6天前
香港可以食東北菜既餐廳唔算好多,位於荃灣海之戀就有間食東北菜既餐廳,好多人都會叫北京填鴨,因為佢價錢抵食~如果坐到窗邊既話仲可以望到海景,餐廳仲設有少量露天坐位氣氛一流🌅餐廳仲有其他餸菜可以選擇,例如酸菜魚、京燒羊肉、東北農家炒飯、雲吞雞、餃子等等,咁多款式真係要黎多幾次先可以試晒—————————————————————————————♦️北京填鴨(半隻):配菜有京蔥同青瓜份量都唔少,重點係佢有大約20塊摩摩皮可以比你包多幾舊,滿足你食片皮鴨既慾望~每片片皮鴨厚度相若,唔會太厚又唔會太薄,肥瘦適中,片皮鴨配埋京蔥、青瓜同埋填鴨醬真係好好味,而且摩摩皮比較薄食多幾塊都唔覺滯,鴨肉都幾香唔算好諧,如果外皮可以再鬆脆啲就更好♦️酸辣土豆絲:份量夠多,一黎到土豆絲仲熱辣辣絕對係新鮮即炒,個人覺得辣度十足夠晒惹味,但酸味略嫌可以再重少少♦️糖醋里脊:成舊都係肉冇骨,炸粉唔會好厚,而且炸到外脆內軟,醬汁甜酸度岩岩好仲好開胃評分🖍️(滿分為5個🌕)抵食指數:🌕🌕🌕🌕🌗服務質素:🌕🌕🌕🌕🌕環境:🌕🌕🌕🌕🌗味道:🌕🌕🌕🌕🌗
—————————————————————————————
評分🖍️(滿分為5個🌕)
抵食指數:🌕🌕🌕🌕🌗
服務質素:🌕🌕🌕🌕🌕