2023-06-11
🇭🇰Hong Kong - Central 📍Ramen Cubism 立体派拉麵The Rich Bird - Extra Rich Chicken Broth Miso Tsukemen 5倍極濃雞白湯味增沾麵Premium Cubism - White Broth Ramen Cubism 特級白湯拉麵Takoyaki Octopus Balls章魚小丸子_____________________________日本過江龍拉麵店,好評不斷,經過中環就嚟試吓。食物方面,小食章魚燒外脆內軟,但啲餡實在太太太細粒。有幾粒簡直係食唔到有餡。拉麵方面,雞白湯湯底味道口感都好淡,麵質係粗麵,但一啲都唔掛湯。而沾麵相對好食小小但都係一般般,入口比較鹹,係鹹到食完一啖就要飲一啖水個種。另外,食拉麵對我嚟講除咗湯底之外,其次一定隻溏心蛋。隻蛋就不過不失,都小小溏心。整體嚟講,今次對呢次體驗就比較失望。因為睇到有大量好評,都比較期待,對我嚟講有種期望越大失望越大。大約$4XX埋彈,但呢個價錢一定可以食到一間更好食嘅拉麵。📍中環威靈頓街27-29號元益大廈地庫
📍Ramen Cubism 立体派拉麵
5倍極濃雞白湯味增沾麵
Premium Cubism - White Broth
Ramen Cubism 特級白湯拉麵
Takoyaki Octopus Balls
章魚小丸子
_____________________________
日本過江龍拉麵店,好評不斷,經過中環就嚟試吓。
📍中環威靈頓街27-29號元益大廈地庫