2021-07-07
今晚男朋友到荃灣接放工,問我想食乜,我話好多嘢想食,例如雞煲、魚生同埋火鍋,佢話無問題!我覺得佢答得咁爽,以為佢隨口答我,点知佢帶我去大鴻輝中心三樓緣聚,真係三樣都有得食喎!入座前先選擇雞煲之辣度,我哋揀咗小辣!雞煲在加熱時,餐廳先送上一隻象拔蚌剌生,肉質鮮味十足,爽口彈牙,仲可以出去取刺生,有三文魚,、帶子、希靈魚,螺肉及大蝦!各款刺生都非常新鮮。食完刺生後,雞煲又加熱好了,聞到很香味,食落雞肉嫩滑又有雞味,真係唔錯!食到差不多服務員便幫你加上湯食火鍋,火鍋配料好多,但我哋最鍾意食牛,咁就order咗多款牛,如牛肩胛,封門柳,牛頸脊,安格斯牛板腱同美國肥牛,這間餐廳食材都算高質,每款牛都有牛味又嫩滑,我哋每款牛都order咗幾次!其他多種菜、魚皮、響鈴及飲品等,可以自取!餐廳仲有好多款小食,如無骨鳳爪,章魚燒,薯餅,燒三文魚骨、腩都唔錯。最後又係女仕至愛白甜品,有自由配搭的糖水,啫喱,布甸,雪糕,食到捧住個肚。感覺好似食buffet咁多樣化,真係大滿足!