2019-09-16 110 瀏覽
呢D天氣,行街唔買返杯野飲,都真係唔得🙈 約左朋友係觀塘食飯,咁早少少去APM行下,落巴士行到上商場已經汗流浹背,諗住睇下有咩台式飲品買啦,行下見到老虎堂,就去買返杯黑糖珍珠鮮奶,其實之前飲過一次老虎堂,今次飲第二次,寫下食評先! 佢既黑糖味好濃好香,個人黎講我好喜歡,因為我鍾意食甜野! 黑糖配上鮮奶好夾,好特別! 加上珍珠煙煙韌韌,口感好好,值得推介!
2019-09-14
其他
2019-08-23 120 瀏覽
I personally don’t like to drink Taiwan milk tea, but my wife is bag fans of it. She basically have one milk every day. She waits for the opening of 老虎堂 in Kwun Tong for a long time, so we tried immediately when it open. Unlike what I expected, the queue is short and we get our drink quickly. However, like other brands milk tea, it is too sweet for me and it is not suitable for anyone who pursue a healthy life.

「如果太多牛奶味,朱古力味會冇碇企。等到朱古力味返番黎,牛奶味又唔爭氣。」我覺得觀塘「apm」「老虎堂黑糖專売」分店近期限定推出的手調飲品「黑糖巧克力波霸厚鮮奶」,符合某牛奶廣告歌歌詞裡面的用意。不過「老虎堂」在歌詞裡面的位置略有變動,「牛奶味」今次變成了「巧克力味」,「朱古力味」就變成了「黑糖味」。「黑糖巧克力波霸厚鮮奶」裡面的朱古力甜味過份地濃厚,結果朱古力甜味甚至造得有點過猶不及,把「老虎堂」手調飲品裡面本來應該有的黑糖甜味,都完全被朱古力甜味凌駕和遮蓋住。另一方面,「黑糖巧克力波霸厚鮮奶」裡面的飲品實際口感,巧克力加上厚鮮奶和泡沫之後,口感偏向比較稠身,所以「黑糖巧克力波霸厚鮮奶」實際可以喝到的飲品不多,飲品的性價比亦受到限制。「黑糖巧克力波霸厚鮮奶」最重要的地方,就是飲品實際可以喝到質感較稀,像水份的飲料不多,因為飲品裡面加入了很多忌廉,忌廉令飲品的實際份量變得很小,忌廉佔據了飲品很多位置。可惜「黑糖巧克力波霸厚鮮奶」喝不到本來應該有的黑糖甜味,所以我覺得「黑糖巧克力波霸厚鮮奶」不是「老虎堂黑糖專売」裡面最有代表性的飲品。

黑糖巧克力波霸厚鮮奶

2019-08-13
10 分鐘 (外賣自取)
飲過幾次,今次寫食評俾佢。🤪🤪平時都飲開台式飲品嘅我,試過好多間,我覺得老虎堂嘅黑糖鮮奶好味❤️❤️,佢做到黑糖同鮮奶配合嘅味道🥰,佢set死咗甜度同冰度,想少啲冰都唔得,但亦都有個好處,凍啲嘅黑糖鮮奶比小冰嘅感覺冇咁膩,感覺清爽啲,飲到最後啲冰都仲未融晒,呢個亦都係老虎堂其中一個做得好嘅地方👍🏻👍🏻👍🏻,但佢嘅珍珠質地麻麻地,我個人覺得太淋,冇其他咁有咬口,不過鍾意咩珍珠質地真係見仁見智嘅🤪🤪呢個只係我嘅感覺,推介大家去試吓👍🏻👍🏻❤️
2019-08-17
$30 (其他)
2019-08-15 78 瀏覽
老虎堂【珍珠奶茶】⚠️⚠️‼️真📍老虎堂抵港咁耐,係人潮極低既時候終於一嘗佢既珍珠奶茶,貪佢唔洗排隊!/珍珠有大有細,口感幾得意,一次過可以啜到兩種size既珍珠。沖完出黎摸杯底仲係暖粒粒。珍珠係現場炒,有焦香既味道!/今次飲左店內人氣既「虎虎珍珠鮮奶」。甜度冰量客人可以自訂!識飲梗係少冰少甜!珍珠甜甜地有嚼口,奶味濃而不膩不甜!值得推薦!—🌟回頭率:8/10⭐️味道:8.5/10💫特式:8/10✨環境:8/10💫服務:7/10—#虎虎
老虎堂【珍珠奶茶】⚠️⚠️

🌟回頭率:8/10
⭐️味道:8.5/10
💫特式:8/10
✨環境:8/10
💫服務:7/10

#虎虎
2019-07-09 115 瀏覽
老虎堂最出名的是黑糖鮮奶每次去都點虎虎生風,有奶霜之餘,又有大珠同細珠,一次過有哂唔同口感!佢既黑糖鮮奶,比起好多外面既濃郁。濃濃黑糖味,甜甜的,我最喜歡!加上鮮奶中和,甜得黎,又不會過甜,因為呢個飲品係無得自選甜度冰塊的。perfect 😋
老虎堂最出名的是黑糖鮮奶
2019-07-02 138 瀏覽
#小秘書 這天一早起來,卻花了一個早上在美容院,出來的時候已經中午時份🌻 因為早上吃多了一點,到午飯的時候還是不太餓,但心理上還是要吃一點才出去... 哪好吧!剛好前面就是 #老虎堂黑糖專壳,來一杯 #波霸 吧#老虎堂 初進駐 #香港 時,生意真的很好,但現在分店開多了,人流似乎也少了點,#小秘書 不用排隊也可以即時買得到🥰 我就是喜歡 #波霸 那種濃厚的奶霜口味,配以煙韌又甜甜地嘅珍珠🥤 飽足感差不多可以替代一個午餐啊

2019-07-01
外賣自取
$30 (其他)
2019-06-26 138 瀏覽
行過apm 見佢竟然冇咩人排就叫返杯佢既招牌貨波霸黑糖鮮奶🤧 仲記得之前開張排到成行成市,宜加5分鐘就到我,飲完整體味道係唔差,但真心太過甜,好唔健康,太甜亦令味道唔會係好好飲。佢既珍珠咬感都唔錯,鬆軟得來綿密,但我個人宜加鐘意溝芋圓落去多d🤤ps le間冇le樣野,但我笗意到佢有得揀雜珍珠,即係有大有細,口感上應該會提升唔少,推介大家去試下,成杯野最出色就係搖出靚靚老虎紋打卡了放上ig呃like la.
2019-06-26 92 瀏覽
Came here after a work day lunch as we were all craving bubble tea. This is the third time I’ve had it and with the convenient location inside APM it was a no brained. Lines aren’t that long anymore and the black sugar milk tea is so creamy and the milk is so smooth. Bubbles are sweet and chewy. 10/10 would come again

10/10 would come again
2019-06-21 96 瀏覽
品質穩定 提升活力之選 黑糖既甜味 可以將煩惱低落負面情緒一掃而空平時去開銅鑼灣分店 早放工見唔多人 忍唔住要飲返杯醒神觀塘分店呢間門面較大 第一次睇到曬成個生產過程 1.原來店員會將黑糖漿平均淋上杯邊 用磅量度準確重量 (老虎紋)2.之後先再倒入珍珠(我比較鐘意距既大珍珠 口感豐富 好夠黑糖味)3.加指定冰量 及 奶 (完成)飲前記得要搖晃左先呀 除左係因為令黑糖味更平均外 我個人覺得呢個動作可以令成杯飲品冰凍感提升 更加好飲每次飲完都覺得好神奇- 冰量總會配得岩岩好(飲完已經完美溶解曬)但要留意距唔可自我要求冰塊量 甜度 所有都係劃一 以控制唔質
品質穩定 提升活力之選
黑糖既甜味 可以將煩惱低落負面情緒一掃而空
平時去開銅鑼灣分店 早放工見唔多人 忍唔住要飲返杯醒神
觀塘分店呢間門面較大 第一次睇到曬成個生產過程
3.加指定冰量 及 奶 (完成)
飲前記得要搖晃左先呀
除左係因為令黑糖味更平均外
我個人覺得呢個動作可以令成杯飲品冰凍感提升 更加好飲

每次飲完都覺得好神奇- 冰量總會配得岩岩好
(飲完已經完美溶解曬)
但要留意距唔可自我要求冰塊量 甜度
所有都係劃一 以控制唔質
2019-06-09 95 瀏覽
呢間又係台灣著名台飲店香港分店,最出名係黑糖鮮奶,可惜佢甜度、冰度杯既份量都固定,唔夠彈性同貼心。佢珍珠都幾Q彈,但淋左少少。奶味夠濃。但搞拌徹底之後都仍然覺得偏甜。飲完仲有成半杯冰在度,感覺好似唔抵飲。

5 分鐘 (外賣自取)
2019-06-07 66 瀏覽
聽就聽得多,終於有機會經過佢地分店黎試下呢杯勁多人排嘅,又讚到超勁嘅珍珠奶茶啦夜晚觀塘呢間又唔算好多人排隊,櫃台勁多指示叫大家搖之前打下卡先,再搖幾多下先飲,第一次試當然跟足哂,一飲,或者期待太高,覺得唔算好特別。再飲多幾啖,又真係相當唔錯喎,周圍都賣黑煻珍珠奶茶,咁佢真係數一數二咁香,滑嘅。我受得甜,覺得幾正!

外賣自取
2019-06-02 92 瀏覽
星期六晚apm睇完戲,行下apm後口渴,經過見老虎堂無人排隊,就一於買杯野試下。本身因為口渴所以唔想飲佢的招牌黑糖奶茶,可惜當時可能近收鋪,只得招牌的選擇。店員提醒要搖搖幾下先好飲,其實就咁睇真係幾靚,好像雲石果種,d紋搖幾下好自然咁散開,幾靚。不過其實$30都係唔係好大杯,珍珠就咁睇都幾大粒,餐排寫係叫波霸,應該比平時食的仲大粒。一飲其實好重黑糖味,但奶味都唔弱,所以成個感覺係好濃厚,食粒珍珠同想像一樣大大粒,但就缺少左彈牙的感覺,一咬就斷開。其實最大的問題係成杯野都好甜,飲多幾啖就成口都係甜味,加上好重奶味,變左感覺其實好甜好漏,唔止唔解渴,飲完仲口渴,而且仲好飽!其實$30一杯都唔平,如果甜味可以輕d就好了。

其實$30一杯都唔平,如果甜味可以輕d就好了。
2019-06-01
2019-05-28 109 瀏覽
呢到個黑糖珍珠奶茶真係幾好飲下,可以選大珍珠或細珍珠! 當然亦叫了招牌貨:虎虎生風厚鮮奶啦!都幾好飲架, 佢個厚鮮奶好有口感, 啖啖都係鮮奶,黑糖珍珠仲要係熱辣辣既, 唔錯
2019-05-25 62 瀏覽
個日去買杯嘢飲,點知個店員掛住玩電話,態度勁差,又講曬粗口,以後都會再黎依間鋪,講電話唔理個客,仲要係度傾 計講粗口,真係想問佢攞投訴電話............