2024-09-08 49 瀏覽
衛生-倒完垃圾唔洗手攞嘢食,手指插水杯,掃完地在食具旁大力用掃把拍打垃圾桶食物差,所以軍艦紙菜都係淋晒,相信所有紫菜飯底都係預先整定,到你要咩壽司嘅時候就將啲餡料放上去,如果唔係我都唔諗到點解全部壽司飯連手卷都會淋晒;另外啲魚生全部都唔凍,好似放喺室溫咁,有嚴重衛生風險!即叫炸物唔熱,好似預先炸定!唔信可以去試一次,我應該唔係第一個俾負評——————————————————————————————
唔信可以去試一次,我應該唔係第一個俾負評

2024-09-08
食物質素一般,黎幾年愈做做差,一個鐵板炒豬肉都可以有d 熟有d 唔熟。壽司飯無醋味,同屋企就咁煮熟珍珠米咁。天婦羅好似岩岩興熱少少咁既溫度。比攤凍左熱少少既感覺。咖哩豬扒飯d 豬扒係又凍又柴,咖哩好味精,食完好口渴。唯一正常既係兒童餐,至少d 食物唔係凍既或者興熱少少咁。D侍應態度好似差佢錢咁,問佢野西面加0反應,唔會回應你。問佢拎menu 係你旁邊拋落張床到。價錢又唔係平,食元氣都好過佢,整體黎講唔好有下次。
壽司飯無醋味,同屋企就咁煮熟珍珠米咁。
天婦羅好似岩岩興熱少少咁既溫度。比攤凍左熱少少既感覺。
咖哩豬扒飯d 豬扒係又凍又柴,咖哩好味精,食完好口渴。
唯一正常既係兒童餐,至少d 食物唔係凍既或者興熱少少咁。
D侍應態度好似差佢錢咁,問佢野西面加0反應,唔會回應你。
問佢拎menu 係你旁邊拋落張床到。
價錢又唔係平,食元氣都好過佢,整體黎講唔好有下次。
2024-09-08
  • 沒有
2024-08-10 201 瀏覽
呢個「極尚龍之卷」,之前喺元朗都食過一次,今次喺屯門再叫一次,質素一樣,性價比好高,好足料,中間有軟殼蟹,上邊有鰻魚、吞拿魚同埋蟹籽,仲有啲脆脆增加口感我個人就認為不錯,仲要價錢唔貴呢個係「極上大盛軍艦」,有大量嘅吞拿魚,中間仲有蟹棒,都算幾抵食。但係我先後叫咗兩份,第一份吞拿魚都新鮮,再叫多份嘅時候,好明顯啲吞拿魚冇咁新鮮,但整體都唔錯仲有呢間壽司店有IKEA BB櫈,啱晒我屋企咁好動嘅小朋友只有呢張櫈我先有啖好食
極尚龍之卷

我個人就認為不錯,仲要價錢唔貴

極尚大盛軍艦

仲有呢間壽司店有IKEA BB櫈,啱晒我屋企咁好動嘅小朋友
只有呢張櫈我先有啖好食
極尚龍之卷
極尚大盛軍艦
  • 炸吉備奈子
2024-07-27 259 瀏覽
今日lunch同同事一齊黎食,真係成件事好噁心。。。一坐低就發現旁邊有隻蟑螂爬緊,同啲工作人員講,完全若無其事無動於衷就咁講話你調位囉,嗰下都已經有少少擔心㗎啦,都唔知啲嘢食會唔會會出事,點知道。。。換咗去另一個位,坐低煮完嘢食就正常咁食啦,差唔多食晒,同事就飲佢個麵豉湯,點知佢飲飲下,突然間面有難色,面都青埋咁想嘔,一望,碗湯入面有一隻蟑螂🤢🤢🤮🤮我哋嚇到魂飛魄散,即刻叫工作人員過嚟,個工作人員即刻拎走碗湯,唔俾我哋再掂,然後仲話換過碗俾我哋,連唔好意思都冇講過一聲。我哋當下嚇到唔記得影低,好在後面影咗張收據證明今日去咗食飯。而家唸番,佢啲湯一定係一大煲咁煮,所以我唸煲野都好多‘料’🤮🤮🤮我哋離開間嘢越諗越核突,係咁乾嘔,真係搞唔掂,啲店員嘅態度都極度離譜,完全係已經習慣咗有呢啲情況出現,好似日常咁。一間咁嘅食肆,收人價錢又唔算平,咁嘅服務態度咁嘅食物質素咁嘅環境,唔建議,唔會有第二次🤡
今日lunch同同事一齊黎食,真係成件事好噁心。。。

2024-07-23
每次嚟呢度都必定叫兒童餐比個女🥳🥳另外,我鍾意呢度有迷你井或者小烏冬叫適合我呢啲會單拖帶個女出街嘅媽媽除咗兒童餐,其實佢哋嘅定食都好吸引😋😋每一次我哋一家都好開心😁食完嘢小朋友仲有一個代幣可以去扭蛋🥳🥳
每次嚟呢度都必定叫兒童餐比個女🥳🥳
另外,我鍾意呢度有迷你井或者小烏冬叫
適合我呢啲會單拖帶個女出街嘅媽媽

除咗兒童餐,其實佢哋嘅定食都好吸引😋😋
每一次我哋一家都好開心😁

食完嘢小朋友仲有一個代幣可以去扭蛋🥳🥳
2024-04-13 502 瀏覽
做最好的純壽司??  識唱既都應該有返咁上下年齡 回正題,紅日去屯門...諗住大食一餐,行過見到好耐都無食既純壽司 唔知點解比個裝修吸引左入去 純壽司即係峰壽司集團既其中一間,數數手指都成廿年都有以前峰壽司紅既時候,真係一位難求但之後日本師傅走晒,人氣就不斷下滑,作為以前FANS既我都一樣 ...無回頭今次食算係比機會佢平反? 咁又平反到唔到哩??答案係有進步既...餐廳同以前最大唔同我覺得係依家有定食SET叫,仲要好抵食 ,以下個餐都係200唔駛 平剩係吞拿魚散叫都成30蚊件佢有2件...但味道真係好似回不去咁,唔知係未人大左 口味變左?
做最好的純壽司??  識唱既都應該有返咁上下年齡

回正題,
紅日去屯門...諗住大食一餐,

行過見到好耐都無食既純壽司 唔知點解比個裝修吸引左入去

壽司即係峰壽司集團既其中一間,數數手指都成廿年都有
以前峰壽司紅既時候,真係一位難求
但之後日本師傅走晒,人氣就不斷下滑,
作為以前FANS既我都一樣 ...無回頭

今次食算係比機會佢平反? 咁又平反到唔到哩??
仲要好抵食 ,
以下個餐都係200唔駛

平剩係吞拿魚散叫都成30蚊件佢有2件...
但味道真係好似回不去咁,唔知係未人大左 口味變左?
2024-04-04
2024-03-08 493 瀏覽
呢日上完堂大家二話不說想食日本料理🇯🇵加上氣溫急降❄️食火鍋自然就是必選😋🤭我哋今次揀左呢間餐廳內有提供榻榻米座位🤩餐廳設計是比較日系簡約風格,光線柔和及環境舒適,而且食物性價比超高,坐喺度享受美食仿如置身於日本一樣😙因為今次主要都是小朋友享用,他們自己揀選:1)牛壽喜燒烏冬 $118 (必食推介)🌟🌟🌟🌟湯底味道甜甜又濃郁,烏冬口感比較特別,肉質鮮嫩又易入口,整體上來說也很不錯👍2) 兒童餐 $89 (小朋友大愛)🌟🌟🌟🌟相比起其他餐廳,就只有一個款式,份量正常,包括有扭蛋玩具,小朋友都食得開心又滿足❤️3) 迷你海鮮飯 $48 (女生之選)🌟🌟🌟🌟刺身夠新鮮!配搭珍珠米口感非常一流!....餐廳整體上也值得再去回訪!食物高質下次會再試吓其他!
呢日上完堂大家二話不說想食日本料理🇯🇵
加上氣溫急降❄️食火鍋自然就是必選😋🤭

我哋今次揀左呢間餐廳內有提供榻榻米座位🤩

因為今次主要都是小朋友享用,他們自己揀選:
1)牛壽喜燒烏冬 $118 (必食推介)🌟🌟🌟🌟

2) 兒童餐 $89 (小朋友大愛)🌟🌟🌟🌟

3) 迷你海鮮飯 $48 (女生之選)🌟🌟🌟🌟
刺身夠新鮮!配搭珍珠米口感非常一流!
餐廳整體上也值得再去回訪!
食物高質下次會再試吓其他!
今次行過一間日本餐廳,有種「諗起都流口水」嘅感覺,決定一試究竟。入面氣氛悠閒,坐低就點咗個【特上寿司御膳】。當啲壽司小心翼翼咁端上嚟,首先眼前一亮,色彩繽紛得嚟款款壽司都幾吸引,食物擺放得好靚仔。吞拿魚中腩簡直是滋味爆炸🍣,微微的暖意中還帶著海水的鮮甜;而三文魚腩就肥美得黎又唔膩口,咬落去彈牙得嚟滑得過水。連配角嘅茶碗蒸都唔馬虎,咸香之餘又嫩滑得黎有層次,真係令人忍唔住夾多幾啖。啲炸物我就食得出佢哋下咗一番工夫,秋葵炸物一啖一個剛好,有咗啲脆口感,雖然個人覺得有啲單調,但都算清新。整個體驗算係教人滿意👌,唯獨啲白身三點盛略微遜色啲,但都算係過得去啦。整體嚟講,食得開心、價錢又算合理,真係可以嚟個「打卡」再嚟幾轉!🎉

2023-10-03 542 瀏覽
突然想食壽司 但又唔想排隊食壽司郎行行下就試下極上鉄火蔥粒吞拿魚丼 吞拿魚唔係度度好食依間水準未去到高 不過不失 起碼無筋先😂飯除左吞拿魚仲有三文魚籽蟹籽同少少海膽食落有唔同口感 另外餐仲有湯 蒸蛋 沙律同炸魧魚女仔食都夠飽山盛海鮮蔥粒吞拿魚丼依個海鮮丼有蟹肉 鰻魚 三文魚籽 吞拿魚 三文魚腩 北寄貝 等等魚生都算新鮮 起碼唔係霉霉爛爛169蚊其實已經算係性價比高總括黎講 都會有下次中價位 質素可以唔駛點排隊 可以慳唔少時間不過魚生都係睇當日情況可能有時都會中伏今次就冇伏既
突然想食壽司

不過魚生都係睇當日情況
可能有時都會中伏
今次就冇伏既
2023-07-11
✨今日晚上我們來到屯門時代廣場的純壽司吃晚餐🍣今天我們叫了定食 (內含雜錦壽司盛(三文魚壽司,吞拿魚壽司,軟殼蟹手卷,三文魚小卷等),有日式蒸水蛋,沙律,味憎湯😆仲有,我們叫左刺身盛,有生蠔刺身(餐廳採用廣島蠔),三文魚刺身,池魚刺身,吞拿魚刺身,赤蝦刺身,帶子刺身,北極貝刺身等😆之後仲叫左,加洲小卷,軟殼蟹小卷😆每款三件😍魚籽脆卜卜,壽司新鮮😄雖然製作時間比較耐,但是最緊要就是壽司新鮮和好食😊我們仲叫左軟殼蟹手卷,手卷內的軟殼蟹仲係熱既💕手卷包得大大件😍熱食方面,我們叫了熊本拉麵一齊share食😆好香濃的黑蒜味,仲有兩件大大塊和厚身的豚肉塊,拉麵仲好爽口👍👍正吧✨餐廳環境比較大,多卡位👍餐廳仲有兒童餐提供,不過要12歲以下才可以享用😭大人不能扮小朋友了。不過兒童玩具都幾好吧💕📍純寿司📍屯門屯隆街1號錦薈坊3樓320-326號舖

✨餐廳環境比較大,多卡位👍

📍純寿司
📍屯門屯隆街1號錦薈坊3樓320-326號舖
2023-09-22
2023-09-10 327 瀏覽
訓到好晏先起身,行過錦薈坊見到純壽司有魚生同烏冬食,咁岩都想食D 有湯既野,就入左去裝修都幾骨指雅觀,仲有塌塌米座位,環境衛生舒適叫左個牛肉烏冬$69,烏冬幾細滑彈牙,湯底就一般有少少鹹味,肥牛質素都只屬正常,冇咩驚喜另外叫左挪威三文魚刺身$48,比較薄切,有5片,食落唔係好肥美,魚香唔算好突出,只能夠講都算新鮮再加左罐可樂$22仲要收加一服務費,埋單$153整體黎講,食物質素平平,價錢偏高,性價比唔高,應該唔會再幫襯
裝修都幾骨指雅觀,仲有塌塌米座位,環境衛生舒適
再加左罐可樂$22
仲要收加一服務費,埋單$153
2023-09-10
2023-08-30 237 瀏覽
今日去咗屯門,雖然屯門市中心有好多嘢食,但每次去到都好難揀到食咩,經過純壽司門口,見到有午市menu,都幾吸引同埋好似都幾抵食,所以入咗去試下。入面環境都唔錯,坐位都夠闊坐得夠舒服,最緊要可以慢慢坐,唔會俾人趕走😆午市定食有數款可以選擇,最後我揀咗壽司A定食$89,可樂需另加$7,整個定食有8件壽司,一個手卷,仲有前菜,沙律,炸物小食,同大大碗麵豉湯,份量好足,絕對夠飽。味道方面不過不失,材料都算新鮮,絕對係對得住個價錢,大家去開屯門都可以去試下😋
2023-07-13 268 瀏覽
屬於峰壽司集團姐妹餐廳,餐牌都係大同小異,但呢間有既套餐幾抵食,同埋卷物都好出色,價錢亦十分友好,口痕又唔想排隊等其他壽司可以黎呢間一試。埋單都係每人$150起,會再黎👍🏻
2023-07-12 223 瀏覽
很久沒吃壽司了走到了杯度附近看到這間都新開的壽司鋪便按了飛等進入去等了大概15分鐘便有得進去(當時是晚飯時間 也有些人在等位)裡邊有日式和風的裝修 十分美麗我們散叫了幾款壽司 如下圖最喜歡是火炙三文魚腩壽司肉質多 飯少 飯也是暖暖的魚肉十分厚切其次便是飛魚子壽司本人本身喜歡吃飛魚子的口感而這間壽司鋪也沒另我失望非常有彈口感覺食食下便留意到餐廳播的音樂是Taylor Swift 的一些舊歌從前的回憶即刻返哂來大家更一邊食一邊跟住唱十分好笑會再來吃的一間壽司店❤️
很久沒吃壽司
走到了杯度附近
看到這間都新開的壽司鋪便按了飛等進入去

等了大概15分鐘便有得進去
(當時是晚飯時間 也有些人在等位)

裡邊有日式和風的裝修

會再來吃的一間壽司店❤️

2023-04-01
飛魚子壽司
2023-06-05 341 瀏覽
我都知係我嘅問題,人哋店名寫明係純壽司,理應入去淨係食壽司,但我又偏偏叫個餐,見到圖片係炸魷魚鬚,偏偏又跟塊炸魚餅俾我,我見到咁深色,一度以為係炸墨魚汁餅,一問之下原來係正常顏色嘅炸魚餅,小弟以前都從事飲食業10多20年,只能夠講一句活到老學到老,無福消受呢塊炸魚餅,呢間餐廳裝修幾好的,很先進用機械人自動送餐,但唔清楚員工培訓內容,淨係見到機械人郁員工就會郁,跟住機械人行去送餐嘅枱,將機械人托盤上的食物擺上枱面,基本如果個場冇機械人郁,員工只會聚在一起,不論你枱上有多少碗碟需要收走,他們亦不須處理,很遺憾在招聘上看不到還聘請員工,否則我會把自己的店也結業,加入這個大家庭。
2023-06-04
紀念日