2020-04-25
今日和朋友往荃灣緣聚鮮鍋食自助火鍋放題, 我們點了朱骨鍋湯底。餐前小食有炸薯角, 薯格、雞軟骨、餃子和茶碗蒸。薯角, 薯格和雞軟骨炸得金黃香脆, 佐酒一流;餃子皮薄餡靚和茶碗蒸蛋味香滑。壽司有火炙鰻魚, 火炙帆立貝、火炙蟹柳和火炙蝦四款壽司。鰻魚肉質鮮甜配上醬汁食落美味;火炙帆立貝食落彈牙;火炙蟹柳和火炙蝦食落爽口味, 壽司飯粒軟綿, 細細件, 食落美味。刺身每次可以取三款, 我取了油甘魚, 希靈魚和帶子。油甘魚和希靈魚肉質鮮甜, 帶子食落彈牙, 刺身整體新鮮鮮甜。火鍋手機用QR code落單, 使用方便又環保、而且又高效率。我們點了肥牛, 豚肉、午餐肉、龍蝦丸、墨魚丸、芝心丸、芝士腸、香腸、魚皮餃和台式香腸。朱骨湯湯底鮮甜香濃, 肥牛和豚肉肉質新鮮爽口, 午餐肉口感十足;龍蝦丸,墨魚丸芝心丸食落彈牙口感十足;芝士腸, 香腸和台式香腸食落彈牙;魚皮餃皮薄餡靚;另外響鈴和炸魚皮新鮮香脆, 食落惹味, 火鍋配料份量細細份, 不會浪費,令大家可以試多些不同配料。甜品有提拉米蘇, 朱古力和曲奇雪糕、豆腐花、葡撻和乳酪配甜筒。提拉米蘇細細粒味道香濃, 口感軟綿;朱古力和曲奇雪糕味道適中;豆腐花甜
甜品有提拉米蘇, 朱古力和曲奇雪糕、豆腐花、葡撻和乳酪配甜筒。提拉米蘇細細粒味道香濃, 口感軟綿;朱古力和曲奇雪糕味道適中;豆腐花甜度適中;葡撻食落香脆;最後乳酪甜度剛剛好, 配上脆筒口感十足。
餐廳座位舒適, 餐前小食, 壽司、刺身和飲品和甜品款式多, 而且食物美味, 價錢合理, 火鍋料質素新鮮, 我和朋友食得非常盡興,食了一頓高質自助火鍋放題。