2020-11-30 1316 瀏覽
往時都係食小菜多,咁啱今日放假4點幾先做完正經野,去搵食醫下肚仔。行下行下嚟到皇雀會,諗番有段日子因為WFH又加上政府限令,真係少左好多出去搵野食。面懞懞咁走入去問下有冇野食…親切的收銀姐姐話有,隨左好親切咁帶我地坐枱,仲幫我地拎埋熱水焯下D餐具等我地食安心D。仲見我好緊張咁要消毒酒精搓手,好親切咁話我知洗手間位置,同埋消毒酒精放邊個位。佢仲拎支私人細細支嘅酒精,驚我唔方便要行太遠。果份心意,我諗酒店服務都未必有咁貼心。後來嚟埋食物,今次唔係小菜,只係蒸肉餅和焗海鮮飯,味度都無疑問拍得住小菜的高品質。食緊嘅時候,睇倒新聞話由於疫情措施收緊,麻雀會所都要停業一輪。忽然間,知道咁好嘅食店,咁好嘅員工面對住這個疫情的衝擊和挑戰,有點無助。希望香港精神,keep住努力加油!齊齊打勝仗!

希望香港精神,keep住努力加油!齊齊打勝仗!
2020-11-30
  • 焗飯
  • 小菜
2020-06-28 670 瀏覽
這里除有桌球打外,麻雀房有電動和非電動2种選擇 ,而且空間頗大頗舒適,定時還會有人來添茶倒水這里的菜式選擇多,而且味道真的也不錯,推荐菜式有煎封倉魚、煎封黃花魚、家鄉啫啫雞,和咸魚蒸肉餅。這里真的很適合三五知己良明一起來聚聚互相切磋一下。

這里真的很適合三五知己良明一起來聚聚互相切磋一下。
2019-04-23 762 瀏覽
又到食飯時間,有時同事要外出工作,所以很難得可以約齊同事一齊食午餐,同事經常約朋友打雀局,介紹皇雀會,可以訂枱叫定小菜好方便,一去到就可以開餐又唔浪費時間等位真好,款式多,好味😋,包白飯、例湯及飲品,價錢平免加一,真係平靚正👍🏼
2018-02-04 1227 瀏覽
黎到雀會,第一當然係食糊,食飯係其次。我地叫左個4人小菜餐,有三十幾款小菜任你揀。跟餐仲有老火湯,冇乜味精,幾有住家feel。講到食物方面,確實麻麻,重味,好咸,好菜叫左個魚湯時菜,清清地。服務方面算唔錯,如果講雀館黎講,環境算係清潔,煙味都有,不過可以接受。

2005-08-18 1726 瀏覽
上週英超開鑼, 又遇颱風,四人想睇波又想玩,盲摸摸貢上去試下也。以為三教九流之地,但事實係服務好, 茶水足, 野食o岩o岩好,係電視只得一個台兼14 吋,孖房者霸唔到電視位便形同虛設。可能之前未試過此玩意,所以感覺良好。不過食炒粉麵要百四蚊落樓,看官自己諗下幫唔幫襯矣。