2022-09-16
平時好少出荃灣,今日同朋友喺荃灣行街食完飯之後想食甜品,然後搵到呢間唔錯就去咗試。門店都係普通糖水舖嘅裝修, 夜晚10:30在場仲有五六台客十分熱鬧一坐低就見到幾多岩食嘅嘢,重點係覺得價錢幾抵🤑留意到呢間嘢西式嘅話就有好多芒果類甜品, 而中式嗰啲有返一定嘅質素, 例如芝麻糊同埋合桃糊都係自家磨製, 我哋就叫咗一中一西試吓✍🏻白雪公主椰汁河粉條芒果雪糕芒果肉$36 芒果雪糕係普通嘅雀巢雪糕, 唔算特別吸引芒果河粉爽口嫩滑,掛埋芒果汁底超級消暑解渴芒果肉甜得黎有香味🥭✍🏻北海道牛奶燉蛋白$28去糖水舖唔想食得太甜驚唔健康, 好多時我都會食燉蛋白因為比較原材料亦都少啲糖, 如果每月唔舒服嘅日子叫熱嘅食一樣咁好味佢呢個燉蛋白食落去奶香味都夠濃, 仲食到一陣煉奶嘅味, 有可能係用煉奶當糖, 有少少雙皮奶嘅風味🥛唯一係覺得啲紅豆太甜 如果紅豆係咁甜嘅話個蛋白其實可以少番啲糖佢有冇紅豆嘅版本, 或者大家可以試吓嗰個
一坐低就見到幾多岩食嘅嘢,重點係覺得價錢幾抵🤑
✍🏻白雪公主椰汁河粉條芒果雪糕芒果肉$36
芒果雪糕係普通嘅雀巢雪糕, 唔算特別吸引
芒果河粉爽口嫩滑,掛埋芒果汁底超級消暑解渴
芒果肉甜得黎有香味🥭
✍🏻北海道牛奶燉蛋白$28
去糖水舖唔想食得太甜驚唔健康, 好多時我都會食燉蛋白
佢有冇紅豆嘅版本, 或者大家可以試吓嗰個