如果你好𩟔得既話,咁呢間鋪應該好岩你食,事關呢間鋪既火鍋放題係無時限㗎!餐廳距離旺角A2出口只有一分鐘既路程,十分之方便。星期日夜晚既人流都唔算太多,而且環境都幾乾淨同寬闊,好適合一大班朋友黎聚舊。一坐低店員就會問雞煲既辣度,有得揀唔辣、bb辣、小辣、中辣同大辣。今次我就揀左小辣,本身唔係好食得辣既我都有啲擔心會好辣,但食落都唔係好辣,係有少少麻,而且雞肉都幾嫩滑同入味。店員仲會俾埋一碟即炸既響鈴,將響鈴沾雞煲既醬食,超好味。食完雞煲之後就可以食火鍋,火鍋湯底有好多選擇,包括濃湯花膠雞、藥膳醉雞、胡椒鹹菜豬肚等等。我就揀左藥膳醉雞湯,湯底清清地,幾唔錯。火鍋本身包左8樣配料(龍躉片拼鱔片、牛肩胛、豚肉片、手打蝦丸、招牌餃、響鈴、什菌同埋時菜),另外佢會送一盤鮑魚花膠海鮮盤。除左鮑魚同花膠之外,佢仲會隨機俾4款海鮮你(海蝦、元貝、蟶子、花甲、黃蜆、刀貝、番薯蜆、生蠔)。海鮮都好新鮮同鮮甜,隻鮑魚仲識郁㗎!唯一唔好既係每人每款海鮮只係得一隻(除左蜆),如果想再食既話,要加錢先有得食。除左海鮮盤之外,其他既火鍋配料都可以任食,例如牛肩胛、龍躉肉、白鱔片、水魷魚、魚皮餃、烏冬等等。食物選擇唔太

香辣滑雞煲

食完雞煲之後就可以食火鍋火鍋湯底有好多選擇,包括濃湯花膠雞、藥膳醉雞、胡椒鹹菜豬肚等等。我就揀左藥膳醉雞湯,湯底清清地,幾唔錯。火鍋本身包左8樣配料(龍躉片拼鱔片、牛肩胛、豚肉片、手打蝦丸、招牌餃、響鈴、什菌同埋時菜),另外佢會送一盤鮑魚花膠海鮮盤。除左鮑魚同花膠之外,佢仲會隨機俾4款海鮮你(海蝦、元貝、蟶子、花甲、黃蜆、刀貝、番薯蜆、生蠔)。海鮮都好新鮮同鮮甜,隻鮑魚仲識郁㗎!唯一唔好既係每人每款海鮮只係得一隻(除左蜆),如果想再食既話,要加錢先有得食。
龍躉片拼鱔片、牛肩胛

鮑魚花膠海鮮盤

除左海鮮盤之外,其他既火鍋配料都可以任食,例如牛肩胛、龍躉肉、白鱔片、水魷魚、魚皮餃、烏冬等等。食物選擇唔太多,不過食物質素都叫OK,同埋夠食。

飲品方面,除左有基本既汽水之外,仲有自家製羅漢果菊花茶。我最鍾意飲既就係得米凍頂烏龍茶。

甜品方面就淨係得雪糕,不過都有唔同味道揀,包括雲呢拿、朱古力、芒果、海鹽、乳酪同咖啡。

價錢: 平日$238一位,另收加一,星期五六日及價期前夕每位加$10

整體而言,我覺得呢間雞煲火鍋店既食物質素中規中矩,係勝在有新鮮既鮑魚海鮮食,但連最基本平時打邊爐可以任食既蝦都唔係任食嘅,所以個人認為都唔係話好抵食。

值得稱讚既係員工服務態度好好,冇漏單既情況,上菜同收碟都快。另外,即使枱面已經擺左幾碟食物,都仲係好闊落,坐得好舒服。餐枱上唔單止有紙巾提供,仲有一個黑色兜用黎放垃圾,令到餐枱乾淨企理。
2021-11-14
$272.5 (晚餐)
香辣滑雞煲
龍躉片拼鱔片、牛肩胛
  • 鮑魚
  • 海蝦
  • 元貝
  • 花甲
《老三火鍋雞煲海鮮放題》天氣凍咗打邊爐就最岩!今次去左呢間餐廳!一睇佢個名就知有齊火鍋、雞煲、海鮮放題!星期日晚市時間去都係$238 加一有埋嘢飲雪糕!仲要唔限時食!幾抵~ 但注意佢只開5:30-2:00!幾岩一大排人一邊吹水一邊食嘢!首先會嚟左個雞煲先~ 會問你想要咩辣~ 再附送埋佢地自家製既炸響鈴(同平時食既好唔同!) 係俾我地食完雞煲去點啲汁食!雞件都幾多下!而且好嫩滑惹味!炸響鈴好脆口易咬,點埋汁好鬼正!一定要試下😋😋 食完雞煲就轉煲打邊爐,佢有9款湯底揀~同埋加$30可以揀鴛鴦鍋~ 我地就揀左濃湯花膠雞鍋😍 然後就會上一碟安格斯牛肩胛、一碟海鮮(包括鮑魚、蝦、帶子、蜆等~)、手打蝦丸、深海龍躉片、白鱔片、蔬菜同配菜!基本上食晒呢啲嘢已經好夠飽!仲有好多火鍋配料任你揀😮😮最值得一讚係佢個牛肩胛真係好正,好有牛味之餘食得出好新鮮,好味過好多間火鍋店~ 海鮮就鮑魚最正!超新鮮仲郁下郁下🙈 另外佢個深海龍躉片都正,冇骨架😍 呢間放題係唔限時,雞煲可以任添,職員啲服務態度超好!當日食都見幾旺場~ 唔錯~
《老三火鍋雞煲海鮮放題
天氣凍咗打邊爐就最岩!今次去左呢間餐廳!一睇佢個名就知有齊火鍋雞煲、海鮮放題!星期日晚市時間去都係$238 加一有埋嘢飲雪糕!仲要唔限時食!幾抵~ 但注意佢只開5:30-2:00!幾岩一大排人一邊吹水一邊食嘢!

2021-11-01 330 瀏覽
之前成日嚟食佢既鴨湯打邊爐,不過自從疫情後都無再去過,喺朋友fb見到原來佢已經變咗做任食,睇到d相又幾好同埋話唔限時間,所以就book位要試吓一去到5:40已經有幾枱客,staff都好好態度,唔會好似其他任食咁完全無服務佢送一盤海鮮,都新鮮嘅,食完如果想加可以再叫,係要比錢既,食物其實同之前差唔多,牛肉真係唔錯,只係轉咗做任食,我哋坐咗3個鐘,2個人食咗$5xx, 假日貴$10一位,我係星期日去既,我會再去

2021-10-29 3672 瀏覽
雞煲火鍋放題~無限時 二二八一位仲會配埋一份新鮮嘅海鮮盤 真係幾抵食有驚喜 好似出面收你成舊水先有既龍躉片同安格斯牛肩胛竟然可以無限追加 而且飲品仲要係任飲既 魚皮響鈴 丸類 蔬菜配料全部都可以 只係起menu上有幾款好似追加鮑魚咁 要額外加錢之外真係幾抵食有驚喜 好似出面收你成舊水先有既龍躉片同安格斯牛肩胛竟然可以無限追加 而且飲品仲要係任飲既 魚皮響鈴 丸類 蔬菜配料全部都可以 只係起menu上有幾款好似追加鮑魚咁 要額外加錢之外我哋叫咗個香辣滑雞煲 店員推介響鈴點雞煲汁 食落邪惡倍增 好惹味呀 雖然fat fat 但食完雞煲係時間開始打邊爐 肩胛係薄切 碌一碌點一點醬料 入口幾香肉味 店主仲同我哋推介佢哋蝦丸仲係手打既 果然食落爽口彈牙 當然唔少得食我鐘意既魚皮餃 皮薄餡靚食落香甜軟滑 放題唔少得飲品雪糕而呢度仲有唔洗加錢就有支裝既自家涼茶 打邊爐飲啱哂雖然呢間店好近旺角地鐵站 但可能唔算多人知道呢個位有火鍋店所以唔洗等位就可以去到間質素唔錯 性價比幾高既火鍋店打邊爐 店員又好nice 仲周不時過嚟清骨同殼 全程都食得好舒適 之後有小聚絕對會同朋友嚟返兜

• 香辣滑雞煲
早幾日同家姐去左旺角食雞煲火鍋放題,已經好幾年冇食雞煲,記得以前食雞煲要一班人搶雞食,慢少少都得番啲骨,呢度啲雞煲無限refill,超級正,有得揀大中小辣,雞煲汁好濃,雞肉好嫩滑,肉汁好多,仲好食過人地冇得refill果啲。跟埋雞煲一齊上枱有一碟餐廳自家即炸嘅響鈴,唔油膩,超級鬆脆,點雞煲醬食,非常惹味。食完雞煲就換煲打邊爐,佢唔係直接加湯落個雞煲打邊爐,係換個煲卑我地揀過個湯底,我揀左濃湯花膠雞,仲有兩舊花膠分開上,烚熟黎食!仲包左每人六款海鮮,今次有鮮鮑魚 刀貝 花甲 蕃薯蜆 帆立貝同彈下彈下嘅海蝦!!!海鮮冇得無限refill,但有得加錢再食,餐廳有幾個大水缸養住啲海鮮,真係好新鮮!!其餘都仲好有好多火鍋野可以叫,丸類餃子肉類魚類,仲有雞子同鵝腸,家姐中意食牛,一個人食左兩大碟,我個人最最最中意佢個龍躉片,無骨,厚肉,個魚皮仲食到好多膠質!!飲品雪糕都好多款口味!!!重點係任飲任食不限時都只係$228加一,真係好抵食,同朋友啲大食朋友去都唔洗驚被佢地食到破產🤪全部超新鮮,物超所值!!

飲品雪糕都好多款口味!!!

全部超新鮮,物超所值!!
  • 龍躉片
天氣涼左d,就想打下邊爐😋😋朋友介紹左間火鍋店俾我,除左可以任飲任食,仲有得食雞煲~~價錢都合理,重點係無限時架!放工後約埋班朋友黎烚下烚下都唔錯🤣🤣-🥘無限時海鮮雞煲火鍋放題 $228/位✨店員會先送上雞煲同即炸響鈴~~雞煲我地揀左小辣,辣度啱啱好😋😋聞落好香,煮一陣就食得!雞肉食落好嫩滑,索哂醬汁超惹味!!響鈴脆卜卜,蘸雞煲汁食真係超正🤤🤤朋友唔食響鈴,所以我一個人食哂4件!雖然好邪惡,但真係停唔到口🤣🤣食完雞煲,就到火鍋啦~~我地揀左濃湯花膠雞鍋,個湯就咁飲已經好濃味!!另外會送上鮑魚花膠海鮮盤、安格斯牛肩胛、白鱔片、龍躉片同手打蝦丸等,望落好豐富~~店員仲主動幫我地放d海鮮落去煮,湯底味道更鮮甜❤️❤️鮑魚花膠海鮮盤好足料!包括有鮑魚、海蝦、帶子、流浮山生蠔、花甲同刀貝等~~全部都好新鮮!鮑魚厚身彈牙,推介👍🏻👍🏻安格斯牛肩胛望落色澤幾靚!肉質軟腍,淥一淥就食得~~另外推介龍躉片!味道好鮮甜,仲要冇乜魚骨😋😋基本上食哂以上全部野已經好飽~但如果想再食都可以繼續叫😏😏-佢地既火鍋配料多達30幾款,飲品選擇都好多~~仲要係無限時,真係超抵食!!最後當然要食返個雪糕做結尾,一次過試哂3款
天氣涼左d,就想打下邊爐😋😋
朋友介紹左間火鍋店俾我,除左可以任飲任食,仲有得食雞煲~~
🥘無限時海鮮雞煲火鍋放題 $228/位✨

店員會先送上雞煲同即炸響鈴~~
雞煲我地揀左小辣,辣度啱啱好😋😋
聞落好香,煮一陣就食得!雞肉食落好嫩滑,索哂醬汁超惹味!!

響鈴脆卜卜,蘸雞煲汁食真係超正🤤🤤

食完雞煲,就到火鍋啦~~
我地揀左濃湯花膠雞鍋,個湯就咁飲已經好濃味!!

店員仲主動幫我地放d海鮮落去煮,湯底味道更鮮甜❤️❤️
全部都好新鮮!鮑魚厚身彈牙,推介👍🏻👍🏻

安格斯牛肩胛望落色澤幾靚!肉質軟腍,淥一淥就食得~~

另外推介龍躉片!味道好鮮甜,仲要冇乜魚骨😋😋

基本上食哂以上全部野已經好飽~但如果想再食都可以繼續叫😏😏
佢地既火鍋配料多達30幾款,飲品選擇都好多~~
仲要係無限時,真係超抵食!!
最後當然要食返個雪糕做結尾,一次過試哂3款口味夠哂爽🤩🤩
1K
2021-10-13 2314 瀏覽
#旺角 ☔這幾天間中落雨, 天氣又涼涼哋, 係食火鍋的好時候! 其實一年四季都係食火鍋的時候, 藉口嘅嘢...🤗朋友介紹一間樓上舖, 性價比超高, 位處旺角道, 喺 TOP 對面, 商業大廈內! 💁‍♀️任飲任食的, 先來自選辣度雞煲, 再自選湯底打邊爐! 🥘雞煲醬汁好適合我口味, 無味精唔口渴, 唔會好油, 同時付上即炸響鈴, 沾雞煲醬汁同食,😱 超、超、超好味! 比起食火鍋時過2秒更好、更夾! 🍲湯底選定濃湯花膠雞鍋, 先飲一碗湯, 滿滿的骨膠原 濃濃的雞湯味, 無味精唔口渴! 再慢慢食火鍋嘆嘆! 🤗食物種類唔算好多, 但全部...係全部都好高質素🤤🤤🤤! 先來一盤鮑魚花膠海鮮盤! 鮑魚、花膠是必有的! 其次海蝦、帶子、蟶子、花甲、刀貝、番薯蜆、流浮山生蠔 就隨機6款! 🦐海蝦同鮑魚都係郁架, 花膠好厚身好大件, 帶子好厚好大隻, 海蝦肉質好爽, 鮮味好濃! 🤤🤤🤤🥩安格斯牛肩胛好有肉味, 唔肥! 西班牙豚肉片好軟滑, 唔羶! 🐟龍躉及鱔片好新鮮, 好新鮮! 🤤最有驚喜係鵝腸, 真心估唔到咁出色, 又爽又脆又新鮮, 一啲怪味都無, 必食! 🥟餃子、雲吞都好出色, 餡料鮑滿, 皮又薄!

🥟餃子、雲吞都好出色, 餡料鮑滿, 皮又薄! 🦐手打蝦丸好爽口, 一口咬落睇到內裡是滿滿的蝦啊!

⭕一定一定一定要再去!

2021-10-07 304 瀏覽
任食嘅價錢親民,但係係高質單點嘅質素旺角老三火鍋一直係該區嘅火鍋老店但而家佢哋轉咗做放題任食~食之前我都好擔心質素會唔會下降咗好多㗎~點知好驚喜係一啲都冇變啦!任食而家仲可以先食惹味香辣雞煲,之後再轉邊爐雞煲真係夠晒惹味,而且雞肉嫩滑!好味到我忍唔住加多左一次雞雞煲仲會上埋響鈴比你即炸響鈴超脆口,只要點一點雞煲嘅汁食就得啦!再食打邊爐都有成8款湯底你揀我就叫左濃湯花膠雞鍋最岩食海鮮送嘅海鮮拼盤竟然有大大隻鮑魚、扇貝、蜆、海蝦全部都係新鮮野仲有30幾款追加火鍋材料,墨汁墨魚丸、魚皮餃、深海龍躉片、鵝腸等等飲品都係飲任,保證你食得飽任飲任食都係$228/一位,另收加一平到我唔識形容啦!
任食嘅價錢親民,但係係高質單點嘅質素
旺角老三火鍋一直係該區嘅火鍋老店
但而家佢哋轉咗做放題任食~
任食而家仲可以先食惹味香辣雞煲,之後再轉邊爐
雞煲真係夠晒惹味,而且雞肉嫩滑!
好味到我忍唔住加多左一次雞
雞煲仲會上埋響鈴比你
即炸響鈴超脆口,只要點一點雞煲嘅汁食就得啦!
再食打邊爐都有成8款湯底你揀
我就叫左濃湯花膠雞鍋
最岩食海鮮
送嘅海鮮拼盤竟然有大大隻鮑魚、扇貝、蜆、海蝦全部都係新鮮野
飲品都係飲任,保證你食得飽

任飲任食都係$228/一位,另收加一
平到我唔識形容啦!
2021-10-06 210 瀏覽
大胃黑洞朋友請注意⚠️性價比高無限時嘅雞煲火鍋放題啱晒你喇❤️仲配埋新鮮嘅海鮮盤(隨機款式)😋😋雞煲有唔同辣度選擇雞肉嫩滑入味👍🏻火鍋湯底點左濃湯花膠雞窩湯底味道適中唔會太濃咁就唔會搶晒海鮮嘅味☺️鮑魚鮮味彈牙帶子好鮮甜🤤🤤牛肩胛、豚肉片都好有肉味✨✨我最鍾意嘅係爽口彈牙嘅手打蝦丸同埋皮薄餡鮮嘅魚皮餃🤩飲品雪糕放題梗係唔少得啦‼️飲品仲有自家涼茶,下火最啱👍🏻有咁多嘢食,講下價錢最實際🙊$228一位加一咋星五六日都係加多$10抵食呀喂👏🏻👏🏻
大胃黑洞朋友請注意⚠️

湯底味道適中唔會太濃
咁就唔會搶晒海鮮嘅味☺️

鮑魚鮮味彈牙
帶子好鮮甜🤤🤤
牛肩胛、豚肉片都好有肉味✨✨
我最鍾意嘅係爽口彈牙嘅手打蝦丸
同埋皮薄餡鮮嘅魚皮餃🤩

飲品雪糕放題梗係唔少得啦‼️
飲品仲有自家涼茶,下火最啱👍🏻

有咁多嘢食,講下價錢最實際🙊
$228一位加一咋
星五六日都係加多$10
抵食呀喂👏🏻👏🏻
海鮮雞煲火鍋放題 // $228.先食雞煲 揀左BB辣超惹味又唔會太咸 雞肉都好滑.✧ 濃湯花膠雞鍋食完雞煲可以加湯打邊爐 有8款湯可以揀本身雞鍋有好多料 係屋企老火湯既味道未開始打邊爐已經飲唔停 😂 .✧ 海鮮拼盤鮑魚、海蝦、花甲、花膠、蟶子、蜆、帶子... 隨機6款 全部都好新鮮.其他 Encore 推介 ~✧ 安格斯牛肩胛✧ 生劏龍躉白鱔✧ 西班牙豚肉片✧ 即炸脆響鈴✧ 手打蝦丸✧ 炙燒芝心丸.整體食物質素不錯 牛肉質素好OK 龍躉肉質滑嫩 白鱔爽滑整體服務都好好 侍應仲會提我地大概滾幾耐食得又會主動走黎加水/攪下個湯以免黐底環境光猛 算幾乾淨 卡位寬敞 人多可以揀坐圓枱而且仲有電視睇仲有凍飲 雪糕 自家涼茶任攞9點半後仲有優惠 $188 免加一旺角平靚正火鍋之選!最正係真正任飲任食無限時 😍 - - - - -Follow IG @ fisweet for more.
海鮮雞煲火鍋放題 // $228
先食雞煲 揀左BB辣
超惹味又唔會太咸 雞肉都好滑
✧ 濃湯花膠雞鍋
食完雞煲可以加湯打邊爐 有8款湯可以揀
本身雞鍋有好多料 係屋企老火湯既味道
未開始打邊爐已經飲唔停 😂
✧ 海鮮拼盤
鮑魚、海蝦、花甲、花膠、蟶子、蜆、帶子...
隨機6款 全部都好新鮮
其他 Encore 推介 ~
✧ 安格斯牛肩胛
環境光猛 算幾乾淨 卡位寬敞 人多可以揀坐圓枱
而且仲有電視睇
仲有凍飲 雪糕 自家涼茶任攞
9點半後仲有優惠 $188 免加一
旺角平靚正火鍋之選!
最正係真正任飲任食無限時 😍
- - - - -
Follow IG @ fisweet for more.
生活壓力太大有時候真係要放肆下!要減壓就去搵老三啦🤣任飲任食!仲奉送超豐富嘅海鮮拼盤真係不得了😍即刻拎罐冰凍飲品降降溫先!😍嗰度有好多飲品嘅選擇,有汽水、烏龍茶、綠茶同楊協成飲品🥳隔離就係自助醬料吧! 可以自行調校自己喜歡嘅調味料☺️話咁快掂完就幫我哋準備好雞煲一大鍋!可自選辣度🌶為配合我可愛嘅作風就揀了BB 辣過下癮👶🏻啲醃料既入味又夠惹味!😂食到咁上下就可以開始打邊爐啦😚老三提供多款湯底😍 🌟重點推介湯花膠雞湯底、蟲草竹笙鮮菌湯底真係幾重鮮菇雜菌味 ,第一啖超有驚喜der💕✨再送上放到成檯都係嘅鮑魚花膠海鮮拼盤1個!大大隻鮑魚、扇貝、海蝦🦐比你慢慢刷!😋d 蜆仲好鮮甜, 落完之後簡直將湯底嘅鮮味昇華咗😍仲有龍躉、白膳!2百幾蚊就可以食勻成個海洋生物鏈!😍堅抵!仲未完🤪陸地d 生物bb 都仲未比我地寵幸唷🥺即刻call 埋嚟自安格斯嘅牛牛🐮、西班牙嘅白豚豬豬🐷、腸腸等!佢地全部都係任"call"㗎!仲有比人打埋一團嘅蝦蝦🦐、墨魚一齊黎個海陸大團聚!✌🏻呢啲咪就係打邊爐嘅意義囉! 👨‍👩‍👧‍👦 食到嘴仔熱辣辣🥵係時候食返d 雪糕降降溫喇!🍧❄️口味有成5 款😍,任揀任拎🤩!沖繩海鹽味比較
生活壓力太大有時候真係要放肆下!
要減壓就去搵老三啦🤣
任飲任食!仲奉送超豐富嘅海鮮拼盤真係不得了😍

隔離就係自助醬料吧! 可以自行調校自己喜歡嘅調味料☺️

話咁快掂完就幫我哋準備好雞煲一大鍋!可自選辣度🌶
雞煲

食到咁上下就可以開始打邊爐啦😚
花膠雞湯底、蟲草竹笙鮮菌湯底

老三提供多款湯底😍
🌟重點推介湯花膠雞湯底、蟲草竹笙鮮菌湯底
真係幾重鮮菇雜菌味 ,第一啖超有驚喜der💕

鮑魚
扇貝

安格斯肥牛

仲未完🤪
陸地d 生物bb 都仲未比我地寵幸唷🥺
追加火鍋配料

呢啲咪就係打邊爐嘅意義囉! 👨‍👩‍👧‍👦
食到嘴仔熱辣辣🥵係時候食返d 雪糕降降溫喇!🍧❄️
口味有成5 款😍,任揀任拎🤩!
雪糕

沖繩海鹽味比較特別!但我最鍾意都係乳酪同芒果味🥭!每隻味都試d ,唔講真係以為自己係食評家呀😂

店員服務好好每次都好主動幫我哋清酒枱面上面嘅骨骨、垃圾、加湯💯 ❤️我個fd 食完已經即刻約人再去encore 喇😂
仲唔快啲約啲friend, 嚟個海陸大聚會?🥳🥳

📍: 老三火鍋雞煲海鮮放題(旺角)
旺角旺角道33號凱途商業大廈3樓
💰: $228/位 ; 9:30pm 後$188/位免加一
2021-09-19 303 瀏覽
9月18日,星期六,經open rice訂老三火鍋雞煲海鮮放題。訂枱兩位,18:00。到達時間17:55pm。或因時間尚早,目測全店衹有一枱卡位入座,全場吉枱。禮貌地與現場職員報上經open rice訂位資料,經核實,職員安排一張靠近右手面距離女厠門口的一張三座位枱,未就座,剛巧有人開厠所門出,未聞火鍋香,先嚐厠所味。自然地發揮正常人類反應,橫目一掃,全場吉枱,要求可否改座較後的一張完全相同大小及座位一樣的枱。回覆是:你們兩個人,嗰張是三人枱呀!明顯地,兩張枱完全一樣大小,都同時擺放了三張椅子,(其實還是清楚地面對女厠,衹是距離多了一點)但職員還是堅持我們座最近女厠的一張。我亦清楚表示太近厠所及有異味,可笑是職員請示一位(可能是)高級職員後,指示我們可以坐附近一張完全不能接受的雙人面對牆壁一張更細小二人枱,(估計是平時打包外賣或暫時存放食物或用具的工作枱),或許每人用餐要求不一樣,個人來說,感覺可能經open rice訂座就有應被歧視的心理準備。無奈地,我就提出全宇宙最好的解決方法:算把啦,我地走喇!職員們亦開心有禮地歡迎我們離開。真心話,我覺得人家生意興隆,客似雲來, 門庭若市,一位
到達時間17:55pm。或因時間尚早,目測全店衹有一枱卡位入座,全場吉枱。禮貌地與現場職員報上經open rice訂位資料,經核實,職員安排一張靠近右手面距離女厠門口的一張三座位枱,未就座,剛巧有人開厠所門出,未聞火鍋香,先嚐厠所味。自然地發揮正常人類反應,橫目一掃,全場吉枱,要求可否改座較後的一張完全相同大小及座位一樣的枱。回覆是:你們兩個人,嗰張是三人枱呀!明顯地,兩張枱完全一樣大小,都同時擺放了三張椅子,(其實還是清楚地面對女厠,衹是距離多了一點)但職員還是堅持我們座最近女厠的一張。我亦清楚表示太近厠所及有異味,可笑是職員請示一位(可能是)高級職員後,指示我們可以坐附近一張完全不能接受的雙人面對牆壁一張更細小二人枱,(估計是平時打包外賣或暫時存放食物或用具的工作枱),或許每人用餐要求不一樣,個人來說,感覺可能經open rice訂座就有應被歧視的心理準備。無奈地,我就提出全宇宙最好的解決方法:算把啦,我地走喇!職員們亦開心有禮地歡迎我們離開。真心話,我覺得人家生意興隆,客似雲來, 門庭若市,一位難求。無謂阻住人家寶貴坐枱。還是到附近其他須要支持的餐廳食肆進餐吧!
離開後,隨意走進附近一間酒樓,竟有意外驚喜。在此,要多謝老三火鍋雞煲海鮮放題的熱情趕客,給自己知道旺角地區原來有更多優質食店。
2021-09-16 235 瀏覽
之前睇有個YOUTUBER話幾好就黎試下,係開飯網上訂枱,一黎到就有位(其實都只係半滿,WALKIN都得,不過聽侍應講訂位就冇限時,WALKIN就有),一坐低佢就攞左個雞煲上黎,D雞唔少,但配料唔多,莞茜蔥都冇乜,煮返熱就食得,雞係唔鞋既,可惜醬汁只係停留係雞既表面,雞肉冇乜味。食完揀左個沙嗲鍋底打邊爐,佢就攞左碟海鮮、牛肉、鱔片併龍蠆片、響鈴炸魚皮、水餃同菜黎,唔續樣講啦,只能講海鮮除左鱔片龍蠆片外,其餘都唔多新鮮,牛肉仲差,全瘦咁滯,成餐只有鱔片同龍蠆片比較好,環境冇乜裝修可言,不過服務算唔錯!如果收2百幾呢個價錢,其實出面好多選揀,真心講食過就算。
2021-09-13
  • 鱔片龍蠆片
旺角這間老三火鍋雞煲海鮮放題,平日每位只需$228再加一就可以無限時任飲任食,價錢超值!價錢已包醬料,可以在自助吧那邊按喜好調配~🔸香辣滑雞煲先吃雞煲,可以選擇辣度~我們選了BB辣🌶 店員會幫忙將雞煲炒拌,再焗一下就可享用了。這個辣度又香又麻,雞肉煮得很入味不乾柴,香氣十足~ 此時店員附上一客即炸脆響鈴,可以沾雞煲的醬汁來吃,非常惹味🔹 海鮮火鍋吃完雞煲就到火鍋了,湯底可以八選一,夏日炎炎我們就選了消暑的薏米海帶冬瓜湯~ 套餐送鮑魚花膠海鮮盤,有鮑魚、海蝦、帶子、花甲、刀貝、花膠和生蠔,都很新鮮呢尤其蜆肉,非常爽彈鮮甜😋 其他的食物還有生劏龍躉片拼鱔片、牛味濃郁的安格斯牛肩胛、西班牙豚肉片、手打蝦丸、特色招牌餃、健康素什菌和田園時菜。🔸追加吃完不夠還可以追加,火鍋配料多達42款~ 有安格斯牛肩胛、白鱔片、豬紅、雞子、鵝腸、炸魚皮等等,非常滿足!🔹飲品甜品飲品和甜品也是任飲任吃,飲品有很多選擇,除了果汁汽水外,還有烏龍茶、清涼爽和自家制的羅漢果菊花茶等等,如要額外點啤酒價錢也很親民🍻 甜品是香港品牌CocoBerry的雪糕,口味有有雲呢拿、芒果、乳酪、沖繩海鹽,我選了沖繩海鹽口味,鹹甜

🔸香辣滑雞煲

此時店員附上一客即炸脆響鈴,可以沾雞煲的醬汁來吃,非常惹味

🔹 海鮮火鍋

尤其蜆肉,非常爽彈鮮甜😋

🔸追加

🔹飲品甜品
飲品和甜品也是任飲任吃,飲品有很多選擇,除了果汁汽水外,還有烏龍茶、清涼爽和自家制的羅漢果菊花茶等等,如要額外點啤酒價錢也很親民🍻 甜品是香港品牌CocoBerry的雪糕,口味有有雲呢拿、芒果、乳酪、沖繩海鹽,我選了沖繩海鹽口味,鹹甜的口味很特別呢🍨

這裡火鍋的性價比高,而且服務也很好,值得回訪😋
  • 香辣滑雞煲
2021-09-08 160 瀏覽
朋友即興約今天7月1日回歸假行葵涌廣埸買回著得好看的裙褲,中午去了潮庭酒家吃,吃過幾次,食物有水準同有些特色,行到大約五時左右,一位朋友回家煮飯給家人吃,我同另一位朋友搭地鐵落旺角行,BooK了六時這間吃,一上枱是香辣滑雞鍋,雞肉透入很香辣香味,很滑,鮑魚,入口即溶同彈口,海蝦,聖子,帶子,黄金貝,花甲,很鮮海水鮮甜味,打邊湯底,花膠濃湯,花膠又大同香,脆皮芝士腸,彈口同爽滑,西班牙豬豚肉,特別嫩滑同香肉味,墨汁墨魚丸,大粒很有墨魚味,手打蝦丸,特別很有蝦味同彈牙,菜類同菇類,新鮮同爽脆

2021-07-01
10 分鐘 (堂食)