富,大大粒蝦仁🦐、腸仔火腿粒,飽肚超抵食😍煙肉牛肉漢堡 $31麵包外皮軟熟🍔,師傅細心地把包皮輕輕煎脆,滲出微微芝麻香,漢堡扒+香脆煙肉,夾住沙律醬汁💦,滋味多汁👍🏻👍🏻炸雞中翼 $28外脆內嫩,即叫即炸,食完人都精神D😃😃紅豆冰 $21消暑必飲,懷舊紅豆冰,入口奶味香濃,紅豆超多,特別有懷舊風味!😙姐姐仲好好人,問我哋飲唔飲湯,午餐仲會包湯同飲品,簡直係打工仔恩物🥰菜單上仲有多款炒飯麵,米線小食等,超多選擇
打工仔食堂 經濟茶記之選

西式炒飯 $46

煙肉牛肉漢堡 $31

炸雞中翼 $28
外脆內嫩,即叫即炸,食完人都精神D😃😃

紅豆冰 $21

菜單上仲有多款炒飯麵,米線小食等,超多選擇