2022-08-12 243 瀏覽
홍콩 마라치킨 인기 맛집❤️中文在下面👇🏻사촌동생이랑 마라 치킨먹으로 간당❤️ 홍콩 사람을 진짜 샤부샤부를 너무 좋아한다😂😂😂시내에서 샤부샤부 의 전문점을 엄청 많다!!!이번에는 마라 치킨에 인기 맛집 갔다 왔어ㅎ 사실을 마시는 별로다ㅋ ㅋ ㅋ마라 치킨에 맛집을 많이 있어서 여기는 생각보다 그렇게 맛있지 안 났다ㅜㅜ 다음에 다른 맛집을 추천 해줄 께요ㅜ見咗好多次我個妹,今日終於到表妹啦!🤣🤣為咗就佢,今次去咗長沙灣食嘢,以前都有食過咪走雞,不過喺銅鑼灣,我諗都幾年前啦😂😂😂餐廳位於市區真係好方便,而且餐廳裝修都幾有諗頭👍🏻環境 - 好闊落,燈光光猛,比起一般雞煲店舒適❤️火焰麻辣雞煲 鍾意食麻辣既人一定要試,用咗三十幾種香料、辣椒乾、洋蔥、中芹和芫茜作配料,香辣味十足🤩雞件大舊多肉,肉質嫩滑,麻辣醬汁好夠味,雞煲味道好豐富👍🏻配料好建議係雞煲加薯仔,用麻辣汁煮到霖曬,好好食😍其實香港人真係一年四季都打邊爐,兩個人任食以外嘅好選擇❤️
홍콩 마라치킨 인기 맛집❤️中文在下面👇🏻

環境 - 好闊落,燈光光猛,比起一般雞煲店舒適❤️

火焰麻辣雞煲
雞件大舊多肉,肉質嫩滑,麻辣醬汁好夠味,雞煲味道好豐富👍🏻

配料
好建議係雞煲加薯仔,用麻辣汁煮到霖曬,好好食😍

其實香港人真係一年四季都打邊爐,兩個人任食以外嘅好選擇❤️
2022-08-02 402 瀏覽
位於長沙灣青山道379號昭德大廈的米走雞 - 芝士雞煲專門店 / 嘆得起冰室(Running Chicken),主打港式小炒和雞煲。今次和朋友共兩人來用餐,獲店員安排坐在四人卡位,感覺闊落舒適。燈光的光線充足,適合三五知己來聚餐。火焰麻辣雞煲 (小 - 2至3人用)- $198配料:辣椒乾、洋蔥、中芹、芫茜辣度:BB辣。麻辣雞煲上桌了,店員先用火槍點燃雞煲表面,火焰頓時蔓延整個雞煲,感覺壯觀。剛上桌時,洋蔥和配菜還未熟透,筆者建議先開大火,炒香配菜,才開動用餐。。老實說,筆者最喜愛吃中後期時段的雞煲,水份略略收乾,醬汁的味道更加濃厚,而且醬汁的濃稠度也增加,可以包裹住整塊雞件,令雞件更入味。雞件質感滑嫩,而且配BB辣度的醬汁,令雞件既有鹹香,又有丁點的刺激。筆者不抗拒各類芹菜芫茜,這些配菜令雞煲的味道更加豐富,增添了少許蔬菜的清新香氣。。竹蔗茅根 - $68雞煲和火鍋都是一些相對上火(熱氣)的菜式,所以點一壺竹蔗茅根便最適合了。飲品比想像中大壺,和朋友一行二人分享,份量充足,可喝到整頓晚餐的尾聲。而且飲品味道清甜,感覺清新下火,能嚐到竹蔗、粟米、馬蹄、紅蘿蔔的味道。。蕃茄粟米湯 - $

火焰麻辣雞煲 (小 - 2至3人用)- $198
配料:辣椒乾、洋蔥、中芹、芫茜
辣度:BB辣

竹蔗茅根 - $68
雞煲火鍋都是一些相對上火(熱氣)的菜式,所以點一壺竹蔗茅根便最適合了。飲品比想像中大壺,和朋友一行二人分享,份量充足,可喝到整頓晚餐的尾聲。而且飲品味道清甜,感覺清新下火,能嚐到竹蔗、粟米、馬蹄、紅蘿蔔的味道。

蕃茄粟米湯 - $98

吃畢雞煲,店員拿來了火鍋湯煲,打算收走雞煲。筆者向店員要來了一個碗,把雞煲內的醬汁、洋蔥撈起。待火鍋湯煲煮沸後,便可加入剛剛撈起的洋蔥料。這樣做,就可以令火鍋湯煲的味道更豐富。

蕃茄和粟米的份量比想像中多。因為一開始湯底的味道略淡,所以筆者建議,先開大火煮沸湯底,待水分蒸發後,湯底會更濃厚更鮮甜。

蘿蔔 (半份)- $24

蘿蔔也是較為受火的食物,而且筆者愛吃質感較軟腍的蘿蔔,所以也可以在吃火鍋初期放進鍋中。白蘿蔔味道清甜,入口無渣。

手打五寶拼盤 (半份)- $63
鮮墨丸、鮮蝦丸、鯪魚丸、豬肉丸、鮮牛丸

整體來說,五款手打丸都真材實料,感覺實淨。朋友最愛吃手打鮮牛丸,牛味出眾,質感彈牙。不過,朋友則覺得鮮墨丸有點點腥味,較為失色。

鮮製五拼餃 (半份)- $64
鳳城水餃、鮮牛肉餃、鮮蝦雲吞、韭菜餃、菠菜豬肉餃

這個組合可以多試數款餃子,而且每款餃子也各有特色。筆者最愛吃菠菜豬肉餃,菠菜和豬肉的味道相當合襯,更能突出豬肉的鮮甜。

鴨血 (新推出)- $43

店員端來了八件鴨血,質感滑溜,真材實料,頗值得一試。朋友還分享,有些無良的商家,會用成本較低的豬紅來冒充鴨血。這餐廳採用的是真真正正的鴨血,質感滑溜。豬紅的質感粗糙,而且會越煮越硬。

日本廣島蠔 (6隻) - $88

廣島蠔味道鮮美,口感滑溜。但朋友則認為有點點腥味,失色了少許。

子薑流心皮蛋 - $48

如果各位食客愛吃子薑,應該會頗愛這款小吃。子薑是自家醃製的,酸度適中,味道開胃,不會苦苦澀澀,子薑的份量也充足。如果皮蛋的流心效果更出眾,便更好了。
2022-07-25
  • 火焰麻辣雞煲
  • 竹笙墨魚滑
  • 手打五寶拼盤
2022-07-19 293 瀏覽
✨黃金芝士雞煲兩個人食 揀左細size 芝士香濃 帶淡淡鹹香 又唔會好膩雞份量唔少 件件都啖啖肉肉質嫩滑 沾滿芝士 好難唔好食✨手切新鮮牛頸脊牛頸脊 賣相吸引 油花唔錯 肉質軟嫩 有肉味 帶油脂甘香✨哈哈蝦中寶個名好搞笑 其實就係鮮蝦加蝦膠口感爽口彈牙 幾鮮味✨手打五寶拼盤一次過可以試晒五款丸 包括有鮮墨丸 鮮蝦丸 鮮牛丸 豬肉丸 鯪魚丸墨丸同蝦丸 口感爽彈 鮮味牛丸 豬肉丸 鯪魚丸 口感比較空氣感✨蜂巢冰豆腐蜂巢豆腐 大大件 好索湯 幾正✨清熱銀菊露一大壺 分到好多杯味道清香 唔太甜 好解渴食物可以 牛肉幾靚芝士雞煲冇想像中咁膩火鍋配料有半份選擇 少人去都可以試多幾款環境唔錯都坐得舒服服務唔錯 價錢可以
✨黃金芝士雞煲

少人去都可以試多幾款
環境唔錯都坐得舒服
服務唔錯 價錢可以

2022-07-13 225 瀏覽
今日黎到長沙灣想打邊爐經過見到呢間雞煲好吸引就決定入去試下招牌雞煲有2款,分別係麻辣同芝士其他配料都好齊全,可以選擇大份或小份適合人數少的時候,很體貼火焰麻辣雞煲(大)一開始店員會先蓋住煲之後用點火 係雞煲上燒起好有氣勢雞件好大件,係雞髀肉所以啖啖肉得黎好嫩滑加上麻辣好惹味,令你食唔停口建議2人都可以叫大份因為太惹味!手切新鮮牛頸脊牛頸脊呈鮮紅色一睇就知新鮮煮10秒就食得油香十足,推薦!哈哈蝦中寶睇名就知係充滿住蝦既食物用蝦膠包住原隻大蝦鮮味十足,好滋味
今日黎到長沙灣想打邊爐
經過見到呢間雞煲好吸引
就決定入去試下

招牌雞煲有2款,分別係麻辣同芝士
其他配料都好齊全,可以選擇大份或小份
適合人數少的時候,很體貼

火焰麻辣雞煲(大)

一開始店員會先蓋住煲
之後用點火 係雞煲上燒起
好有氣勢

雞件好大件,係雞髀肉
所以啖啖肉得黎好嫩滑
加上麻辣好惹味,令你食唔停口
建議2人都可以叫大份
因為太惹味!

手切新鮮牛頸脊

牛頸脊呈鮮紅色
一睇就知新鮮
煮10秒就食得
油香十足,推薦!

哈哈蝦中寶

睇名就知係充滿住蝦既食物

用蝦膠包住原隻大蝦
鮮味十足,好滋味
✅米走雞雞煲啊火鍋啊真係成日食米走雞都聽過佢個名好耐 係芝士雞煲專門店 亦都有朋友介紹過但都係至今先真係有機會食到🤣除左芝士雞煲 仲有秘製麻辣雞煲食辣同唔食辣既朋友都有照顧到💛🔆黃金芝士雞煲 (2-3人份) $198話明芝士雞煲專門店 當然要試返佢哋既芝士雞煲芝士亦都仼均選擇 芝士迷可以揀大量啊😈揀左正常份量芝士 但黎到其實都有好大量芝士😆芝士除左有芝士醬仲有mozzarella cheese~可以做到拉絲效果😆 味道好香濃芝士味 但又唔會過咸!雞肉全部都係用雞脾同雞翼位置 所以啖啖肉而且完全唔鞋😜 仲好掛汁 佈滿芝士!🔆雜菇拼盤 $48要左個雜菇拼盤 唔同既菇類都有有冬菇 秀珍菇 金菇 雞髀菇菇類索哂芝士既精華好正💛🔆特級雪花肥牛 (小) $128肥牛即使要左細份 都完全唔細㗎每塊肉都好大片 而且夠哂薄身油脂比例都好平均 唔會好乾好韌🔆鮮炸響鈴 (半份) $30呢到既響鈴係必點! 基乎每一枱都有叫到!響鈴大大舊又脆口 浸腍左充滿哂芝士湯 好creamy因為鮮炸既緣故 所以一啲油益味都冇!🔆手打五寶拼盤 (半份) $54佢既手打丸類都好吸引 但兩個人又食唔到太多所以就叫左拼盤半
✅米走雞

🔆黃金芝士雞煲 (2-3人份) $198
話明芝士雞煲專門店 當然要試返佢哋既芝士雞煲
芝士亦都仼均選擇 芝士迷可以揀大量啊😈
揀左正常份量芝士 但黎到其實都有好大量芝士😆
芝士除左有芝士醬仲有mozzarella cheese~
可以做到拉絲效果😆 味道好香濃芝士味 但又唔會過咸!
雞肉全部都係用雞脾同雞翼位置 所以啖啖肉
而且完全唔鞋😜 仲好掛汁 佈滿芝士!

🔆雜菇拼盤 $48

肥牛即使要左細份 都完全唔細㗎
每塊肉都好大片 而且夠哂薄身
油脂比例都好平均 唔會好乾好韌

🔆鮮炸響鈴 (半份) $30
呢到既響鈴係必點! 基乎每一枱都有叫到!
響鈴大大舊又脆口 浸腍左充滿哂芝士湯 好creamy
因為鮮炸既緣故 所以一啲油益味都冇!

🔆手打五寶拼盤 (半份) $54

味道: 8/10
賣相: 7.5/10

地址: 長沙灣青山道379號昭德大廈地舖
2022-06-18 208 瀏覽
又係我雞煲怪出動既日子,今次搵左間幾出名食雞煲既餐廳,最特別係佢有芝士同麻辣2款雞煲比你揀🤣——————🐽 火焰麻辣雞煲上台後店員會表演火焰燒雞,玫瑰酒既香氣出曬黎,雞煲滾起黎麻辣味好香,佢既雞件全部都係雞髀肉,啖啖肉真材實料😆🐽 手打五寶拼盤、鮮製五拼餃五寶丸好新鮮!蝦丸同墨魚丸好彈牙好鮮味😆五拼水餃大大粒,雲吞特別出色好大隻蝦彈彈下🤣🐽 鮮炸響鈴、蜂巢冰豆腐、娃娃菜響鈴即叫即炸,比平時食到既特別脆同大塊,黎到必叫🤩豆腐份量亦好多,抵食!

——————

🐽 火焰麻辣雞煲

🐽 手打五寶拼盤、鮮製五拼餃

🐽 鮮炸響鈴、蜂巢冰豆腐、娃娃菜
2022-05-22 352 瀏覽
其實早喺幾年前已經試過佢嘅芝士雞煲,嗰時話係首創覺得幾特別,味道都唔錯,所以就再次去encore! 不過長沙灣分店都幾難搵,門面仲要大大隻字寫住「嘆得起」以為自己去錯😆😆 猶豫咗一陣見到下面寫咗米走雞先入去😆🍭芝士雞煲(小,$198)雞煲佢地就主要分咗芝士同埋麻辣,好明顯方便食得辣同唔食得辣兩組人😆 我就當然揀芝士~ 芝士份量亦可自選,怕肥可以減量!雞煲份量就揀咗小,但雞件都唔少架!2個人都好夠~ 熱辣辣開煲時已經聞到好香芝士味,每件雞都沾滿芝士~ 雞肉嫩滑,香口好食!🍭手切新鮮牛頸椎($168)🍭鴨血($43)🍭哈哈蝦中寶($69)食完雞煲就可以加水轉火鍋,或者加湯~ 火鍋料我地因為食完雞煲已經飽飽地所以點咗呢3樣~ 但其實佢地有好多火鍋配料選擇!牛頸椎一嚟到已經覺得色澤幾靚,肥瘦均勻,就咁碌一碌就食得,牛味出又爽口,正~ 蝦中寶即係蝦滑,但每件都好大舊,喺喺蝦肉唔腥,幾好食!鴨血份量都幾多,不過如果有麻辣醬就好更加好食!

🍭芝士雞煲(小,$198)

🍭手切新鮮牛頸椎($168)
🍭鴨血($43)
🍭哈哈蝦中寶($69)
2022-05-19 202 瀏覽
好食雞煲絕對 米 走 雞🐔熱愛任何麻辣食品嘅我最近試咗一間非常好食嘅麻辣雞煲😋餐廳位置好方便 位於地鐵站附近空間亦都好大 兩個人坐得好舒適火焰麻辣雞煲 (小)🌶 上菜嘅時候 侍應會幫手點火 好有氣勢😆 我哋叫咗小辣 辣味好充足但係又唔會太辣雞肉份量好多 而且雞肉好滑啖啖雞肉吸收晒麻辣精華 好惹味值得一提佢個麻辣好好食 食完雞再加湯打邊爐一樣咁好食 兩個人食完都好夠飽 好滿足😋超大響鈴 好脆口 而且無油膩嘅感覺仲有墨魚丸都好新鮮😋推介各位朋友都要去試吓
好食雞煲絕對 米 走 雞🐔

超大響鈴 好脆口 而且無油膩嘅感覺
仲有墨魚丸都好新鮮😋
推介各位朋友都要去試吓
2022-05-14 207 瀏覽
呢幾日天氣很差,總是下大雨,所以就去了屋企附近吃。忽然間好想食雞煲,所以就去咗屋企附近這家店吃。.🐔黄金芝上雞煲(小)$198可以自選🧀芝士份量,最終揀了普通份量,雞煲中的雞件已預熟5 成左右,而且佈上芝士碎,開火後芝士受熱,開始溶化,跟雞件溶為 一體,當開蓋時,散發陣陣芝士香氣,當滾起時店員建議將爐調至保溫, 免得雞件過熟而影響味道,雞件🐥嫩滑又夠大份。食到差唔多,可叫職員加湯,轉為打邊爐。.✨雲耳絲拌海蜇 $48份量夠多,海蜇口感爽脆。.🦑竹笙墨魚滑 $54竹笙中釀了墨魚滑,令到竹笙有雙重口感,一種是竹笙吸收湯底的味道,一種是墨魚滑的味道。.🦐哈哈蝦中寶 $69蝦膠打得夠彈牙,混入了蟹籽,啖啖都有鮮蝦味。.🌽粟米 $22有五至六個 ,夠香甜。.💕蜂巢冰豆腐 $26非常特別,先將豆腐冰凍的,之後放入爐中煮,味道不錯。

🐔黄金芝上雞煲(小)$198

✨雲耳絲拌海蜇 $48
份量夠多,海蜇口感爽脆。

🦑竹笙墨魚滑[半份] $54

🦐哈哈蝦中寶[半份] $69
蝦膠打得夠彈牙,混入了蟹籽,啖啖都有鮮蝦味。

🌽粟米[半份] $22
有五至六個 ,夠香甜。

💕蜂巢冰豆腐[半份] $26
非常特別,先將豆腐冰凍的,之後放入爐中煮,味道不錯。
前一排同朋友系左長沙灣睇杜鵑花,好耐未食雞煲,就諗住食一餐,行到附近有間裝修以藍色為主題嘅雞煲店幾吸引,餐廳空間都好大,乾淨又舒服😌於是就坐低享受一下美食先😋我哋點左火焰麻辣雞煲$188因為朋友唔食得辣所以就要左BB辣,雞煲上黎時店員首先會幫手點火要入面啲花雕酒起火🔥炒香d 雞,不過都要小心啲,火都幾大㗎🤣打開蓋已經聞到濃濃雞🐔香味喇,雞煲都係用超大塊雞脾肉,每一塊肉都好滑好嫩,食落口有幾濃嘅酒香味,雞肉調味都唔鹹,幾正!! 雞件份量都幾多,不過可以再嗌啲打邊爐配料一起食會更正😂️🧡手打五寶拼盤(半份)$69五種唔同手打丸子,比起一般打邊爐食既手打牛丸大粒好多,大大粒食落口新鮮又彈牙👍💛哈哈蝦中寶🦐(半份)$69打邊爐點少得蝦🦐滑,蝦新鮮又爽口,用黎做配料簡直絕配👍💚雜菇🍄拼盤$48我同朋友都好鍾意食菇,所以就嗌左個拼盤同木耳$38拼盤入面有金菇,香菇,平菇,都算好大份,乾淨又新鮮✌️木耳就好大塊,每次食雞煲我一定會必搭配木耳清下肺排毒🤣雞子$53呢個係朋友鍾意食嘅,我都試左一個,口感同魚籽差唔多,咬一啖就係嘴裡爆炸果啲感覺,好特別嘅口感😆今次食左麻辣火鍋,下次一定要再試埋芝士雞煲,聽店員

我哋點左火焰麻辣雞煲$188

️🧡手打五寶拼盤(半份)$69

💛哈哈蝦中寶🦐(半份)$69
打邊爐點少得蝦🦐滑,蝦新鮮又爽口,用黎做配料簡直絕配👍

💚雜菇🍄拼盤$48
雞子$53

今次食左麻辣火鍋,下次一定要再試埋芝士雞煲,聽店員講佢哋芝士雞煲🐔都係必食👍
2022-04-28 162 瀏覽
Running Chicken🐥 Hot Pot again🥢..恢復晚市堂食,來吃個雞煲火鍋吧♨️。獨家火焰麻辣雞煲,仲有黃金芝士雞煲作招徠,每件雞都沾滿濃濃芝士,食完雞煲🐥 仲可以加湯打邊爐喔,一次滿足2個願望呢。今次試左 l雞煲]l,用上辣椒乾、洋蔥、中芹、芫茜,bb 辣🌶 夠晒惹味、雞件亦嫩滑,而且視覺效果一流🔥 很惹火😍。食完之後當然要來個打邊爐♨️,安格斯肥牛不能少吧,質素不錯吃🥢。其他韭菜餃、肥牛、紅薯粉、油麥菜,飲品當然要配王老吉🥤,吃火鍋最match 喔。..×××××ש長沙灣青山道379號昭德大廈地舖 ..

今次試左 l[獨家火焰麻辣雞煲]l,用上辣椒乾、洋蔥、中芹、芫茜,bb 辣🌶 夠晒惹味、雞件亦嫩滑,而且視覺效果一流🔥 很惹火😍。

×××[米走雞]×××
©長沙灣青山道379號昭德大廈地舖
2022-03-18 209 瀏覽
🎏黃金芝士雞煲(4人)($258)雞煲有2款味可以揀:黃金芝士/火焰麻辣啱曬吾食辣既我啦🤣🤣4人份量真係好足,粗略估計都有30-40件雞😍全部都係雞髀肉好滑吾好食雞食飽呀,因為之後加湯可以繼續打邊爐🍲.🎏手打五寶拼盤(半份$54)五寶分別係:手打鮮墨丸、鮮蝦丸、鯪魚丸、豬肉丸、鮮牛丸蝦丸墨魚丸好食吾洗講估吾到豬肉丸都有驚喜 甘彈真係好彈牙好新鮮好好食Even食到好飽,都仲堅持要每一種丸都試曬😂.🎏鮮製五拼餃(半份$64)五餃係:鳳城水餃、牛肉餃、鮮蝦雲吞、韭菜餃、菠菜豬肉餃個人比較鍾意牛肉餃😁.仲有好多火鍋配料可以叫,都有半份/全份揀2個人黎食,又想試多啲,叫個細雞煲,再叫半份既配料甘幾好.🎏米走雞 @runningchicken_hk .🎏🎏🎏🎏🎏🎏🎏🎏🎏🎏🎏#hkfoodieslife長沙灣🎏#hkfoodieslife旺角🎏#米走雞 #芝士雞煲 #麻辣雞煲 #火鍋 #雞煲 #打邊爐 #熱辣辣 #芝士

🎏黃金芝士雞煲(4人)($258)
雞煲有2款味可以揀:黃金芝士/火焰麻辣
啱曬吾食辣既我啦🤣🤣
4人份量真係好足,粗略估計都有30-40件雞😍
全部都係雞髀肉好滑
吾好食雞食飽呀,因為之後加湯可以繼續打邊爐🍲

🎏手打五寶拼盤(半份$54)
五寶分別係:
手打鮮墨丸、鮮蝦丸、鯪魚丸、豬肉丸、鮮牛丸
蝦丸墨魚丸好食吾洗講
估吾到豬肉丸都有驚喜 甘彈
真係好彈牙好新鮮好好食
Even食到好飽,都仲堅持要每一種丸都試曬😂

🎏鮮製五拼餃(半份$64)
五餃係:鳳城水餃、牛肉餃、鮮蝦雲吞、韭菜餃、菠菜豬肉餃
個人比較鍾意牛肉餃😁

仲有好多火鍋配料可以叫,都有半份/全份揀
2個人黎食,又想試多啲,叫個細雞煲,再叫半份既配料甘幾好

🎏米走雞 @runningchicken_hk

🎏🎏🎏🎏🎏🎏🎏🎏🎏🎏🎏
#hkfoodieslife長沙灣🎏
#hkfoodieslife旺角🎏
2022-01-10 195 瀏覽
今日同朋友一齊係長沙灣放工就係附近搵野食之後見到呢間雞煲有芝士鍋食好吸引就決定入去試下!有芝士雞煲同傳統麻辣雞煲我地唔係好食得辣所以一定係揀芝士雞煲!仲有好多食材選擇,好豐富!黃金芝士雞煲滿滿既芝士佈係面另外全部雞塊都沾滿芝士醬太邪惡啦!但我中意雞塊選用雞髀肉食落係啖啖肉,超級滿足芝士唔會太膩食幾多都得!手切新鮮牛頸脊牛肉鮮紅色一定好新鮮淥十秒就食得好軟淋,肉味重食得好滋味哈哈蝦中寶呢個手打丸超有誠意全部都係新鮮蝦肉仲有成隻大蝦係入面食落飽滿,鮮味衝天
今日同朋友一齊係長沙灣放工
就係附近搵野食
之後見到呢間雞煲有芝士鍋食
好吸引就決定入去試下!

有芝士雞煲同傳統麻辣雞煲
我地唔係好食得辣
所以一定係揀芝士雞煲
仲有好多食材選擇,好豐富!

滿滿既芝士佈係面
另外全部雞塊都沾滿芝士醬
太邪惡啦!但我中意

雞塊選用雞髀肉
食落係啖啖肉,超級滿足
芝士唔會太膩

呢個手打丸超有誠意
全部都係新鮮蝦肉
仲有成隻大蝦係入面
食落飽滿,鮮味衝天

呢幾日天氣開始凍咗🌬 #打邊爐 啱哂不過 @runningchicken_hk 可以一次過滿足3️⃣個願望#懲罰 #打邊爐 #食雞煲 🤣🤣我地一行6️⃣人 叫咗兩個例牌 姐姐話例牌係for 2-3人份量#黃金芝士雞煲 #激量 $198重芝士 有拉絲 正😍 而且原來佢地雞煲係用雞脾整 所以幾乎件件肉🤤 好少骨#火焰麻辣雞煲 $188呢個真係貨真價實 有火焰俾你睇🤣🤣滾到咁上下 姐姐過嚟起🔥 起前仲問我地要唔要預備電話🤣🤣#溫馨提示 未試過佢地嘅辣嘅朋友 唔好太重手 我朋友識得吓辣 佢揀咗🌶🌶 都差啲頂唔順😱雞煲完當然就係加湯 #打邊爐配料逐碟計 特別講講 #鮮炸響鈴 #全份 $56堅係佢地自己炸 脆卜卜 推🙌🏼推🙌🏼推🙌🏼=====================#黃色經濟圈 #yellow深水埗 #yellow長沙灣 #yellow雞煲 #hker #hongkongfood #香港加油 #食好西😋 #互推互追互讚 #nofilter
呢幾日天氣開始凍咗🌬 #打邊爐 啱哂

堅係佢地自己炸 脆卜卜
推🙌🏼推🙌🏼推🙌🏼

=====================

2021-12-18
7 分鐘 (堂食)
2021-12-14 167 瀏覽
今晚朋友生日,我地去左長沙灣嘅米走雞煲火鍋試下,依間店夜晚6點開始營業,之前book過幾次枱都Full晒,今次終於book到,用餐時間限時兩小時,我地order左BB辣嘅麻辣雞煲,火鍋配料我地就order左桶蠔,羊肉,雪花肥牛,鮮魚片,帶子,魚片頭,貢丸,牛百頁等,羊肉及肥牛爽口唔韌,切得好薄。桶蠔超大隻,熟左都有掌芯咁大隻,非常鮮味。其他火鍋配料好新鮮,很有水準。
2021-12-10
慶祝紀念