餐廳: 翠園 (形點 I)
資訊:

餐廳: 翠園 (形點 I)
資訊:

2018-10-11 255 瀏覽
上個月 20 號…… 同屋企人去咗元朗形點間翠園食晚飯,順便提早慶祝中秋節。我哋嗌咗一個老火湯、一碟燒味、兩碟小菜食。老火湯好足料,冇味精 南乳味夠濃,材料十足。叉燒:醬汁調覺得非常好,唔會太過甜,而叉燒亦都用咗半肥瘦。乳豬:皮夠脆,肉有少少咸咸地,夾起來味道非常之好。貴妃雞:肉質鮮嫩,瘦肉佔大部分,皮薄肉香,脂肪較少。份量十足,D 花菇好大粒,好爽口;豆腐燒得好入味,兩邊都煎至金黃色,口感非常好

我哋嗌咗一個老火湯、一碟燒味、兩碟小菜食。
老黃瓜豬展湯

老火湯好足料,冇味精

南乳溫公齋煲

南乳味夠濃,材料十足。
乳豬三拼(叉燒、貴妃雞)

叉燒:醬汁調覺得非常好,唔會太過甜,而叉燒亦都用咗半肥瘦。
乳豬:皮夠脆,肉有少少咸咸地,夾起來味道非常之好。
貴妃雞:肉質鮮嫩,瘦肉佔大部分,皮薄肉香,脂肪較少。
花菇紅燒豆腐

2018-09-20
老黃瓜豬展湯
南乳溫公齋煲
乳豬三拼(叉燒、貴妃雞)
花菇紅燒豆腐
2018-10-05 155 瀏覽
之前都經常嚟飲茶食飯,上個月有朋友喺度擺結婚酒,第一次嚟試吓佢哋既酒席,場地方面,擺12圍都比咗大半個場,加上樓底夠高又夠光猛,所以就算係小型宴會都唔會覺得擠迫,食品方面因爲都係美心集團,所以出品都有一定水準,尤其係份量就比其他酒樓或者酒店多,頭盤乳豬層皮好脆,我最鐘意既星斑時間控制得好,唔會蒸過龍,鮑魚鵝掌扣得夠淋同入味,值得一提既係開席前小朋友唔小心整損咗,轉個頭經理即刻攞咗2張膠布比我,仲請小朋友食糖添👍🏻
2018-09-30
$500 (其他)
2018-10-02 163 瀏覽
我以後都唔會再去, 完全係令人失望, 經理服務態度不專業, 我始終都係消費者,話曬都係客 俾錢你賺,冇理由擺幾圍酒都冇經理招呼囉! 大佬呀!我想搵個人問下嘢,,都起碼要畀個人我呀 ,搵極都冇人,遲遲都唔出嚟, 講真有乜可能 俾錢你賺 仲要一路喺度等等等等等!! 真係搞笑係咪太多生意唔憂做呀……安排不周到, 硬件設施不完善, 一句壞咗就當冇件事? 絕對係非常不負責任…… 總之就激死啦! 早知就 ……唉…只能夠說一句:好彩食物質素還可以
我以後都唔會再去,
係咪太多生意唔憂做呀……

安排不周到, 硬件設施不完善, 一句壞咗就當冇件事?
絕對係非常不負責任
…… 總之就激死啦!

早知就 ……唉…只能夠說一句:好彩食物質素還可以
2018-09-03 388 瀏覽
今天去元朗,約咗幾個老友下午茶聚,在形點I 果間翠園,呢度裝修幾企理喎,窗明几浄,坐位舒適而沒有壓迫感,正合大伙兒食嘢同吹水,望下點心紙,原來兩點后的特價茶有好多點心十一個幾而已,咁平又幾抵食咁喎!點咗䜴椒牛腩炒河大大碟又是特價$68,牛腩夠腍,河粉滑溜好食!义燒包,一籠兩只,$22,夠熱又好食奶皇包$11.8夠熱,鬆軟,內裡的奶王夠好味,有三隻,抵食過义燒包!鮮蝦腸粉:真係鮮蝦料喎,粉皮也薄又滑,好靚,$33蒸鯪魚球$11.8,味道平平,魚肉不覺得新鮮!呢個麻麻地!埋單連茶錢同加一先係二百零,幾抵食了!

點咗䜴椒牛腩炒河
大大碟又是特價$68,牛腩夠腍,河粉滑溜好食!

义燒包,一籠兩只,$22,夠熱又好食

奶皇包$11.8
夠熱,鬆軟,內裡的奶王夠好味,有三隻,抵食過义燒包!

鮮蝦腸粉:真係鮮蝦料喎,粉皮也薄又滑,好靚,$33

蒸鯪魚球$11.8,味道平平,魚肉不覺得新鮮!呢個麻麻地!

埋單連茶錢同加一先係二百零,幾抵食了!
2018-09-03
5 分鐘 (堂食)
2018-08-23 185 瀏覽
阿女話咁快五歲半,所以長老和爸爸就決定去翠園慶祝~~~一開始我們就飲老火湯,我們飲慣湯的感覺OK~~~豉油雞和上湯龍蝦尾伊麵孖寶($338),豉油雞感覺唔夠入味,而且D骨有明顯的血色>.<上湯龍蝦尾伊麵,龍蝦尾的肉容易找出來食,真心覺得方便~~~圍蝦炒滑蛋,阿女的習慣,唔食唔安落= ="鮮蟲草花炒翡翠苗,成日出街唔食菜的我終於可以食自己最喜歡的菜,味道唔算咸=]我們開餐前放咗D西餅俾職員放雪櫃保存,佢地仲打印張紙仔來記住,呢個服務真心要讚=]我和阿女影返張相留念先,期待佢六歲生日果餐更多好食
阿女話咁快五歲半,所以長老和爸爸就決定去翠園慶祝~~~

一開始我們就飲老火湯,我們飲慣湯的感覺OK~~~

上湯龍蝦尾伊麵,龍蝦尾的肉容易找出來食,真心覺得方便~~~

圍蝦炒滑蛋,阿女的習慣,唔食唔安落= ="

我和阿女影返張相留念先,期待佢六歲生日果餐更多好食

2018-08-02
慶祝紀念
生日
用餐優惠
信用卡優惠
2018-08-08 159 瀏覽
長輩最鐘意食中菜,翠園係yoho都算係新開冇耐就試下啦^_^两人點了三個菜式!貴妃雞,上湯菜苗同一個螺片。貴妃雞真係勁好食啊!雞肉結實,雞味都好重,雞都唔肥,雞皮爽脆。送飯食真係冇得頂啊!長輩食又唔會覺得好un,食到媽媽lamlam脷!正啊!上湯菜苗入面加咗蘿蔔同芋頭,令到個菜苗更加好食。蘿蔔同芋頭都唔會太硬,口感適中!螺片都切得好平均同好薄,刀工了得啊!味道方面唔會好鹹,再配上青瓜,雙重口感中和返個螺片。
两人點了三個菜式!貴妃雞,上湯菜苗同一個螺片。

2018-08-07 193 瀏覽
和家人到元朗吃半席,誰知失望而回。1. 黑椒珍貴爆雞球,味道可以,實際是翠肉瓜青椒炒雞肉。2. 芝士上湯焗花蝦,花蝦大,但不夠新鮮,梅梅地,沒有芝士味,伊面底都冇味,好難食!3. 冬瓜盅🤦🏻‍♀️職員竟然睇都唔比我地睇一眼就淨係比碗湯我地(係另一枱自己分左),心諗你個盅會唔會係人地食淨。最後叫佢比返個盅我地,冇哂湯得返d冬瓜....真係相當有可疑!但係湯係咁多個樣餸最好味,冬瓜淋,有蝦有帶子。4. 吉品鮑,有粉絲底,較硬,咬唔開,冇咩特別。5. 黑白胡椒雞,正常有味,算是ok....其餘都係菜同甜品,正常不算好味。最後賣單時因為不明白個收費,職員好冇禮貌地叫我地自己睇清楚d .... 所以,總括好失望,個餐難食又唔抵,一定冇下次!

和家人到元朗吃半席,誰知失望而回。
1. 黑椒珍貴爆雞球,味道可以,實際是翠肉瓜青椒炒雞肉。

3. 冬瓜盅🤦🏻‍♀️
但係湯係咁多個樣餸最好味,冬瓜淋,有蝦有帶子。

4. 吉品鮑,有粉絲底,較硬,咬唔開,冇咩特別。
5. 黑白胡椒雞,正常有味,算是ok....
其餘都係菜同甜品,正常不算好味。

所以,總括好失望,個餐難食又唔抵,一定冇下次!

2018-08-04 156 瀏覽
I was there for Sunday lunch! Amazing everything was tasty and very good cooked. Congratulation one of the best I taste in hk. The Choifun - hope correct pronuntiation was very good and traditional. The way they serve traditional and sauce topping fresh and u can ask again no problem.The fried taofu amazing. I do believe they use vegetables oil and change everyday. Very good fried time. The noodles! Amazing chicken was well cooked and supreme tasty. Very good one of the best I eat. Whatever someone like or not I eat also chicken leg: tasty enough spicy. Very good!Also the system to book table is easy with mobile and u can go around without waiting outside restaurant! Amazing! I will be there again!
2018-07-22
5 分鐘 (堂食)
2018-07-30 117 瀏覽
11:00入座,即叫野食,等到而家11:46都無野食😡,唔只我地一檯,隔離幾檯既人都不停係咁問,服務人員態度又唔好,問下幾時有都唔耐煩,個樣仲要好不高興,好似我阻住佢咁,😡😡部長就企係部入單機前㩒㩒㩒,無人招呼,仲要收加一,之後加單,個伙記話轉頭黎幫,點知一去無回頭...等極都無人😡😡😡,飲左咁多次,呢次係超級無敵勁差,又唔係多人,坐滿多人都會體諒下,但仲要好多吉檯,睇唔出有幾忙,短期內都唔會再黎幫襯...😡😡😡😡😡返屋企叮公仔點心,都食飽埋....black list...
2018-7-26同幾個好姊妹放假飲下茶,見下b仔就就下姊妹去元朗飲茶啦!去到形點一期2樓既翠園等位等左20分鐘一坐低有一位男職員係遠距離(我以為自己去左大排擋)比人問要咩茶,當然我無回答!當時茶杯碟都未有,同時間佢地都有埋怨我地噤快坐低?其實好似係你地同事叫我地入黎咖wor?當然我只係靜觀其變!擺好位寫好點心!等!又等左20分鐘!等既過程果位大排檔員工又係遠距離噤話,而家last order!(唔係對住我地呢台講)好啦!野食上台係快既!首先係叉燒包!因為要比b仔食!但接受唔到一間酒樓會無馬拉糕、糕點囉!之後係四舊鳳爪!胡椒包!椒鹽鮮魷!炸雲吞炸春卷芋頭糕等等等等....我地寫左十二樣野!最後黎食十樣野!第一!鳳爪得四舊!我算!第二!胡椒包!好失望!裏面嘅牛肉硬到呢⋯⋯第三樣!真係要重點講!!我只係食到小小咸味,眼見唔到椒!亦見唔到鹽!下面黃色既林到我以爲係食緊台布!我就問一下路過既哥哥仔!我話呢碟係椒鹽鮮魷!?佢就質疑一下,係wor?呢碟係椒鹽鮮魷?噤啱大排檔員工路過,哥哥仔問佢,佢就以為我地要落單,就同我地講話last order 啦而家好快d落!哥哥仔同佢講,問大排檔員工呢碟係唔
2018-7-26
同幾個好姊妹放假飲下茶,見下b仔
就就下姊妹去元朗飲茶啦!
去到形點一期2樓既翠園
等位等左20分鐘
第一!鳳爪得四舊!我算!
第二!胡椒包!好失望!裏面嘅牛肉硬到呢⋯⋯
第三樣!真係要重點講!!我只係食到小小咸味,眼見唔到椒!亦見唔到鹽!下面黃色既林到我以爲係食緊台布!我就問一下路過既哥哥仔!我話呢碟係椒鹽鮮魷!?佢就質疑一下,係wor?呢碟係椒鹽鮮魷?噤啱大排檔員工路過,哥哥仔問佢,佢就以為我地要落單,就同我地講話last order 啦而家好快d落!哥哥仔同佢講,問大排檔員工呢碟係唔係椒鹽鮮魷?大排檔員工就衝過黎過呢碟就係椒鹽鮮魷!你地覺得唔係既我幫你cancel 左佢!(語氣又係大排檔口吻),當時已經一人食左一兩條,我話唔洗啦!
但我覺得你答我係或唔係已經夠!唔需要用噤既語氣答我地!之後既野食只好話普普通通!但相當之唔愉快!真心我唔會再去呢間翠園啦!拜拜再見!
2018-07-26
20 分鐘 (堂食)
曾聽過一位識飲識食的友人對點心的闡釋,闡釋以英語進行。Dim Sum 中的Dim『 點』 means touch , Sum 『心』means heart. "Dim Sum could give you  heart touching feeling. " 這句話多年來都深印龜龜腦海,點心的確是窩心食物,一般份量不太大,適合任何時段進食。龜龜最愛早上享用點心,優質點心絶對令人整天愉快。每週總有一天會全家三位一體外出喝早茶,身為元朗街坊,位於大馬路及雞地一帶的酒樓都被咱們一家試得八八九九,所以今天特意到形點一期溜一圈,看看有沒有那家酒樓有茶市,準備試試新口味。經過一樓的皇子飯店及利苑,均發現沒有早茶應市,唯有向二樓進發,看到今天點評的主角翠苑,內有不少茶客,選也不用選了,全形點只有它有早茶供應,就它吧。從下圖所示,相信大家亦認同是裝潢陳設不俗吧,雖算不上大氣,卻屬頗為雅緻的格局。食肆樓底高,空氣對流佳,冷氣充足,炎炎夏日,在這種環境品茗讀報,一盅兩件,真的也爽爽YY呢!點心紙上選擇不少,不少為平日少見,煎粉果、京蔥煎烹胡椒包、鳳凰煎米雞等都等不常見於坊間廣東酒家。提筆準備點菜之際,看到

提筆準備點菜之際,看到筆上印有美心中菜四字,心中涼了一半,美心集團旗下的中菜酒家,悉數點心來自中央工場,意味着這裏的點心都入過冰箱,並非清晨出品,點心進過冰箱,水份會被抽走部份,口感會變得較乾,因此龜龜會儘量避免到集團式食肆,吃他們的中央出品。

既來之則安之,點了八道點心飯麵,吃過後感覺好壞參半,以下是龜龜對每道點心的評價。

先評好的

高湯鮑片灌湯餃 HK$58

高湯鮑片灌湯餃

湯頭香甜鮮味,饀料有大量瑤柱及桃膠,另有整顆鮑魚切片,異常豐富,餃皮的韌性甚好,很有彈性,不會因為泡在湯中久了而變得鬆散。

椒鹽九肚魚 HK$55

椒鹽九肚魚

炸得香脆乾身,撒上大量金蒜,椒鹽份量剛好,做到惹味而不過鹹,最值得欣賞之處是魚的脊骨已起,吃在嘴中只感到香脆軟滑,沒有半點渣宰的滿分極品。

接下來便要評評他們出品的行貨及劣品

行貨有以下四道,我把它們定性為外表型神俱佳,可惜製作有着根本瑕疵的食品。

荀尖蝦餃  HK$36

荀尖蝦餃

蝦新鮮爽甜,荀尖肥肉比例剛好,可惜皮太鬆太厚,零嚼勁,觀音頭掃把腳的範例是也。

担担麵 HK$30

担担麵

湯味正宗,有濃郁的麻醬香氣,亦帶有輕輕的麻辣及陳醋酸味,各種調料雖然濃味,但都掩蓋不了湯頭本身帶有的鮮甜,湯底很好,可惜麵的差把湯的好完全抵消,乃毫無嚼勁的劣貨!

京蔥煎烹胡椒包 HK$30

京蔥煎烹胡椒包

上桌時吱吱作響,奢望了一下端上的是生煎包點,可惜夾起包子一看,奢望便破滅了,包底只煎得微黃,又是現成蒸好再煎的行貨,尚幸饀料充滿胡椒香氣,肉帶嚼勁,包皮亦有合格表現,整體不過不失。

义鵝飯 HK$48

义鵝飯

又是好壞參半,义燒肉質鬆化,帶肉汁,外皮帶脆有蜜味,但劣鵝又把义燒的高分倒扣得七七八八,鵝肉汁少,皮不脆之餘又韌又嚡,有明顯的凋謝口感。

最後要評今天的兩道劣品

老翠園煎粉果  HK$32

老翠園煎粉果

在陸羽吃過一道外表九成相似的上湯煎粉果,超乎想像的味美,湯頭充滿金華火腿的鹹香,是燴魚翅用的靚頭湯,粉果皮炸得鬆脆而煙韌;不過面前一道只是形似而已,味道口感跟陸羽所賣的有天涯之別,粉果的皮甚為鬆散,湯味異常的淡,連酒樓勾芡用的二湯也不如,表現相當差劣。

奶黃西米盞  HK$26

奶黃西米盞

一夾便即散開,根不是不能夾起的狀態。西米完全欠缺黏性,泡水時間過長,奶黃亦有欠香味,連筷子也夾不起的所謂西米盞,又怎能叫盞呢?私下龜龜為它改了一個稱號叫乾撈奶黃西米。

評完食物,到服務。只算得上是一般般,茶喝光了,牽起壺蓋等冲水,侍應從咱們桌邊走過幾趟都視而不見似的,在我們加單時侍應亦察覺不到我們有加水需要,最後還是要舉手要求,才有侍應效勞,在場侍應們都看似頗為生手。

買單: HK$386

總結來說,點心出品及服務大都欠缺了一個心字,味道好壞各半,令龜龜頗為失望。
2018-06-16
$130 (早餐)
高湯鮑片灌湯餃
椒鹽九肚魚
2018-07-04 207 瀏覽
上個月21號,同媽咪去咗元朗形點翠園飲茶, 點知今次 D 嘢食唔抵食,價錢貴咗,但係分量極少。呢個已經係咁多款比較好嘅,芋頭味濃,呢碟菜簡直離曬大譜,收我咁嘅價錢,竟然只係俾 6 條菜我哋 味道香,雞蛋味濃 蜜汁叉燒個汁調教得非常好,叉燒非常新鮮
香煎芋頭糕

呢個已經係咁多款比較好嘅,芋頭味濃,

白灼芥蘭

香煎芋頭糕
蛋撻仔
蜜汁叉燒湯瀨粉
2018-06-11 2082 瀏覽
係元朗行完街其實都好多食店可以選擇,而我地今次黎左翠園叫左個套餐貪方便,唔洗諗食咩,大包圍一渣橙汁,咁既份量分到5杯左右~琵琶豬,我覺得偏肥,但個皮好脆,一放入口厚滑既肥膏,厚簿適中既豬肉,零舍香口黑松露帶子西蘭花,個黑松露味唔算突出,蝦球唔係原隻蝦,係蝦膠黎既所以食落口既口感好滑,西蘭花亦唔會好淋花膠雞絲燕窩,好多料,岩岩好一人一豌冇多冇小,味道偏淡,花膠好彈牙呢個我地最中意呀~!炸鮮奶+沙律蝦,佢個炸鮮奶唔會好甜,外層炸到又香又脆,入面係好滑既鮮奶,正。而且沙律蝦夾埋D菜食一D都唔溜脆燒雞,真係脆,雞肉唔鞋,而且佢個皮唔會燒得好干,仲有小小肥膏,三重口感<3瑤柱甫,大大粒瑤柱,呢個送飯好鮑魚冬菇,原隻鮑魚,個玻璃汁整得好香夠結身沙巴花尾斑,魚肉好滑,不過唔算好大條,6個人食有小小細條呢個荷葉飯真係好香,但飯粒既色炒得唔太平均,所以一D有色一D冇色。但荷葉香氣十足,飯粒分明~配埋佢地呢個食小小都好夠辣味既辣油,味道更加出色甜點要叫先會上菜,呢方面係幾好既安排,但落單果陣冇人同我地講過,所以等左好耐先知要叫先起,呢點要留意喇~呢個芋頭西米露,芋頭好淋,好香,西米露真係食到一粒粒
係元朗行完街其實都好多食店可以選擇,而我地今次黎左翠園
叫左個套餐貪方便,唔洗諗食咩,大包圍

一渣橙汁,咁既份量分到5杯左右~

瑤柱甫,大大粒瑤柱,呢個送飯好

鮑魚冬菇,原隻鮑魚,個玻璃汁整得好香夠結身

沙巴花尾斑,魚肉好滑
,不過唔算好大條,6個人食有小小細條

但荷葉香氣十足,飯粒分明~

配埋佢地呢個食小小都好夠辣味既辣油,味道更加出色

,呢點要留意喇~呢個芋頭西米露,芋頭好淋,好香,西米露真係食到一粒粒,而且唔會甜,勁中意<3

呢個壽包有蛋黃,白蓮容係入面,勁多餡

最後要講返,我地呢個餐係唔洗俾茶水果D費用,但唔知點解,黎第一張單時收左我地呢個費用,之後冇耐又再黎多張單,價錢又唔同,問張信用卡去左邊又冇人答到
,有小小亂,可能人手唔夠。咁當然最後係解決左既~所以對單真係好緊要嫁~!

但都想講返,員工既服務都幾好~
慶祝紀念
父親節
首先一去到,知客講緊電話,見有個侍應企响度,但見佢唔係知客,咁我地好好禮貌地等人搞掂先開聲,點知有個客叉埋嚟話訂咗枱幾位,心諗我地真太規矩,啲職員又係,我地棟正佢面前,企响度佢當我地透明,嗰吓都忍,跟住佢竟想安排我地坐張6人枱,我話唔得喎,我等過張啦,佢之後再俾係大少少但都係擺位擺咗6個嘅枱,張櫈size根本擺完都覺得唔知點加多張櫈,實好逼囉,咁見佢正執張大啲嘅枱,就問可否轉,佢仲要態度差駁多幾句,聲稱話投先張枱可坐8個人都得,咁佢既然咁講,咁做乜set 6個位,嗰吓真係好嬲,大家都有訂枱架喎,只係一開始好禮貌出聲遲啲俾人攝咗位,就亂俾啲咁枱我坐,還要我地有老人又有bb車。真係好嬲囉! 叫侍應寫嘢,仲俾支筆叫你自己圈,但佢冇返轉頭跟囉,最後都係叫經理落單,圈都多餘,忙你咪叫第二個跟囉。上菜又係,亂咁攝咁,忽然响你側邊攝位上菜,又搞到忍唔住開聲叫佢去返另一邊上菜。廚房煮嘢食其實煮得唔錯,又夠熱,但樓面啲人真係唔得。
廚房煮嘢食其實煮得唔錯,又夠熱,但樓面啲人真係唔得。
2018-05-28 1616 瀏覽
果然是一家人,日子時間通通夾得天衣無縫,出發澳洲前剛好可以接機見面,並人齊約吃飯,為姪女公婆洗一洗塵才離開。地點選了 YOHO Mall 的 翠園,不想煩的8大2小一B,決定挑戰12位用的【龍蝦尾.花膠.吉品鮑魚宴】,吃不完就打包算。套餐包括:薑蔥上海焗加拿大龍蝦尾(配烏冬)-龍蝦尾不錯,大食囝一人吃了三件!超初只不懂為什麼不配伊麵,不過後來發現幾位小朋友很愛烏冬,連小節瓜也吃了好幾條烏冬,又覺得安排不錯。 松露醬翡翠炒吉品鮮鮑魚-鮑魚這樣煮,好吃稱不上,驚喜是愛上菇菌的囝囝為了黑松露醬,追吃了很多炒菇,不錯嘛! 很早上檯的東江鹽香雞-香港吃的雞,總是滑溜有餘,雞味及口感不足,一早習慣所以OK啦~ 百花釀玉環-由於中間蝦膠有古怪的酸味,成了浪費最多的一味;其實外邊的節瓜味道不錯的!當然不比小姪女的節瓜腿.... 在 花膠濃湯雞煲 及 花膠竹笙海皇羹 中,選了後者,味道可以、質感也不會太杰撻撻。 十分巨大的 清蒸沙巴花尾躉,出文之時已過佛誕,但也忍不住(很少有!)讚揚一下政府多了「放生前要三思」的宣傳,其中食量驚人、生長速度超快的沙巴龍躉就是好例子,一旦放生會嚴重威脅本土魚類的生

花膠濃湯雞煲 花膠竹笙海皇羹 中,選了後者,味道可以、質感也不會太杰撻撻。

十分巨大的 清蒸沙巴花尾躉,出文之時已過佛誕,但也忍不住(很少有!)讚揚一下政府多了「放生前要三思」的宣傳,其中食量驚人、生長速度超快的沙巴龍躉就是好例子,一旦放生會嚴重威脅本土魚類的生存,大家一定要緊記!

再來到 蠔皇鮑螺片,以及 蟲草花老鼠耳浸時蔬,大家已經很飽,我也不例外,還在無聊想:會引用《商品說明條例》去投訴前一味沒真鮑片的人,為何不投訴後一味菜沒真老鼠耳?

最後還有味道不錯的 芋蓉珍珠露 作結,加上兩酌橙汁,週一至五恆生卡85折後$2,448(已包12位茶位費及加一),不想煩點菜都可OK一試,但我相信散點會更好吃及抵食。

吃完這頓洗塵宴,甜魔媽媽也是時間回家,沖浴後就出發去機場,會合放工拿了行李趕來的玉仔姨姨,出發去澳洲了~
2018-05-18