2019-11-12
教育路食店林立,要係度插一支旗絕對不易,係附近無乜專食水餃既鋪頭,今次同朋友膽粗粗試下呢間新店,絕對無後悔!餐廳裝修得好光猛,坐得好舒服,牆上既裝飾都幾搞笑黎到餃子店,當然湯餃同煎餃都要試下,同朋友2個都大食,所以分別點多一個麵,同樣無失望墨魚丸湯麵墨魚丸爽口彈牙,唔係凍肉店果D面粉丸,揀左刀削麵做麵底,麵質彈口,唔會成口粉,加上個豬骨湯底,正!吉列豬扒湯麵吉列豬扒另上,數量算多,抵食,配上特別既沙律醬,炸到趣扑扑既吉列豬扒同埋烏冬麵底一齊食,勁正!招牌四拼湯餃 (8隻)隻隻都大大舊,菜同肉都好足料,咬落去菜好爽口,肉就好多汁,勁JUICY,餃子皮唔厚,同朋友都大讚好高質!煎芝士粟米鮮肉餃 (8隻)咬落去煎到脆一脆既外皮,芝士汁同肉汁咇哂出黎,香到無得頂!芝士唔會太多,所以唔會話食完就覺得好滯,但又每一隻都好有芝士味,正呀!埋單都係153蚊,食到每人一碗麵同試哂湯餃+煎餃,好抵食! 下次要黎試埋個三重芝士餃先得!
墨魚丸爽口彈牙,唔係凍肉店果D面粉丸,揀左刀削麵做麵底,麵質彈口,唔會成口粉,加上個豬骨湯底,正! 吉列豬扒湯麵
吉列豬扒另上,數量算多,抵食,配上特別既沙律醬,炸到趣扑扑既吉列豬扒同埋烏冬麵底一齊食,勁正! 招牌四拼湯餃 (8隻)
隻隻都大大舊,菜同肉都好足料,咬落去菜好爽口,肉就好多汁,勁JUICY,餃子皮唔厚,同朋友都大讚好高質! 煎芝士粟米鮮肉餃 (8隻)
咬落去煎到脆一脆既外皮,芝士汁同肉汁咇哂出黎,香到無得頂!芝士唔會太多,所以唔會話食完就覺得好滯,但又每一隻都好有芝士味,正呀! 埋單都係153蚊,食到每人一碗麵同試哂湯餃+煎餃,好抵食! 下次要黎試埋個三重芝士餃先得!