2018-08-05 314 瀏覽
走進元朗的街角, 於深處尋找日式食店的蹤跡, 看見食店的招牌, 走進探秘, 幽暗的環境使食店更為日式化; 首先, 我們3人點了一些冷盤小食, 紅章魚小食, 這裏的紅章魚顯得格外肥大, 一口咬下, 十分爽口彈牙, 甜甜的芝麻醬帶點兒膩感; 我們還點了其他如魷魚花枝, 金黃色的香脆外皮, 咬下去外脆內軟, 外皮包裏著花枝, 每一口都充滿了淡淡的魷魚味;另外的燒物黃金燒蠔及黃金燒大蝦, 金黃色的芝士怖滿表層, 芝味撲鼻, 甜甜的芝士配以蠔, 蠔的海水味掩蓋著, 而晶瑩剔透的爽脆大蝦的鮮味也被掩蓋, 只留下濃濃的芝士味道;吃完這些燒物小食, 日式食店當然少不了卷物, 我們點了一些熟的如芝士鰻魚反卷, 香芒炸蝦卷, 牛油果軟殼蟹卷; 香芒炸蝦卷, 一小片的香芒輕鋪於飯上, 飯裏包住炸蝦, 口感鬆脆; 而芝士鰻魚反卷, 淡淡的芝士味能強調出鰻魚的濃香; 吃完卷物, 來一小客蟹粥, 蟹粥十分綿滑, 粥入口十分鮮甜美味, 一小件蟹置於碗裏, 使粥的賣相吸鮮甜度更為吸引。一小碗粥過後, 來一客黃金雞軟骨, 每一粒雞軟骨都沾以蛋黃醬十分均勻, 而金黃外皮, 十分脆香, 每一口雞軟骨都鹹鹹的, 為淡淡的雞軟

紅章魚小食

紅章魚小食

魷魚花枝

黃金燒蠔及黃金燒大蝦
芝士鰻魚反卷, 香芒炸蝦卷, 牛油果軟殼蟹卷
芝士鰻魚反卷
蟹粥
一小碗粥過後, 來一客黃金雞軟骨, 每一粒雞軟骨都沾以蛋黃醬十分均勻, 而金黃外皮, 十分脆香, 每一口雞軟骨都鹹鹹的, 為淡淡的雞軟骨增添了另一番特別的味感。
黃金雞軟骨
吃完這頓, 下次會繼續尋找新日式食店的路途。
魷魚花枝
芝士鰻魚反卷
蟹粥
2018-07-31 265 瀏覽
同fd慶祝生日,食親放題,元朗區通常都係x喜/大x喜。今次決定搵間新嘢試下。咁啱做緊生日優惠,今次啱啱好5個fds,生日嗰個可以半價😆 (當然唔會要生日嗰個俾啦🤣🤣,之後大家夾返請佢😂)入返正題先,我哋提早book位,當日唔洗等就可以直接入場喇。一開始就叫咗刺身,呢度d刺身值得一讚👍🏻👍🏻 全部都好新鮮,仲有我最愛嘅玉子!🤤🤤(好多放題都只有玉子壽司,好難得有淨玉子😆)另外,個人推介:鮑片,好鮮甜!好好味!😋😋之後叫咗炸物&天婦羅🍤,不過不失,夠乾身&脆,全部都唔錯,同平時出面食嘅差不多,都幾好食。燒物方面,蠔麻麻地,其他都不太特別。芝士燒蝦🦐幾好食,但略嫌芝士太多,有d蓋過蝦原本嘅鮮味。最後到甜品,除咗雪糕🍦喺出面任拎之外,每人可以揀一款特定甜品(當日係海鹽薄荷雪糕、牛奶雪糕&芋頭棉棉冰)。個人覺得呢d特定甜品伏伏地🙈🙈。海鹽薄荷嗰個有d似食緊鹹嘅牙膏🙈,牛奶嗰個就甜到漏,面嘅焦糖有d𤓓味🙄。都要食返出面雪櫃d雪糕好d~🤣🤣整體嚟講,埋單除返開,每人$273都算合理。整體水準都算唔錯,刺身好新鮮,值得推介!👍🏻👍🏻 炸物都好好味,一d都唔油膩。有機會都可以再一試~😉

刺身

生日
刺身
炸物
2018-07-25 508 瀏覽
我未試過都唔知佢真係隱蔽成咁樣,係喺嘉城廣場後面條行,係公園隔離,都搵咗一陣先搵到㗎。今日我同朋友去搵放題食,喺咁多日式放題中 , 真係好少好少 有蟹腳, 鵝肝 同生蠔食咖,所以今次特別滿足。可以分別加唔同價錢食 蟹腳或者生蠔, 我就加夠曬佢, 預求擦餐飽嘅。蟹腳比想像中要大, 以為佢唔會好似酒店buffet D 蟹腳咁肥美, 點知原來係更肥美。 條條蟹腳都多肉, 好有鮮味, 絕對加錢食得過。生蠔中size 剛剛好 , 新鮮無腥味。而家嘅放題都有得任飲啤酒,真係變成一個vd去處喇。鵝肝多士-多士不是十分脆, 但鵝肝就有厚度仲煎到外脆內軟。黃金大蝦-真係大隻, 肉爽,黃金嘅咸蛋王炒得好惹味, 好香, 無過咸!刺身中比較特別係有中拖羅,新鮮的 無根位, 但又唔算入口即溶。甜蝦係大size 的,鮮甜好味。蟹粥-無乜特別蟹味, 但又煲得好棉 , 幾好食喎。清酒煮蜆, 肉就好細隻, 不過勝在無沙。可以出面雪櫃攞野飲 或者叫茶餐廳野飲, 心血來潮 叫杯 "黑牛" 回味下過去😌壽司都不錯, 鵝肝帶子 同 劍魚腩壽司。總括黎講都係一般放題啦, 但係 佢嘅蟹腳/鵝肝多士/生蠔 就絕對唔係普通款。為左呢三

生蠔中size 剛剛好 , 新鮮無腥味。

而家嘅放題都有得任飲啤酒,真係變成一個vd去處喇。

鵝肝多士-多士不是十分脆, 但鵝肝就有厚度仲煎到外脆內軟。

甜蝦係大size 的,鮮甜好味。

蟹粥-無乜特別蟹味, 但又煲得好棉 , 幾好食喎。

清酒煮蜆, 肉就好細隻, 不過勝在無沙。

壽司都不錯, 鵝肝帶子 同 劍魚腩壽司

總括黎講都係一般放題啦, 但係 佢嘅蟹腳/鵝肝多士/生蠔 就絕對唔係普通款。為左呢三款,絕對值得encore!
2018-07-23 256 瀏覽
同朋友慶祝生日,唔知食咩好,之前聽過屋企人講「緣聚」d野食都唔錯,就早一星期book定位。每位$248,五位或以上,生日果位有半價😍。因為預約左唔洗等,入到去間鋪頭,環境都算衛生,最緊要無油煙味。星期日6點都未見有好多人。日式放題好處就係唔洗諗咁多,想食咩就食咩,咁多種類,總有一種啱你心水。都未座底,就擺曬d紙出黎寫,唔係我心急呀,食得兩粒鐘,又唔知佢d野要上幾耐,梗係越快落單越好😼。好在佢都算上得幾快,一黎就上刺身,食落都幾新鮮。象拔蚌超甜,呑拿魚話明係中腩,唔輸得,其他餐廳通常都係俾背脊肉🤭,連平日唔多食吞拿魚嘅我都食唔少,絕對要Encore。仲有帶子,鮑片,螺片,劍魚腩,三文魚,八爪魚🐙,甜蝦等。跟住上嘅係炸物,紫心香芋丸,芝心蝦丸,大蝦🍤同香蕉年糕超邪惡😈😈,食完又食,佢d粉夠薄,食多咗都唔覺膩,唉,減肥又要「食左先講」😹。飲品方面,有三個雪櫃的啤酒汽水加紙包,包括道地烏龍茶,清心棧,維他等等。比較特別的有Somersby 蘋果酒,hoegaarden rosee,清酒,梅酒,啤酒任飲。最後的甜品,普普通通,都係牛奶公司同阿婆羅雪條/雪糕,自家制啫喱,軟雪糕,蛋糕。總括而言,呢

飲品方面,有三個雪櫃的啤酒汽水加紙包

最後的甜品,普普通通,都係牛奶公司同阿婆羅雪條/雪糕,自家制啫喱,軟雪糕,蛋糕。總括而言,呢間餐廳啲嘢食都唔錯,有時間會再嚟試埋其他嘢食。😋
2018-07-20 311 瀏覽
想不到元朗一間有一間放題,好好食,價錢又合理,雖然有D遠,食好野當然要去。有長腳蟹同生蠔刺身基本應有盡有,樣樣新鮮肥美,不用多講。壽司特別。鵝肝多士,西日放題,食點前菜。芝士焗蠔同焗蝦,更令我食不停口。大大啖,吞落肚,好有滿足感。焗蝦不用剝殻方便我懶人食。還有蟹粥,有香濃蟹香味,有些蟹籽和蟹肉,份量適中,不太大又不太細,食完還可以嘗試食其他野,唔錯。天婦羅,榴連炸彈,香脆內軟食完還有軟雪糕機,可以食軟雪糕,我最喜歡的一樣飯後甜品。

有長腳蟹同生蠔

刺身基本應有盡有,樣樣新鮮肥美,不用多講。壽司特別。

鵝肝多士,西日放題,食點前菜。

天婦羅,榴連炸彈,香脆內軟

食完還有軟雪糕機,可以食軟雪糕,我最喜歡的一樣飯後甜品
2018-06-21
2018-07-08 480 瀏覽
偶然見到這間店經OpenRice 訂座午餐時段享有9折優惠,計計數$200都唔使就享用到食到飽的日式放題,划算吖!店舖係地牢位置,地方頗大,卡座位頗寬鬆,坐得舒服。一坐低梗係拎哂所有點餐紙,睇下有咩係回本必點的食物!剌身+黃金燒蠔+黃金燒大蝦絕對係首選吖~入了單也不怕要餓著肚子等食物,有個沙律吧可以隨便每樣夾少少當前菜吃醫住肚先🤤有八爪魚/螺肉/中華沙律/青瓜絲/蟹籽/玉米粒/車厘茄等⋯可供選擇的飲品類別頗多的,連酒類也有,可不是只有啤酒哦!連清酒🍶梅酒也有!還有即斟的水蜜桃口味啤酒🍻有好幾桌客人都有續杯,應該蠻好喝!因為我要駕車,所以無緣一試。點了三文魚/希靈魚/帶子/大甜蝦剌身,剌身擺得好漂亮💕,喜歡這家厚切的口感,咀嚼時吃到新鮮的甜味。點了些壽司🍣都是小小的一件,不用怕被米飯塞飽,蠻貼心的。芝士控也不用擔心,這家店有好幾款選擇。必點芝士鰻魚反卷!微融的芝士配上甜甜的軟嫩鰻魚,無得輸!燒物整體都不錯,火候剛好的。黃金燒蠔上面的是芝士哦,蠔味濃郁,後尾瘋狂encore 左好幾轉~燒大蝦也是以芝士佐配,輕輕一夾就能夾出完整蝦肉,省卻剝蝦殼的麻煩。牛舌估唔到咁好吃,軟嫩帶有牛汁。黃金雞軟

黃金雞軟骨一大碗的,咸香脆的,非常適合佐酒。

濃湯煮蜆也是滿滿的一碗,白蜆蜆肉偏小,勝在無沙且鮮甜,覺得唔夠喉既只需再入單加點就ok

叉燒烏冬,烏冬是Q彈好吃的那種,份量不多,兩人幾口就吃光了。

吃罷烏冬,好奇拉麵是不是同樣好吃,又加點了雞排拉麵🍜兩者比較起來,還是烏冬好吃些呢!

2018-07-07
午餐
2018-06-25 444 瀏覽
西鐵開通元朗後, 而家入元朗非常方便。 所以經常去元朗逛街。最近 和朋友 又再次到元朗 逛逛街, 經過西裕街 金福閣地庫 ,發現一間 緣聚西日餐廳, 是日式任食放題。餐廳內環境 寬闊, 座位舒適 ,裝修佈置有點復古格調。餐廳內食物的種類 有很多選擇, 有刺身壽司, 款款精緻 吸引 ,想試一試 。另外又有 脆口的 天婦來。 新穎的 手巻, 美味的 炸物, 西日式扒類, 有 肉質新鮮嫩滑的 羊扒 ,牛扒, 雞扒等 。特色飲品, 我柯打咗一杯冰凍的 椰汁紅豆冰, 紅豆冰加入椰汁 ,味道認真特別 清新, 總之數之不盡 款款值得嘗試。 還有多款選擇 甜品任食 ,冰凍汽水,果汁任飲。 還有梅酒,清酒 提供。雪糕,雪條, 豆腐花 無限送上 。認真超值。 今晚我們都吃得非常滿足 而歸。

餐廳內環境 寬闊, 座位舒適 ,裝修佈置有點復古格調。
餐廳內食物的種類 有很多選擇,

刺身壽司, 款款精緻 吸引 ,想試一試 。

2018-06-21
2018-06-24 1660 瀏覽
今日唔知點解好想食蠔~收工在元朗~打比朋友問有冇有蠔食,又有刺身或其他好多野食既介紹~朋友即答緣聚~咁就一齊去啦~去到6:30唔洗等位~食物種類多~我話要食蠔,當然升級啦~即點左長腳蟹同生蠔先啦~本來都有點擔心蠔大細同新鮮,當食左一隻,原來自己諗多左~生蠔也大隻海水味也有,幾新鮮,要再來一轉~長腳蟹肉多,大隻~因為自己拆肉拆到周身都係,所以一轉夠了~呢個鵝肝一流~厚切大件鵝肝~入囗油脂出來滿口都係,好有罪惡感再來到刺身~油甘魚,中拖羅刺身,帶子,鮑片,甜蝦,象拔蚌,螺片都好新鮮~燒物要左,黃金燒大蝦,黃金燒蠔,燒牛舌,牛舌大件厚切,但入口好淋黃金蝦大隻,蝦肉彈牙,蒜香牛柳粒肉質比較淋,大粒,如細粒小小會更好~再來一盤生蠔當然唔小得我最愛既榴槤炸彈~自助區有飲品,甜品,生果,沙津等等~甜品有十幾種~飲品啤酒也有6種以上,除左雪櫃飲品亦有飲品紙~最後一定要點榴槤雪條,棷香榴槤雪條價錢差不多400一位,食物種類咁多~如果主要食生蠔,長腳蟹,刺身,再食下炸物飲啤酒都已經回本

去到6:30唔洗等位~

長腳蟹肉多,大隻~因為自己拆肉拆到周身都係,所以一轉夠了~

再來一盤生蠔

當然唔小得我最愛既榴槤炸彈~

最後一定要點榴槤雪條,棷香榴槤雪條

2018-06-20
2018-06-24 362 瀏覽
今日約咗個朋友喺元朗到食午餐。我哋揀咗間食日式放題。間餐廳位於教育路附近,位置算很方便。入面嘅裝修都好有心思,座椅和枱都好舒服。我們揀咗$168任食放題,當中包括壽司,卷物,刺身,食事,串燒,燒物,火鍋,,,等等。真的太多選擇了!自助小食沙律。試整咗個青瓜魚子沙律,又可以食又可以玩,正!啲壽司分量不會太多,細細件好易入口,味道也不錯。當中比較欣賞嘅就係呢度嘅餐飲有凍奶茶紅豆冰凍檸水嘅一般茶餐廳飲品。個燒大蝦,大大只,又好食,必叫飲品區,呢度應有盡有,還有啤酒供應!甜品區方面都好多選擇有草莓奶凍,青檸奶凍,豆腐花等等。

自助小食沙律。試整咗個青瓜魚子沙律,又可以食又可以玩,正!

飲品區,呢度應有盡有,還有啤酒供應!

甜品區方面都好多選擇有草莓奶凍,青檸奶凍,豆腐花等等。

2018-06-23
  • 生蠔
2018-06-11 552 瀏覽
主要係想同朋友慶祝生日,佢揀左呢間午市放題沙律吧有唔同配料比客人自製沙律,不過選擇唔多從來未食過日式放題嘅刺身係咁嘅帶子同象拔貝刺身都無比到第二次落單都係無比象拔貝刺身,得2片帶子,廢事影喇牛扒好薄,肉片嘅厚度,味道尚可蝦可入口,但一剝殻就知佢新鮮度壽司還可以,啲飯一夾就散開係意料中事係蝦同生蠔嚟嘅炒雜菜,一客大約係茶樓裝芥末碟嘅size,人少少食係ok嘅一口牛,呢個應該算就整個放題入面最好味嘅食物卷物ok啦親子手卷煮蜆,呢個都算可以,有大約5-6隻蜆無開口白牛和黑牛佢2杯都係用雲尼拿雪糕嘅Hoegaarden Rosée 呢個值得讚,有Hoegaarden Rosée飲喎我用openrice訂位,侍應話可以有9折同任飲任食4小時,埋單時佢攞張嚟係3位嘅價錢,我明明訂左2位,然後又攞張2位+10%嘅單嚟,我地再出示openrice訂座,佢最後終將攞左張啱數嘅單嚟😑平心而論,質素同價錢成正比,不過都應該唔會有下一次
主要係想同朋友慶祝生日,佢揀左呢間午市放題

沙律吧有唔同配料比客人自製沙律,不過選擇唔多

從來未食過日式放題刺身係咁

帶子同象拔貝刺身都無比到

第二次落單都係無比象拔貝刺身,得2片帶子,廢事影喇

牛扒好薄,肉片嘅厚度,味道尚可
蝦可入口,但一剝殻就知佢新鮮度

壽司還可以,啲飯一夾就散開係意料中事

係蝦同生蠔嚟嘅

炒雜菜,一客大約係茶樓裝芥末碟嘅size,人少少食係ok嘅

一口牛,呢個應該算就整個放題入面最好味嘅食物

卷物ok啦

親子手卷

煮蜆,呢個都算可以,有大約5-6隻蜆無開口

白牛和黑牛
佢2杯都係用雲尼拿雪糕嘅

Hoegaarden Rosée

呢個值得讚,有Hoegaarden Rosée飲喎

平心而論,質素同價錢成正比,不過都應該唔會有下一次
2018-06-11
生日
2018-06-09 227 瀏覽
Ok the bad stuff out the way first, this place is in basement with stair access only. other than that nothing bad can be really said about this place.food came fast, orders were not missed at any point, but near the en of our session they did double up on a few orders of ours. no biggie just a few more sashimi orders. I would point out that the lunch 88hkd offer isn't Really worth it, jusy shell out for the more expensive one to include the entire menu, it is alot mor to choose from an mich bet

I would point out that the lunch 88hkd offer isn't Really worth it, jusy shell out for the more expensive one to include the entire menu, it is alot mor to choose from an mich better value.
go for the grilled stiff as well they were all very well cooked and portioned.

also don't bother with the cold soft drink order the warm teas and coffees.
definiately worth another visit.

I would also like to apologise to the staff that had to clean up after my baby son who though enjoyed alot of the food that was suitable for him about 5 times the amount he ate was on the floor
2018-05-04
2018-06-02 576 瀏覽
見食評不錯 又有youtuber介紹大件又抵食諗住同屋企人慶祝父親節可以一試最早特價時段係任食90分鐘 1730-1900雖然海報上有寫 但一定比任食2小時字細1730 準時接待 一心已經諗住加$118任食生蠔同長腳蟹 1735已落單所有食物 包括生蠔等蟹腳同蟹粥都好快到 但其他 一路等等等。。。差吾多1800先有生蠔同刺身等食物期間每黎一樣就已經再入紙(生蠔蟹等)到1815 鵝肝多士黃金蝦一件都未到 就算催 只係不停敷衍了事究竟煎鵝肝需要多少時間?40分鐘都未有一件?而煎完發覺只係炸粉加比指甲仲要薄既鵝/鴨肝?係肝定醬已經分吾清 當晚這時段只有不到2/3客人 如果爆場的話真不敢想像只有90分鐘既放題 不停浪費時間係等食物上面仲要係再額外加既費用1830last order前好多第一次落單既食物物開始到即係算覺得好味想再叫都無 因為需要整整一小時先會到想講既係食物質係不錯 除左鵝肝多士但上菜速度係咪需要要加快呢?客人黎食放題 就係任食 食到飽而家餐廳俾我地既感覺就係所有嘢都係俾你食一次而推廣既啤酒任飲 根本未夠凍就開始營業一摸上手就知剛雪5分鐘只有生啤係凍既連生蠔個醬都只係等碟先有俾我
見食評不錯 又有youtuber介紹大件又抵食
諗住同屋企人慶祝父親節可以一試

最早特價時段係任食90分鐘 1730-1900
雖然海報上有寫 但一定比任食2小時字細
蟹腳同蟹粥都好快到 但其他 一路等等等。。。

差吾多1800先有生蠔同刺身等食物
期間每黎一樣就已經再入紙(生蠔蟹等)
到1815 鵝肝多士黃金蝦一件都未到
就算催 只係不停敷衍了事

究竟煎鵝肝需要多少時間?40分鐘都未有一件?
當晚這時段只有不到2/3客人
如果爆場的話真不敢想像
只有90分鐘既放題 不停浪費時間係等食物上面
仲要係再額外加既費用

1830last order前好多第一次落單既食物物開始到
即係算覺得好味想再叫都無
因為需要整整一小時先會到
想講既係食物質係不錯 除左鵝肝多士
但上菜速度係咪需要要加快呢?

客人黎食放題 就係任食 食到飽

緣盡吧啦
2018-06-02
父親節
2018-05-30 6849 瀏覽
已經唔係第一次黎,但次次都食夜晚,因為可以任食肥美既生蠔同鮮甜既長腳蟹今次就破格試埋個lunch 放題先,餐廳竟然安排我係比較隱敞既位置,靜靜地可以傾下計,又可以任食,爽呀呢部機係新加架有得自制乳酪有得玩仲有得食飲品依然係好多選擇,維他系列、韓式飲品,仲有酒飲添當然唔少得甜品區,有自家制既芝士餅、果撻、奶凍、和菓子、泡芺雪條就有阿波羅既雪糕同雪條同埋韓式雪條添沙律吧都有好多野揀,蟹籽、蟹柳、螺肉、八爪魚、中華沙律、青瓜絲等等,想食得健康,呢個都係唔錯既選擇刺身方面就有大甜蝦、象拔貝、鮮帶子、鮑魚片等等,味道正常,都唔會有太大驚喜,但值得一讚係餐廳幾足料,我地叫幾多就真係黎足個數量壽司就比平時既放題好食,睇得出餐廳係有誠意,我地叫左香芒炸蝦卷、北寄貝、火炙蟹腳肉、火焰鵝肝帶子、火炙和牛壽司炸物有大蝦、蕃薯、南瓜、茄子天婦羅,全部都即叫即炸,所以要稍後片刻,蕃薯幾甜,唔錯,可以一試!另外仲有芝心蝦丸、紫心香芋丸、雞軟骨添燒物方面真係幾值得試,有黃金燒蠔、蝦,即係用芝士整成,仲有蒜香味揀,右下角個香煎大蝦真係幾大隻,又彈牙爽口,好新鮮呀仲有蟹粥、瑞士雞翼、炒雜菇、燒栗米,連印度薄餅都有添蒜香

呢部機係新加架
有得自制乳酪
有得玩仲有得食
飲品依然係好多選擇,維他系列、韓式飲品,仲有酒飲添

雪條就有阿波羅既雪糕同雪條同埋韓式雪條添
另外仲有芝心蝦丸、紫心香芋丸、雞軟骨添
仲有蟹粥、瑞士雞翼、炒雜菇、燒栗米,連印度薄餅都有添
蒜香牛柳粒就鐵板上,每舊都好大粒,夠哂鑊氣,仲有清甜既清酒煮蜆
甜品就推介右上角既椰汁奶凍同左下既芒果奶凍,夠哂滑,又唔太滯
2018-05-26
2018-05-28 258 瀏覽
每次隔一段時間黎緣聚食野,都會有驚喜,因為每次黎到食物種類都會有唔同,例如今次就多左一部乳酪機啦乳酪機有兩款口味,分別係乳酪味同埋峰蜜牛油,乳酪味唔算太甜,唔錯!乳酪機旁邊就係雪糕櫃,飲品櫃同埋自助沙律吧首先黎到嘅當然係刺身,不過由於我地點嘅刺身數量唔多,所以影相嘅時候就冇一個好澎湃嘅效果鮑片同榮螺貝夠晒彈牙鮮甜,食果陣時只需要點少少豉油,咁就已經可以帶返出佢本身嘅鮮味放題可以點嘅蟹粥都好足料,足足用左半隻蟹入去,但粥嘅蟹味就略為淡左少少,相信如何再煮耐少少會更加好印度薄餅脹卜卜,表面亦都好脆清酒煮硯,粒粒硯都係仲連住殼嘅,而且食落冇腥味燒大蝦 燒芝士生蠔同埋蒜蓉燒蠔粟一燒蒜香牛柳粒每粒都勁厚肉,而且食唔到筋位最後當然有放題必然有嘅天婦羅啦

乳酪機旁邊就係雪糕櫃,飲品櫃同埋自助沙律吧

印度薄餅脹卜卜,表面亦都好脆
清酒煮硯,粒粒硯都係仲連住殼嘅,而且食落冇腥味

燒大蝦 燒芝士生蠔同埋蒜蓉燒蠔

粟一燒
蒜香牛柳粒每粒都勁厚肉,而且食唔到筋位

最後當然有放題必然有嘅天婦羅啦
2018-05-26
2018-05-26 389 瀏覽
今日約了弟弟食午市放題, 由於早兩日看到facebook 有人介紹這間日式放題,之後心思思就想試下。位置比較市中心,由於在地牢下面,所以門口比較細小,但依然容易找到。裝修簡單和闊落, 也有卡位坐。 我們入座15分鐘後已經滿座了!頭盤當然要食刺身先啦! 我們叫了三種刺身,分別是三文魚,象拔蚌和北寄貝。 三文魚刺身非常新鮮和嫩口,切片大細適中,好肥美。而象拔蚌刺身和北寄貝刺身就鮮甜爽口, 忍唔住再叫多幾碟。另外叫了芝士鰻魚壽司, 輕輕的芝士再配帶暖暖而又清甜的鰻魚壽司,令人非常回味。 這裏的壽司比一般嘅壽司店細小小, 可以令人嘗試多件不同口味的壽司!另外隨意叫多幾款壽司, 分別有皇帝蟹柳壽司,鰻魚壽司和北寄貝壽司。這幾種壽司都是我最喜歡吃的, 非常新鮮!八爪魚軍艦手卷,意外地非常精細, 一口就可以吃完, 八爪魚非常爽口,帶點微辣,十分惹味。隨意叫了雜錦天婦羅, 即叫即炸, 香脆可口。這裏竟然出奇地有hoegaarden飲,還可以自已調教倒多少,非常適合我飲少少都可以。雪糕雪條種類繁多,任君選擇!飲品種類也很多, 樣樣都想試下這裏竟然有港式飲品,包括奶茶, 咖啡, 檸茶,檸水。吃了多次日式放

隨意叫了雜錦天婦羅, 即叫即炸, 香脆可口。

雪糕雪條種類繁多,任君選擇!

飲品種類也很多, 樣樣都想試下

這裏竟然有港式飲品,包括奶茶, 咖啡, 檸茶,檸水。吃了多次日式放題,第一次看見有 這些港式飲品, 選擇非常多。

““