2024-04-01 536 瀏覽
成日食日本燒肉有啲悶,今次經過就試下呢間吉列牛專門店🐮聽聞佢既signature係板燒吉列牛,仲要每個餐都有熱石板可以自行加熱及控制肉的生熟度,所以吸引左我入去幫襯🙈分別叫了兩個定食: 板燒吉列牛及燒安格斯牛小排,每個單點盛為$118; 當然另外加配定食$38,包括有味素飯,楓糖流心蛋及日式大根湯!兩款肉類上枱時是全生的,熱石板上亦附上小小牛脂。肉的份量好多,絕對夠一人食,賣相擺盤精緻,不馬虎,而且肉質望上去油煙分佈分明!兩款肉口感厚身Juicy ,而且牛味好重。配上有味素飯是一流,而且真係好飽肚。兩款相比下,我更喜歡吉列牛口感,因為食落又香又脆。總結而言,原來除了日式燒肉放題, 香港仲有其他又好食又抵玩的食店! 「秘」就係其中之一了。
成日食日本燒肉有啲悶,今次經過就試下呢間吉列牛專門店🐮

包括有味素飯,楓糖流心蛋及日式大根湯!

兩款肉類上枱時是全生的,熱石板上亦附上小小牛脂。

兩款相比下,我更喜歡吉列牛口感,因為食落又香又脆。

2024-01-12 801 瀏覽
去咗家有人氣嘅食店,我點咗張吉列板燒牛定食,真係令人眼前一亮🌟!好彩唔使排隊,嘆番口茶,食物已經送上枱。睇下啲吉列牛,裹住嘅麵包糠金黃得嚟又唔油膩,啪啪聲咬落去嘅口感正!牛肉香滑得嚟,夾埋啲飯真係得嘅。不過,我覺得個溏心蛋可以再惹味少少,咁就真係無得輸喇。板上吉列牛肉烤得啱啱好,溫度夠溫暖又能保持啲肉汁。想點幾成熟自己話事,真係話哂算,食得我心花怒放😊。服務又好,見我燒肉嘅爐火心不在焉,即刻送來酒精加嘢燃,顧客體驗一流!整體嚟講,好過我想像,下次有機會一定再嚟轉轉!👍👍👍

2023-09-25 1075 瀏覽
店舖門口掛好大嘅Lunch set海報,以至店內掛同樣嘅海報,係完全睇唔到有註明只限平日,都無問題嘅,咪跟返假日menu囉。到睇menu叫定食set,份menu寫明包罐汽水,到點餐時侍應先拋句假日唔包汽水,份menu註明咗,我話睇唔到有註明喎,佢先講新印嘅menu未貼返註明,舊嘅就有貼… 大佬呀,舊嘅menu甩皮甩骨,新舊擺埋一齊正常都㨂新menu嚟睇啦!先唔講食物質素味道,剩係營商手法,前後唔同位都有誤導成份,以至侍應員工態度問題,都已經食慾大減。因為小朋友同老人家太肚餓,就照留低消費,四大一小埋單$428,唔係多,只係環境、態度、食物各方面可以有其他更好選擇。知道而家營商條件好差生意好難做,但唔應該從誤導人方向埋手,以我呢個例子,就只會被誤導一次,跌幾百蚊,但就由OpenRice CD-ROM身分都企出嚟留一次言而永無下次,全線秘嘅分店都black list 咗。覺得值嘅咪繼續咁營商落去囉。祝生意興隆呀⋯⋯

祝生意興隆呀⋯⋯
2023-09-24
10 分鐘 (堂食)
#乜乜飲食日記 「二擦!雖然每次都想試其他,但都忍唔住叫返扑葉味噌牛肉 orz」———————————————🔺元朗小店🔺高質🔺石燒牛 🔺邊食邊煮_好啱尷尬或首約的飯局🔺💛———————————————🍊秘・扑葉味噌牛肉 $98 已配昆布湯和飯🔹味噌的甜味同扑葉的香氣真係會慢慢慘入燒牛肉同鮮菇,每啖都好香好香好濃,雖然味噌會鹹但又停唔到口,一口牛一口飯就剛剛好!🔹+$38 有飯素、楓糖流心蛋、櫻花昆布湯🍊板燒安格斯牛小排 $118牛小排真係無乜得輸,好有肉味,質地嫩滑,厚薄適中,好食!🔹總結:石燒牛黎講,秘的牛真係高質,唔會有咬唔斷的筋,肉質嫩滑都係百幾蚊,又有得自主生熟度,可以一擦再擦!🔹後記:第一次食板燒吉列牛 $108,嗯..未遇到大家狂讚吉列牛的真諦。。再燒牛後的吉列邊唔鬆脆,可能下次試試黑松露版~
———————————————
———————————————
🍊秘・扑葉味噌牛肉 $98 已配昆布湯和飯
🔹+$38 有飯素、楓糖流心蛋、櫻花昆布湯

🍊板燒安格斯牛小排 $118
牛小排真係無乜得輸,好有肉味,質地嫩滑,厚薄適中,好食!

• 秘・扑葉味噌牛肉
2023-09-12 535 瀏覽
朋友突登入元朗搵我食飯然後我搵到呢間餐廳睇到menu嚇親因為好經濟實惠🥹百零蚊就有個吉烈牛加飯份量超多肉啱啱好烤兩烤外脆內軟食完足夠飽到上心口加上呢個價錢值得比五星朋友叫左鰻魚飯份量十足味道不過不失無咩特別但價錢一樣都係好合理小食見到有炸牛蒡咁特別就試下係幾有趣嘅但咸咗少少幾多幾條有啲膩而且熱氣感仲勁過個吉烈牛有啤酒就要有雞泡魚乾份量依然係巨味道就無咩太驚艷不過送酒黎講都好夠整體黎講真係好抵食味道唔錯可以二刷之選
朋友突登入元朗搵我食飯

真係好抵食
味道唔錯
可以二刷之選

2023-05-07 743 瀏覽
已經光顧左2次既板燒牛店 食物品質高同價錢都比較親民今次同朋友去叫左2款唔同既吉列牛1.燒黑松露吉到牛加配定食💰158 +38定食加配 (包括 - 紫菜燒汁飯,流心蛋,日本大根湯)吉列牛外層炸得酥脆 炸粉薄身得黎痴得好實 唔會燒燒下皮同肉會分開 牛肉花紋靚 做到外脆內軟既感覺 牛肉都好juicy 唔會燒到好乾 食落帶有黑松露香 同牛肉既味道好夾 唔會好油膩加配飯食好夾 紫菜飯加左燒汁 七味粉 芝麻等配料 食落好香 2.板燒吉列牛加配定食 💰118+ 38一樣都係加配左定食 (包括 - 紫菜燒汁飯,流心蛋,日本大根湯)原味既吉列牛比起黑松露味切得比較厚身 個人覺得呢個比較抵食 牛肉質素 顏色都好靚 牛肉燒起黎 側面既吉列粉做到脆既效果 香口
已經光顧左2次既板燒牛店 食物品質高同價錢都比較親民

今次同朋友去叫左2款唔同既吉列牛

1.燒黑松露吉到牛加配定食💰158 +38
定食加配 (包括 - 紫菜燒汁飯,流心蛋,日本大根湯)

加配飯食好夾 紫菜飯加左燒汁 七味粉 芝麻等配料 食落好香

2.板燒吉列牛加配定食 💰118+ 38
一樣都係加配左定食
(包括 - 紫菜燒汁飯,流心蛋,日本大根湯)
對上一次食依間餐廳,已經係幾年之前既事,其實我有啲怕食依一種石燒,因為食既時候會瘋狂彈到,今次都唔例外係咁彈到手😅!星期日夜晚竟然唔洗等位,餐廳裝修以木系為主,燈光偏暗黃,餐桌剛好放到兩個石燒定食,唔會好逼夾。💕依種石燒有個好處,燒到幾熟可以自己控制,滿足到我地需求不一既情侶。————————————♥———————————- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -♥️ 秘燒黑松露吉列牛配定食 $196(秘之飯素,楓糖流心蛋,日式大根湯〉份量都多,吉列牛周邊包左一層黑松露麵包糠,外脆內軟,燒既時候有淡淡黑松露香,牛肉厚度適中。♥️ 板燒安格斯牛小排配定食 $156(秘之飯素,楓糖流心蛋,日式大根湯)薄薄牛小排係石板上輕輕燒一燒,咬落去油香十足,牛味濃郁,質地柔軟。⭐️提提大家:餐廳只收現金,平小帶現金出街既人士,要留意啦!- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -————————————♥———————————

————————————♥———————————

♥️ 秘燒黑松露吉列牛配定食 $196
(秘之飯素,楓糖流心蛋,日式大根湯〉

♥️ 板燒安格斯牛小排配定食 $156
(秘之飯素,楓糖流心蛋,日式大根湯)

————————————♥———————————
  • 秘燒黑松露吉列牛配定食
2023-03-25 449 瀏覽
每次黎都係點一樣既,覺得呢間既燒牛係元朗黎講真係抵食菜式: 板燒吉列牛+晚市加配定食$38夜晚黎親都好少話要等位,等齊人就可以入座個人好食鐘食飯上面啲海苔、令我食肉大增😂😂 又有流心蛋食、增肌增肥餐滿足哂我自己既願望🥹 將d肉放係塊板上面,自行燒幾成熟都得👍 外邊脆口,肉質又好重牛味、有質素保證黎咁多次,同埋個湯好甜,之後仲叫左份薯條配芝士醬、好濃既芝士 加落薯條到好好食,咁樣已經食飽左一餐 下次會再同朋友一齊嚟食
每次黎都係點一樣既,覺得呢間既燒牛係元朗黎講真係抵食

菜式: 板燒吉列牛+晚市加配定食$38
夜晚黎親都好少話要等位,等齊人就可以入座
2023-02-12 563 瀏覽
第一次去 秘 食燒肉,唔洗等位好耐,餐廳燈光柔和,店員都幾nice。同朋友諗咗一陣,最終決定點咗兩款唔一樣嘅牛肉set,我揀嘅黑松露吉列牛比較香,但肉質無咁軟滑。而朋友揀嘅另一款牛就軟滑好多,好好食。吖,唔記得講,要小心太多油時會俾油彈到,我不幸中眼角😂另外想講下佢個金魚湯,凍嘅,條金魚好厚面皮,層皮口感好似粉果咁,同埋無味嘅。而魚肚入面係咪章魚丸之類?味道幾好。不過呢個金魚湯真係唔想再飲,將成個餐拉低咗個評分。

而朋友揀嘅另一款牛就軟滑好多,好好食。
吖,唔記得講,要小心太多油時會俾油彈到,我不幸中眼角😂

2023-02-09
3 分鐘 (堂食)
2023-02-09 378 瀏覽
元朗出名好多野食今日我地行街經過一間日式燒肉店平時我唔鐘意食燒肉因為總覺得好肥膩好多油食兩嘆就食唔落今日就叫左黑松露吉列牛出乎意料之外啲肉好瘦.啲花紋好靚食落有淡淡既黑松露味好好食鰻魚就無腥味非常新鮮而且份量足夠一個人食岩岩好.可以再encore
元朗出名好多野食
今日我地行街經過一間日式燒肉店
平時我唔鐘意食燒肉
因為總覺得好肥膩
好多油食兩嘆就食唔落
今日就叫左黑松露吉列牛
出乎意料之外啲肉好瘦.
啲花紋好靚
食落有淡淡既黑松露味
好好食

鰻魚就無腥味
非常新鮮
而且份量足夠
一個人食岩岩好.

可以再encore
黑松露吉列牛
原條鰻魚
黑松露吉列牛
2023-01-30 340 瀏覽
(〃'▽'〃)┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈久違的石燒牛之夜✨平日既下班想吃個快飯,選擇了人氣頗高的石燒吉列牛店對上一次到訪已是幾年前,幾年後再吃味道還是不變😳┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈𐂐 ⠜秘燒黑松露吉列牛定食 $196 (3/5)必食推薦❤️!定食配秘之飯素,楓糖流心蛋,日式大根湯非常豐富~吉列牛油脂足夠,牛肉厚度適中有口感自己燒還可以控制火候呢!燒肉醬汁味道像黑椒味,沾上牛肉很滋味好吃🤩┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈𐂐 ⠜ 浦燒原條鰻魚飯 $126 (3/5)鰻魚色澤鮮艷,肉質嫩滑無骨!加分米飯還配上飯素更加可口✨唯一要挑剔的是鰻魚不夠熱🥹如果是熱辣辣的真的更好吃!最後用了石燒加熱法😹┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈𐂐 ⠜蘋果碳酸 $26𐂐 ⠜柑橘梳打 $26┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈
(〃'▽'〃)
久違的石燒牛之夜✨
平日既下班想吃個快飯,選擇了人氣頗高的石燒吉列牛店
對上一次到訪已是幾年前,幾年後再吃味道還是不變😳
┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈
𐂐 ⠜秘燒黑松露吉列牛定食 $196 (3/5)
吉列牛油脂足夠,牛肉厚度適中有口感
自己燒還可以控制火候呢!
燒肉醬汁味道像黑椒味,沾上牛肉很滋味好吃🤩

┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈
𐂐 ⠜ 浦燒原條鰻魚飯 $126 (3/5)
鰻魚色澤鮮艷,肉質嫩滑無骨!加分
米飯還配上飯素更加可口✨

𐂐 ⠜蘋果碳酸 $26
𐂐 ⠜柑橘梳打 $26

2022-12-12 536 瀏覽
餐廳有幾間分店,元朗分店去過幾次,今次閒日夜晚去食,很少食客,不用排隊,即入。秘燒牛肉鍋:每次必叫!食物款式豐富,牛肉粒有好多粒(接近十件),白蘿蔔好入味,還有芋絲、金菇、日本魚蛋,湯底味濃,加少少湯來撈飯,十分美味。爐火保持温度,熱食令牛肉鍋食物十分入味。芝士吉列豚肉定食:豚肉炸得酥脆不油膩。芝士醬分開上,可自己選擇點多或少。芝士醬同薯條的芝士醬相同。和風薯條配芝士醬:粗薯條炸得香脆,份量多,配芝士醬十分夾,三個人食都食唔晒。
秘燒牛肉鍋:
芝士吉列豚肉定食:

和風薯條配芝士醬:

粗薯條炸得香脆,份量多,配芝士醬十分夾,三個人食都食唔晒。
2022-11-03
2022-11-30 379 瀏覽
得閒想食燒肉但又唔想食燒肉放題就可以考慮下去呢間!餐廳主打吉列牛同安格斯牛小排燒肉,所以我地今次就黎試下佢呢兩個餐😆😆呢間餐廳可以就咁叫單叫肉,如果係午市食想+飯+蛋就另加$20,晚市食+飯+蛋就加$38,所以午市同晚市之間既價錢都唔係差好多👍🏻同埋佢啲牛既份量十分之多,係一個男人食都會滿足既程度😋自己放係鐵板到燒,想幾熟就幾熟,好玩又好食🥰同埋店員都好貼心,見到冇火就會主動幫手換👍🏻價錢唔價又抵食,真係希望佢開多D分店,唔洗次次都排咁耐隊😢

價錢唔價又抵食,真係希望佢開多D分店,唔洗次次都排咁耐隊😢
全香港CP值最高嘅吉列牛🤩秘板燒吉列牛✨份量都幾多下😆吉列牛比薄薄一層日本麵包糠包住表面炸到酥脆唔油膩!可以按返自己想要嘅熟度,再自行係熱石板度燒😇板燒安格斯牛✨呢份比吉列牛無咁熱氣!但肉嘅質素依然都係咁靚,咁重牛味🤤秘•燒牛肉野菜鍋✨牛腩炆到好腍,唔會好乾柴又唔會痴牙!味道方面相對地重🤗有輕微嘅辣,好惹味😋送飯食一流呀!另外每一個套餐都可以加埋超多飯素嘅日本米飯、楓糖流心蛋同大根湯🤓滿足到捧住個肚走😌😌😌秘 (鴻運樓) (元朗)元朗教育路105號鴻運樓地下3號舖
全香港CP值最高嘅吉列牛🤩秘

板燒吉列牛✨
份量都幾多下😆
吉列牛比薄薄一層日本麵包糠包住
表面炸到酥脆唔油膩!
可以按返自己想要嘅熟度,再自行係熱石板度燒😇

板燒安格斯牛✨
呢份比吉列牛無咁熱氣!
但肉嘅質素依然都係咁靚,咁重牛味🤤

秘•燒牛肉野菜鍋✨
牛腩炆到好腍,唔會好乾柴又唔會痴牙!
味道方面相對地重🤗有輕微嘅辣,好惹味😋送飯食一流呀!

滿足到捧住個肚走😌😌😌

秘 (鴻運樓) (元朗)
元朗教育路105號鴻運樓地下3號舖
  • 板燒吉列牛
  • 板燒安格斯牛
  • 秘•燒牛肉野菜鍋
2022-10-23 336 瀏覽
大家有無掛住鄉下嘅吉列牛呀🤗近期都開左唔少主打食吉列牛嘅餐廳,究竟今次嘅《秘》可唔可以為大家止止渴呢🤔?🥩秘。燒黑松露吉列牛加配定食吉列牛外層炸得酥脆,比較可惜嘅係牛肉解凍爭左小小,以致做唔到就咁食都外脆內軟嘅感覺,慶幸牛肉油花都算豐富,用石燒加熱食勉強可以救得返,但鍾意食比較生嘅朋友就可能會失望,另外要挑剔嘅係跟餐嘅大根湯過於清淡,清到無咩味,可能俾碗麵豉湯我會開心少少,而白飯加左飯素同紫菜食落香口,流心蛋呈啫喱狀足夠出色,如果牛肉解凍做得好啲會更高分。
🥩秘。燒黑松露吉列牛加配定食