2025-01-27
Bookmark左好耐嘅秋意🤌🏼之前黎成日都好早賣哂啲雞早收工搞到食唔到😂今次終於有得試呢間觀塘名物!大家想食嘅一定要早啲黎!⭐️叫左一個口水雞飯同半隻豉油雞。秋意嘅口水雞同出面食嘅都幾唔同😂呢度嘅口水雞醬係用麻醬做base, 所以冇咁油膩😋醬汁帶有微微嘅麻辣味,口感層次分明。每一口都充滿香氣✨仲有花生碎同蔥花嘅加持,令整體味道更加立體,食完真係想再嚟一份!👍豉油雞秋意用心熬製嘅醬汁,醇厚又唔過鹹😚雞皮完全吸收哂醬汁,十分之入味!😍咬落去有種香醇嘅口感,肉質彈牙。而且豉油雞皮嘅油脂加埋啲豉油,真係勁好送飯🥹平時食好少飯嘅我都爬哂成碗飯!😹再嚟就係溏心蛋😙佢哋嘅溏心蛋真係超正!蛋黃柔滑,一咬就流出嚟!而且好入味😋醬油嘅咸香加埋少少酒香,口感同味道都好到爆!每一口都係幸福,同白飯簡直係絕配。⭐️蟲草花烏雞燉花膠湯✨超級足料😍成碗有一半都係湯料,如果係鍾意食料嘅人一定覺得好正!🤣湯應該冇點加味精同鹽,所以味道比較淡☺️但都飲到淡淡嘅雞味,冬天飲完成個身暖笠笠好正!🤌🏼烏雞燉到好淋,整體不錯!一定一定會再黎試埋佢個貴妃雞😍😋
豉油雞
蟲草花烏雞燉花膠湯✨