2023-12-12 17 瀏覽
觀塘高質素日本料理💖 食物選擇好豐富,有刺身、壽司、串燒、小食等等,價格合理,食物質素不錯,好受歡迎👍🏻 店員細心有禮,整個用餐體驗很好~💖💖💖食評💖💖💖 神之特上刺身 $198包括三文魚、赤身、帶子、赤蝦、左口魚食材有驚喜!特別推薦帶子及三文魚,口感非常鮮嫩🤤 夜繽紛 $98包括三款刺身及三款串燒星期一至四限定套餐,好抵食好好味🤩 特別雞腎串燒,燒得好有水準好爽口吞拿魚蓉飯卷(6件)$78一口一件🤤 啖啖都品嚐到鮮嫩吞拿魚蓉,搭配上蔥花,增添了飯卷的鮮味明太子一口烏冬 $48推薦!烏冬麵條彈牙有嚼勁,搭配上濃郁的明太子醬汁,口感豐富。明太子的鹹香味與烏冬的爽滑口感形成了完美的平衡😋😋蟹籽沙律 $45新鮮青瓜絲搭配上豐富的蟹柳絲及蟹籽,沙律醬汁的酸甜味與蟹籽的鮮味,好清爽的口感,非常開胃
觀塘高質素日本料理💖 食物選擇好豐富,有刺身壽司、串燒、小食等等,價格合理,食物質素不錯,好受歡迎👍🏻 店員細心有禮,整個用餐體驗很好~

💖💖💖食評💖💖💖

神之特上刺身 $198
包括三文魚、赤身、帶子、赤蝦、左口魚
食材有驚喜!特別推薦帶子及三文魚,口感非常鮮嫩🤤

夜繽紛 $98
包括三款刺身及三款串燒

吞拿魚蓉飯卷(6件)$78

明太子一口烏冬 $48

蟹籽沙律 $45

2023-12-11 15 瀏覽
觀塘午餐日本定食觀塘工業區又開咗間新日式餐廳, 呢間位於巧明街迅達工業大廈嘅神木日本料理, 主打日式燒肉同壽司刺身, 而且性價比好高, 午市免收加一, 外賣自取仲有9折。觀塘午餐日本定食觀塘午餐日本定食係餐廳門口已經感受到好濃厚嘅日式風味, 日本竹葉, 寫滿日文字嘅牆紙, 入到去見到枱上有平時韓燒好常見到嘅懸垂式抽煙機, 最重要喺佢哋設有露天平台, 放工後係度食完飯, 係平台位置食下野飲下酒都幾舒服。餐廳中午提供午市定食套餐, 有唔同嘅壽司, 丼飯同拉麵, 價錢由$68到$228不等, 每個定食都包前菜, 沙律, 麵豉湯, 仲可加配飲品。夜晚就主打燒肉, 當然唔少得佢哋嘅刺身拼盤啦。輕量版美國極上牛柳鐵板 (120g) - $90午市定食已包飯素白飯, 沙律, 餐湯, 係鐵板燒定食; 上枱時仲聽到鐵板熱辣辣啲喳喳聲, 牛柳大塊厚身, 牛肉質嫩, 入口好腍好多肉汁, 牛味濃郁, 食到最後仍然保持溫度。配菜仲有燒紅蘿蔔, 翠玉瓜, 冬菇, 洋蔥, 加上七味粉 煎至微微嘅焦香, 味道清爽之餘又夠惹味, 鐘意濃味啲, 仲可淋上燒汁一齊食; 定食係配埋沙律, 飯素白飯, 麵豉湯, 湯裏面有昆布,
觀塘午餐日本定食

輕量版美國極上牛柳鐵板 (120g) - $90
午市定食已包飯素白飯, 沙律, 餐湯, 係鐵板燒定食; 上枱時仲聽到鐵板熱辣辣啲喳喳聲, 牛柳大塊厚身, 牛肉質嫩, 入口好腍好多肉汁, 牛味濃郁, 食到最後仍然保持溫度。配菜仲有燒紅蘿蔔, 翠玉瓜, 冬菇, 洋蔥, 加上七味粉 煎至微微嘅焦香, 味道清爽之餘又夠惹味, 鐘意濃味啲, 仲可淋上燒汁一齊食; 定食係配埋沙律, 飯素白飯, 麵豉湯, 湯裏面有昆布, 味道唔會過鹹, 好飲呀!

特選壽司定食配烏冬 - $98
想食壽司, 同時又想𠽌碗烏冬, 呢款定食就啱晒; 壽司數目已不少, 對女士來說絕對足夠, 定食有麵豉湯, 茶碗蒸, 是日小食和大大嘅一碗烏冬, 卻只售$98,價格相當大眾化; 壽司有八款: 赤蝦, 鯛魚, 三文魚, 白身魚, 吞拿魚蓉, 赤貝, 卷物, 全部用料新鮮; 鯛魚, 赤蝦肉質緊實, 彈牙, 白身魚味道清爽, 鮮甜, 吞拿魚蓉質感軟綿, 有脂香味, 赤貝外層爽脆, 肉質嫩滑, 壽司飯同刺身嘅比例剛剛好, 夾嘅時候飯質唔會散開; 烏冬都幾煙韌, 有咬口, 我好鐘意個烏冬呀! 茶碗蒸滑溜, 蛋味十足。兩個定食都幾有驚喜, 好大滿足呀!

2023-12-11 6 瀏覽
觀塘出名多野食,最緊要係:平靚正💯👍🏻既然觀塘區咁多好嘢食,今次就同朋友去食日本料理蟹籽沙律$45份量多,而且蟹籽沙律係日本料理必食的前菜餐廳當日做緊優惠:蒜蓉燒生蠔(3隻)$30新鮮甜味,不用過多的調味料已經很鮮甜逢星期一至星期四優惠刺身串燒拼艗及飲料一罐$98啱晒食肉獸朋友,可以一邊食串燒一邊傾偈鍋燒烏冬$78雜錦燒物串*$162彩虹卷$88有三文魚、吞拿魚、池魚、馬刀貝、油甘魚、左口魚當然唔少得食壽司啦,壽司大件,非常新鮮
觀塘出名多野食,最緊要係:平靚正💯👍🏻
既然觀塘區咁多好嘢食,今次就同朋友去食日本料理
蟹籽沙律$45
份量多,而且蟹籽沙律係日本料理必食的前菜
餐廳當日做緊優惠:蒜蓉燒生蠔(3隻)$30
新鮮甜味,不用過多的調味料已經很鮮甜
逢星期一至星期四優惠
刺身串燒拼艗及飲料一罐$98
啱晒食肉獸朋友,可以一邊食串燒一邊傾偈
鍋燒烏冬$78
雜錦燒物串*$162
彩虹卷$88
有三文魚、吞拿魚、池魚、馬刀貝、油甘魚、左口魚
當然唔少得食壽司啦,壽司大件,非常新鮮
今次搵食黎到觀塘嘅工廈,平時都bookmark左好多呢頭嘅餐廳,今次終於有機會試下。好彩一早訂咗位,平日黎都好多人,坐無虛席。餐廳好好招呼,店員好用心介紹野食,又會上前了解有無其他需要,好細心❤️,呢點好加分👍🏻。⭐️神之特上刺身刺身好多款,新鮮甜美,最有印象係個魚,甜蝦同帶子,鮮甜肥美😊左口魚都好出色👍🏻⭐️彩虹卷六款用唔同刺身做topping既卷物,再加上黑魚子醬同金箔,望落名貴又吸睛。雖然餡料一樣,但六款刺身,各有特色又新鮮,每一件都帶黎新鮮感😊。⭐️一口牛肉炒飯炒飯炒得乾身,米飯米米分明👍🏻,鑊氣夠,再加上落左胡椒,辣辣地咁,冬天再加食左生冷野,呢個炒飯好暖胃😍。⭐️串燒呢到嘅串燒都好出色,⭐️月見免治雞肉棒,肉味香濃,又夠juicy,沾上旁邊嘅蛋黃,蛋漿包裹整條雞串,味道立即提升至另一個層次。⭐️燒白鱔,好意外surprise到小妹🥹,白鱔好厚肉,肉質爽口彈牙,燒得半焦香,入口好享受啊!⭐️蒜蓉燒生蠔生蠔新鮮,用蒜蓉燒到隻蠔脹卜卜,入口一咬就爆汁。不過作為蒜蓉控既小妹,如果可以再爆蒜啲,就更加好了😘。⭐️蟹籽沙律蟹籽同蟹柳絲都好多👍🏻,作為前菜,好下胃,或者食到中段,清下口腔,都好適合❤️。

⭐️神之特上刺身

⭐️彩虹卷

⭐️一口牛肉炒飯

⭐️串燒

⭐️蒜蓉燒生蠔

⭐️蟹籽沙律

位於觀塘嘅日式餐廳-神木日本料理🎌主打爐端燒方式製作和牛烤肉🔥亦提供多款日式料理,好似刺身、卷物、壽司、串燒、手卷、小食、沙律、鐵板、燒肉等等🤩亦有二人餐供應😝神木設有日式打卡位📸上空掛滿色彩繽紛和傘、日式面具牆等等🤩充滿日本風情🎌日本A5鹿兒島黑毛和牛拼鵝肝超級厚切嘅日本A5鹿兒島黑毛和牛🐮肉質嫩而多汁,有彈性😝肉味濃,啖啖肉😗鵝肝質地細嫩,油脂豐富🪿另外下面仲有香脆多士🍞同埋翠玉瓜、秋葵、冬菇、蕃茄🤩口感層次豐富😚神之特上刺身(6點盛)刺身6點分別有帆立貝、三文魚、大拖羅、牡丹蝦、金且鯛魚、左口魚裙邊😍刺身厚切啖啖肉🤤味道鮮甜😛一次過可以試到六款刺身😝日本鮮魚薄切鮮魚薄切刺身當日係深海池魚🐟肉質鮮嫩肥美🤤魚油甘香細膩,質地柔軟,口感順滑😝跟咗一個醬汁,食落酸酸甜甜更突出魚嘅鮮味🐟廚師推介壽司拼-三朵金花真係好似一朵花🌹三朵金花分別有三文魚、赤蝦同呑拿魚整成嘅卷物🐟再配上不同嘅食材☺️每一啖都咁足料同鮮甜😝串燒拼盤串燒拼盤分別有手羽先、柚子燒豬腩肉、煩雞腎串、兩款時令野菜🍢串燒香噴噴,食落juicy💦手羽先外脆內軟,雞肉嫩滑🐔

日本A5鹿兒島黑毛和牛拼鵝肝

神之特上刺身(6點盛)

日本鮮魚薄切

廚師推介壽司拼-三朵金花

串燒拼盤

🍣星期一至四優惠刺身串燒拼盤 連飲品 $98🍡雜錦串燒7串 $162🦪燒生蠔3隻 $30 (是日優惠價)🦐燒大頭蝦2隻 $20🍜鍋燒烏冬 $78🍣彩虹卷 $88 🔸聽朋友推介放工去咗呢間樓上日本菜一試,先嚟試吓佢地嘅Weekday優惠刺身串燒拼盤,只需要$98,仲包括飲品😚呢個拼盤有三款刺身,例如三文魚刺身同北寄貝刺身;而串燒類有雞肉串同雞腎串等,整體燒得幾好,口感佳~以單人套餐去計,CP值唔錯🥰🔸之後,可以試佢個雜錦串燒,佢係有啲Omakase feel,會跟當日情況比五款肉類同兩款菜類。我今次試就包括雞肉串、雞腎串、雞頸肉串、雞翼同車厘茄等等。呢啲串燒烤得啱啱好,肉質鮮嫩,燒烤嘅香氣好撲鼻;個人好鍾意雞頸肉串💪🏻🔸如果你鍾意海鮮,佢地嘅燒生蠔同燒大頭蝦絕對係你首選。燒生蠔當日做優惠3隻只需要$30,係好抵食嘅優惠價,燒得好香;燒大頭蝦鮮嫩多汁,鮮甜好食😎🔸佢地嘅鍋燒烏冬同彩虹卷都係唔可以錯過嘅菜餚。鍋燒烏冬湯底濃郁,烏冬彈牙,好開胃,有蟹棒,炸蝦等等配料。而彩虹卷係一款精心製作嘅卷物,每款都配唔同嘅魚生,例如拖羅、三文魚、左口魚同貝類等等,每一款都有唔同嘅口感同鮮味!
🍣星期一至四優惠刺身串燒拼盤 連飲品 $98
🍡雜錦串燒7串 $162
🦪燒生蠔3隻 $30 (是日優惠價)
🦐燒大頭蝦2隻 $20
🍜鍋燒烏冬 $78
🍣彩虹卷 $88

【🎋神木日本料理|🌷燒肉+壽司的儀式感】好多創業嘅朋友都駐紮於觀塘,有自己的工作室開拓自己的小天地,朋友都主張幫襯特色小店,朋友想食壽司,的想食燒肉,嚟到觀塘「神木日本料理」兩樣都有,滿足曬!食咗咩🍣壽司定食中拖羅、赤蝦、馬刀貝、白身魚配吞拿魚蓉魚籽手卷及烏冬。壽司新鮮,我幾鐘意佢哋嘅手卷,賣相超靚。最後食返個湯烏冬好暖肚呢。🍣燒肉定食澳洲M7和牛牛舌,配飯、湯、茶碗蒸。如果唔夠喉仲可以單點其他食物繼續燒。🍣吞拿魚蓉夾餅呢款威化夾餅我本身好鐘意,試過夾雪糕食,口感一流,今次夾吞拿魚蓉估唔到又好出色,而且別有一番風味。🍣刺身小拼盤刺身夠新鮮,蝦超甜呀。🍣藍莓乳酸梳打、柚子乳酸梳打喜出望外嘅大杯,而且味道都好清爽喎,絕無藥水味。🍥神木日本料理📍觀塘巧明街114號迅達工業大廈4樓#觀塘美食 #工廈美食 #壽司 #燒肉 #吞拿魚蓉夾餅好好食
【🎋神木日本料理|🌷燒肉+壽司的儀式感】

食咗咩

🍣壽司定食

🍣燒肉定食

🍣吞拿魚蓉夾餅

🍣刺身小拼盤
刺身夠新鮮,蝦超甜呀。

🍣藍莓乳酸梳打、柚子乳酸梳打
喜出望外嘅大杯,而且味道都好清爽喎,絕無藥水味。

🍥神木日本料理
📍觀塘巧明街114號迅達工業大廈4樓

🍣🍱🇯🇵觀塘工廈定食lunch▫️qr code落單☑️火灸丼 -$98可以叫少飯,碗飯都幾足料,有鯛魚,三文魚,帆立貝,左口魚裙邊各2塊,食材吾係最靚但呢個價都算係甘,燒得都幾靚。呢個set仲包埋味噌湯(正常)、茶碗蒸(幾滑)、同漬物,都幾豐富。☑️慢煮牛肉丼飯 -$98同樣係定食,但佢係跟沙律冇左茶碗蒸,味噌湯同漬物是一樣的。牛肉都有好多片,有牛味,用慢煮方式烹調牛肉保持嫩紅,仲有隻溫泉蛋撈埋一齊食,加埋牛汁,整體入口幾好味,令人食到停吾到口。☑️三文魚刺身/炸雞 -$1午市優惠每人可用$1點一份三文魚刺身或炸雞,我地2樣都試左。三文魚刺身一份有3片,還好。炸雞一份有2粒,新鮮炸起,外皮幾脆,配沙律醬幾好食。
🍣🍱🇯🇵
觀塘工廈定食lunch

▫️qr code落單

☑️火灸丼 -$98
火炙丼

☑️慢煮牛肉丼飯 -$98
慢煮牛肉丼飯

☑️三文魚刺身/炸雞 -$1
午市優惠每人可用$1點一份三文魚刺身炸雞,我地2樣都試左。三文魚刺身一份有3片,還好。炸雞一份有2粒,新鮮炸起,外皮幾脆,配沙律醬幾好食。
三文魚刺身

炸雞
2023-12-04
午餐
慢煮牛肉丼飯
炸雞
2023-12-04 12 瀏覽
工廠區隱世露台日式居酒屋觀塘入邊嘅工廠餐廳有好多今次試咗一間好好食嘅日本餐廳一入到門口就有好多日式擺設仲有超人掛畫每日都有special優惠,今次叫咗個蒜蓉燒生蠔,三隻只係$30👍🏻🤝每逢星期一至四都會有一個特價嘅優惠$98有刺身串燒拼盤再加埋嘢飲刺身非常新鮮串燒熱辣辣又多款我最鍾意食佢嘅雞軟骨,燒到脆卜卜易入口唔夠喉,叫多一個刺身6點盛帶子好厚身、生蝦夠大隻雜錦燒物燒雞翼非常之多汁仲有好少見嘅燒蒜頭食😽明太子烏冬鹹鹹地嘅明太子配埋烏冬一齊食,有口感之餘有好味
工廠區隱世露台日式居酒屋
觀塘入邊嘅工廠餐廳有好多
今次試咗一間好好食嘅日本餐廳
一入到門口就有好多日式擺設仲有超人掛畫

刺身非常新鮮串燒熱辣辣又多款
我最鍾意食佢嘅雞軟骨,燒到脆卜卜易入口

唔夠喉,叫多一個刺身6點盛

帶子好厚身、生蝦夠大隻
燒雞翼非常之多汁
仲有好少見嘅燒蒜頭食😽
明太子烏冬鹹鹹地嘅明太子配埋烏冬一齊食,有口感之餘有好味
2023-11-20
  • 蒜蓉燒生蠔
  • 明太子一口烏冬
  • 雜錦燒物
  • 刺身拼盤
2023-12-02 9 瀏覽
朋友同我講原來觀塘有間工廈入邊嘅日本餐質素好好,叫我記得要去食咁梗係要去嘗試吓啦一嚟到最緊要叫嘗試吓食物嘅新鮮度叫左神之特上刺身6點盛其中我最鍾意吞拿魚同埋三文魚,因為吞拿魚同埋三文魚都好肥美同埋真係新鮮仲要厚身仲有佢嗰個左口魚都係上乘之作彩虹卷成個造型好靚不特止加咗金箔更加顯貴氣最緊要有姿勢有實際好食蒜蓉燒生蠔依家做緊優惠$10就可以有一隻燒生蠔蒜蓉同埋蠔永遠都係最佳朋友梗係冇得輸啦我哋仲叫咗六隻牛肉他他表皮輕輕燒一燒但入邊仲有深深嘅牛肉鮮味搬埋佢嗰個特色醬,同埋山雞蛋又滑又香有少少洋蔥味道好多元化,又有層次雜錦燒物再加埋個串燒,每次都有唔同嘅隨機款式最欣賞幾隻雞翼雞翼唔會鞋仲有汁同埋燒冬菇燒嘅時間非常之好冬菇唔會有乾爭爭朋友今次介紹嘅日本菜抵比贊
朋友同我講原來觀塘有間工廈
入邊嘅日本餐質素好好,
叫我記得要去食
咁梗係要去嘗試吓啦
一嚟到最緊要叫嘗試吓食物嘅新鮮度

叫左神之特上刺身6點盛
其中我最鍾意吞拿魚同埋三文魚,
因為吞拿魚同埋三文魚都好肥美

我哋仲叫咗六隻

牛肉他他
表皮輕輕燒一燒

但入邊仲有深深嘅牛肉鮮味
搬埋佢嗰個特色醬,同埋山雞蛋
又滑又香
有少少洋蔥
味道好多元化,又有層次

再加埋個串燒,

同埋燒冬菇燒嘅時間非常之好
冬菇唔會有乾爭爭

朋友今次介紹嘅日本菜抵比贊
2023-12-01 9 瀏覽
神木日本料理 📍:觀塘巧明街114號迅達工業大廈4樓A室🚗:觀塘地鐵B2出口 步行4分鐘📞:+852 3188-0900💲:~HKD68-168/head for lunch, ~HKD250/head for dinnerFood quality👌🏼:精選壽司定食、極上牛板腱燒肉定食、豚肉+雞腿肉燒肉定食、蒜蓉燒生蠔、彩虹卷、鍋燒烏冬、雜錦燒物、蟹籽沙律、刺身串燒拼盤總結:🤔一間午市做set 晚市做居酒屋嘅日式餐廳 無論午市晚市都多款式 平到貴都有 咁當然未到好抵食 不過整體午市好過晚市🙆🏼‍♀️🤔見佢有燒肉定食當然要試 lunch有得自己燒都係一種幸福 今次試咗牛板腱同豚肉+雞腿肉 後者比較建議 上碟切到有啲細塊 會寧願你畀少幾塊 但每塊大舊啲仲presentable🙊🤔豚肉+雞腿肉燒肉定食 $88 會較推薦 肉質雖然牛豬雞本質都唔同 但食落冇話牛特別好食 所以不於平少少食豬同雞仲好🤔精選壽司定食有8件壽司再配碗拉麵🍜 仲有麵豉湯同茶碗蒸 相對比較抵食🤔講完lunch 就講晚市了 晚市選擇更多 有串燒 刺身 壽司 鍋物 小食 整體都不過不失正正常常 個人覺得串燒更刺身壽司出色😮🤔蒜蓉
神木日本料理
📍:觀塘巧明街114號迅達工業大廈4樓A室
🚗:觀塘地鐵B2出口 步行4分鐘
📞:+852 3188-0900

Food quality

總結:

🤔蒜蓉燒生蠔有點鹹 但$10/隻真係冇得投訴太多 另外串燒$162/6串 性價比算還可

😋限時+$1有得加三文魚🍣刺身非常抵食 太平冇咩要求 但竟然有三塊仲要冇伏 正

😋環境都幾大 而且好港式日本風 雖然要燒肉但抽風都做得幾好 唔會食完成身油煙味

2023-12-01 34 瀏覽
喺APM 睇完電影想食日本嘢,上網見到呢間神木日本料理,於是決定嚟試試。觀塘站行過去大約5分鐘左右,位置方便。店內環境舒適,裝飾充滿日式風格。而且餐牌菜式應有盡有,壽司、串燒、炸物同料理等。✨蟹籽沙律🥗蟹籽沙律嘅青瓜絲爽脆開胃,加埋蟹籽做裝飾,顏色吸引之外,口感清新。✨彩虹卷一次過可以試晒六款唔同嘅口味嘅彩虹卷,分別有左口魚、三文魚同吞拿魚等,中間仲有青瓜、同玉子,口感層次豐富。✨雜錦燒物最鍾意燒雞翼同月見免治雞肉棒,雞翼燒得金黃香脆,而且肉質嫩滑。月見免治雞肉棒燒到香噴噴,肉汁鮮香肉嫩。仲有兩款野物串燒,車厘茄🍅同翠玉瓜,中和返食肉既油膩感。 ✨蒜蓉燒生蠔🦪宜家仲有優惠可以加$10/隻蒜蓉燒生蠔🦪,我哋都叫咗嚟試試,燒生蠔食落香口惹味!✨鍋燒烏冬鍋燒烏冬材料豐富,有炸蝦天婦羅🍤、温泉蛋、紅蘿蔔等,湯底調味啱啱好!呢幾日天氣轉涼,叫返份熱焫焫嘅鍋燒烏冬就啱晒啦~
✨蟹籽沙律🥗
✨鍋燒烏冬
月見免治雞肉棒
鍋燒烏冬
2023-12-01 6 瀏覽
觀塘工廈成日都有好野食,今日去左呢間日式餐廳,裝修好有心思,好有驚喜😍😍全部食物都好新鮮雞泡魚乾雞泡魚乾燒得好香口,一啲都唔乾,而且好鬆化一口明太子烏冬烏冬口感超好,超煙韌,明太子醬好香,好濃郁六款串燒:牛肉粒、雞肉、雞翼、翠玉瓜、秋葵全部串燒都燒得好好,配上多汁嘅燒烤醬汁,味道更加豐富燒廣島蠔推廣價$30 3隻,好抵食!!個蠔鮮甜多汁,燒得剛剛好,保持咗佢嘅原汁原味。軟殼蟹牛油果卷軟殼蟹炸得香脆,口感十分特別,加上牛油果,好味他他牛料理呢款料理有啲獨特,牛肉好嫩,配上餐廳特製嘅醬汁
雞泡魚乾
雞泡魚乾燒得好香口,一啲都唔乾,而且好鬆化
一口明太子烏冬
烏冬口感超好,超煙韌,明太子醬好香,好濃郁
六款串燒:牛肉粒、雞肉、雞翼、翠玉瓜、秋葵
全部串燒都燒得好好,配上多汁嘅燒烤醬汁,味道更加豐富
燒廣島蠔
軟殼蟹牛油果卷
軟殼蟹炸得香脆,口感十分特別,加上牛油果,好味
他他牛料理
呢款料理有啲獨特,牛肉好嫩,配上餐廳特製嘅醬汁
2023-11-29 6 瀏覽
作為鐘意捐窿捐罅搵食的為食貓 工廈商廈就係我尋寶嘅好地方 今次就發掘到一間高質又唔貴嘅日本菜🇯🇵 佢哋嘅菜式款款都用心設計 令人驚喜😍🔅牛肉他他 $88相比起西餐嘅牛肉他他 佢唔係刺身 而係經過慢煮 非常嫩滑 再撈埋日本蛋黃🐣 滑到唔洗咬就吞左 味道方面有牛味 蒜蓉味我覺得可以淡返少少 令本身牛肉味更加突出 🥩🔅蒜蓉燒生蠔 $10@一隻呢個餐牌上無寫 係侍應同我地講11月做優惠 生蠔10蚊一隻 咁抵我地試左半打 燒過嘅生蠔比起生食嘅香口d 我自己鐘意燒黎食多d 🦪 🔅神之特上刺身六點盛 $198 好靚嘅擺盤 未食都已經好吸引 六款刺身包括三文魚 油甘魚 帶子 赤蝦 大拖羅 左口魚 全部都好新鮮甜美 特別要讚大拖羅 超肥美雪花 每啖都爆油 入口即溶 超正 另外第一次食左口魚刺身 佢有調味加左d 芝麻 肉質分明 下次食刺身就多個選擇 🍣🔅雜錦燒物 隨機7串 $162未上枱前唔知會係咩 充滿神秘感 抽中左雞翼 雞肉串 雞胸軟骨 雞腎 雞肝 蕃茄仔 翠玉瓜 只係簡單用左七味粉 椒鹽等去調味 可以食得到原汁原味 所以好容易就食得出師傅燒得好唔好 果然無令人失望 表面香脆 但係保留到裡面嘅肉汁

🔅牛肉他他 $88

🔅蒜蓉燒生蠔 $10@一隻

🔅神之特上刺身六點盛 $198

🔅雜錦燒物 隨機7串 $162
未上枱前唔知會係咩 充滿神秘感 抽中左雞翼 雞肉串 雞胸軟骨 雞腎 雞肝 蕃茄仔 翠玉瓜 只係簡單用左七味粉 椒鹽等去調味 可以食得到原汁原味 所以好容易就食得出師傅燒得好唔好 果然無令人失望 表面香脆 但係保留到裡面嘅肉汁 🍢

🔅青龍炸蝦卷 $78
長長嘅卷物 包住兩條炸蝦平婦羅 天婦羅仲保持到酥脆 加上紫菜同埋火炙過嘅芝士 再舖上蟹籽口感同味道都非常豐富 係一個出色嘅配搭🍤

🍽️神木日本料理
📍觀塘巧明街114號迅達工業大廈4樓A室
2023-11-08
  • 青龍炸蝦卷
  • 蒜蓉燒生蠔
  • 雜錦燒物
2023-11-22 45 瀏覽
觀塘真係隱藏咗唔少好嘢,呢次又揾到一間高質日本菜平時路過巧明街望上去都會見到有間餐廳着晒燈,原來就係呢間,呢間餐廳有 outdoor 坐,而家呢啲涼涼哋既天氣就啱晒食物方面都幾多嘢揀,有刺身、燒物、壽司、熟食,想食刺身就先叫咗原條目仁奈,白身魚嚟講呢條既肉都幾實淨,咬落爽身,都幾重魚味,好新鮮雜錦燒物成七串,雞翼、雞肉、雞胸軟骨、雞腎,肉串烤得啱啱好,好 juicy,連翠肉瓜同車厘茄都好味再叫多兩個呑拿魚蓉手卷同蟹子沙律,人均唔使三百蚊,都幾抵食呢間餐廳仲有燒肉食,下次再試下
觀塘真係隱藏咗唔少好嘢,呢次又揾到一間高質日本菜

原條目仁奈

雜錦燒物

再叫多兩個呑拿魚蓉手卷同蟹子沙律,人均唔使三百蚊,都幾抵食

呑拿魚蓉手卷
蟹子沙律

呢間餐廳仲有燒肉食,下次再試下
2023-11-21
原條目仁奈