2024-07-12
大圍 📌 【 糖宮甜品專門店 】大圍積信街61號地舖今晚喺顯徑體育館打完波,天氣熱辣辣,我同幾個波友就嚟到大圍食糖水。記得外賣過【 糖宮 】出品都唔錯,今次第一次坐低堂食。❥ 菠多野結冰配水晶涼粉🍍 $70菠多野 🍍 唔單止個名好正,雪花冰造型 & 味道一樣咁正 💛 呢兩日34度嘅高溫,綿綿嘅雪花冰,簡直將我融化;仲有煙煙靭靭嘅水晶涼粉,口感十足,私心推介 💛❥ 爆芒 🥭 $54芒果布甸、芒果、金柚、爆爆珠、寒天粒、小丸子、芒果汁 & 雪糕 如果鍾意食芒果甜品,呢個【 爆芒 】一定要推薦比大家。芒果汁係新鮮芒果整,滿滿芒果香甜,柚子粒粒飽滿多汁,寒天係好有咬口,小丸子煙煙靭靭,仲有Q彈芒果布甸,味蕾大滿足 🧡 至於雪糕味道我就轉咗雲呢拿。其實,雲呢拿雪糕同芒果汁不嬲都係天作地設嘅絕配:雪糕完全係將呢個爆芒昇華。❥ 朱古力心太軟伴兩球雪糕 🍨 $62個心太軟焗得好香,朱古力味好香濃,又唔會好甜,雪糕球揀咗曲奇味同雲呢拿味,個心太軟用個兜裝住,局限咗朱古力醬流出,但係會依然見到濃濃 der 朱古力醬好澎湃 vs 凍冰冰雪糕,哈哈!冰火交融 ~ 正呀 🤎❥ 即製芒果酥皮拿破崙 $6
大圍積信街61號地舖
今晚喺顯徑體育館打完波,天氣熱辣辣,我同幾個波友就嚟到大圍食 糖水。記得外賣過【 糖宮 】出品都唔錯,今次第一次坐低堂食。
❥ 菠多野結冰配水晶涼粉🍍 $70
❥ 爆芒 🥭 $54
❥ 朱古力心太軟伴兩球雪糕 🍨 $62
❥ 即製芒果酥皮拿破崙 $62
真係好脆! 好少食到拿破崙個皮可以係咁香咁脆。即叫即整真係冇得輸 🧡 再配上份量十足嘅芒果吉士醬,滋味滿分。
⊹⊰⊹⊰⊹⊰⊹⊰⊹⊰⊹⊰⊹⊰⊹⊰⊹⊰⊹⊰⊹⊰⊰⊹⊰⊹⊰⊹⊰⊰⊹⊰⊹⊰⊰⊹⊰⊹⊰⊹
甜品 🍧【 糖宮甜品專門店 】
地點 📍 大圍積信街61號地舖
消費 💰 均消 $60
⊰⊹⊰⊹⊰⊹⊰⊹⊰⊹⊰⊹⊰⊹⊰⊹⊰⊹⊰⊹⊰⊹⊰⊹⊰⊹⊰⊰⊹⊰⊹⊰⊹⊰⊹⊰⊹⊰⊹⊰⊹