2025-01-27
同肥仔係大美督睇完日落食完西北風之後,就決定係附近搵餐廳食晚餐,係老遠就見有間餐廳好光猛,一定入去試吓😋餐廳有內外兩區,內部有唔少台灣城市嘅相片,加上接近新年,佈置相當有氣氛。說好不哭套餐(青花椒香麻辣乾拌麵配手撕雞,小滷肉飯、麻辣湯高麗菜豬肉水餃、麻辣鴨血、台灣腸、特厚芋泥鮮奶)-$148估唔到份量會咁多,除左兩個主食之外,仲有三份小食,乾拌麵有滿滿雞絲而特厚芋泥鮮奶,杯邊掛滿芋泥,飲落甜而不膩滿漢三寶牛肉麵-$98相當有驚喜,首先湯底非常出色,濃濃飲得出藥材同牛肉嘅味道👅仲帶小小辣味,另外牛腱心、牛筋同牛肚都燉到十分軟腍,麵質彈牙,食完成個人暖笠笠小食拼盤-$198一共有8款小食,其中我覺得最好食嘅係三角雞軟骨,即雞嘅心口骨,其次就係甜不辣脆口就嚟甜甜地又煙韌,係炸豬排有少少乾入面的職員亦都好健談,會同你推薦餐廳入面嘅菜式,肥妹仔都係聽佢建議叫菜咋😚
而特厚芋泥鮮奶,杯邊掛滿芋泥,飲落甜而不膩
滿漢三寶牛肉麵-$98
小食拼盤-$198