2018-11-20
潮流興復古 所以突然之間就又有返一堆打住香港情懷旗號嘅冰室 車仔麵 大排檔 (Deluxe) 出現😂笑麵虎都係呢一個風格啦 同同事一齊食無影到裝修🙊基本上有少少似拉麵店 高枱高櫈 以暖同木色系為主🤔牆上面有塊鐵可以俾人用Marker或者蠟筆寫字 算係幾舒適😛但係講真食車仔麵 其實唔係食裝修 到底笑麵虎有啲咩特別 可以同隔兩條街一間出名嘅小店一爭長短呢😂事不宜遲睇吓佢個麵先我叫咗三餸(每個餸$8/10/12/18)米線($8)配特製湯底(+$4) 再加杯熱柚子蜜($8) 盛惠$48其實佢都幾多特別嘅選擇 好似我朋友就叫咗牛肋骨😯 不過唔知點解我鍾意食頹嘅車仔麵🙊✌🏻魚皮超級脆!浸落個湯度仲會聽到治治聲😍 個湯底都好飲 小小老火湯嘅感覺 好有粟米甜味🤓 我有另外叫咗中辣 夠辣又唔會係好麻 搞到你成條脷痺晒嗰隻👍🏻總括而言係會再幫襯嘅選擇😆 唔係淨係得個樣 味道有驚喜 (商業區嚟計) 價錢又唔貴😋