餐廳: 百份百餐廳 (九龍酒店)
資訊:

.記得疫情期間.下午茶外賣🥡自取成為我的生活日常當時外賣平台掘起外賣🥡自取有7折計埋 成30蚊一餐而且下午茶 5點45 截單所以 下午茶 當 晚餐食.當時公司附近有間 百份百餐廳.並且 養成我成香口惹味食物後 會持續一段唔餓.再次由尖東 L4出口見到百份百餐廳又有少少餓所以入去食餐茶仔惹味星洲炒米 當然係我首選焗飯麵 其實印象偏細碟.即叫即炒 蝦有3-4隻就算lucky中規中矩 但性價比算偏低但食情懷是真的.眼見坐人極多有sale 有保安 有保險agent卡位有啲私隱密密傾都得阿姐話一坐坐2-3個鐘都有我當然 快食快走對我好客氣
記得疫情期間
阿姐話一坐坐2-3個鐘都有
我當然 快食快走
對我好客氣
2024-08-17 43 瀏覽
平時都有食開,知道態度都係麻麻,尤其買麵包個位阿姐,有日用網上外賣平台外賣自取,10:54下單,畫面顯示11:12可取,其實我都唔Expect佢會準時,但到左22分,我都係有禮貌地問一句,可唔可以幫我睇睇,個阿姐彈一句,人地都等左20分鐘啦,你等下先啦,嘩,個一刻咩態度呀,如果你態度好少少,我都冇咁嬲,而且li個係你地既問題,唔係客人問題,我以後都唔會再去幫襯😡
九龍酒店地牢有間隱藏嘅 #百分百 🤣🤣🤣食個簡單lunch平時午餐必定好多人今日係星期六,所以仲有位🥩 #香煎豬扒魚肉春卷麻酸辣湯米線試一啖湯 ▶️ 好啱味,有麻辣,但係又唔係太重,可能比正統嘅輕味,但對我嚟講啱啱好魚肉春卷 ▶️ 鯪魚肉有鮮味豬扒 ▶️ 炸得可以,不太乾,正常味道米線 ▶️ 吸盡湯汁,放耐咗都唔會太腍,好食🍳#蒜香蜜汁叉燒平焗流心蛋飯蛋 ▶️ 真係流心,有蛋味叉燒 ▶️ 可以,但又未到最好味嗰種,因為佢唔係啱啱燒出嚟飯 ▶️ 好夠熱,加埋佢用個鐵盤裝,反而個飯好食🍋 #凍檸茶 曾幾何時,我好鍾意呢度冇檸檬嘅凍檸茶特登走去紅磡都係為咗飲呢間嘅凍檸茶但今次飲冇咗檸檬嘅香味有檸檬茶嘅色,但就係冇咗檸檬嘅香味所以都飲唔晒自己個心喺度諗,$58 一個午餐,加埋$3凍飲有時真係唔需要返大陸都已經好平同好食
九龍酒店地牢有間隱藏嘅 #百分百 🤣🤣🤣
食個簡單lunch
平時午餐必定好多人
今日係星期六,所以仲有位

🥩 #香煎豬扒魚肉春卷麻酸辣湯米線

試一啖湯 ▶️ 好啱味,有麻辣,但係又唔係太重,
可能比正統嘅輕味,但對我嚟講啱啱好
魚肉春卷 ▶️ 鯪魚肉有鮮味
豬扒 ▶️ 炸得可以,不太乾,正常味道
米線 ▶️ 吸盡湯汁,放耐咗都唔會太腍,好食

🍳#蒜香蜜汁叉燒平焗流心蛋飯
蛋 ▶️ 真係流心,有蛋味
叉燒 ▶️ 可以,但又未到最好味嗰種,因為佢唔係啱啱燒出嚟
飯 ▶️ 好夠熱,加埋佢用個鐵盤裝,反而個飯好食

🍋 #凍檸茶
曾幾何時,我好鍾意呢度冇檸檬嘅凍檸茶
特登走去紅磡都係為咗飲呢間嘅凍檸茶
但今次飲冇咗檸檬嘅香味
有檸檬茶嘅色,但就係冇咗檸檬嘅香味
所以都飲唔晒

自己個心喺度諗,
$58 一個午餐,加埋$3凍飲
有時真係唔需要返大陸
都已經好平同好食
2024-01-25 638 瀏覽
星期四中午11點幾未到12點,餐廳入座率七成。現場所見未佔用嘅座位全數係四人枱。但冇辦法都係要食飯,我計算過最多食半個鐘,乜都食晒走人啦,所以坐低咗。當我碟乾炒牛河食到三分一,杯熱朱古力郁都未郁過。有位可能好鬼勤力準備緊繁忙午市嘅阿姐行埋嚟: 小姐你一個人啊? 我話: 係呀。 睇嚟阿姐真係好緊張午巿時間務求每一個座位都得到有效嘅利用😊。阿姐用輕蔑嘅語氣: 一個人都坐呢度啊?跟住就行開咗,企喺後邊分配工作俾同事: 一個人唔好坐呢啲 …. blahblah……喺呢度我想講: 懇請貴餐廳, 無論喺你哋嘅繁忙抑或唔繁忙時段,請顯眼明確地用各種方法告知愚昧嘅顧客: 一個人唔好坐呢啲同嗰啲😊。
當我碟乾炒牛河食到三分一,杯熱朱古力郁都未郁過。
我話: 係呀。
阿姐用輕蔑嘅語氣: 一個人都坐呢度啊?

2024-01-25
2023-12-06 677 瀏覽
今日唔知食咩好,經過百份百,好似香港好多區都有分店,走嘅路線似茶餐廳連鎖店翠華。環境正在常常,坐得都闊落舒服嘅。尖沙咀分店個位置喺酒店地庫,一般比較難搵到,唔係咁啱經過都真係要用d時間先搵到。不過就好近地鐵站。餐牌有好多選擇,午餐,常餐,有飯有麵乜都有。我就叫咗蔥油雞扒飯,蔥粒爽脆,蔥味香濃,唔會過鹹或者油膩。雞扒大塊,雞皮微脆,肉質夠滑夠入味地址尖沙咀彌敦道19-21號九龍酒店B2層B2-09號舖港鐵尖沙咀/尖東站L3出口,步行約1分鐘

地址尖沙咀彌敦道19-21號九龍酒店B2層B2-09號舖
港鐵尖沙咀/尖東站L3出口,步行約1分鐘
蔥油雞扒飯
2023-12-05
蔥油雞扒飯
2023-10-30 653 瀏覽
外賣麵包加熱奶茶,入去入面等,姐姐話喺出面等有會攞出嚟,過咗8分鐘入去見到幾杯飲品喺水吧,問姐姐熱奶茶有未,佢話有,等陣啦,然後走去唔知做乜⋯其實係咪有指定人做指定位置?我見有個抹完枱喺度㩒電話都唔出餐⋯效率好差!
2023-10-30
早餐
2023-09-21 727 瀏覽
我要「奶油多」 佢比錯「奶醬多 」我唔食得花生醬 但我返到公司 唔可以返餐廳更換這不是第一次發生另外 我上一訂單有備注「多奶 」但佢得**勁少奶**請餐廳認真研究並作出改善
我要「奶油多」 佢比錯「奶醬多 」
我唔食得花生醬 但我返到公司 唔可以返餐廳更換
這不是第一次發生
另外 我上一訂單有備注「多奶 」
但佢得**勁少奶**
請餐廳認真研究並作出改善
2023-09-21
外賣自取
$30 (早餐)
這家連鎖店在香港有幾號分店,平常也會幫襯吃飯,味道水準在茶餐廳級別,也算是中上的。也算是一間良心企業,有聘用一些需要特別幫助的朋友,幫襯也當是支持社會責任。唯獨這家在九龍酒店的分號,有一兩位對顧客較為待慢的員工,疑似多是自顧自的在玩手機,有問題也是敷衍了事,給人一種得過且過的印象。多次光顧,也只遇過一位挺熱心幫客人的女士。看是交了智商稅,免得過也不來了,反正附近也不是沒有好味、服務可以、性格比高的茶餐廳,不必屈曲。只是為那位用心服務的阿姨不值。

2023-09-09
2023-07-07 979 瀏覽
食物係份量足及好味😋😋😋😋尤其新鮮麵包👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻❤️而且價錢還算合理🎉🎉🎉🎉堂食過幾次外賣是最多 服務姐姐的臉色簡直係客😡😡😡買了麵包等杯早餐飲品可以等10-15分鐘不等因為姐姐冲好包好會放埋一邊等負責樓面送食物的「有時間」先拎出嚟好多時要追問幾次先有如果吾係麵包同個茶底正,日日一肚氣咁真係吾幫襯希望歺廳負責人好好改善樓面工作流程🙏🏻增加人手減低姐姐們的壓力轉移去容客戶度
食物係份量足及好味😋😋😋😋

買了麵包等杯早餐飲品可以等10-15分鐘不等
因為姐姐冲好包好會放埋一邊
等負責樓面送食物的「有時間」先拎出嚟
好多時要追問幾次先有
如果吾係麵包同個茶底正,日日一肚氣咁真係吾幫襯
希望歺廳負責人好好改善樓面工作流程🙏🏻
增加人手減低姐姐們的壓力轉移去容客戶度
  • 港式麵包
  • 自家品牌午餐肉
2023-06-16 776 瀏覽
尖沙咀要找一間性價比高的茶記,又唔係好多同胞排隊的,都唔太多選擇!這間都試過好多餐,質素都唔差。如果在半島附近要食飯、下午tea一tea 的話,這間都是我不二之選。今次試一個霸王雞飯、另一個鮮茄旦牛肉飯,雞飯味道一般,不過不失,始終都係雪雞!蕃茄旦牛肉飯係即炒的,味道唔錯,牛肉沒有太大的梳打粉。

鮮茄旦牛肉飯
霸王雞飯
鮮茄旦牛肉飯
2023-04-30 920 瀏覽
百分百不嬲都係我嘅食堂,今日專程嚟到呢間餐廳試吓 但係佢哋嘅服務質素認真一般 舉手啲樓面完全望都踢晒腳睇我唔到 不過食物質素都拍得住 上菜食物好熱 但係今時今日咁嘅服務態度 真係嬲到一肚氣!
2023-02-10 1259 瀏覽
不嬲都鐘意食百分百,不過呢幾次啲經歷都麻麻地。話說是次網上撳左外賣自取。但因要開會關係,所以提早左撳,亦都有寫明左12:45取餐。到我開完會嘅時候,check返訂單,原來11:45就已經煮好晒,即是我盒飯已經擺左係到成個鐘,到我食嗰時,成盒飯凍已經凍晒,啲飯都好硬。我叫嘅係梅菜鯇魚,魚嘅味道又變晒。如果係咁,要我地揀時間黎做乜先?
外賣自取
除咗侍應態度差,明明入面仲有大量空枱,亦有好多其他人坐緊喺度,都會逼你同其他人迫埋一堆🙄,香港搵食生活已經夠辛苦,無謂貼錢買難受。而且食物又唔係好食,只有咖喱係比較正常,寧願行遠少少去第二度。而且我好鍾意飲茶餐廳凍檸茶,佢呢度嘅凍檸茶我真係唔識欣賞到,味道對好多人嚟講應該會太酸。
下午茶
2022-11-29 900 瀏覽
員工態度懶懶閒,經理態度差無禮貌唔明點解同一間舖頭,同一樣食物但係會有個唔同嘅價錢。但係又唔事先同客人講 等人哋落咗單買,仲要自己睇單發現價錢有分別先話係解釋唔同…員工解釋表示唔會清楚麵包當日的價錢,但係明明收銀處同麵包部係同一個位置。🙄就算你唔幫人問聲,至少都需要同客人講清楚價錢有分別,外賣落單會貴過喺舖頭買。仲要外賣係自取!!! 同一間舖有分餐廳部同麵包部,但係又可以喺餐廳度落單買麵包收錢??食物越嚟越難食!檸檬茶有浸漂白水味🤢🤮

員工態度懶懶閒,經理態度差無禮貌

等人哋落咗單買,仲要自己睇單發現價錢有分別先話係解釋唔同…

員工解釋表示唔會清楚麵包當日的價錢,
但係明明收銀處同麵包部係同一個位置。🙄
仲要外賣係自取!!!

食物越嚟越難食!
檸檬茶有浸漂白水味🤢🤮

2022-11-25 624 瀏覽
胡椒豬肚雞湯底咸到入唔到口,成碗加埋我淨係搵到四,五條豬肚+3『粒』雞,枝竹先係主角,如果唔夠餸就寫賣完啦,我覺得自己好似食緊啲二手湯飯叫你隨便錯,但係你坐卡位轉頭叫你起身轉單邊位(當時場內仲有很多位置)但係轉頭,有人一個人坐卡位有冇問題,比你坐邊度係咪都要睇d侍應心情?都唔係第一次食啦,用apps落單睇唔到item,叫佢哋手落都係用同一個code不停係甘揾,其實佢哋自己有另一部機落單,點解要難為
胡椒豬肚雞湯飯
2022-11-25