食物質素唔錯,主要都係過嚟食雞煲同埋羊腩煲,雞煲味道唔錯,但比一般辣。羊腩煲分量大,味道一流,又抵食,一煲四個人食都夠分。幾個人食到飽人頭都唔會過$200。所以成日都會約朋友過嚟飲酒食嘢。不過呢間店舖有個好大嘅缺點,就係成日都唔開門,我唔理你係咪唔憂做啦,但作為食客就真心覺得好麻煩,次次約親朋友都大失預算,最後唔知食乜,好心就唔好話自己逢星期一休息,一係就一早講定幾時唔開,無論咩日子嚟到都隨時唔開,麻q煩。嬲到唔想再嚟食。

• 羊腩煲
2024-01-21 172 瀏覽
跟隊食羊腩煲同雞煲,估唔到都幾驚喜。羊腩香而不酥,而且完全唔黐牙,夠淋身。食完羊腩,再滾其他邊爐嘢,邊飲酒邊吹水,氣氛幾好。除咗煲之外,個炸韭菜餃同麻辣魚皮極度推薦,韭菜餃超趣,但唔會有琳琳。而且裏面韭菜爆多,我估唔炸,放湯都OK。麻辣魚皮,最勁係個魚皮質地,超爽,而且仲有藤椒,好惹味。同枱有朋友額外叫咗個麻辣薯粉,個薯粉估唔到都吸到好多湯底嘅味道。今次只係偷食咗一條,下次試下叫一碗🤣🤣 另外有個小驚喜就係凍檸茶,個茶底都幾濃,冇揸流攤。

另外有個小驚喜就係凍檸茶,個茶底都幾濃,冇揸流攤。
2022-04-17 937 瀏覽
禁堂食,在家食到悶!今晚想食麻辣雞煲,查附近有邊間雞煲,之前食大圍火車站多年,越食越貴,食物水準越來越差!朋友介紹顯徑邨有間麻辣雞煲/醉雞鍋超好食😋未食過百味邨,雖然要坐車取外賣🥡食附近外賣都食到悶,試吓啦!打電話訂外賣🥡,好快有人接電話,耐心問幾時取,要幾辣,預時間準備好,到預訂時間,到百味邨,有位老板嘩⋯超年青有幹勁,有禮貌服務等老板入好外賣時,嘩店內電視播姜濤MV,電視已吸引我注意力!步行去地鐵站好近,坐1個站屯馬綫,已返到屋企回家後家人將雞煲放入煲內,煮熱即刻開餐,香味已漂到客廳⋯雞煲好味由於有老人家食,只叫小辣好香好味😋感覺良好非常驚喜韮菜餃,韮菜超新鮮,有肉汁,味道回味無窮自家制麻辣醬好味😋可次買樽麻辣醬,想食麻辣米線🍜放麻辣醬會開胃啲下次會再嚟食過,可以再食。
,到預訂時間,到百味邨
,有位老板嘩⋯超年青有幹勁,有禮貌服務
好香好味😋感覺良好
非常驚喜韮菜餃,韮菜超新鮮,有肉汁,味道回味無窮
下次會再嚟食過,可以再食。
麻煩雞煲
2022-04-16
5 分鐘 (外賣自取)
麻煩雞煲
2021-11-24 593 瀏覽
之前幫襯很多次車仔麵,味道正常,算是不錯的,可以再幫襯,但食雞煲,真心卻步了,幫襯了2次雞煲,第一次去,顧客比較多,但等了35分鐘左右才出雞煲,實在有點耐,心想應該是顧客較多出不切雞煲,但味道是入味的,選配料也便宜大碟,第二次再去,顧客不多,就3枱食客左右,再次叫雞煲,等了差不多一個小時才出雞煲,期間有催促問店員,只說就快,但一直沒理會,已經等到都不想吃了,味道仍是入味的,但本人不覺得是足夠份量,我叫一隻雞,但配菜多過雞,我覺得半隻與一隻相差不大,由於時間實在等太耐,我不會再給予第三次的機會食雞煲
2021-11-22
今次係我第三次食呢間食店,第一次看到員工在飲酒聊天,比較悠閑(只有幾枱客)。出菜的速度還好,點的是冬蔭公湯底,幾好食嘅,但返到屋企肚痛,有諗過係其他事引起⋯第二次買外賣,吃麻辣湯底,又係食完肚痛⋯第三次去食,員工定老闆定熟客?又係在飲酒聊天,只有幾枱客,出菜速度超慢,重點是,晚上回家又肚痛⋯⋯我不知道是水質問題,還是店的食物質素問題。 中伏了三次,食物味道還好,但真的,想支持也支持不了⋯⋯希望店舖可關注一下吧⋯

第二次買外賣,吃麻辣湯底,又係食完肚痛⋯

希望店舖可關注一下吧⋯
2020-03-12 973 瀏覽
近期放工有時都要22點後先返到顯徑,做晒成日野唔多唔小都會有d肚餓,一諗唔到食乜就會黎百味邨食米線,佢價錢適中平宜,都係一樣睇你點幾多餸而定,平時我就會點開午餐肉同魚皮餃,午餐肉有兩半塊夠大塊,魚皮餃皮有三粒就唔會好厚。而佢湯底就有分唔同既辣度,佢既辣度真係好配合佢既寫法,小辣對我黎講就真係岩岩好好,唔會話太辣,中辣就勉強食到,而大辣就真係成到滿大汗個隻(之前曾經試過食雞煲,諗住試下食大辣,點知就辣到快死)。以小食方面,我每次都必點川味雞翼尖,因為佢真係好正佢真係醃製得恰到好處,唔會無味,真係每一隻雞翼尖都充份被辣味所包圍,對我來說是必點之選,首選,大力推,推,推
)。
以小食方面,我每次都必點川味雞翼尖,因為佢真係好正

川味雞翼尖
$50 (宵夜)
川味雞翼尖
2019-05-05 980 瀏覽
呢度主打車仔麵米線,個麻辣湯底辣得黎都夠香同夠麻。叫過中辣,開頭入口都夠濃味,食到尾就會淡啲。主要係食湯底,配料正常除左唔建議叫雞肉,因為太散好似肉碎咁。冬陰公湯底都試過一次,不過麻辣先係王道。間中試過幾次摸門釘,會無啦啦唔開。

間中試過幾次摸門釘,會無啦啦唔開。
2017-01-07 1685 瀏覽
雞煲真係無得頂,用黎打邊爐一流。。不過記得預約,而家一個禮拜食一次。車仔麵多選擇又好食,不同湯底,有魚湯,沙嗲,咖喱....麻辣最正 最好食推介: 豬排,餃子,豬紅,豬皮,雞翅尖,牛腩

最好食推介: 豬排,餃子,豬紅,豬皮,雞翅尖,牛腩
2016-09-25 1167 瀏覽
魚湯不夠濃非常淡,名不副實,需要改進,款式不夠多,其他湯底太咸,又一次的失望,上一次米線太硬,今次有改善,希望下次來魚湯有待改善。。。。。。。。。。。。。。。。。
魚湯不夠濃
2015-10-16 1136 瀏覽
眼見下午茶時段呢間餐廳有卡位,就毫不猶豫坐低了。今日試左唔使加錢的沙爹汁中辣,味道比想像中唔辣,有機會下次試大辣或麻辣。車仔麵的餸種類繁多,呢次選擇了香茅豬扒-好重香茅味,而且塊豬扒本身都醃得好味,值得一試。至於牛腩-味道無咩特別,普通左D,份量比較少比較碎,可以唔試。因為此店主打車仔麵,而且有太多選擇,想試多幾款或試下其他食品,應該要光顧好幾次了。
眼見下午茶時段呢間餐廳有卡位,就毫不猶豫坐低了。
多款特式小食可供選擇
香茅豬扒,牛腩米粉
車仔麵餐牌
  • 香茅豬扒
2015-09-25 667 瀏覽
老闆 熱誠有禮食材質素高 曾下單點選豬大腸  一點苦澀味都沒有 反而鮮甜爽口 證明處理過程用心 下單時候備註公仔面3成熟  出來效果相當符合沙田車仔必食佳選小弟剛路過此地 看裝修不錯所以嘗試了 果然不錯

老闆 熱誠有禮
2015-09-23
下午茶
  • 冬陰公
2014-11-11 578 瀏覽
睇飲食男女想試左好耐,今晚終於有機會,睇介紹話冬陰功湯底要試,就試下先,老闆話配米粉好食,的確唔錯,好夠冬陰功味,我叫中辣係唔太夠辣,另外叫左必食南乳雞翼同炸𡯁魚鬚,雞翼好入味,外脆內軟,尢魚鬚口感十足,走果時老闆仲問我岩唔岩食
2014-11-11
$56 (宵夜)
  • 南乳雞翼
2014-07-12 353 瀏覽
和朋友相約好在要來這裡試試車仔麵,皆因同事誠意推介如果吃得辣,一定要食呢度嘅冬陰公湯底車仔麵!初時都無為意,一心想試試隔壁的爆珠甜品。咁既然特別推薦,就抱住順便試埋既心態走入去。如果閣下是食環境菜的,這裡比較不適合你,這裡是食風味、味道和人情味的。好!可能因為是舖頭仔生意,所以上麵速度都不快,但十分欣賞這裡的人情味,幾乎每位來客都是熟客仔(除了我這些誤打誤撞的除外),簡單幾句問候,有空就同客吹下水嘅老細實在不多了,在這個李家的城市入面實在釐足珍貴。因為實在太肚餓,無影到相。實在是影咗相你都唔會覺得特別的一碗麵,但,都說人不可以貌相!入口第一啖已覺得非比尋常,冬陰公的香料全在這口湯裡,辣得嚟又帶點麻但又不會令人覺得搶了原本的味道,最後口裡還嚐到香茅的獨特香氣。因為點的是小辣,都吃得好盡興,所以小妹覺得如果吃得辣的人來這裡應該幾過癮!再說他們的餸,同事一再提醒這裡的炸韮菜餃又是必食之選,奈何兩個女子實在吃不下,唯有放棄這小食。但見選餸入面一樣有韮菜餃,所以即圈無疑,另再選了鹵水蛋和魚片頭。餃子一向是我的至愛,這裡的餃子皮不厚又不會過薄,而且仲大大隻,味道都不錯。至於鹵水蛋,如果你有食過鐵蛋

再說他們的餸,同事一再提醒這裡的炸韮菜餃又是必食之選,奈何兩個女子實在吃不下,唯有放棄這小食。但見選餸入面一樣有韮菜餃,所以即圈無疑,另再選了鹵水蛋和魚片頭。餃子一向是我的至愛,這裡的餃子皮不厚又不會過薄,而且仲大大隻,味道都不錯。至於鹵水蛋,如果你有食過鐵蛋,定能知這粒蛋的奧秘。

最後只能用臥虎藏龍嚟形容這間隱世小店。
2014-07-12
  • 冬陰公湯底