2016-11-03 1052 瀏覽
呢間樓上CAFE唔同既地方係,以白色為主打,加上開揚既觀感,令人感覺好精神。OREO曲奇奶昔,一向都好鐘意,因為我鐘意朱古力,但又唔想經常獨沽一味,所以就借OREO過橋。混合左CREAM後,味道濃厚左。黑松露芝士雜菌意粉份量好多,好抵食而且色水好好,整體味道香濃,但又唔會過咸趁熱撈匀佢,雜菌都唔少架芝士煙肉雜菌長通粉同樣地,都係好大份通粉唔會太硬,軟硬度岩岩好味道濃郁,兩款主菜水準都好好

混合左CREAM後,味道濃厚左。

黑松露芝士雜菌意粉
份量好多,好抵食
而且色水好好,整體味道香濃,但又唔會過咸

趁熱撈匀佢,雜菌都唔少架
芝士煙肉雜菌長通粉
同樣地,都係好大份

通粉唔會太硬,軟硬度岩岩好

味道濃郁,兩款主菜水準都好好
2016-11-01
2016-07-24 1199 瀏覽
賣相幾好,冇諗過D嘢食可以咁難食⋯⋯意粉煮的太爛,好軟,仲有完全冇汁冇味,難食到極點。小食拼盤樣樣嘢都好甜,唔明點解每樣嘢都要搽蜜糖。鴨胸燴飯,簡單來講就係茄汁撈飯紅霉花茶,淡到得個酸字,好難飲個咩女祭司特飲,就係糖漿,難飲到呢成餐飯食得好痛苦花錢買難受真係未試過cafe難食成咁好煎熬
賣相幾好,冇諗過D嘢食可以咁難食⋯⋯

意粉煮的太爛,好軟,仲有完全冇汁冇味,難食到極點。

小食拼盤樣樣嘢都好甜,唔明點解每樣嘢都要搽蜜糖。

鴨胸燴飯,簡單來講就係茄汁撈飯

紅霉花茶,淡到得個酸字,好難飲
個咩女祭司特飲,就係糖漿,難飲到呢

成餐飯食得好痛苦
花錢買難受

真係未試過cafe難食成咁
好煎熬
2016-07-18 868 瀏覽
好失望,去這裡聚會的經驗很可怕。食物冇位放,搞到要去人地張枱囉野食。食店內的安排實在差劣,飲品餐具都不知道放在那,水也找不到。 仲要係用紙碟膠叉,品質最差佳之選果種,搞到好似小學雞食野咁,夾粒肉丸都難。米飯常常吃到硬粒,而且配料的份量非常不足,味道像是溝淡了般。因為一大盤上,所以味道及份量控制失敗,飯就多,料就少。唔好食。 意粉同樣差劣,夾又夾唔到,煮得太軟而散晒。反而意粉調味過量,落醬料過量,基本上是沒有控制的。其實都有春捲同薯角食,不過不輪不類。春捲落怪汁,冇味又整到淋晒,一盤底既又唔脆。 分開上都唔肯。 薯角仲恐怖,成堆蕃茄醬,原本炸脆都變淋晒。 有人唔食茄醬真係冇得食………唯一可取的只是炸雞翼,只要唔炸焦黑,都正常可吃了。甜品是全部最不可原諒的。 一塊多士切開四份,上面加一舊cream同埋落幾滴chocolate 醬,咁就當甜品。三樣野都唔夾,搞到堆crean又熱又唔熱,甜又唔甜仲衰過食西多士,唔知搞嘜好失望。服務生好像是臨時請的,行行企企,有個仲訓教………唉,搞party,免。
好失望,去這裡聚會的經驗很可怕。

唯一可取的只是炸雞翼,只要唔炸焦黑,都正常可吃了。

2016-07-03 5779 瀏覽
今日同閨密high tea 睇戲睇完戲 2個女仔想搵個地方少女心事而旺角既上樓cafe雲集..咁上openrice到睇下有咩好cafe 可以試下啦~咁岩睇到station 3 佢地既飲品係以塔羅牌去改名..我同閨密都覺得好得意, 所以就簡左黎呢到試試一去到, 我地唔係睇野食先, 係睇飲品先, 係到研究左一陣子,之後我地叫左2個set 再加個小食~燒牛肉配田園沙律日式和風沙律醬配新鮮蔬菜清新開胃~之後,上左我杯飲品月亮 (即荔枝及波蘿沙冰)荔枝及波蘿味道分明,味道清甜, 正^^夏日炎炎, 行左街咁耐嘆返杯沙冰簡直透心涼 黑松露帶子鮮菌燴意大利飯本來覺得應該都好普通~期望都唔大但上枱後有驚喜黑松露味重, 而配料份量都唔少!但略覺得意大利飯煮得有得偏硬如果'林'返小小, 整體會更加好蜜糖雞翼沾上蜜糖既外皮煎得好香脆而且雞翼非常入味, 肉質嫩滑唔錯既小食^^我地去到都差唔多10點鐘,但依然爆場,好熱鬧而CAFE提供一D GAME比客人玩等客人除左食野之餘,亦可以玩遊戲玩樂一番
今日同閨密high tea 睇戲
睇完戲 2個女仔想搵個地方少女心事
而旺角既上樓cafe雲集..
咁上openrice到睇下有咩好cafe 可以試下啦~
咁岩睇到station 3 佢地既飲品係以塔羅牌去改名..
我同閨密都覺得好得意, 所以就簡左黎呢到試試

一去到, 我地唔係睇野食先,
係睇飲品先, 係到研究左一陣子,
之後我地叫左2個set 再加個小食~
燒牛肉配田園沙律
日式和風沙律醬配新鮮蔬菜
清新開胃~
之後,上左我杯飲品
月亮 (即荔枝及波蘿沙冰)
荔枝及波蘿味道分明,
味道清甜, 正^^
夏日炎炎, 行左街咁耐
嘆返杯沙冰簡直透心涼
黑松露帶子鮮菌燴意大利飯
本來覺得應該都好普通~
期望都唔大
但上枱後有驚喜
黑松露味重, 而配料份量都唔少!
但略覺得意大利飯煮得有得偏硬
如果'林'返小小, 整體會更加好
蜜糖雞翼
沾上蜜糖既外皮煎得好香脆
而且雞翼非常入味, 肉質嫩滑
唔錯既小食^^
我地去到都差唔多10點鐘,
但依然爆場,好熱鬧
而CAFE提供一D GAME比客人玩
等客人除左食野之餘,亦可以玩遊戲玩樂一番
題外話/補充資料: 呢到另一邊仲有一間, 如果夠人數包場開PARTY都係一個好選擇
2016-07-01
一行十幾人黎慶祝生日,諗住地方大,坐得舒服。食物inner set 83蚊起ge頹飯。主要係 忌廉汁/茄汁/沙律汁 + 火腿/磨菇/煙鴨胸+意粉類/飯/菜既組合80幾90蚊食呢d野都算,跟餐有杯34蚊既野飲,但全個餐牌得2款係38蚊~係果汁味精+紅茶/綠茶,頹爆,連飲朱古力都要補6蚊差價。如是者第一個朋友身先士卒,叫左個燒牛肉沙律,牛肉得幾塊,佢主要都係食草,冇錯,呢個就係83蚊個餐啦!跟住其餘有幾個叫左飯/意粉,份量真係好少,肉醬意粉好少肉醬,帶子飯好少帶子,連火腿長通粉都好少火腿,其實呢d野咁平,收人地80幾90乎幾蚊,慳黎做咩呢??結果唔飽,有人就叫多左個淨燒牛肉沙律,即係同set一模一樣既菜式,45蚊,黎到份量多過一個餐,跟住大家突破盲點咁計,如果散叫加多一杯40蚊既野飲,只係85蚊,而跟餐係83+6(差價)=89蚊。發現原來跟餐係貴過散叫既一刻,第一個叫set既朋友灰左。因為d野食太頹,我只係叫左杯焦糖朱古力,甜到嗆喉,最後我要左d熱水,沖多左2杯飲,味道先balance d~仲有一個fd都好慘,其實得3款飛碟,吞拿魚/火腿同芝士 , 但d款都唔齊,冇吞拿魚,無奈叫左個唔想食
一行十幾人黎慶祝生日,諗住地方大,坐得舒服。

食物:
dinner set 83蚊起ge頹飯。

仲有一個fd都好慘,其實得3款飛碟,吞拿魚/火腿同芝士 , 但d款都唔齊,冇吞拿魚,無奈叫左個唔想食既火腿,黎到係有2個三角形咁大既size。

最低消費:每人一杯野飲[$34起]

環境:
不過去開cafe都對食物冇咩期望,最緊要坐得舒服同多野玩,但係呢2點都好失望!!!
間cafe有2邊,我地被安排左去細嗰邊,同場有4枱,坐係我後面個枱係一班年輕人食野玩層層疊,講同笑得好大聲!我地黎只係想傾偈,嘈到大家都要好大聲先聽到對方講野,最後,有人忍唔住叫隔離細聲d,但已經係嘈到走左都仲係好頭痛。 表面好似係隔離枱問題唔關cafe事,但有實際上cafe有2個問題:
1)冇人控制場面,亦唔夠staff stand by,我想叫個staff幫手溫馨提示下隔黎枱都冇人。 2) 間cafe ge 隔音同吸音做得好差,四面牆,聲音回彈+焗係個咁細既地方,只要有一枱講野大聲d,全場嘈爆,另外枱同枱之間緊貼,即係我背後就坐左個隔離枱既人,全部聲受哂,多個屏風/有靠背既sofa隔音都好好多。

桌遊種類少:
-款舊(得象棋/飛行棋/只言片語等舊game)
- d野唔齊 (冇說明書/冇骰子/玩只言片語有repeat 卡,冇兔子,數字牌唔齊)
好心搵食工具就保養下啦,一副都唔係好貴。

小插曲:
唔知誤會定咩,負責book 枱個fd話個staff本身話可以叫dinner set+另外如果有3個人以上就可以叫party set 。 但係有人叫左dinner set 後,再有6個遲到既fd想夾份叫party set已經唔比咁叫啦,所以冇得叫party set la。

總結:其實我唔知呢間野有咩賣點,食物份量不足,主要材料份量少,飲品普通,收費不合理(set貴過散叫),環境嘈吵同冇咩野玩,性價比奇低,我同我d朋友都唔會再黎,希望大家唔好中伏啊!
2016-06-30
慶祝紀念
生日
2016-06-24 5322 瀏覽
這間位於旺角商業大廈內的 Station 3 Cafe,是區內地方較大的Cafe之一,既可像一般的咖啡店和西餐廳一樣,提供早午晚餐和下午茶,又可包場給人搞宴會,開 Party,生意可真不錯。就好像這一夜,我在平日晚上六時多來到這間 Cafe吃晚飯,店內已經有八成滿,人聲鼎沸,熱鬧是夠熱鬧的,可是就欠缺了寧靜,要是大班朋友一起來嘻嘻哈哈吃東西的話,氣氛是不錯的,但要是一對情侶想在這兒靜靜地談下心,就不是太合適了。先來一個「芝麻醬雜菜沙律」,份量不少,芝麻醬也下得夠,吃來甚為開胃,雖然雜菜的菜其實不怎麼雜,仍能收貨。兩個主菜分別叫來了「黑松露帶子鮮菌燴意大利飯」和「煙三文魚野菌忌廉燴意粉」。「黑松露帶子鮮菌燴意大利飯」的意大利飯就不太正宗了,並沒有意大利飯應有的外硬內軟的口感,幸好小粒帶子頗多,而且味道也還過得去。「煙三文魚野菌忌廉燴意粉」水準中規中矩,味道適中,也不過膩,意粉口感正常,野菌雖不太多,蒜片下得可並不少,這一點我就頗喜歡。兩款甜品中,「藍莓芝士蛋糕」賣相、味道、口感普普通通,是及格,但未算出色。較有特色的「朱古力焦糖多士」,份量頗多,切成小件的多士,除了焦糖漿和朱古力漿外,還

較有特色的「朱古力焦糖多士」,份量頗多,切成小件的多士,除了焦糖漿和朱古力漿外,還下了不少忌廉與椰絲,感覺尚佳。可能我這天拍照久了,那些多士已不再熱燙,要是能夠趁熱吃的話,味道應該更加不錯。
這兒的飲品選擇頗多,老婆仔喝的「熱金桔青檸」我完全沒有試過,就不說了。
我的「死神」名字特別,是店中最有特色的「塔羅特飲」系列飲品中的其中一款。這系列的「塔羅特飲」包括多達二十款不同的飲品,所有特飲的名字都以塔羅牌為名,好像愚者、女祭司、命運之輪、審判等,明顯花了不少心思。
至於我的「死神」,說穿了,其實即是自己童年時最愛的飲品「黑牛」,亦即是可樂加朱古力雪糕。對於一個小朋友來說,這兩者的黃金組合,就好像鹹蛋超人與蒙面超人攜手抗敵,又或是鐵甲萬能俠與三一萬能俠並肩作戰一樣,不僅魅力沒法擋,而且是必勝的。到了今天,昔日的小朋友已經變成大朋友多時,這變身成為死神的黑牛仍然能一舉俘虜我的心,都算厲害。
2016-06-19 633 瀏覽
如果係旺角生存,呢間cafe要唸計做好d。環境:星期日三半上去,4枱人,但一枱人係度大聲講野攪到成間cafe都好嘈食物:蜜糖雞翼好明顯返炸,蜜糖是但淋上去,成份野好鹹沙律:d菜好似放左幾日,d醬好似唔使錢,做到湯咁滯
如果係旺角生存,呢間cafe要唸計做好d。
食物:蜜糖雞翼好明顯返炸,蜜糖是但淋上去,成份野好鹹
沙律:d菜好似放左幾日,d醬好似唔使錢,做到湯咁滯
2016-06-15 656 瀏覽
試過好幾間旺角樓上cafe,見到station3都幾多好評,就同朋友上去坐下。地方都幾大,舒服,適合一大班人食下野,玩下,唔錯。晚餐選擇有幾個,我就嗌左煙三文魚野菌忌廉燴意粉,質素尚可,但三文魚份量都算多。黑松露帶子鮮菌燴意大利飯,以為帶子大大粒粒,點知咁細粒,米粒的大小都比平時食開既細粒,味道方面比三文魚意粉出色既,起碼無咁濟,黑松露都香既。蒜香雞翼,聞就好香,食落就過可,不過即昭叫即整,上碟仲熱辣辣的。黑松露薯條係最好食的,而且沒想到佢既份量會係咁多!黑松露都不計成本咁落左好多,每條薯條都可以痴到d黑松露一齊食。
地方都幾大,舒服,適合一大班人食下野,玩下,唔錯。
2016-06-05
2016-06-12 6024 瀏覽
與很久不見的朋友聚舊,開心地購物聊天,時間不經不覺已經到晚上,友人比較喜歡去cafe,因為可以自成一角談天之餘還可享受食物。於是友人便帶我到離潮流特區不遠,彌敦道的商業大廈,細看下原來也有樓上cafe,所以一試!環境頗大,空間度亦不俗,每枱亦設有舒適的沙發。近門口有個櫃子,放著如UNO紙牌,層層疊各類型的遊戲。晚市套餐有沙律,長通粉,意粉,飯選擇!包一杯$34的飲品,再可以加$30要頭盤+甜品!特飲以塔羅方式命名,有二十多款!亦有咖啡、朱古力、奶昔、乳酪、梳打、沙冰、花茶及花果茶。光是選飲品都用了不少時間!特首花茶 - 用上馬鞭草、金盞花、歐薄荷、檸檬草混合而成!茶色雖然不深,但味道很清香醒神!渴畢覺得喉嚨很舒服.......塔羅特飲節制(西柚+菠蘿汁) - 顏色很繽紛,撈勻下地飲味道像渴梳打水般很爽!甜度合適中,杯底下還有椰果可以增加口感!塔羅特飲惡魔(藍莓鮮打沙冰) - 冰感度十足!藍莓味道很重且不酸。黑松露帶子細菌燴意大利飯 - 碟看落很小,不過份量很多。黑松露味很香,飯不爛身很濕潤 。帶子雖面積不大,但食落亦頗為彈牙!煙三文魚野菌忌廉燴意粉 - 同樣份量不少。三文魚捲成玫瑰狀,

環境頗大,空間度亦不俗,每枱亦設有舒適的沙發。
近門口有個櫃子,放著如UNO紙牌,層層疊各類型的遊戲。
塔羅特飲惡魔(藍莓鮮打沙冰) - 冰感度十足!
藍莓味道很重且不酸。
煙三文魚野菌忌廉燴意粉 - 同樣份量不少。三文魚捲成玫瑰狀,味道帶有微微咸香。意粉軟稔度剛剛好,食落頗creamy。
特濃芝士薯條 - 大碗到可以四個人食。
薯條不鹹而且夠熱!芝士份量多,配上薯條及煙肉一併放進口,明知係邪惡食物,但食完後亦會不知覺說一聲好味!
墨西哥雞翼 - 味道酸酸辣辣,刺激食慾。
2016-06-10 2470 瀏覽
假期工作如常,本著在旺角找個暫存自己兩小時的地方,最後就找到了這間《第三站》,彌敦道登打士街口,商廈企理不用排長龍等升降機,小確幸。第三站都算易搵,門口也有搶眼大Logo門口有玩具遊戲可以借用晚餐價錢都幾抵,$83起,加$30仲有頭盤同埋甜品你一度嘅飲品幾得意,用咗塔羅牌做主題正正就係22隻嘅大牌,如果去有米塔羅牌比客人即時抽牌就好啦, 22款都令到有選擇困難症嘅人病發。沙律頭盤係沙律,簡簡單單生菜加上濃濃的芝麻醬,再有兩粒車厘茄做裝飾,生菜非常之新鮮而且凍冰冰好適合夏天食。塔羅特飲節制係塔羅牌裏面「節制」係代表左感情嘅融合內心嘅平靜,和平感性同理性之間嘅調和呀。呢一杯節制係藍色,底下有一層橙橙地色嘅果醬,仲有小小嘅果粒啫哩。係塔羅牌當中係一個大天使佢拎住兩個水杯將啲水倒來倒去達到平均嘅意思,係一段感情裏邊每一樣野都做到平均真係一啲都唔容易,而呢一杯特飲係西柚同埋菠蘿味嘅配合,如果怕太甜嘅就唔好將底下紅色嘅西柚糖水攪拌,西有同埋菠蘿園都係好朋友一樣野加埋一齊嘅時候配合好平均。味道酸酸地一啲都冇藥水味。黑松露帶子鮮菌燴意大利飯這個飯份量都算幾大食飯,黑松露未淡淡的,唔算太濃。有少少
第三站都算易搵,門口也有搶眼大Logo
門口有玩具遊戲可以借用
晚餐價錢都幾抵,$83起,加$30仲有頭盤同埋甜品

沙律

塔羅特飲節制

黑松露帶子鮮菌燴意大利飯
這個飯份量都算幾大食飯,黑松露未淡淡的,唔算太濃。有少少忌廉芝士嘅感覺但係又唔係太鹹,整體上比較清淡。
黑松露帶子鮮菌燴意大利飯
一粒粒細size嘅帶子味都幾清新,加埋其他菌類一齊燴,味道襯托得幾好。
黑松露帶子鮮菌燴意大利飯
我自己本人就比較鍾意面頭得翡翠苗,另外提一提唔食生洋蔥嘅朋友要留意啦因為呢一個飯有100%生嘅生洋蔥。飯就沒傳統嘅意大利飯咁硬,適合香港人嘅口味比較軟身一些。

法國朱古力蛋糕
法國朱古力蛋糕(內層雪糕)
起初都冇乜太大期望,以為都係一件普通嘅朱古力蛋糕。點知一食落口發現佢係有四層,第一層嘅白色係cream佢做得比較薄身。第二層淺啡色嘅係咖啡味,第三層係朱古力味,呢兩層食落去好似雪糕嘅口感。
最後一層係朱古力蛋糕嘅餅底啊,整體上一啲都唔甜而且有雪糕嘅口感,我好鍾意。
2016-06-09
法國朱古力蛋糕
法國朱古力蛋糕(內層雪糕)
2016-06-04 622 瀏覽
行左陣街見肚餓Search下附近有咩食見station 3個logo好似英國underground幾得意地點好近潮特 又好近地鐵站 好方便一出口轉左再上6樓就到上到樓上 好熱鬧好多人玩緊大富翁 uno星期六梗係要同fd黎聚一聚啦見佢有個special set $188位 好多野食 超抵4至5個main course 又有salad又有甜品 仲包埋野飲 正呀由於今次得2個人食 份量有限淨係叫左個黑松露雜菌意大利飯同西班牙燴意大利粉意粉同飯都大大碟 個飯用左意大利米食落粒粒飯都煙韌 仲好juicy添個set仲有多款小食前菜個煙三文魚Salad份量夠晒多仲係用我最喜愛既芝麻醬撈架!!!2個人揀左一個松露薯條 一上碟就聞到好香松露味仲叫左蜜糖雞翼 有6隻 好香蜜糖味 烤過 好香脆 yummy~~飲左杯巨蜂提子乳酸 同 朱古力榛子大大杯 巨蜂酸酸甜甜好開胃過左個開心星期六~~下次要再同多d fd黎玩返夠~~~
行左陣街見肚餓

個飯用左意大利米
食落粒粒飯都煙韌 仲好juicy添

個set仲有多款小食
前菜個煙三文魚Salad份量夠晒多
仲係用我最喜愛既芝麻醬撈架!!!

2個人揀左一個松露薯條
一上碟就聞到好香松露味
仲叫左蜜糖雞翼 有6隻
好香蜜糖味 烤過 好香脆 yummy~~

飲左杯巨蜂提子乳酸 同 朱古力榛子
大大杯 巨蜂酸酸甜甜好開胃
過左個開心星期六~~
下次要再同多d fd黎玩返夠~~~
2016-05-31 631 瀏覽
適逢下雨天, 旺角處處是人, 去樓上cafe係唔錯既選擇! 店鋪環境好寬敞, 枱與枱之間有足夠空間, 傾訴心事都唔會俾人聽到cafe一般玩既board game都有, 我就揀左deal同大格鬥, 非常有趣. 各人點左飲品戴安娜花茶同蜂蜜茶、小食麥樂雞同章魚小丸子, 但戴安娜味道偏淡唔建議大家點.
2016-05-28
2016-05-20 6199 瀏覽
憶起學生時代,跟朋友聚會最喜愛到樓上cafe,貪它可提供舒適的地方玩board game,坐長長時間都不怕被趕。今天下班後想找一家舒適的餐廳坐久一點,立時便想到來旺角區的樓上cafe。這家cafe 位於登打士街旁的那段彌敦道上,甚為便腳好找。Cafe 的座位設置以沙發為主,有兩人坐的卡位,亦有可供超過十人坐的卡位,方便大群朋友聚會。晚市時段,Cafe 主要提供晚市套餐,價錢大眾化。所有的套餐都包一杯價值$34的飲品,超過此價錢只需補回差價。Cafe 提供的飲品款式眾多,有很多自創飲品,當中有以塔羅牌命名的特色飲品。黑松露野菌燴意大利飯飯粒煮得有咬感,野菌量很豐富,帶子亦鮮味彈牙。黑松露永遠是野菌的好搭檔,兩者再配上creamy 的忌廉汁,非常好吃。煙三文魚野菌忌廉燴意粉意粉一上桌,眼球迅即被中間砌成花型的煙三文魚吸引。餐廳非常慷慨,煙三文魚份量豐富,新鮮美味。野菌的份量同樣毫不吝嗇,作為意粉靈魂所在的忌廉醬汁很美味。神仙隨套餐點了這杯名為神仙的養顏花茶,它包含四種成份 - 茉莉、檸檬草、杞子及桂圓。據稱功效包括舒緩腸胃不適、頭暈、月經脤痛及改善貧血。茉莉的味道清香,配合清新的檸檬草,口

神仙
隨套餐點了這杯名為神仙的養顏花茶,它包含四種成份 - 茉莉、檸檬草、杞子及桂圓。據稱功效包括舒緩腸胃不適、頭暈、月經脤痛及改善貧血。茉莉的味道清香,配合清新的檸檬草,口味宜人。順帶一讚的是,茶壺配有蠟燭台為花茶保溫,讓客人可慢慢喝,不怕花茶會放涼。
花茶  -  神仙  (跟餐)
朱古力焦糖多士
塗上焦糖後烤得脆脆的多士,配上朱古力醬,甚麼時間都會覺得好吃。如果上面的忌廉份量略減,效果會更好。
松露薯條
除了野菌外,松菌的好搭檔非常多元化,薯條亦是其中之一。松露配上炸薯條,無可挑剔。
松露薯條
這家Cafe 的食物質素高,而且價值相宜,性價比頗高,是旺角區云云Cafe 中算為突出的一家。
2016-05-18
煙三文魚野菌忌廉燴意粉
花茶  -  神仙  (跟餐)
松露薯條
我估唔到竟然有間咁難食嘅樓上cafe仲有咁多「好」評。我一班17個同學,叫左Party set A。我諗唔明點解啲食物質素仲可以差過啲叮叮飯。食物份量少,我諗幾多個去都係得咁少。食完同無食無分別,就連平時細食嘅女仔都係咁覺得唔夠。份量少不在話下;意粉、通粉同飯全部都係攞啲急凍青豆+急凍紅蘿蔔+罐頭粟米同罐頭菇,純粹係加埋啲茄汁撈埋就算鬼數,味道我諗老麥都好佢幾十倍。小食都叫冇咁差,但唔係好。得雞翼同薯角正常少少叫做食得落口。不過啲急凍咖哩角落油炸到攞成疊紙都索唔曬。然後啲餃子又求求其其煎左落啲燒汁同沙律醬就算。飲品呢,完全係啲現成糖漿加水溝出黎,啲味道膠膠。飲落肚就好似飲啲化學物質咁款。成個set用垃圾黎形容都益左佢。最令我反感嘅係啲所謂「高質」服務。十分惡劣!新人都叫nice有禮貌。但一個明顯係做熟嘅waitress,態度差到極點。對客人都可以藐嘴藐舌。一黎到佢就揼啲紙杯紙碟同膠叉,十分「良好」呀啲態度。環保意識仲非常「高」!落order只準叫一group set 或者全部人分開叫dinner set。 但係佢叫啲group set又唔夠全部人食。啲野食上枱嘅速度同時間完全想點就點,
我估唔到竟然有間咁難食嘅樓上cafe仲有咁多「好」評。
我一班17個同學,叫左Party set A。

成個set用垃圾黎形容都益左佢。

但一個明顯係做熟嘅waitress,態度差到極點。對客人都可以藐嘴藐舌。一黎到佢就揼啲紙杯紙碟同膠叉,十分「良好」呀啲態度。環保意識仲非常「高」!落order只準叫一group set 或者全部人分開叫dinner set。 但係佢叫啲group set又唔夠全部人食。啲野食上枱嘅速度同時間完全想點就點,鐘意就上。由8點鐘到坐低落order,碟雞翼可以delay左成90分鐘先黎。

臨尾想話成班同學影個大合照,問佢幫手影下相。嘩,佢個樣仲黑過黑雨。黑面都算啦,佢影完相黎手就揼低部電話落張梳化到。佢咁樣樣嘅態度係咩料?

我心諗:咁嘅野食都要咁貴,價錢每人$128加一服務費,原來佢咁「好」嘅服務態度都可以收服務費。

我以後都唔會再黎呢間連垃圾都不如嘅cafe
2016-05-17
2016-05-17 949 瀏覽
食咁多次cafe,第一次食到咁難食嘅cafe。主食:全台17個人,叫左set 。食物數量少已經算。3個主食,意粉、通粉同飯全部都係青豆 紅蘿蔔、corn同罐頭菇,純粹係加埋d汁撈埋就算鬼數,味道可想而知。小食:味道好少少、數量都叫正常。不過d咖哩角可以咁形容:似咖哩角嘅炸嘢雖然話係炸嘢,但d油仲多過十年唔洗面嘅面油。飲品:十分高級!!分子飲品!一飲就知係搵d唔知咩粉定溝左嘅嘢。一大陣膠味!!以分子飲品黎形容真係不為過。態度:十分惡劣!新人因為唔太熟,所以有禮貌。但一個明顯係熟d嘅,態度差到一個極點。(我地放左盒boardgame係另一張sofa度,然後佢帶左另一group人入黎,啞左咁,淨係用佢個眼神就想話比人聽叫人拎走盒嘢,戈個眼神嘅囂張程度真係非筆墨能形容。)落order只戈叫1個group嘅set 或者全部人分開叫dinner set。 但要知道,唔係個個人都想食佢group set嘅嘢食。全台人食完,同無食無分別,連平時細食嘅女仔都係咁覺。用埋d紙杯紙碟,毫無環保意識!而且d嘢食因為用埋d膠叉,係咁跌,仲食到d咩?d嘢食上嘅速度同時間完全隨心,鐘意就耐唔耐黎1個。我由佢黎完d主
食咁多次cafe,第一次食到咁難食嘅cafe。

主食:
全台17個人,叫左set 。食物數量少已經算。

小食:
味道好少少、數量都叫正常。
不過d咖哩角可以咁形容:似咖哩角嘅炸嘢
雖然話係炸嘢,但d油仲多過十年唔洗面嘅面油。

飲品:
十分高級!!分子飲品!
一飲就知係搵d唔知咩粉定溝左嘅嘢。
一大陣膠味!!以分子飲品黎形容真係不為過。

態度:
十分惡劣!新人因為唔太熟,所以有禮貌。
但一個明顯係熟d嘅,態度差到一個極點。

全台人食完,同無食無分別,連平時細食嘅女仔都係咁覺。

d嘢食上嘅速度同時間完全隨心,鐘意就耐唔耐黎1個。我由佢黎完d主食我開始打呢篇食評,當我打完呢篇文戈陣,佢d雞翼仲未黎!?

仲要價錢係$128每1個人!

2016-05-17