2021-06-29
▫️散水餅文化係打工仔辭職last day時必定要做嘅禮儀, 想藉此多謝昔日一齊作戰嘅同事們, 我自己唔想送傳統西餅店嘅蛋糕, 又唔想送一塊曲奇餅咁hea, 想特別啲, 所以我揀咗老陳餅店嘅戚風蛋糕!! ▫️聽朋友講老陳嘅戚風蛋糕係好好味, 當我落單嘅時候先發現原來有好多款口味揀! 伯爵茶, 芝麻, 香蕉, 抹茶, 朱古力, 咖啡, 原味, 柚子, 焙茶&士多啤梨! 最後我訂左7盒, 84件! 仲包埋送貨到office, 每個紙盒裝左12件, 排列得好整齊! 而且每件蛋糕都係獨立包裝, 夠哂衛生! ▫️我預留左一件俾自己, 食咗伯爵茶!! 真係好好食, 蛋糕十分濕潤, 入口唔會覺得乾爭爭, 並且好鬆軟!! 我試過禁扁個蛋糕, 佢嘅回彈力係十分之驚人, 竟然可以回復返原本個樣! 真係好厲害🤣 仲食到好香嘅伯爵茶味, 非常好味▫️同事食左其他口味, 個個都讚不絕口, 都話個蛋糕好味同埋好鬆軟, 唔似坊間其他蛋糕實的的又乾爭爭, 大家都滿意我就放心晒!