跟朋友两个人一起早上来的,到店需要取号,早上八点半到九点的样子去的,没多久就喊到我们了,进店之后两个人点了这些,一个女生一个男生吃这些,说实在的超级超级撑,比较推荐的是叉烧包和香煎萝卜糕,早上十一点半前结账可以半价哦。
2021-12-03
10 分鐘 (堂食)
2020-01-10 1038 瀏覽
前排屋企人聚餐,方便老人家就簡咗呢間一來到個部長就介紹食阿拉斯加蟹,話又抵食又鮮甜,仲大大隻 。睇落幾抵食,加上老人家未食過就叫咗2隻。一上菜梗係呃like影反張相先果然冇介紹錯,蟹夠新鮮所以都好鮮甜,蟹腳淡淡肉老人家都食得好開心😄其他小菜都唔錯,霸氣牛柳粒夠淋,有埋黑椒夠香。薯仔炸過配黑椒都好惹味。小炒皇同上湯豆苗都幾好,另外,服務態度都幾有善。老人家上落唔方便,都主動幫手下次都應該會再來
前排屋企人聚餐,方便老人家就簡咗呢間

一上菜梗係呃like影反張相先

果然冇介紹錯,蟹夠新鮮所以都好鮮甜
,蟹腳淡淡肉
老人家都食得好開心😄

其他小菜都唔錯,

霸氣牛柳粒夠淋,有埋黑椒夠香。薯仔炸過配黑椒都好惹味。

小炒皇同上湯豆苗都幾好,

另外,服務態度都幾有善。老人家上落唔方便,都主動幫手

下次都應該會再來

2019-12-27 600 瀏覽
今次兩個人黎稻香食飯,大概6點幾黎到,唔洗等位。環境整齊乾淨唔錯,服務態度ok。叫左3餸1湯,食左兩百幾蚊,食到好飽。而且性價比好高,酒樓晚飯呢個價錢黎講真係算平,值得再黎食!汽鍋川芎魚頭湯。外表賣相就已經覺得好靚,打開之後見到入面d料勁足,有雞腳瘦肉同埋好多藥材,不過就唔係好見到魚頭。呢個湯藥材味會幾濃,比較似係食療嘅藥膳湯,個人幾喜歡藥材味所以好鍾意,但係如果唔太鍾意藥材味嘅朋友就要留意翻啦。紅燒石岐乳鴿隻乳鴿燒到d皮好脆,趁熱食嘅時候真係好脆好好食。d肉都幾嫩滑,仲有d肉汁,香脆可口。細細隻,兩個人食一份可以過下口癮。家鄉魚腸煎蛋份量好足夠,超大份,魚腸好多。有d蛋邊煎都好脆,好好食,又唔會話太鹹太淡,啱啱好。醬皇栗子雞煲個雞煲上到黎熱辣辣,味道好濃郁,d雞好入味,栗子仲好粉。有少少辣椒,不過唔算太辣。d汁好好味,送飯一流。

2019-11-27
15 分鐘 (堂食)
  • 汽鍋川芎魚頭湯
2019-06-25 1575 瀏覽
昨日,同屋企人去咗稻香食飯。有個部長介紹咗個好抵食既套餐【金豬宴】。半席都唔洗1千,有豬又有🐟又有元貝,咁抵食就叫咗半席。呢幾樣抵讚沙律乳豬---乳豬夠熱又夠脆,有d沙律菜,食落去唔會覺得油清蒸魚----蒸到啱啱好離骨,又夠滑杏香蝦球---夠特別,咬落去QQ,又有d杏仁片蒸元貝----大隻又好食燒雞----夠熱又夠脆,可能啱啱炸起,好juicy 但個鰻魚飯就一般般,冇咩特別。整體都,下次食飯都可以繼續來既。
昨日,同屋企人去咗稻香食飯。

呢幾樣抵讚

沙律乳豬---乳豬夠熱又夠脆,有d沙律菜,食落去唔會覺得油

清蒸魚----蒸到啱啱好離骨,又夠滑

杏香蝦球---夠特別,咬落去QQ,又有d杏仁片
蒸元貝----
大隻又好食
燒雞----夠熱又夠脆,可能啱啱炸起,好juicy

但個鰻魚飯就一般般,冇咩特別。

整體都
,下次食飯都可以繼續來既。

2019-06-09 768 瀏覽
咸水角 油到反光 反到平時經常食炸野既我都唔想食 服務 已經坐到人貼人 所以我就將熱水壺拎張椅放係格離放住先 如果唔係會逼到甲唔到野食 服務員將壺熱水放係我將台到 我已經同佢講無位 之後佢都堅持放多兩次係我將台到結果我完全甲唔到食物 野食已經唔係平 加埋一 一寵蝦餃都34蚊 仲要咁既服務 下次真係請都唔去
咸水角 油到反光 反到平時經常食炸野既我都唔想食
2019-06-09
30 分鐘 (堂食)
午餐
2019-04-20 1082 瀏覽
一直都知道稻香有宵夜邊爐放題,而且價錢亦都唔算太貴,好似係$138再加一,所以今次就特登搵埋朋友一齊去試吓稻香嘅宵夜邊爐性價比高唔高😂😂我哋一坐低就即刻嗌咗要咩湯底先,我哋揀咗鴛鴦鍋,一邊係清湯一邊係沙嗲湯,我哋都覺得沙嗲湯會比較入味,其次就講下牛嘅質素,我覺得無骨牛小排嘅質素會好啲,因為佢食落去牛味比較濃郁,都算係幾入口即溶,唔會太鞋烚烚😲😲而且有好多種配料俾我地揀,例如海鮮或者丸類,我哋試咗幾隻蝦係幾唔錯嘅。總括來講其實都唔算太差,有返呢個價錢應有嘅質素⭐️⭐️⭐️值得一試👍👍

2019-03-27 763 瀏覽
今日同學仔whatsApp咗張25蚊收條,两人喺某間稻香吃了一隻雞,2人茶錢11蚊*2+1蚊一隻雞=25蚊。以上whatsApp提醒了我一件事,一蚊雞真係來了。於是今晚來到深水埗稻香,一行6人,可以嗌3隻雞,但我們不會齋嗌3隻雞嘅,仲嗌咗以下三個餸同埋一個湯隻雞一上枱就被分屍,好吃係好吃,但D油真係多咗D,聽日要做多D運動先至得。啫啫通菜煲D菜够新鮮,但又好似鹹咗啲啲。節瓜蝦米粉絲煲就啱啱好,不鹹不淡不太油。黑蒜螺頭燉雞湯就好濃,好鮮,加埋黑蒜真係掂吖。

啫啫通菜煲D菜够新鮮,但又好似鹹咗啲啲。

節瓜蝦米粉絲煲就啱啱好,不鹹不淡不太油。

黑蒜螺頭燉雞湯就好濃,好鮮,加埋黑蒜真係掂吖。
2019-03-24 541 瀏覽
難得有日大家都得閒,一於拉埋先生同老爺奶奶飲茶。諗過幾間,但一係就坐得逼一係就啲野唔好食,都係依間好啲,坐得舒舒可以慢慢傾計,而且野食ok都唔貴。其實之前對呢間嘅印象麻麻地,因為有次做節食晚飯,佢得套餐ABCD,想散叫都唔得,但中午飲茶黎計依間又的確唔差既。原粒蝦大大隻,夠爽,而且入面豬肉肥瘦適中。夠酥,叉燒餡都算多👌🏻中規中矩👌🏻本身對薄罉無咩期望,所以都無特別影佢,但咬左下發現,好得👍🏻夠薄身,軟得黎唔會削,而且餡多,有菜圃蝦米粟米蔥,有咬口得黎啲味又夾到👍🏻👍🏻
原蝦燒賣皇

原粒蝦大大隻,夠爽,而且入面豬肉肥瘦適中。
叉燒酥

夠酥,叉燒餡都算多👌🏻
山竹牛肉球

叉燒酥
山竹牛肉球
櫻花蝦薄罉
2019-03-19 180 瀏覽
今日來到深水埗同朋友飲早茶,呢間沒有半價點心優惠,可能因為本身已經好平,平日價小點只是13蚊。雖然沒有半價,但都有D特價點心吃嘅。所以3人吃咗7樣嘢,都只是百零蚊。而好耐冇吃嘅香麻脆芋餅就成為我今日的推介。賣相極普通,甚至有D醜怪。但餅皮又薄又脆,入口鬆化,而芋頭餡也過得去,耐唔耐吃吓都唔錯。

2019-02-21 393 瀏覽
初四晚攞衫去自助洗衫,又要洗又要乾衣加加埋埋個幾鐘,點食茶記吖!唯有食稻香啦!新年想食啲簡單小菜當然冇可能啦! 大部分意頭價$88仲要冇乜野揀。柚子蜜桃焗肉排,估佢唔到係辣嘅,其實好食,只係雷囡s唔啱食...上湯蒜子豆苗,上湯今次竟然唔咸!但係豆樹...脆皮炸子雞半隻,等左好耐,唔熱嘅,佢6碟一齊捧出嚟,可能等齊「雞」先出餐,所以熱唔熱睇彩數啦!等到最後果隻咪熱囉!價錢都算ok啦,簡簡單單幾個餸,份量都唔少。新年選擇唔多,孖寶都抵食嘅。

上湯蒜子豆苗,上湯今次竟然唔咸!但係豆樹...

2019-02-08 352 瀏覽
💁🏻‍♀️稻香 (深水埗)🍽-年廿九去飲茶,估唔到竟然唔洗等位😍😍馬拉卷幾重奶皇味,但份量有啲少芋頭煎餅🥞次次去稻香都必叫!表面煎到好脆,個餡又好香芋頭味,可惜有啲甜😢雪菜火鴨絲炆米以份量取勝,$60幾蚊勁大兜😵😵但味道普通,火鴨絲冇咩味,有啲dry兩個人夾埋食左$170🙆🏻‍♀️價錢average 啦📍稻香 (深水埗)#深水埗 大埔道222-230號快樂大廈地下及一樓全層 #小丸子搵食記 #小丸子深水埗
💁🏻‍♀️稻香 (深水埗)🍽
年廿九去飲茶,估唔到竟然唔洗等位😍😍

馬拉卷
幾重奶皇味,但份量有啲少

芋頭煎餅🥞

雪菜火鴨絲炆米

兩個人夾埋食左$170🙆🏻‍♀️價錢average 啦

📍稻香 (深水埗)
#深水埗 大埔道222-230號快樂大廈地下及一樓全層
#小丸子搵食記
#小丸子深水埗
2019-02-06 247 瀏覽
好耐之前食過D食物麻麻地,同係其他分店食過好差,所以如果有選擇,係吳會去稻香,但因為過年,今年好多酒樓full哂,周圍都卜吳到位,而且都會就反老人家係呢區食,所以半個月前已卜定呢間稻香😅————————————————————但今日食完之後,我對昵間稻香完全改觀,同以前相比係吳同曬,食物同質素都好掂,價錢又平,服務都吳差,新年係比較忙,但服務都算👌😊😊————————————————————叫左一席,有啤酒,有汽水,食物又足料,食完仲有利是🧧派✌️✌️✌️✌️✌️————————————————————1-乳🐷全體—-塊皮夠脆,肉又嫰👍2-至尊燒鵝皇——熱辣辣,皮脆肉嫩,估吳到稻香既燒鵝都甘好食👍3-紅燒花膠🐔絲翅——-呢個吳得,個(獻)太豆粉,入面材料都可以,但比個豆粉(獻)影響差左😅4-清蒸珍珠龍躉——蒸既時間剛剛好,肉夠鮮嫩,味道又好味👍5-高湯珍寶大🦐球伊面—-🦐肉爽口,伊面味道ok,不過煮過火林左小小,同埋又係好豆粉(獻)😫6-錦繡玉帶蚌柳——有帶子同象拔蚌,配菜連耦木耳節瓜炒,味道都ok,不過我就食到係用雪藏既象拔蚌,但味道都可以接受,不過不失😊7-蠔皇金錢扣螺片——呢個味道吳錯,冬
1-乳🐷全體—-塊皮夠脆,肉又嫰👍
4-清蒸珍珠龍躉——蒸既時間剛剛好,肉夠鮮嫩,味道又好味👍
7-蠔皇金錢扣螺片——呢個味道吳錯,冬菰又大隻,煮得夠味,螺片味道同肉質都奭口😋
8-金糖百花球——-味道同口感無問題,但太細粒,吳得大體,我令願你整小幾粒。因為始終一席上枱會好睇D😃
9-生炒糯米飯—-呢個飯又炒得吳錯😉
10-壽🍑包——蓮蓉饀,味道都ok😊
11-🧧——食完仲每人派一個金幣(10)利是😇😇😍😍(新年期間)
———————————————————-
做得最出色係乳🐷,燒鵝,龍躉,螺片,糯米飯,其他就一般😬
如果呢區計,論價錢,食物質素,服務都合格,都可以叫大眾化😉😉
乳豬全體
清蒸珍珠龍躉班
蠔皇金錢扣螺片
生炒糯米飯
2018-12-01 644 瀏覽
28號晚同朋友2條友收咗工唔知去邊道食,又唔想成日去黄竹街萬記食,又聽人講旺角稻香D羊腩好正心念深水埗都有間仲話街方都未食過不如去試下,點知一去到就知中伏8點幾去到見到到地下火煱冇咩人,我地只想食下羊腩煲炒個餸咪上1樓食小菜囉,上到去見仲少人過樓下得2,3枱客心知中伏,但係都到咗咪坐底叫野食,咁就食咗個羊腩煲+ㄧ碟菜,薑蔥煎蠔,勝瓜炒鮮魷4樣野.D餸都好快嚟到點知D羊腩ㄧ口又唔霖又唔入味要咬好奈,到薑蔥煎蠔ㄧ見到D蠔好似蘇炸生蠔ㄧ様上晒粉仲要有D薑蔥汁係面差難食,仲有勝瓜炒鮮魷好似白烚ㄧ樣仲有D勝瓜有D老魷魚口感都同白烚ㄧ様真係唔個大廚知咩叫炒到最後10點要我地埋單又10點半就話要收碟收枱仲要開始熄燈真係你滷味火都嚟埋即刻少Q佢,你滷味如果我8點幾嚟果時同我講我都仲話,仲當我地儍㗎ㄧ様佢地趕收工就趕客走,咁大個人食個咁多地方真係得ㄧ次見ㄧ間大酒樓系收10點半街方都係咁話............冇下次

即刻少Q佢
街方都係咁話............冇下次

2018-11-28
2018-06-25 1349 瀏覽
今日難得一家人都放假啊 就諗下夜晚晚餐出去邊度食好呢 !! 長輩就比較喜歡酒樓 、小朋友就比較喜歡自助餐 有啲頭痛添🤣 最後費事煩都係食翻一如既往嘅酒樓啦 “稻香” 老顧客 😆不過 今次就失望啦 ..............鮑魚蒸排骨 排骨蒸既時間岩岩好 啲肉蒸到好滑五柴架!!但系個重點鮑魚就岀事啦 🤦🏻‍♀️ 蒸到過晒時間 好硬下 !!!! 明爐燒鵝皇 冇咩特別 冇鵝味 上台凍凍地既 脂肪比例 肥肉比較多 水蜜桃泰式大蝦球呢一款蝦球 反而有驚喜喎 啱啱炸起 仲熱辣辣 好脆口 好好味喎 醬汁酸酸甜甜幾開胃!!
今日難得一家人都放假啊 就諗下夜晚晚餐出去邊度食好呢
最後費事煩都係食翻一如既往嘅酒樓啦 “稻香” 老顧客 😆
不過 今次就失望啦 ..............

鮑魚蒸排骨

明爐燒鵝皇
冇咩特別 冇鵝味 上台凍凍地既 脂肪比例 肥肉比較多

水蜜桃泰式大蝦球
呢一款蝦球 反而有驚喜喎

2018-05-29 943 瀏覽
今日得閒,黎食下稻香。。。不過今次真係超級失望!!每個菜都超級無敵鹹!龍蝦波菜伊面, 還好!不過不失!比起其他這個算很不錯了泰式炸蝦球 🍤而個最好食 拎出黎熱啦啦好脆口, 加埋d泰國雞醬同d水蜜桃一齊食, 幾好味架蒸魚 而個認真唔得, 而條魚食到一半係有血水流出來, 係好明顯既唔熟! 魚肉都仲未可以離到骨 同個待應講佢話再拎入去蒸一蒸! 蒸到出來唉。。。。 柴到一個點乳鴿平時係出面自己極愛食既送, 今日係而度一試大為失望! 超級無敵鹹, 飲完之後仲要狂灌水! 無下次真係之前成日食而間野,估唔到幾個月竟然差到咁
今日得閒,黎食下稻香。。。
不過今次真係超級失望!!
每個菜都超級無敵鹹!

龍蝦波菜伊面, 還好!不過不失!
比起其他這個算很不錯了

泰式炸蝦球 🍤而個最好食

蒸魚

乳鴿

之前成日食而間野,估唔到幾個月竟然差到咁