2023-08-04 643 瀏覽
在家附近的小店,見店面十分整潔,餐牌的食物又合胃口,一直想去試,今日終於有機會。點了麻辣雞絲蕎麥冷麵、酸菜魚湯米線、泡椒魚皮和兩杯冷飲。個人而言吃的喝的這幾款都係可以俾很滿意的分數。一定會再去幫襯。附近嘅食店,大部份都係茶餐廳,經過呢三年成日買外賣都食到厭,這區很少這種特色食店。店雖然細,但裝修整潔舒服。自家製的飲品絕對有驚喜,不是一般茶餐廳的行貨。兩個人食了兩款麵、一個小吃、兩杯飲品,收費大約 $170。個人覺得物有所值。
2023-08-04
  • 麻辣雞絲蕎麥冷麵
  • 泡椒魚皮
___________🏖前言🏖___________ 自從上次吃過他們的米線後,一直心思思想再吃,所以今天剛好在附近,便很早決定了午餐。由於上次的米線太出色了,所以🌶📝想嘗試另一主打米線「月婆雞米線」。- _____________🍽食物🍽_____________🌛🐤 月婆雞米線 $48+ 🐷惹味豬頸肉 $15推介指數 ■□□□□月婆雞米線湯底非常非常淡,本以為會有點藥材/雞的鮮味,但全都沒有,只是有像紹興酒溝水加了一點鹽吧了......實在有點失望,雞件大約有3至4件,肉質不算嫩滑,而豬頸肉味道還可,但不吸引🌶📝會再點這個。-🐟 酸菜魚米線 (小辣) $55+ 🐥香茅雞翼 $10推介指數 ■■■□□這是第二次吃酸菜魚米線,小辣比中辣容易入口多了,魚肉跟米線品質還是不錯的,湯頭是他們自家製的味道。這次加配的是雞翼,$10有兩隻,size不算大,香茅味道濃陏,但略嫌咸味不太足夠。總結雞翼沒有上次雞排好吃呢🥲-_____________🥂飲品🥂_____________🍎 蘋果雪梨蜜棗水 (跟餐加配) + $10推介指數 ■■■■■超級好飲!上次已經介紹過了,凍飲是放在雪櫃雪得凍凍的,沒
___________🏖前言🏖___________

推介指數 ■■■□□
酸菜魚米線(小辣)+雞翼

🍎 蘋果雪梨蜜棗水 (跟餐加配) + $10
推介指數 ■■■■■
超級好飲!上次已經介紹過了,凍飲是放在雪櫃雪得凍凍的,沒有加冰塊去令飲品變淡🥰讓顧客喝到100%的原味道,這次味道也是一樣。
🌻 菊花杞子桂圓茶 (跟餐加配) + $10
推介指數 ■■■■■
味道也保持得住☺️一邊吃辣麵一邊喝清熱飲品是人生一大樂事也。
________🌶辣椒紙總結📝__________
整體:🌶🌶🌶🌶
環境:🌶🌶🌶🌶
員工:🌶🌶🌶🌶
食物:🌶🌶🌶
(滿分為五隻🌶)
相隔了三個月後來吃第二次,今次體驗一般,米線和配料都不是很吸引,只有飲品是最得🌶📝心。月婆雞米線整體淡而無味,配料不算多,而加配的豬頸肉調味有點怪, 不是難吃但也不是很好吃😂 今次的酸菜魚好像也沒有第一次吃的好味道,希望店家可以加油保持着品質吧!💪🏻
📍 米線嚫
柴灣小西灣道9號富欣花園地下76號舖
是次消費:$148 /2人
#酸菜魚 #米線 #麻辣 #酸辣 #香茅雞翼 #豬頸肉 #柴灣美食 #小西灣美食 #852 #hkfoodlover #hkfoodie #foodiehk #foodie #hkblogger #hk #hkig #hkeat #hkgirl #mschillipaper #為食辣椒紙
2023-04-07
___________🏖店鋪狀況🏖___________ 裝修很新淨企理,雖然不是很新潮或是有打卡點,但有一種小店温暖的感覺,座位數量不多,約有十多個左右,店內沒有甚麼特別的裝飾或眼花繚亂的推廣餐牌,跟大型連鎖的米線店有強烈的對比。雖然是小店,但都是有跟着時代在走,客人都是用QR code落單的。- _____________🍽食物🍽_____________🍅🐮 蕃茄湯風琴肥牛米線 (小辣) $50+ 🐷香茅豬排 $15推介指數 ■■■■□注意⚠️小辣都非常辣!非常辣!非常辣!🥲辣椒紙就是一個辣殺。Btw 米線份量大碗,湯底惹味,而且$50已經有風琴豆卜跟肥牛,非常足料,風琴豆卜可以吸滿湯汁,很過癮😋牛肉有四五大片,絕對足夠吃完全碗米線。另加配的豬排煮得淋身,容易咬開,而且有明顯的香茅味,處理得很好,切開大約有4-5件,性價比高。-🐟 酸菜魚米線 (中辣) $55+ 🐥脆麻雞排 $15推介指數 ■■■■□這碗中辣是朋友點的,說真的有譚仔中辣的感覺,🌶📝只能喝了一口湯和吃了一片魚塊。酸味比較弱,辣味較重,魚片數量不少,而且非常滑溜,價錢亦很相宜,只是如果點小辣應該會比較容易處理(眼見🌶📝
___________🏖店鋪狀況🏖___________

🍅🐮 蕃茄湯風琴肥牛米線 (小辣) $50
+ 🐷香茅豬排 $15
推介指數 ■■■■□
蕃茄湯風琴肥牛米線 (小辣) $50 + 🐷香茅豬排 $15

🐟 酸菜魚米線 (中辣) $55
+ 🐥脆麻雞排 $15
推介指數 ■■■■□
這碗中辣是朋友點的,說真的有譚仔中辣的感覺,🌶📝只能喝了一口湯和吃了一片魚塊。酸味比較弱,辣味較重,魚片數量不少,而且非常滑溜,價錢亦很相宜,只是如果點小辣應該會比較容易處理(眼見🌶📝朋友吃得汗流浹背😂)但米線的質素是稱得上是好味的。另加點的脆麻雞排,非常新鮮,外皮脆脆的,仍然有保留着肉汁,不過外皮有點炸多了,開始出現有微微的苦味,而且調味有點兒過淡了,不過$15價錢都值得下次再給他一個機會。
酸菜魚米線 (中辣) $55 + 🐥脆麻雞排 $15

脆麻雞排

🍎 蘋果雪梨蜜棗水 (跟餐加配) + $10
推介指數 ■■■■■
超級好飲!就像是媽媽煲的滋潤飲品,帶有蘋果跟雪梨的天然酸甜味,絕對不是糖漿溝出來的,吃完辣米線,喝一口蘋果雪梨蜜棗水,解辣又潤口。而且店家非常細心,凍飲是放在雪櫃雪得凍凍的,沒有加冰塊去令飲品變淡🥰讓顧客喝到100%的原味道。
🌻 菊花杞子桂圓茶 (跟餐加配) + $10
推介指數 ■■■■□
跟蘋果雪梨蜜棗水一樣,都蠻肯定是店家自己煲的,因為沒有任何工業糖漿味,而且味道是帶有淡淡清香菊花味,跟姨媽和媽媽用菊花焗出來的菊花茶一模一樣味道☺️吃辣麵就是要喝清熱飯品呢。
蘋果雪梨蜜棗水+菊花杞子桂圓茶

________🌶辣椒紙總結📝__________
整體:🌶🌶🌶🌶
環境:🌶🌶🌶🌶
員工:🌶🌶🌶🌶
食物:🌶🌶🌶🌶.5
(滿分為五隻🌶)
🌶📝很推薦各位如果到附近的話,可以過來試試,很有家庭式的感覺,吃得出店主有心制作食物,價錢便宜,而且味道很讚💯不過不能吃太辣的朋友就要注意了😋哈哈
📍 米線嚫
柴灣小西灣道9號富欣花園地下76號舖
是次消費:$155 /2人
#酸菜魚 #米線 #麻辣 #酸辣 #香茅豬排 #炸雞排 #肥牛 #柴灣美食 #小西灣美食 #852 #hkfoodlover #hkfoodie #foodiehk #foodie #hkblogger #hk #hkig #hkeat #hkgirl #mschillipaper #為食辣椒紙

2023-01-08
$77.5 (午餐)
酸菜魚米線 (中辣) $55 + 🐥脆麻雞排 $15
蘋果雪梨蜜棗水+菊花杞子桂圓茶
  • 菊花杞子桂圓茶
  • 蘋果雪梨蜜棗水
  • 蕃茄湯風琴肥牛米線(小辣)$50 +🐷香茅豬排$15
  • 酸菜魚米線(中辣)$55 +🐥脆麻雞排$15
2023-02-19 539 瀏覽
⭐️⭐️⭐⭐️/5米線嚫 @msqin_noodles 酸菜魚米線🍜呢個米線比譚仔嘅有咬口,係我喜歡嘅質地。🍜我揀左小辣 (有大, 中, 小, BB 辣可以揀),個湯夠麻,亦有辣,反而唔係好夠酸,但都好味(酸啲更好)。🍜配料: 芽菜少少,但魚片唔算少,亦夠滑,熟度剛好。😍😊$5x 嚟講幾好!重點係地方乾淨企理 (好重要)!!! 呢類有 heart 嘅小店一定要多多支持。真心我唔中意食言覃亻子,但呢間我一定會再幫襯 for sure. 多謝你令小西灣呢個美食沙漠有多個選擇!💪🏼
⭐️⭐️⭐⭐️/5

米線嚫 @msqin_noodles
酸菜魚米線

🍜呢個米線比譚仔嘅有咬口,係我喜歡嘅質地。
🍜配料: 芽菜少少,但魚片唔算少,亦夠滑,熟度剛好。😍

多謝你令小西灣呢個美食沙漠有多個選擇!💪🏼
2022-07-23 857 瀏覽
平時唔太起眼嘅一間鋪頭,見到係食米線就試下先,本身都無乜抱希望, 但一上枱,都有驚喜喎。好大碗賣相都幾好,一個酸菜魚(中辣),一個蕃茄湯肥牛風琴豆腐(無辣)。先講米線,質地滑lulu唔係平時爽口嘅口感,初初一夾以為好稔,實際食落又唔算稔,估佢唔到滑嘟嘟好唔錯,但唔鍾意稔口感嘅人外賣就一定要分湯同叫佢煮硬啲,堂食可以話啱啱好,可以硬返一啲就返擺得耐嘅情況。酸菜魚個味唔似平時食開嘅味,係好特別。。。好難形容添,無乜酸菜味但同個辣度係好配合,我覺得好好味,辣唔係麻辣,係好容易入口嘅辣味,個味調得好好,中辣似譚仔中辣嘅辣度。魚塊數量都足,魚質都好味,值得一試。唔食辣可以試蕃茄湯,好濃郁,而且好重肥牛味,個風琴豆腐索哂啲蕃茄湯超正,加咗十五蚊試咗個香茅豬扒,豬扒都好入味好稔唔錯唔錯。一杯冬瓜薏米水,好足料架,有半杯薏米唔算好甜,似屋企自己煲嘅咁,感覺好健康。
魚塊數量都足,魚質都好味,值得一試。
蕃茄風琴豆腐肥牛豬扒米線
蕃茄風琴豆腐肥牛豬扒米線
2022-06-18 648 瀏覽
小西灣少有的高質米線小店!月婆雞米線足料湯底有紅棗、雲耳、雞,有5-7件雞而且湯底飲落無味精!飲完唔口渴!酸菜魚米線有5-6件魚,魚肉無骨好滑嫩,湯底夠惹味!酸辣調得啱啱好。脆麻雞扒好酥脆、雞肉唔乾仲係嫩滑!蒜泥白肉稍為遜色少少,肉質有啲嚡比較普通,但勝在夠健康多青瓜滬式燻魚都係好脆口魚肉夠滑!個汁酸甜度調得恰度好處,食完再想食!份量足料!就算少米都食唔哂,外賣會將米線分湯。味道有誠意,食第2次味道依舊好食!少有高質米線舖。小店裝修簡約舒服,仲細心放置空氣清新機。
小西灣少有的高質米線小店!

酸菜魚米線
有5-6件魚,魚肉無骨好滑嫩,湯底夠惹味!酸辣調得啱啱好。

脆麻雞扒
好酥脆、雞肉唔乾仲係嫩滑!

蒜泥白肉
稍為遜色少少,肉質有啲嚡比較普通,但勝在夠健康多青瓜
脆麻雞扒、蒜泥白肉卷

滬式燻魚
都係好脆口魚肉夠滑!個汁酸甜度調得恰度好處,食完再想食!

2022-06-18
5 分鐘 (外賣自取)
脆麻雞扒、蒜泥白肉卷
  • 滬式燻魚
2022-06-15 395 瀏覽
一路都知屋企附近開咗間酸菜魚米線 今日特登行過嚟試 聽到老闆娘同客人傾計 聽到無味精 家庭小店 就更加想之後再嚟支持但米線冧咗啲,可以爽少少 但湯底好味😜可以多嚟幫襯 雖然價錢貴過譚仔 但勝在有人情味🥹

但米線冧咗啲,可以爽少少 但湯底好味😜
可以多嚟幫襯 雖然價錢貴過譚仔 但勝在有人情味🥹
2022-05-03 329 瀏覽
經過幾次都見唔到有客人,可能呢個位置比較唔起眼,上嚟呢度睇食評唔錯所以決定一試嚟到一如平時見到,無人唔使等位,啱晒無耐性嘅另一半今次我哋分別叫咗酸菜魚米線、月婆米線、粟米餃、麻脆雞扒、仲有菊花杞子元肉茶食得出用心製作同埋質素好,魚好滑、豬頸肉同麻脆雞扒都好香口、飲品都好味,我哋大家都滿意,一致認為質素係唔錯雖然喺呢區嚟講定價唔算平,但我覺得質素同價錢都合理, 姨姨都好有禮貌,食飽行出門口仔仔係咁話好好食,一定會再幫襯真心希望有誠意嘅小店可以做下去,所以寫咗呢篇食評,希望睇到嘅你都會一試

嚟到一如平時見到,無人唔使等位,啱晒無耐性嘅另一半

酸菜魚米線加豬頸肉
2022-05-02
酸菜魚米線加豬頸肉
  • 麻脆雞扒
2022-04-10 384 瀏覽
偶然去到小西灣,發現這間新開小店。雖然舖頭小小,估唔到食物質素不錯。我們點了酸菜魚米線($55),賣相十分吸引。估唔到魚片十分新鮮,一啲都沒有腥味和魚骨,湯底亦都十分特別,一點兒也不馬虎。之後再叫了蒜泥白肉卷($35),蒜香味十足,好抵食!希望快些疫情過後可以在晚市堂食便好了。
偶然去到小西灣,發現這間新開小店。

雖然舖頭小小,估唔到食物質素不錯。
酸菜魚米線

之後再叫了蒜泥白肉卷($35),蒜香味十足,好抵食!
希望快些疫情過後可以在晚市堂食便好了。

2022-01-23 295 瀏覽
住左一段長時間小西灣, 好少有高質素既米線出現 (本人多數食華逹/宏德) , 早兩日經過富欣, 發現有新開張既食肆, 走埋去睇一睇個餐牌, 睇到酸菜魚米線, 不過因爲剛食完早餐無耐, 所以食唔落, 而且鋪頭內人比較多(本人又唔喜歡等) 所以決定黃昏再去試(6點後禁堂食)5點左右去到, 發現係小本經營既食肆(極難得, 因爲小西灣靚少少既鋪位大部份都比大集團租左).  叫左酸菜魚米線同黃花魚米線兩款 (小辣) .  兩款米線既湯底應該係一樣 只係黃花魚係另上的. 先講酸菜魚, 酸菜魚既酸菜夠酸, 魚肉夠多, 米線亦順滑, 幾好.  而黃花魚米線, 黃花魚係開兩邊(應該係用炸既) 好脆, 肉質好滑, 米線方面就同另一碗一樣, 埋單 HK$120兩碗米線我最喜歡 就係兩碗都好熱 (本人最愛食熱野) .極力推介比大家

兩碗米線我最喜歡 就係兩碗都好熱 (本人最愛食熱野) .

極力推介比大家
2022-01-21
2022-01-03 280 瀏覽
有時食譚仔,食三哥真係會厭厭地好難得宜家仲有米線店想突破佢地啲地位殺出條血路小西灣呢一間我覺得係成功左價錢同譚仔差唔多或者貴少少但絕對值得可以話係超值因為好足料,好好食!呢個黄花魚米線一定要叫係成條魚上大家都知黄花魚有幾貴可謂不惜功本條魚煎得好香啲肉又好嫩唔洗多調味都好正我發覺佢地魚類嘅產品真係特別出色呢個熏魚又係好正同平時食開嘅唔同唔係配嘅橙橙黄黄嘅醬炸完超有咬口個汁亦唔會過酸搶味另一個酸菜魚米線都唔錯湯底直頭係平時啲酸菜魚湯不過可以多啲酸菜魚塊無骨,好滑但我另加嘅滷水腩肉就麻麻脂肪同啲肉有分層情況肉份量唔多同埋比較硬下次我都係食返魚類產品會好啲
有時食譚仔,食三哥

我覺得係成功左
價錢同譚仔差唔多或者貴少少
但絕對值得

可以話係超值
因為好足料,好好食!

呢個黄花魚米線一定要叫

同埋比較硬

下次我都係食返魚類產品會好啲
外賣自取
2021-12-29 226 瀏覽
因為去行歌連臣角炮台所以要喺小西灣食啲野先 本身諗住食台灣野但去到發現嗰間只做外賣所以意外地食左呢間米線舖✨酸菜魚米線 $55我覺得都有唔少酸菜魚 至少有五舊 全部都冇骨 啖啖肉好滑 我叫左小辣覺得啱啱好(平時食譚仔三小)個湯辣得黎但都幾清 唔會話好多油 係好食嘅👍👍👍 有酸菜魚黎講我覺得$55 呢個價錢 CP 值都唔錯 雖然舖面細細間 我諗只得十零個位 但都坐得舒服 自助落單都好方便 如果咁啱黎開呢頭都可以試下味道❤️❤️❤️❤️價錢❤️❤️❤️服務❤️❤️環境❤️❤️❤️

✨酸菜魚米線 $55

味道❤️❤️❤️❤️
價錢❤️❤️❤️
服務❤️❤️
環境❤️❤️❤️
2021-12-29
2021-12-28 289 瀏覽
街坊小店,裝潢唔老土座位舒適,食物質素高1. 酸菜魚薯粉X2 (少辣、正常辣)魚片原身,十分滑溜鮮味,薯粉煙韌足料!不是那種紅紅黃黃的油膩湯底口感清爽酸味不是很重,辣中帶一點麻第一口不很辣,食下食下比起曾吃2、3百元一大盆,但只有十塊八塊「鞋口」魚片的酸菜魚,呢度性價比超高2. 魚片雞湯米線一一酸菜魚走酸菜、走辣、走酸菜湯想食酸菜魚魚片,但又唔好酸辣既有福了老闆話呢度有三種湯,酸菜湯、辣酸菜湯同埋雞湯。就算唔係食月婆雞米線,都可以配雞湯=)魚是嫰滑的~3. 月婆雞米線呢個米線我無親自食到,朋友話雞的酒味無想像中重,味道唔錯連薑片上,應該好暖身雞的份量足,老闆娘說他們用靚雞,不是雪藏的雖然是小店,但他們也很講求質量4. 自製粟米餃餃子大大粒,皮薄餡靚粟米都係大大粒,量足新鮮味道剛好,不鹹粟米是老闆同老闆娘自己一粒粒拆出來的!有家的味道配餸:惹味豬頸肉:是厚切的,啖啖肉,有咬感,十分入味,感覺不肥膩麻脆雞扒:外脆內嫰,少少麻,少少辣,好味生菜、金菇、蘿蔔:正常水準蘋果雪梨蜜棗水:明顯的雪梨味,夠滋潤。未問老闆娘有無另外加糖,估計沒有吧,那甜味應讓來自雪梨、蘋果和蜜棗。只是個人來說,可再更少
街坊小店,裝潢唔老土
座位舒適,食物質素高

1. 酸菜魚薯粉X2 (少辣、正常辣)

魚片原身,十分滑溜鮮味,薯粉煙韌
足料!
不是那種紅紅黃黃的油膩湯底
口感清爽
酸味不是很重,辣中帶一點麻
第一口不很辣,食下食下

2. 魚片雞湯米線一一酸菜魚走酸菜、走辣、走酸菜湯

想食酸菜魚魚片,但又唔好酸辣既有福了
老闆話呢度有三種湯,酸菜湯、辣酸菜湯同埋雞湯。
就算唔係食月婆雞米線,都可以配雞湯=)
魚是嫰滑的~

3. 月婆雞米線

呢個米線我無親自食到,朋友話雞的酒味無想像中重,味道唔錯
連薑片上,應該好暖身
雞的份量足,老闆娘說他們用靚雞,不是雪藏的
雖然是小店,但他們也很講求質量

4. 自製粟米餃

餃子大大粒,皮薄餡靚
粟米都係大大粒,量足新鮮
味道剛好,不鹹
粟米是老闆同老闆娘自己一粒粒拆出來的!
有家的味道

配餸:
惹味豬頸肉:是厚切的,啖啖肉,有咬感,十分入味,感覺不肥膩
麻脆雞扒:外脆內嫰,少少麻,少少辣,好味
生菜、金菇、蘿蔔:正常水準

蘋果雪梨蜜棗水:明顯的雪梨味,夠滋潤。未問老闆娘有無另外加糖,估計沒有吧,那甜味應讓來自雪梨、蘋果和蜜棗。只是個人來說,可再更少甜一點。但我想對於大家,絕對不會過甜,哈哈。

菊花杞子桂圓茶:好多圓肉,小朋友食得好開心。

六點半的晚餐,剛好趕上人潮之前。
吃完離開時,小店已满座!
滿足的一餐!

魚片雞湯米+豬頸肉
自製粟米餃
  • 酸菜魚
2021-12-27 286 瀏覽
自從米線興起, 簡直成為香港人生活的一部分, 但一味咸辣的湯底同油膩的腩肉炸醬….. 真係一路食一路睇住自己同身邊人身形發脹🥲爸媽年紀大….食高鈉高味精的米線湯底真係一次都多….尋尋覓覓….終於搵到li間我敢講係食過最好食的米線🍜 第一眼俾米線o親店名吸引😂…可愛❤️望望餐牌….非一般米線舖湯底….選擇唔多但感覺係真材實料健康湯底….最終果然無失望😀媽媽食月婆雞米線有雞件,紅棗,薑,雲耳, 啖湯好似飲屋企湯咁…..米線好滑….來貨相信係靚料😋我同爸爸都酸菜魚米線, 可選辣度..我叫左中辣….碗米線黎到….清晰湯底有別於坊間的酸辣米線…一飲啖湯….救命……好好飲🤤……最後我飲晒咁滯….一d都唔會口渴….魚片好滑….米線好滑……食到一半就心諗好想日日都食😆爸爸加了麻脆雞扒….又香又脆…唔油….食左無罪惡感😛小食叫左陳醋雲耳, 酸甜開胃🥰燻魚無骨….唔係出面食到又硬又多骨的鯇魚…..聽老闆娘講係紅魚…..真係好好食😋….燻魚面有桂花點綴…絕對打cardable😉飲品方面得我叫了玫瑰洛神花茶….玫瑰味好濃, 原來係用法國玫瑰煲🌹😃總括嚟講….米線無論湯底,米線,配料都極高質…小食亦非常出色….飲

第一眼俾米線o親店名吸引😂…可愛❤️

爸爸加了麻脆雞扒….又香又脆…唔油….食左無罪惡感😛

小食叫左陳醋雲耳, 酸甜開胃🥰

總括嚟講….米線無論湯底,米線,配料都極高質…小食亦非常出色….飲品可以用驚艶黎形容❤️廚師真係用心制作☺️

唯一係位於小西灣….未必個個都咁方便….但老實….好近藍灣商場….有時間黎食碗米線再去藍灣Donki 行下都不失為假日好去處👨‍👩‍👧❤️
燻魚
陳醋雲耳
玫瑰洛神花茶
燻魚
陳醋雲耳
玫瑰洛神花茶
  • 所有自家飲品
2021-12-24 106 瀏覽
好食,轉米粉仲好食湯底濃郁,口感清爽,米粉吸收湯底精華特別吸引鱸魚魚質嫩滑鮮甜無骨已經俾同事鬧點解午餐日日都要來食😂🤦🏻‍♀️😂超級推介豬頸肉爽脆可口👍🏻👍🏻👍🏻蘿蔔入味鮮甜又淋沒有渣PS:本人並沒有股份或任何利益真心正
好食,轉米粉仲好食
湯底濃郁,口感清爽,米粉吸收湯底精華特別吸引
鱸魚魚質嫩滑鮮甜無骨
已經俾同事鬧點解午餐日日都要來食😂🤦🏻‍♀️😂
超級推介豬頸肉爽脆可口👍🏻👍🏻👍🏻
蘿蔔入味鮮甜又淋沒有渣
PS:本人並沒有股份或任何利益
真心正
  • 豬頸肉,蘿蔔,酸菜魚