2024-01-05 158 瀏覽
系西環呢邊學瑜伽,學習養生之道,之後約左朋友試呢間餐廳,任食大閘蟹海鮮火鍋放題岩曬我地,而且有好多地方都可以打卡添啊!等我介紹一下有咩好食!🐷優質雞腿肉🍳賣相好靚,顏色雪白,睇到已經流曬口水!輕輕涮一陣就熟,好正。🍳一次性極上蒸海鮮🍳日本帶子、、螺、蟹棒、青口、鮑魚都系唔錯既海鮮之選,好爽口彈牙。全部野同個湯底都非常夾!🍔花膠🍟@@@胡椒花膠雞湯大大塊,比例完美,只要加少少鹽去調味,就已經好好食!🐓蒸鍋食開邊琵琶蝦🍗咬開仲有勁多汁🤤口感嫩滑。食落去啖啖肉。超正!好快就比我食曬lu🤣🍎任食大閘蟹真係足料鮮,肉味較濃。食落比較香口。味道正宗!🍕呢個好食到停唔到口!😍紅蘿蔔,節瓜,蓮藕,粟米仔,脆肉瓜甘多新鮮蔬菜更是無懈可擊的組合。網上既推介果然沒錯,食物好,服務都好!

等我介紹一下有咩好食!
🐷優質雞腿肉🍳
🍳一次性極上蒸海鮮🍳
🍔花膠🍟@@@胡椒花膠雞湯

大大塊,比例完美,只要加少少鹽去調味,就已經好好食!

🐓蒸鍋食開邊琵琶蝦🍗

🍎任食大閘蟹
我同男朋友都超鍾意食大閘蟹,上年嘅時候已經好想試吓大閘蟹放題,但最後Miss咗😵‍💫!今年一早已經book定位🤑準備試吓任食大閘蟹🦀🦀🦀🦀嘅滋味!大閘蟹嘅質素,唔講得笑,全部嘅size都好夠大!絕對冇令我失望!🥹裏面仲有好多金黃色嘅蟹膏,非常Juicy,入口即溶就係呢種感覺!蟹膏回甘味濃,淡淡清香,好creamy! 一個字:正ssssss😄海鮮蒸鍋都絕對值得一讚!開邊蒸琵琶蝦,肥美新鮮,口感豐富有咬口!硯同沙白都冇沙,好fresh ! 呵呵😄跟住就叫咗啲美國進口牛肉,你試吓去打邊爐啦!進口牛肉新鮮,有牛味!完全冇極重嘅梳打粉味,不錯✌🏼最後都叫咗啲粟米仔啊冬菇咁清清腸胃!哈哈哈😹大閘蟹整體質素都非常好🫰🏼,大部份嘅大閘蟹都好新鮮同埋好多膏!店員服務有禮,餐廳環境衛生乾淨🤗令人食得放心!

2024-01-03 103 瀏覽
同朋友嚟咗西營盤一日遊,晚餐我哋就揀咗呢間相馬日式火鍋,全日消耗咗好多體力,一定要打邊爐食返夠本!首先,胡椒花膠雞湯呢,飲落去真係好有補身嘅感覺🤗!湯頭透明而且澄清,見到師傅熬湯嘅功夫功力真係一流👌🏼。花膠嘅口感彈牙,仲有淡淡嘅海味,同胡椒香氣完美咁融合落去,啲胡椒既可以暖胃又唔會過於嗆鼻😌。雞肉方面,用嘅係精選嘅老母雞,肉質結實又充滿雞味,啖啖肉吃落都覺得滿足😋。重點係,飲完呢個湯之後,成個人都感覺暖笠笠,尤其係喺天氣涼涼嗰陣時,一碗熱騰騰嘅胡椒花膠雞湯真係無得頂,真係大大嘅滿足🥣!我好推薦大家都試一試,尤其係返工疲累或者覺得身體未夠暖和嗰時候,來一碗,保證心情都好起來!👍跟住就可以開始食大閘蟹啦,大閘蟹仲大個拳頭,好多蟹膏,真材實料。海鮮蒸鍋食開邊龍蝦真係一流,龍蝦蒸完之後好鮮甜,同埋比想像中多肉好多!食完之後都有加埋其他海鮮一齊落去蒸。通常啲人打邊爐鍾意食牛肉,但我自己就比較鍾意食雞肉,呢間火鍋店仲有雞髀肉添,非常厚肉,又滑又嫩!配料方面,當然唔少得最基本嘅丸子,每一粒都係大大粒,芝士丸超濃郁,墨丸好彈牙,加少少醬汁已經好好味。

2024-01-03 81 瀏覽
今晚真係好瘋狂,💕相馬💕有一個任食大閘蟹海鮮火鍋放題,晚市無限時一次過食哂大閘蟹、海鮮蒸鍋、火鍋同幾十款炸物小食放題,真正無時無刻都食緊嘢🤭♨️♨️中式蒸點心♨️♨️太神奇!竟然連點心都有得食,講到中式蒸點心,一定少不了提到蝦餃、燒賣同牛肉球呢三寶👑!首先蝦餃嘅皮薄透明,包裹住鮮美彈牙嘅整隻蝦,每一啖齒頰留香,真係令人忍唔住一個又一個咁食😋。而燒賣呢,係咸香味濃,豬肉同蝦仁嘅組合食落去又脆又多汁,加上啲魚子醬點綴咗一點鮮,真係獨特又好味。至於牛肉球,則是鮮嫩多汁,牛肉嘅豐富口感配以少許香菜提味,嗲到尖叫,每一口都是滿足感爆棚💥。點心嘅蒸制方式不僅保留晒食材嘅原汁原味,而且又健康無負擔。呢啲傳統點心,在現代嘅飲茶檔裏都保留住咗自己嘅一席之地,證明咗經典係永不過時。每次食呢啲港式點心,都會覺得好滿足,真係飲茶嘅必選之選!🍤🍤炸物🍤🍤鍾意食香口嘢,有即叫即炸嘅炸嘢食真係好高興✌🏻🍲🍲火鍋🍲🍲好欣賞依碟嫩雞肉,用咗雞髀肉食落一啲都唔鞋,又有豐富蛋白質💪🏼🦀🦀大閘蟹🦀🦀我哋大部分時間都食緊大閘蟹😍嚟咗幾round啲蟹都唔會縮水/唔新鮮,依然爆膏流油,唔食多幾隻點過得去😛
♨️♨️中式蒸點心♨️♨️
🍤🍤炸物🍤🍤
鍾意食香口嘢,有即叫即炸嘅炸嘢食真係好高興✌🏻
🍲🍲火鍋🍲🍲
🦀🦀大閘蟹🦀🦀
2024-01-03 49 瀏覽
難得天氣甘好,行完一日街,又系時候食翻一餐好既, 🤗🤗呢一間餐廳係公司附近,平時返工太忙但系一直都好想試下,所以今日晚餐特登來。對呢個任食大閘蟹海鮮火鍋放題充滿期待!🐥🐥先享用胡椒花膠雞湯同埋閘蟹。再食海鮮蒸鍋。最後再食埋火鍋。/////蒸鍋開邊龍蝦實在係海鮮愛好者嘅夢幻選擇😍!佢嘅龍蝦肉質鮮甜👌,蒸得啱啱好,肉質嫩滑🤤,每一口都充滿咗大海嘅味道🌊。開邊嘅設計令到醬汁更能深入龍蝦肉入面,令每一塊肉都充滿咗醬汁嘅香氣同味道。加埋薑蔥嘅提味,更加令龍蝦嘅鮮美味道提升到另一層次😋。重點係,龍蝦新鮮過度,簡直就係由海直送嚟嘅感覺🙌!食嘅時候配埋啲蒸出嚟嘅湯汁一齊食,啖啖都係享受💯!而家想起都仲口水直流🤤,真係食過一次就會念念不忘。唔使講,下次有機會一定要再黎一試,如果你鍾意食龍蝦嘅話,真係唔好錯過呢個蒸鍋開邊龍蝦,絕對係你嘅菜單上嘅必選之一🔥!/////任食大閘蟹 ,醬汁微鹹又有少少酸好好入口, 🍋夠曬惹味,特別大舊。🧃🧃鍾意呢個香濃蟹膏,超級入味,好滋味。/////一次性極上蒸海鮮,有日本帶子,蟹棒,青口等等提供,全部都好足料。/////優質豚肉,👏🏻👏🏻肥瘦比例完美,而且好夠肉味。////

對呢個任食大閘蟹海鮮火鍋放題充滿期待!🐥🐥
先享用胡椒花膠雞湯同埋閘蟹。
再食海鮮蒸鍋。
最後再食埋火鍋

/////優質豚肉,👏🏻👏🏻肥瘦比例完美,而且好夠肉味。
/////番茄,紅蘿蔔,節瓜,西蘭花,全部都新鮮切出來。
返工咁辛苦,最近業績都幾好,食好D 對自己好D 都好應該姐。🖐🏻🖐🏻
2023-12-27 111 瀏覽
一直想品嚐豐盛滋味火鍋同時又享受特色既大閘蟹,所以今天特意相約友人到了西環一間超人氣火鍋店❗一定要試下!先享用胡椒花膠雞湯,講起打邊爐嘅胡椒花膠雞湯,真係暖心又提神嘅好選擇😋!嚟到涼涼嘅天氣,一鍋滾燙燙嘅花膠雞湯放喺面前,湯底馬上散發出迷人嘅香氣,先喝一啖湯,香濃嘅雞汁加上胡椒嘅微辣,瞬間暖笠笠咁滲透到身體每一個角落🍲。花膠嘅韌性同提供嘅豐富膠原蛋白嘅話,更係給予皮膚嘅養分同彈性,對於追求健康美容嘅朋友哋來講,絕對係一個唔錯嘅食材選擇🌟。而胡椒嘅加入,唔單止可以提味,更有助於驅寒保暖,增強體質,適合喺冷天噂時享用🌬️。喺打邊爐嘅環境下,慢慢嘆呢個湯,唔單止湯好飲,搭配嘅各種火鍋食材,例如肉片、海鮮、蔬菜等等,都因爲呢種湯底而更加美味🥘。真心推介呢款胡椒花膠雞湯,希望大家冬天都可以試下呢個滋補嘅選擇,保證會令你熱呼呼,滿足感滿滿😊!另外一個系蒸鍋食開邊龍蝦,口感都好Q,好快熟。任食大閘蟹,都好入味,好多膏。單骨雞翼,好嫩滑,得一條骨,食落好方便。美國特選牛肩胛,其肉質鬆軟,牛肉味極為濃鬱,油花較少,肉味同脂香平衡。加拿大桶蠔超級大,好好味。最後還提供番茄,紅蘿蔔,節瓜,西蘭花,粟米仔等新鮮

另外一個系蒸鍋食開邊龍蝦,口感都好Q,好快熟。任食大閘蟹,都好入味,好多膏。單骨雞翼,好嫩滑,得一條骨,食落好方便。美國特選牛肩胛,其肉質鬆軟,牛肉味極為濃鬱,油花較少,肉味同脂香平衡。加拿大桶蠔超級大,好好味。最後還提供番茄,紅蘿蔔,節瓜,西蘭花,粟米仔等新鮮蔬菜。

另外,佢交通都幾便利喺地鐵站出口附近,大家可以一試.
2023-12-20 127 瀏覽
作為一個食肉獸,每次嚟呢間火鍋放題餐廳就好興奮🙉點知依家仲有埋大閘蟹食,真係不得了~~火鍋放題提供幾款肉,包括:🐖豚肉、🐂牛肩胛、🐂進口牛肉同🐓雞腿肉豚肉透薄肥美,食落爽口唔Un~牛肩胛係我最滿意嘅肉,每片牛嘅油花都好平均,肉味香濃~進口牛肉就比較多脂肪,肥膏佔得多~無意之中食埋大閘蟹🦀本身唔係大閘蟹fans,不過依啲大閘蟹堅係高質,蟹膏好creamy 濃郁,唔覺唔覺食咗好多隻🙈清蒸大閘蟹係廣東嘅經典菜式,正正係為佢嘅鮮美味道而聞名。佢嘅蟹肉幼滑鮮甜,讓人欲罷不能。首先,我要話佢嘅外觀,個蟹殼咁紅,令人眼前一亮,靚到無話可講。仲有,佢嘅蒸煮過程令個蟹肉保持咗原汁原味,仲有少少自然甜味,食落之後口感鮮脆多汁,太好食嘅!同埋,佢嘅海洋香氣係嚟自大閘江嘅淡鹹水,可以更突顯出蟹肉嘅鮮味同香氣。真係係一道讓人忍唔住屢試不爽嘅美食啊!無論係佢嘅鮮美味道或者係食物質量,清蒸大閘蟹都絕對係五星級嘅佳餚。佢細緻嘅蟹肉質地,帶嚟一種淡淡嘅甜味,每一口都讓我回味無窮。同埋,佢嘅蟹黃鮮嫩滑口,搭配上蟹肉,真係至臻絕配。唔使講,佢嘅清蒸操作非常技巧,夠到家,令蟹肉保持咗最原汁原味,就連個蟹鉗都好易拆,真係好享受
無論係佢嘅鮮美味道或者係食物質量,清蒸大閘蟹都絕對係五星級嘅佳餚。佢細緻嘅蟹肉質地,帶嚟一種淡淡嘅甜味,每一口都讓我回味無窮。同埋,佢嘅蟹黃鮮嫩滑口,搭配上蟹肉,真係至臻絕配。唔使講,佢嘅清蒸操作非常技巧,夠到家,令蟹肉保持咗最原汁原味,就連個蟹鉗都好易拆,真係好享受。
😍😋😊

打邊爐食肉已經好開心,依家有埋大閘蟹食,絕對係雙重快樂呀~
2023-12-18 75 瀏覽
去過相馬其他分店,今次嚟到西環呢間,做緊大閘蟹海鮮火鍋放題,環境都係唔錯,坐得幾舒服!今次嘅重點一定係大閘蟹,因為大閘蟹任食嘅,本身以為任食嘅大閘蟹可能質素都會有啲參差🥺但係真係好有驚喜!每一隻上枱嘅大閘蟹都大隻,而且大部份都有蟹膏,仲要係黃油軟綿嘅蟹膏!蟹膏好多,一隻已經好滿足,蟹肉亦都好易可以拆出嚟食,超超超滿足🤩另外一個重點係海鮮蒸鍋,雖然呢個係一次性,但係啲海鮮都好靚😚有開邊嘅龍蝦,亦都有鮑魚海蝦大蜆,同蒜蓉一齊去蒸,食到海鮮既原味,亦都食到蒜蓉嘅香味,絕對係蒸海鮮嘅最高境界🥳其實飲完胡椒花膠雞湯,食完大閘蟹再食埋海鮮蒸鍋已經飽佐一大半🤫但係見到啲炸雞翼真係一定要試!全部雞翼都係單骨雞翼,而且即叫即炸,味道亦都有唔同選擇,椒鹽雞翼,蜜糖雞翼,黑椒雞翼,全部都脆卜卜,香口惹味,另外火鍋配料都新鮮好食😘
2023-12-18 80 瀏覽
大閘蟹又當造啦,呢間相馬有大閘蟹海鮮火鍋放題,一定要同屋企人黎試!先講大閘蟹🦀大閘蟹絕對唔細隻,而且好多膏,啲膏係金黃色,流晒油,好軟滑,蟹肉亦都好鮮甜,而且都唔使等好耐就有得食,好有效率!食完大閘蟹就緊係要飲返啲驅寒嘅嘢!呢度有胡椒花膠雞湯🫕驅寒得來又滋補,雞湯入邊真係有花膠,好濃香,好足料,骨膠原滿滿!仲有依度嘅一次性蒸海鮮都真係好高質🦐🦞🦀🐟開邊龍蝦、海蝦、花甲蜆、鮑魚、龍躉,全部都好鮮味,落足蒜蓉去蒸,保留到海鮮嘅原汁原味,味道亦都更加提升!仲未計依度嘅火鍋配料選擇亦都好多,仲有即叫即炸嘅串燒同埋炸物,即蒸點心,甜品飲品,掂!

第一次食放題係多嘢食都無從入手,好彩餐廳都有安排食物嘅順序俾我哋,否則的話真係唔知叫咩好。首先,餐廳會上咗大閘蟹先,大閘蟹質素都好好,每一隻都係好多膏的,我哋每人都大概食咗六至七隻左右。然之後就係食一次性蒸海鮮,海鮮嘅份量餐廳已經安排好咗,包括有蝦,蜆等每一款海鮮都係大大隻而且都好新鮮。再者,就係可以打邊爐!打邊爐嘅配料都有好多選擇,包括有10多款海鮮,豚肉,雞肉,牛肉,蔬菜等等。牛肉方面就叫做牛肩胛,肥肉的部份相對冇咁多,牛味就正常。海鮮就冇叫了食完一次性蒸海鮮已經足夠了。另外,仲有炸物串燒任叫,我哋都叫咗大部份的東西來試過,每一樣都是好熱的應該係即叫即炸!整體來講呢一個放題真係超級多食物,選擇真係多到不得了,值得一試!
呢排做嘢咁辛苦,一出糧當然要帶埋屋企人去食好嘢!今次就揀左係屋企附近嘅相馬日式火鍋。🦞蒸海鮮,呢個好得!只要夠四位就會送開邊龍蝦🦞,我哋仲叫左沙白🐚,鮑魚🦪,蝦🦐同黃蜆🐚!全部鮮味十足。超正!🦀大閘蟹,大隻又多膏🤤!每一啖都鮮甜多汁👍🏻。估唔到放題嘅大閘蟹🦀都咁好食。絕對係會食唔停口哦!🐮美國進口牛肉,打邊爐又點可以冇牛肉🐮。肉質鮮嫩,入口牛肉嘅味道好濃郁。完全係冇得彈!🐷午餐肉,午餐肉索哂胡椒花膠雞湯嘅味道,令到味道更加豐富!🥬蔬菜,我叫咗津白🥬同翠玉瓜🥒。兩樣都清甜爽脆,材好新鮮!

🐷午餐肉,午餐肉索哂胡椒花膠雞湯嘅味道,令到味道更加豐富!

🥬蔬菜,我叫咗津白🥬同翠玉瓜🥒。兩樣都清甜爽脆,材好新鮮!
好食開心超正大閘蟹任食之夜哇哇哇🔈,又到左食大閘蟹嘅季節啦!今日就去咗位於西環叫做<相馬> 嘅放題店度食大閘蟹放題!😎嘩❗️,呢個任食大閘蟹加海鮮蒸火鍋放題,超抵食!🤪除咗可以任食大閘蟹之外,仲可以食海鮮蒸鍋,超正🤓 仲有唔同嘅火鍋配料放題添!yeah ✌🏼海鮮蒸鍋, 超級豐富,有唔同嘅海鮮!蒸開邊龍蝦,鮮甜美味,爽口彈牙,龍蝦肉有咬口!😺好味到不得之了!一次過食咁多蒜蓉蒸海鮮,真係好開心der 💯❤️‍🔥日式串燒都非常唔錯,全部都燒得啱啱好😊!炸蝦超好食,脆卜卜!😉打邊爐配牛肩胛就係定律嚟㗎啦!牛肩胛超好食🤤充滿牛味🤎食完一舊又一舊!開心開心!當然都唔少得響鈴啦,響鈴炸到好脆,索埋啲湯超好食!🩷點可以唔講個今晚嘅最愛主角大閘蟹呢!大閘蟹非常靚仔,大閘蟹size都好唔錯 ,好大隻!啲膏又多,勁Creamy !超正😗 !絕對抵食
好食開心超正大閘蟹任食之夜

2023-12-13 72 瀏覽
無論乜嘢季節都好啦,對於我幾時都咁鍾意食火鍋嘅,平時都會周圍去搵唔同嘅火鍋店試下,呢度係一人一鍋,唔使爭住淥一坐低就是選擇湯底,呢度有個好特別嘅胡椒花膠雞湯,聞到真係好香,用嚟食肉一定好正大閘蟹啱啱蒸好,打開一睇… 啲蟹膏都算幾多,熱辣辣食真係好好味😋開邊龍蝦Size 唔算好大,但就以鮮甜搭夠,肉質非常厚實有彈性牛肉有驚喜,脂肪比例比較均勻,而且也不會太薄切,牛肉上枱速度快,牛肉香嫩肥美有種獨有既氣味,很快又食完一盤😋日本鹿兒島黑豚肉顏色粉嫩肉質軟熟,黑豚肉既油脂同豬肉分佈得好好 入口都絕對唔會覺得好肥,反而好香食得出好有豬味今餐真係好飽好滿足,而且食物真係好好食🥰非常高質👍🏽

今餐真係好飽好滿足,而且食物真係好好食🥰非常高質👍🏽
2023-12-12 69 瀏覽
又到食大閘蟹嘅季節🍁,相馬日式火鍋而家做緊任食大閘蟹海鮮火鍋放題🦀。仲要價錢唔貴,即刻捉埋老公咁去刷餐勁嘅!首先係享用胡椒花膠雞湯🍜。湯底有好濃郁嘅胡椒雞味🐓,完全食得出用咗勁多材料去煲。最緊要係有好多花膠🐟係入面。全部都大大嚿😋。絕對係補身嘅湯水!跟住就係食大閘蟹🦀。 大閘蟹🦀水準非常高。啲蟹膏🦀多到爆曬出嚟。而且蟹🦀味好濃郁。食到我同老公舔舔脷😋食完大閘蟹之後,就到蒸海鮮鍋🍲。兩個人嚟,餐廳仲會送開邊琵琶蝦🦐,除此之外,我哋仲叫咗🦪帶子同🐚灰蜆。琵琶蝦鮮甜爽口,帶子嫩滑美味,灰蜆爽彈多汁。滋味無窮!最後就係打邊爐🍲,我就叫咗最愛嘅雞腿肉🐓。雞腿🍗嫩滑多汁。而且湯嘅胡椒味令到雞腿肉嘅味道更加提升。一定要食!
2023-12-08 88 瀏覽
成家人今晚就係慶祝細妹生日▫️已經決定好去食相馬▫️今次都算係第二次食▫️最初期真係隔咗好耐▫️今次第二次▫️見有蟹食▫️所以就方便咁順便慶祝埋生日▫️呢度既質素愈做愈好▫️出面一樣有咁多選擇▫️食火鍋又點可以無菜、響鈴之類呢▫️加返少少做湯底配料都唔錯,呢度都係用電話落單好方便▫️再加上上菜速度好快▫️大閘蟹係要讚下▫️原隻放題咁食▫️好抵食▫️仲要勁好食好多膏▫️啖啖海水味道好正▫️之後海鮮裡面既蜆肉好肥美好大隻▫️份量好大▫️好新鮮完全一粒沙都無,洗得好乾淨▫️另外仲有龍蝦都份量十足▫️龍蝦肉既肉質好鮮▫️今餐既生日都食得好滿意成家人都好鍾意食大閘蟹▫️平時都食過唔同既大閘蟹▫️而呢度都係數一數二有質素▫️所以以後都好放心前來用餐 環境🔔🔔🔔🔔🔔食物🔔🔔🔔🔔🔔衛生🔔🔔🔔🔔🔔服務 🔔🔔🔔🔔🔔

環境🔔🔔🔔🔔🔔
食物🔔🔔🔔🔔🔔