2019-08-28 325 瀏覽
Sem尾同同學來食完sem飯。成個sem一直聽佢地講左呢間串燒店聽左好耐,終於有機會來試下。個日落住黃雨,好彩最大雨嘅時候我們已經坐底左係安全嘅地方。雞蛋腸粉,個人認為關鍵其實係個醬🙈佢個甜醬做得幾好食,令到腸粉生色不少。呢碟叉燒串燒得都幾香,雖然香料有點多,不過咬落去都好林好多汁,如果蜜汁再多一點就好了呢個燒茄子就香料味太重,油份都太多了,茄子皮太燶。燒芥蘭,菠蘿同雞脾菇入面,菠蘿最好食,酸酸地咁,其他都一般般。燒豆卜同燒賣都好好味!我最喜歡就是這個了!燒完的豆卜好鬼正,燒賣都是。一路食串燒,我們仲一路打太鼓,真係滋味無窮。

呢個燒茄子就香料味太重,油份都太多了,茄子皮太燶。

一路食串燒,我們仲一路打太鼓,真係滋味無窮。
2019-04-18
宵夜
  • 蛋炒腸粉
  • 燒豆卜
  • 燒燒賣
2019-08-19 320 瀏覽
#中意嘅請分享請點讚🍻----------😋招牌燒雞全翼雞翼燒到表面乾身皮脆口,雞翼加咗蜜糖先燒知所以甜甜地,雞肉夠嫩滑。😋燒菠蘿 $9燒菠蘿超甜,燒到啱啱好唔會燶左,一路食一路啲汁爆曬出嚟。不過菠蘿冇切,食嘅時候好似食西瓜咁。😋燒芝心丸 $12芝心丸有3粒,表面比較煙韌,入面暗芝士流曬出嚟。不過有一面燒得比較窿,要咬走先可以食。😋蛋炒腸粉 $16腸粉浸過蛋汁之後炒,腸粉表層炒到乾身,形成外脆內軟,腸分夠滑,份量都多。本身已經加左芝麻醬、甜醬,所以好夠味。😋燒茄子 $20等咗差唔多二十五分鐘先有,茄子上面有蒜蓉 、孜然粉、辣粉,幾香幾夠味。可惜茄子頭尾兩邊,仲係好硬身,如果燒多陣會比較好。----------美味佳可以話係紅磡嘅老店,每晚都會好多人排隊,唔單只係poly嘅學生,好多人都會專登嚟紅磡食,所以建議晏晝嚟食,就唔使排隊。除咗串燒,佢哋仲有車仔麵食,唔使驚食唔飽,不過車仔麵就麻麻地,建議食串燒好d。宵夜時段因為太多人食,佢哋喺附近開咗間外賣專門店,係紅磡雞蛋仔隔離,咁就唔使怕太耐都有得食。----------🚩美味佳🔎紅磡寶其利街2號地舖🚩美味佳外賣專門店🔎紅磡寶其利街53號寶
#中意嘅請分享請點讚🍻

🔎紅磡寶其利街2號地舖
🚩美味佳外賣專門店
🔎紅磡寶其利街53號寶利閣地下1號舖
2019-07-24 559 瀏覽
肥婆雞已經係紅磡串燒宵夜既佼佼者,但最近紅磡串燒越黎越多,美味佳開始比下去,但因為有外國朋友係英國返黎,所以就帶佢地試試🤪🤪🤪🤪永遠首選都係蛋炒腸粉!唔會太乾加埋麻醬同甜醬已經無得輸,加埋自助既沙嗲醬就更加惹味👍🏻👍🏻👍🏻辣得黎夠咸,一落左返唔到轉頭,串串都加大量,搞到食完冇左半罐咁濟😂😂仲叫左雞全翼、墨魚咀、豬頸肉、牛舌、韮菜。。。。。燒得差唔多,加啲味粉都幾香🤤🤤🤤
2019-06-25 700 瀏覽
黎到紅磡呢頭,朋友介紹之下,黎到呢間燒烤店食宵夜!原來呢頭好多大學生都過黎食,貪佢夠平又好食!我地係咁叫左好多串燒,呢到咩都有得燒,唔少得既係燒牛肉、燒雞翼、燒韮菜、燒腸仔果d啦!加上佢地既孜然粉,好香好味要特別推薦既係佢地既腸粉煎蛋,好簡單既兩樣野整出黎好夾一定要試!

要特別推薦既係佢地既腸粉煎蛋,好簡單既兩樣野整出黎好夾
一定要試!
2019-04-30
2019-06-24 578 瀏覽
雖然店舖內相當街坊殘舊look,但卻是每晚都爆滿兼排晒隊等位。雖則串燒要等,位要等,但晚上仍有很多人等呢!講佢係熱店都應無人會反對掛!此店的價錢都算抵食,$27/3隻雞全翼,更是其吸引所在之處。燒雞全翼,全隻雞翼嘅皮都燒乾爽,但又唔硬。燒紅腸燒豬頸肉,豬頸肉醃得入味,彈口又juice。燒雞軟骨因本身無乜肉,燒得有些太乾硬。燒雞脾菇,仍能保持菇內的水份。燒花枝丸燒燒賣台灣脆皮腸全部都燒得到位,加上微焦,灑上孜然粉,香料味很正,吃得辣的便可加上辣椒粉,應更惹妹。所有串燒都外皮脆卜卜,肉心熱辣辣。咁多串燒會好熱氣的,飲埋涼茶了

燒雞全翼,全隻雞翼嘅皮都燒乾爽,但又唔硬。

燒紅腸

燒豬頸肉,豬頸肉醃得入味,彈口又juice。

燒雞軟骨因本身無乜肉,燒得有些太乾硬。

燒雞脾菇,仍能保持菇內的水份。

燒花枝丸

燒燒賣

台灣脆皮腸

咁多串燒會好熱氣的,飲埋涼茶了

下午茶
食物價錢平,環境平民,先落單後攞籌,落單後在門口等了45分鐘才叫入座,以為入座後可即刻開吃,誰知還要再等30至40分鐘食物才端來。千祈唔好催促,一定被罵,她們的理由是全部食物生燒,其實只有一個人負責串燒。這樣的價錢,這樣的食物,相配,但這樣的服務態度一定不合格。食物質素非常一般,牛丸魚蛋香腸,燒的時間不夠,食物中間心臟位置只是微暖,只有雞翼是全熱因為燒不到全熱就代表生了。要不是我想去的日本串燒店已滿坐,一定不會來。因為坐在cashier 附近,眼看五分之三的客人都取消re-order的食物,但都被駡而且要付款,強迫別人呆等。
2019-06-04 543 瀏覽
經過朋友推介 ,今次已經第二次嚟食, 兩次都係九點鐘先到, 但係都好多人, 坐低咗仲要等半個鐘至九個字先有得食本人覺得佢燒嘅嘢食有少少燶, 但係味道非常好, 沒有添加多餘嘅味粉, 仲有個私家秘製醬好好食。食到一半先記得影相, 忘曬形。 相入面嘅係茄子一份, 分量超大份, 好彩多人少少, 慢慢都清得曬所有嘢食。 當然仲嗌咗全雞翼, 雞翼, 雞肉, 牛脷, 芝士丸, 司華力腸, 雞髀菇,菇, 青菜,好多好多。 個個都食到好飽, 最尾每人都係80蚊。

2019-05-30 594 瀏覽
儘管現在日式串燒店林立,但是我最愛的,還是港式串燒店美味佳。這次長期在國內的朋友來講,指定要去吃美味佳,我這個道地的香港人當然奉陪。由於是下雨天,因此我們不用排隊便直接進去店裏了。這次點的,跟以往的差不多,也是蛋炒腸粉,再加上資深院、燒雞翼、燒燒賣、燒韭菜等等的全消。另外也加了燒茄子。這是店的蛋炒腸粉很好吃,腸粉被炒多一點脆脆的再加上蛋香及麻醬手甜醬,真的想一吃再吃。以前吃燒燒賣很好吃的,但最近好像退步了。個人比較推介的,是燒雞翼(必吃),雞髀菇及芝士丸。

蛋炒腸粉

),雞髀菇及芝士丸。

各類串燒

蛋炒腸粉
2019-05-21 384 瀏覽
黎到紅磡必試嘅美味佳,星期六下午茶時間,好彩人唔多唔洗等,野食都唔洗等好耐。叫左必試嘅蛋炒腸粉,有蛋同腸粉嘅香味,中中等等,比普通腸粉特別少少。叫左幾款串燒。1. 韮菜: 好味必叫2. 翠肉瓜: 唔錯,菜類好入味同爽3. 雞全翼: 又一招牌,好味4. 雞肉: 不過不失5. 豬頸肉: 不過不失6. 牛脷: 味道唔錯7. 雞腎: 爽口有嚼勁8. 菠蘿: 切左好大舊,不太甜但幾juicy,切得太大比較難咬2個人連埋飲品$150,可以接受

叫左幾款串燒。
6. 牛脷: 味道唔錯
7. 雞腎: 爽口有嚼勁

2個人連埋飲品$150,可以接受
2019-05-21 294 瀏覽
好好彩 一去到就有位平時要等好耐先有位嗌左好多串燒佢嘅價錢一啲都唔貴其實串燒係冇咩技巧嘅野食但好多舖貪快 往往都會恰熟晒先再係甘易燒一燒但最好食嘅串燒係由生燒到熟呢間有兩三個姨姨係甘燒睇見佢地甘熱甘辛苦點好之後都要等 因為真係要時間燒越坐越想食推介豬頸肉 豬腩肉 魚皮餃 豆卜 茄子

好好彩 一去到就有位

越坐越想食

推介
豬頸肉 豬腩肉 魚皮餃 豆卜 茄子

2019-05-19 311 瀏覽
服務態度惡劣,半小時至45分鐘上菜唔係問題,但個幾鐘,仲要吹先係問題,好多人等唔到外賣走! 話取消單賣單先急急腳燒,最後堅持唔要,新鮮燒都咁話,做左熟客先做街客! 無誠意!
2019-05-17 318 瀏覽
睇到寫評寫到咁好,諗住同鍾意食串燒嘅朋友試下,唔試唔知、一試大檸樂。🌚首先,1930左右去到等位,位唔算等得好耐,但真係好多人好逼,安排我哋4個坐咗係廚房對出的細枱,叫我地坐住先,之後不停入人,唔覺有機會再轉到枱,繼而,一餐飯,坐姿不良直到食完飯⋯⋯「風水位」人來人往,阿姐又拎住個垃圾筒周圍收野,環境衛生極差。🥵環境差都算啦,都係期待返食物質素,點不知⋯除咗蛋炒腸粉唔算太差之外,野食真係不知所謂🙄牛肉燒到乾曬,牛脷燒到硬曬,雞翼正常,同一樣野可以食出唔同味道都幾莫名其妙🌚但等野食真係等好耐,明白得一個人燒野食都差唔多係咁上下,等到飽咁濟都未到,追單時阿姐態度唔太友善,忙還忙呀,啲客比錢食野都唔想食得咁辛苦㗎,都係想好地地同朋友享受下小聚🙍🏻‍♀️環境唔得、態度唔得、最慘係野食都唔得🙈個人都好鍾意食串燒,亦都食唔少串燒舖頭。但對此評價,差,唔會再黎🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️
個人都好鍾意食串燒,亦都食唔少串燒舖頭。
2019-05-16
45 分鐘 (堂食)
2019-05-10 278 瀏覽
夜晚食飯宵夜去邊食 🤤 最強串燒燒物之一在紅磡,佢地嘅出品依舊出色冇退步,姐姐一樣咁有熱情,又靚又索 🤤 美女與佳餚,人生何憾呢 ❤️❤️ 食呢啲都係呢幾味要食,#燒雞中翼 $10,#燒雞肉 $10、#翠肉瓜 $9、#燒韭菜 $9、#燒茄子 $20,當中最抵食就係韭菜,份量係堅多 🤘🏿 燒茄子更加唔少得,真係香到 🤩 最正就係燒雞翼,我中意食,係世界級爆汁爆 juicy 呀,一定要黎食,冇得輸 🤤-美味佳紅磡寶其利街 2 號地舖
美味佳
紅磡寶其利街 2 號地舖
2019-05-10 265 瀏覽
紅磡肥婆雞一向受poly學生歡迎,價錢抵啲野食又唔錯,只係夜晚太爆場要等好耐!所以識食一定係下午黎食!必叫之選-蛋粉腸粉熱辣辣咁上,十分香口。啲串燒其實燒到夠熱就好好食,但啲辣粉對我黎講有啲唔夠呢!😂
  • 蛋炒腸粉
2019-05-08 203 瀏覽
美味佳係好多大學生 無論Poly城大中大都嘅大學生都會嚟食嘅宵夜之選話佢平又唔係好平 只可以話係正常價錢但加埋沙嗲醬 少少辣都幾好食如果大家想試 建議晏晝去會比較好 基本上都唔使等位仲有車仔麵食但夜晚過咗八點鐘之後起碼要等半個鐘因為會有好多住hall既大學生個人推薦蛋炒腸粉 加混醬再加沙嗲醬係幾野味嘅每人平均70至$80都夠飽嘅入面有涼茶同支裝飲品可以拎不過都係要錢㗎唔啱飲嘅話隔離街有清玉同埋歇腳亭不過低調啲拎入去就好啦
美味佳係好多大學生
無論Poly城大中大都嘅大學生都會嚟食嘅宵夜之選